Kaç yaşından sonra mantık evliliği düşünürsünüz ?

yolakes

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
545
339
323
İstanbul
Evet arkadaşlar. Bir daha aşık olamayacağınızı düşünüp önünüze gelen adayları mantık çerçevesinde değerlendirip evlenmeyi düşünür müsünüz ? Yoksa aşık olmayı bekleyip evliliği erteler misiniz ? Yaşınız 26 diyelim.

Ben beklemistim gelene kadar da bekleyecektim 27imi bitirdiğim ay aşık oldum. Ve aşık olarak da evlendim.
Aşkın yaşı yok, bir kere aşk oldun diye hakkını da kaybetmiyorsun.
Tabii direkt ilk görüşte aşkı bekle demiyorum ama ilk görüşte etkilemdigin, beendigin, hoşlandığın biri olursa bir şans ver. Aşka dönüşebilir zamanla
Yani görüşme talebi gelirse bir kere gör belki hoşlanırsın olmazsa da zorlama ama kendini elbette.

26 yaşımdayken bırakın mantık evliliğini, aşk evliliği bile düşünmüyordum.

Size de tavsiye etmem o yaşta evlenmeyi. Yiyin için gezin tozun dibine kadar.

Mantık evliliği kulağa makul gelse de, adamla mantığınız öpüşüp sevişmeyecek.

Ama öyle sadece aşkla da evlenilmez, hassas dengeler bunlar.

Sirf mantik bence zararli... ne yasar yasa sahte gibi durucaktir.
Denge önemli:) mantikla duyguyu birlikte yonet iste o zaman hersey guzel olur

Aşk dediğiniz bir gün bitiyor 19 yaşında sözlendim 20 de yaşında nişanlandım Ve 22 yaşında evlendim şimdiki aklım olsa 26 dan önce nişanlanmam 29 dan öncede evlenmezdim benim için iş işten geçti tabi:silah:

Evet arkadaşlar. Bir daha aşık olamayacağınızı düşünüp önünüze gelen adayları mantık çerçevesinde değerlendirip evlenmeyi düşünür müsünüz ? Yoksa aşık olmayı bekleyip evliliği erteler misiniz ? Yaşınız 26 diyelim.
24 yasında bı kız olarak sen bana ''git kendini ucurumdan at'' diyorsun, ben yapar mıyım yapmam, sen de yapma

Mantık evliliği bana çok uzak geliyor ya.Evlilik tahammül işi biraz da insan yeri geliyor deli gibi sevdiği adama tahammül edemiyor.Sevmediğim adama ne tahammül ederim ne aynı yatağa girebilirim diye düşündüğüm için aşkı bekliycem bi ömür mecbur. Sana da onu tavsiye ederim.Mantıklı bi aşkı tabi,mantıksız da olmaz

Mantık evliliği içinde duygu barındırmıyorsa işkence gibi olur..
bu yönü maalesef atlanıyor ama işte en önemli yeri burası. adam iyi biri diye evlendin yarın sana sırnaşması ne bileyim sarılması öpmesi seni rahatsız edebilir. oturuyorsun bir anda erkekliği kabarır yanına sokulmaya çalışır ne yapacaksın?
1 oyaladın 2 oyaladın 3. sefer adam diyecek noluyoruz?
ne diyeceksin?

bunları düşünüp iyi karar vermek gerek ki 26 yaş da öyle geç kalınmış bir yaş değil.
aşkın yaşı da olmaz gerçi..

Sırf mantiga uygun geliyor diye girisilecek bir is degil evlilik. 33 yasinda evlendim. Omuzlarima binen yuk sorumluluk fedakarlik cok fazla. Sevmedigin biri icin yapilacak seyler degil. Mantigini sev.

Her yasta mantığımı yanima alirim. Onemli sey sonucta. Lazim.

Back
X