• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçamadım Kayınvalideden

Eşiniz dengeyi korumalı , sizi o aileye başlayan eşiniz.Annesine söyleyemiyor diye bişey yok , annesi üzülmesin diye sizin sinir olmanıza izin veriyor.Eşinizle kötü olmak istemiyorsanız da direkt siz söylemelisiniz kayınvalidenize.Yoksa bu böyle gider.

Iki yuzluluk gibi olacak ama esinizin yaninda kv nize bisey demeyin ve anne soyle annen boyle de demeyin.

Kv ike yalniz kaldiginizda biz yeni evliyiz cocuk olmadan ikimiz yalnizligin tadini cikarmak istiyoruz deyin esinize sikayet ederse karin boyle dedi diye ben oyle demedom deyip siyrilabilirsiniz yazin tatile gidince haber etmeyin yola cikmadan bir saat kala haber edin biz gidiyoruz diye esinize de annene gelme diyemeyiz deyip damardan girin..

Ben olsam kv’yi ankarada bırakıp plan son dk değişmiş gibi yaparak başka bir şehre geçer balayımı yapar, kv’deye de sen arkadaşınla görüş hasret gider biz dönüşte seni alır eve geçeriz derdim. Eşek değilse anlar.

Sizde ise yaramis ne guzel. Ama sizin matematiginiz her evlilikte ise yaramiyor. Kadin kocasina annesiyle konusmasini soylesede,koca ya her zaman konusmuyor ya konussa da istenilen etkiyi yaratmiyor, ya da anne kisisi ogluna farkli gelinine farkli davranip islerin yoluna girmesine engel oluyor. Ayrica saglam bir karakter inanin karsinizda Kim olursa olsun saygi, hadi olmadi bir cekinme yaratir. Gelinim benden cekinip ogluma herseyi soyletiyor diye dusunen bir kaynana gelinini hic ciddiye bile almayabilir. konu sahibi kaynanasi bende geleyim arkadasima ugrarim dedigimde, bir dahakine beraber gideriz deseydi, suan balayinin tadini cikartiyor olurlardi. Bu durumda kadin ayilsin, bayilsin. Esin durusu iste bu noktada onemli. Annesi gereksiz alinganlik,taskinlik yapacaksa orada annesini uyarmali. Yurtdisini referans almiyorum, Ben isvicre de yasiyorum, cok uzun yillardir. buranin, genel olarak avrupanin kulturunun cok farkli oldugunu biliyorum ama benim bahsettigim kulturden ziyade asgari duzeyde medeni insan iliskilerini saglayabilmek.

Belki de dediğiniz gibidir. Benim kayınvalidem eşimden çekiniyor, belki buyüzden işe yarıyordur.
Mesela şöyle örnek veriyim; kayınvalidemle tanıştığımda iyi bir kadın olduğunu ama asla anlaşamayacağımızı, uzak olursak iki taraf içinde iyi olacağını düşündüm. Burada da gelinler kayınvalideye yakın oturur, eltim çok yakın mesela. Ben diyemezdim ki kusura bakma, yakından istemiyorum. Eşime söyledim, kusura bakma annen çok iyi bir insan olabilir ama ben uzakta yaşamak istiyorum yapamam dedim. Oda uzaktan tuttu evi. Sordular bana neden bu kadar uzak diye.. bende bilmediğimi, kendisinin tuttuğunu söyledim.
Ben böyle istedim deseydim belki sevmeyecekti beni, yanlış anlayacaktı. YA da eşim Eloshh istemiyor deseydi daha büyük sorun olacaktı..
Kayınvalidemle de gerçekten iyiyizdir.
Sadece bunu anlatmaya çalıştım.

Ama hata sizde bence en bastan sehir degistirmk yerine habersiz gitmeliydiniz bir de degistigini de Haber vermissiniz ne gerek var herseyi soylemeye

Yada balayi baska sefer yapin, ama şehir turu olarak. Biz mesela eşimle gittiğimiz oteli beğenmedik. Bu sebebten dolayi etraftaki bütün şehirleri otobüslerle gezdik ve her şehirde bir iki gece kaldık. Cok da güzel oldu. Kvdenin tabi ki her sehirden baska arkadasi çıkabilir o ayri. Sorun eş de. Annesine o söylemesi lazımdı "anne bu balayimiz başka zaman olursa bile bunda olmaz" diye.

Kızlar daha önce de konu açmıştım balayına gidecektik eşimle ve kv de beni orda bir arkadaşıma bırakın demişti. Yani balayına üçümüz gitmiş olacaktık. Yani kusura bakmasın da ben 6 saat yol boyu onunla olmak istemiyordum. Eşim sağolsun vazgeçtik o şehire gitmekten. Ankara’ya ablamın yanına gidelim dedik. Hem Atam’ı da ziyaret edeceğiz. Ancak bu sefer Ankara’da arkadaşı çıktı kvnin. Yarın yola çıkacağız ve kv de bizimle gelecek. Kendi kendine karar verdi. Nereye gitsek gelmek istiyor delireceğim gerçekten. Bu sefer eşime de yüklenemem çünkü zaten ben kv gelmesin dedim diye güzelim tatilimizden vazgeçmiştik. Öyle bir kadın ki hiçbir şey söylenmiyor. Hemen kendini acındırıyor. Ben anneyim bilmem ne diye. Annesin tabi ki saygım sonsuz ama yahu şunun şurasında 1 aylık evliyiz ya bir rahat bırakmıyor. Geçen akşam birlikte yemek yerken işte vazgeçmişsiniz gitmekten falan dedi. Evet dedim. Ya ben de gelsem mi Ankara’ya işte arkadaşıma giderim falan diye ağzımızı aramaya başladı. Baktım masada ses yok. Eşim ses çıkarmıyor eh gelme diyemiyor annesine. Tabi öyle de denmez ben de ne yapayım “sen bilirsin” dedim. Mecbur bıraktırdı yani. Biliyor o öyle söyleyince hayır gelme diyemeyeceğimizi. Zaten bizden müsade almak için söylemedi onu. Hani ben de gelicem diye haber vermek için dedi belli ki. Eşim de istemiyor ama bir şey diyemedik işte. Çıldırcam gerçekten. Eminim yazın bir yere gidecek olsak hemen o şehirde de arkadaşı türeyecek. Ben ne yapacağım ya. Ve kadına hiçbir şey diyemiyorum şaka gibi. Lafları ağzına tıkıyor. Mutlaka kendini haklı çıkartıyor. Bunun önüne geçmek istiyorum. Biraz daha sert ve mesafeli nasıl olabileceğim? Kimseyi kırmak da istemiyorum ama üzülüyorum çok. Eşim kv gelecek diye tatil planını değiştirdi ama yine kurtulamadık takıldı peşimize.
Peki Ankara gezisini kaynananıza kim yetiştirdi. İstemiyosanız hiç söylemeyin çıkın gidin. Benim nereye gideceğimi ne yapacağımı kaynanam bilmez söylemem. Eğer eşim söylerse sonucuna katlanır. Ne diye içime atıp üzüleyim hayat benim hayatım. Arkadaşım senin eşin güçlü dursa annesine laf söyler. Yeni evliyim eşimle arabada istediğim gibi gitmek istiyorum der. Eşiniz annesine bişey diyemediğinden balayını iptal etmişiniz şu an ben şok yani

Siz de bile bile haber veriyorsunuz. Benim kvde gelmek istemez biyere ama huyumuz degil kimseye gidecegimiz tatili yeri haber etmiyoruz. Bazen pat gece yarisi yola cikmisiz.
Niye ki bu haber verme istegi...
4 yildir gidecegimiz zaman kimsenin gittigimizden haberi olmadi hatta biz soylemezsek gidip dondugumuzu dahi bilmezler.

Belki de dediğiniz gibidir. Benim kayınvalidem eşimden çekiniyor, belki buyüzden işe yarıyordur.
Mesela şöyle örnek veriyim; kayınvalidemle tanıştığımda iyi bir kadın olduğunu ama asla anlaşamayacağımızı, uzak olursak iki taraf içinde iyi olacağını düşündüm. Burada da gelinler kayınvalideye yakın oturur, eltim çok yakın mesela. Ben diyemezdim ki kusura bakma, yakından istemiyorum. Eşime söyledim, kusura bakma annen çok iyi bir insan olabilir ama ben uzakta yaşamak istiyorum yapamam dedim. Oda uzaktan tuttu evi. Sordular bana neden bu kadar uzak diye.. bende bilmediğimi, kendisinin tuttuğunu söyledim.
Ben böyle istedim deseydim belki sevmeyecekti beni, yanlış anlayacaktı. YA da eşim Eloshh istemiyor deseydi daha büyük sorun olacaktı..
Kayınvalidemle de gerçekten iyiyizdir.
Sadece bunu anlatmaya çalıştım.

Evet. Sizi anliyorum. Politik yaklasmissiniz oda bir secenek elbette. Sansliniz ki isede yaramis. Allah bozmasin sizin sansinizi :)

Kaynananız bi de öne oturuyormuş yolculuk boyu o_O bence haber vermeyin biz de bi yere gideceğimiz zaman asla söylemeyiz kimse ne gereği var.

Yazık gerçekten. İnşallah böyle boş beleş, hayatta bir amacı kalmamış, oğlu/kızı dışında dünyası kalmamış bir yaşlı olmam. İstenmediğim yerlere kendimi yamamaya çalışmam. Hayatımın her aşamasında yaşlılık da dahil, kimsenin eline düşmem, kimseye minnet etmek zorunda kalmam. Amin.

Ben başka acidan bakacağum olaya
Kayinvalideniz surekli evdemi belki canı sıkılıyodur başka bi sehir görmek istiyodur..belkide sizinle güzel anilar biriktirmek istiyodur.Hıc bu açidan düsundunuzmu.
Yani 1 kere gelecek diye herr seferinde gelir kararina nasil variyosunuz.
Olaki sizin anneniz gelmek sitese tepkiniz yine ayni mi olurdu.
Kadin yillarini evlat buyutmekle gecirmiş biraz keyfini surmek istiyor olabilir.
Bi kizim var ve bu gibi sebeplerden dolayi erkek evlat istegim yok malesef.
Iyi biride olsam kötu biride olsam hep kotu olan bir erkek annesi olacagim.
Bi cocugunuz olunca belki daha iyi anlarsiniz
bakin bunun onunla inanin bir ilgisi yok cok iyi niyetli düşünmusunuz amma Allah aşkına balayina bende geleyim arakdasa giderim demek iyi niyetli olamaz arkadasi kacmiyor ha normal zaman olsa elbette gidilebilir ama benimde bir oglum bir.kizim var bende geleyim demek icin aklimi yitirmis olmam gerek

Kadın yaşayamadıklarını,gençlikte görmediklerini ,eşiyle yapamadıklarını sizlerle yaşamak istiyor, biraz üzücü tabii onun açısından ama yine de onu haklı ve bu isteğini makul kılmıyor bu durum.onun yaşam eksiklerini ve hayallerini gerçekleştirmek vazifeniz değil. Gelecekte haftasonu 1-2 defa çay içmeye gidilebilir,birlikte zaman geçirebilirsiniz bu şekilde gönlü yapılabilir ama ne olursa olsun şimdi dürüstçe ve kırmadan düşündüklerinizi söyleyebilirsiniz.er ya da geç isteğince işlerin yürümeyeceğini öğrenecek,o halde bir önemi var mı ha bugün ha yarın?ki Şu anda gayet makul gerekçeniz varken neden söylemiyorsunuz?

Ben başka acidan bakacağum olaya
Kayinvalideniz surekli evdemi belki canı sıkılıyodur başka bi sehir görmek istiyodur..belkide sizinle güzel anilar biriktirmek istiyodur.Hıc bu açidan düsundunuzmu.
Yani 1 kere gelecek diye herr seferinde gelir kararina nasil variyosunuz.
Olaki sizin anneniz gelmek sitese tepkiniz yine ayni mi olurdu.
Kadin yillarini evlat buyutmekle gecirmiş biraz keyfini surmek istiyor olabilir.
Bi kizim var ve bu gibi sebeplerden dolayi erkek evlat istegim yok malesef.
Iyi biride olsam kötu biride olsam hep kotu olan bir erkek annesi olacagim.
Bi cocugunuz olunca belki daha iyi anlarsiniz
Güzel anılar biriktirmek için balayını seçmek. Hayatı boyunca yapamadığı şehir gezmesini balayında yapmak. Evet çok iyi ve iyi niyetli bir insan. :işsiz:

Back
X