Kaçak Windows, bilgisayarları kilitleyecek!

1BukeT

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2006
1.453
28
116
Kayseri
Yazılım devi Microsoft’un patronu Bill Gates, Windows’un yeni sürümü olan Vista’yı tüm dünyaya İstanbul’dan tanıttı. Bu tanıtımın ardından Microsoft Türkiye, yeni bir adım atarak lisanslama çalışması başlattı.

Gazetelerde “20 Şubat-Lisanssız Windows kullananların kara günü!” ibaresiyle tam sayfa yayınlanan reklâmlar, kopyalanmış Windows kullananlar için üzücü bir haber veriyor.

Microsoft İletişim Hattı’ndan verilen bilgiye göre, lisanssız Windows kullanılan bilgisayarlar 20 Şubat’ta bir uyarı ile açılacak. “Şimdi çözüm üret” ya da “Daha sonra çözüm üreteceğim” seçeneklerinden birincisini tercih edenler, 149 dolar karşılığında satılan Windows Lisanslama Kiti’ni alarak bilgisayarını kullanmaya devam edecek. Diğer seçeneği tercih edenlerin bilgisayarları yeniden başlayacak ve Windows, performansı düşük bir şekilde çalışacak. Zaman zaman kendini kilitleyecek ve kullanıcıyı en kısa zamanda lisans almaya mecbur bırakacak.

Windows Lisanslama Kiti’nin Windows XP ve güncel Microsoft Office ve Server yazılımları için geçerli olduğunu açıklayan Microsoft, Windows 98 ve öncesindeki sürümlere destek verilmediği için bunlarda lisanslama zorunluluğu da bulunmadığını belirtiyor. 15 Şubat’ta başlayan ilânlarla 20 Şubat’taki uygulamayı haber veren Microsoft’un yeni kampanyasının, lisanslama kiti satışı yapan bilgisayar firmalarının yeterli bilgiye sahip olmaması sebebiyle birçok kullanıcıyı zor durumda bırakmasından korkuluyor.

Zaten pclere ne oluyorsa xpden sonra olmaya başladı. her türlü sorun var. güvenlk açığı desen var. En fazla hack edilen pc ler ms., xp yüklü olanlar.Vista'da kimbilir daha neler çıkar. En iyisi başka işletim sistemi kullanmak.

Aslında linux in çok rahat olduğuna dair duyumlar aldım.Çökme derdi, hacklenme derdi hiç bir derdi yokmuş denilene göre.Ben bilmiyorum ama linux merak ediyorum açıkçası. Aslında böyle bir topic açsak fena olmaz. Genelde hangi işletim sistemi kullanıliyo,. Hangisi problemsiz. Mesela ben linuxi merak ediyorum.Kullanan varmı acaba?

bende gözümü açtım windows'u gördüm diğer işletim sistemleriyle ilgili hiçbir bilgim yok...tuluat seninde dediğin gibi herkes kullandığı işletim siistemini ve özelliklerini iyi yada kötü anlatsa bilgi sahibi olurduk..

Benim oğluşumdan vaktim olursa topic açıcam. Eğer ben unutursam yada geç kalırsam sende açabilirsin betüşcüm benim yerime. Ben yetişirim sonradan :))

ok tuluat:)senin açmanı bekliyorum fikir senden çıktı geç kalırsan burdayım :)

Fuşyacım sorun sadece güvenlik olsa keşke. mesela, ototmatik güncelleştirmeler yüklendikten sonra sistemi çöken bir sürü insan var çevremde. Ben dahil. Formatlarımın sayısını söylemiyim bile. Aslına bakarsan da bir çok kişi bu çökmenin günceleştirmelerden kaynaklandığının farkında bile olmuyor. Son zamanlarda formatların artmasının sebebi de bu zaten. Gak desen format guk desen format :)))Güncelleştirmleri yüklesen bir dert yüklemesen ayrı dert yani. Benim zaten güvenlikle ilgili bir problemim yok şuan. Ama dediğim gibi getirisi olduğu kadar götürüsü de fazla bu sistemin. Linux dediğin gibi açık kodlu bir kaynak. Ama sanırım artık linux içinde hazır kod programları var. Benim kafama takılan ise genelde programlar, oyunlar vs. windowsa göre yazılmış. bu nedenle Linux kurulduğunda bir çok program linuxda çalışmayacak sanırım. Biraz bundan çekiniyorum aslında. Mesela sistemi kaldıranlar 2 işletim sistemini bile sığdırabiliyorlar pc ye. Soracak o kadar şey var ki aslında.

tahmin etmiştim aslında demek ki güncelleştirme yaptığım için pc çöktü. formattan sonra güncelleştirme yine açıktı ve bir iki defa daha güncelleştirdim ara sıra yine windows kapatıldı uyarısı geliyor güvenli modda başlatınca açılıyor umarım çökmez:((

Ben bazen format attıktan sonra bile açamıyodum pc yi. (hatta bir keresinde 3 kere üst üste format attım) İşletim sistemi yükleme hatası mesajı veriyordu dosda. Sizde de aynı sorun oluyorsa formattan sonra, (açılmama veya kitlenip açılmama vs. gibi.) makinayı başlatıkkan hemen sonra bıos ayarlarına bakın. Benim çok defalar bıos ayarlarımda, sata-pata ayarlarında değişiklik olduğunu gördüm. Windowsa bağlı bir sorunmu bilmiyorum ama bu sistemden kaynaklandığını düşünüyorum açıkçası. Dediğim gibi formattan hemen sonra bile sorunla karşılap pc yi açamazsın bıos ayarlarına bakın. Gerekirse yardımcı olmaya çalışırım.

format serviste atıldı ben bilmiyorum yani format atmayı:(( bios ayarları konusundada bilgim yok.. teşekkürler

ya benimde bi şey yaptım ne olduğunu bilmiyorum ama. şimdi bilgisayarı açarken sürekli bir uyarı çıkıyor. bende hiç bir işlem yapmadan kapatıyorum o uyarıyı . arkasından farklı bir uyarı yine çıkıyor onuda kapıyorum.çünkü ne olduğunu anlamıyorum.
fuşyam ya bi ara msn e gelde şunu sana tam olarak bi anlatayım ben. ne yapmam gerekiyor bi anlat bana:) sende bıktın bizden kaçtın yani:)

dün windows2000 yükledim ve yeniden xp yükledim sanırım çözüm olmadı bir alay uyumsuzluk uyarısı çıktı şimdilik bende bişey yok xp konusunda

fuşyam:1shok: uyumaya bari vaktin varmı canım:teselli:
eve gidince laptop ı açıyorum genelde masalım. msn yüklü değil onda. bir de yoğunum iki haftadır. bir yandan da master ile uğraşıyorum. gelecek hafta da 1 aylık yurtdışı eğitimim için gidiyorum. görüşemeyeceğiz sanırım uzun bir süre.

Zaten en sorunsuzu win2000 hatta win98 ama işte biraz gerilerde kaldığı için tüm programlarla uyumlu olmuyor. Elif, bence memnunsan win 2000 kullanmaya devam et walla :))

ya benimde bi şey yaptım ne olduğunu bilmiyorum ama. şimdi bilgisayarı açarken sürekli bir uyarı çıkıyor. bende hiç bir işlem yapmadan kapatıyorum o uyarıyı . arkasından farklı bir uyarı yine çıkıyor onuda kapıyorum.çünkü ne olduğunu anlamıyorum.
fuşyam ya bi ara msn e gelde şunu sana tam olarak bi anlatayım ben. ne yapmam gerekiyor bi anlat bana:) sende bıktın bizden kaçtın yani:)

masal nedır o uyarı ogrenebılırmıyım

Zaten vista yeni sürüm olduğu için ne tür güvenlik açıklarının yada eksikliklerinin olduğu bilnmiyor şu an. Yeni bir sürüm olduğu için de mutlaka ileri de geliştirilebilecek de olsa açıkları olması yüksek ihtimal. Yine en iyisi eski sürümleri kullanmak. Bir de sanırım kullanıcının vistadan performans alması için yüksek konfigrasyonlu bir donanıma ihtiyacı olacak.

Aslında linux in çok rahat olduğuna dair duyumlar aldım.Çökme derdi, hacklenme derdi hiç bir derdi yokmuş denilene göre.Ben bilmiyorum ama linux merak ediyorum açıkçası. Aslında böyle bir topic açsak fena olmaz. Genelde hangi işletim sistemi kullanıliyo,. Hangisi problemsiz. Mesela ben linuxi merak ediyorum.Kullanan varmı acaba?

evet linux gayet iyidir ama kullanımını bilene ben daha önce denedim ama yaklaşık 11 senedir windows kullanınca insana zor gelio doğrusu linux

bu kopya xp olayıda eğer güncellemeleri tamamiyle kapatırsanız pc ye hiç bişe olmuo ama isterseniz elimde bir de crack var isteyene gönderebilirim

Back
X