• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçak yapısını bana kiralayan ev sahibim beni şikayet edecekmiş

kybele35

Hüzün Kovan Kuşu
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2012
1.364
167
173
Merhabalar,

Başlıkltan da anlaşıldığı üzere ev sahibim ve kızı tarafından şikayet edileceğime dair tehdit alıyorum.2013 Ekim'de bahsettiğim arkadaşımın vesilesi ile amcasının evine taşındım.Haziran bitimine kadar kiramı ödedim.Fakat taşındığım yapı kaçak.Şuan halen ikamet ediyorum.Arkadaşımın amcası İstanbul'da fakat bahsi geçen yapı İzmir'de.Resmi kayıtlarda ev sahibi arkadaşımın babası gözüküyor.İkametgah adresimi aldırmam gerekiyordu, yapı kaçak olduğu için "İki sokak aşağıda nasılsa bizim ev.Oraya aldıralım." dedi arkadaşım.Arkadaşımla ailesine yalan söylemek için beni kullandığı için tartıştım.Bu yüzden beni arayıp tehdit etti bugün.Aldırmazsam şikayet edeceğini ve 600 küsür TL ceza ödeyeceğimi söyledi.Şikayet edilmem durumunda bahsettiğim durumdan ötürü dava açabilme hakkım var mıdır? Yani "Kiraladığı yapı kaçak olduğundan ve halen taşınmadığımdan kendisi teklif etti kaydımı kendi evine aldırmamı.Ki zaten evde yaşayan bireylerden biri ile nüfus müdürlüğüne gidilmeden böyle birşey yapılmıyor." diyebilme hakkım var mıdır? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum.Teşekkürler.

Merhaba;
Kaçak yapıya ikamet aldırılamaz diye bir şey yok. İstanbul daki binaların neredeyse %30 u kaçak zaten. Öncelikle bunu belirteyim. İkametgahı yanlış adreste diye şikayet edeceğim şeklindeki sözler de tehdit değildir. Sizin savunmanızı da kabul edeceklerini hiç sanmıyorum. Eğer siz kiracı iseniz kira sözleşmeniz ve üzerinize kayıtlı bir fatura ile birlikte gidip ikametgahınızı doğru adrese taşıyabilirsiniz.
İyi günler dilerim.

Merhaba;
Kaçak yapıya ikamet aldırılamaz diye bir şey yok. İstanbul daki binaların neredeyse %30 u kaçak zaten. Öncelikle bunu belirteyim. İkametgahı yanlış adreste diye şikayet edeceğim şeklindeki sözler de tehdit değildir. Sizin savunmanızı da kabul edeceklerini hiç sanmıyorum. Eğer siz kiracı iseniz kira sözleşmeniz ve üzerinize kayıtlı bir fatura ile birlikte gidip ikametgahınızı doğru adrese taşıyabilirsiniz.
İyi günler dilerim.

Çok teşekkür ederim.Üzerime kayıtlı ve adrese gelen bir faturam var ama malesef kira sözleşmem yok.Yine de kayıt yaptırabilir miyim?Bu arada eklemeyi unuttum.Daha evvel denedim fakat faturam yoktu.İlk taşındığımda gitmiştim.Böyle bir yapı gözükmüyor denmişti.

Son düzenleme:
Kural olarak memurlar kira sözleşmesini isterler.Fakat sizin işleminizi sadece fatura ile yapmayı kabul ederler mi bilemem.
İyi günler dilerim.

Back
X