Kaçamadım Kayınvalideden

BalYapanSinek

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2018
367
461
53
Eskişehir
Kızlar daha önce de konu açmıştım balayına gidecektik eşimle ve kv de beni orda bir arkadaşıma bırakın demişti. Yani balayına üçümüz gitmiş olacaktık. Yani kusura bakmasın da ben 6 saat yol boyu onunla olmak istemiyordum. Eşim sağolsun vazgeçtik o şehire gitmekten. Ankara’ya ablamın yanına gidelim dedik. Hem Atam’ı da ziyaret edeceğiz. Ancak bu sefer Ankara’da arkadaşı çıktı kvnin. Yarın yola çıkacağız ve kv de bizimle gelecek. Kendi kendine karar verdi. Nereye gitsek gelmek istiyor delireceğim gerçekten. Bu sefer eşime de yüklenemem çünkü zaten ben kv gelmesin dedim diye güzelim tatilimizden vazgeçmiştik. Öyle bir kadın ki hiçbir şey söylenmiyor. Hemen kendini acındırıyor. Ben anneyim bilmem ne diye. Annesin tabi ki saygım sonsuz ama yahu şunun şurasında 1 aylık evliyiz ya bir rahat bırakmıyor. Geçen akşam birlikte yemek yerken işte vazgeçmişsiniz gitmekten falan dedi. Evet dedim. Ya ben de gelsem mi Ankara’ya işte arkadaşıma giderim falan diye ağzımızı aramaya başladı. Baktım masada ses yok. Eşim ses çıkarmıyor eh gelme diyemiyor annesine. Tabi öyle de denmez ben de ne yapayım “sen bilirsin” dedim. Mecbur bıraktırdı yani. Biliyor o öyle söyleyince hayır gelme diyemeyeceğimizi. Zaten bizden müsade almak için söylemedi onu. Hani ben de gelicem diye haber vermek için dedi belli ki. Eşim de istemiyor ama bir şey diyemedik işte. Çıldırcam gerçekten. Eminim yazın bir yere gidecek olsak hemen o şehirde de arkadaşı türeyecek. Ben ne yapacağım ya. Ve kadına hiçbir şey diyemiyorum şaka gibi. Lafları ağzına tıkıyor. Mutlaka kendini haklı çıkartıyor. Bunun önüne geçmek istiyorum. Biraz daha sert ve mesafeli nasıl olabileceğim? Kimseyi kırmak da istemiyorum ama üzülüyorum çok. Eşim kv gelecek diye tatil planını değiştirdi ama yine kurtulamadık takıldı peşimize.

Kibarlığım sebebiyle kaybettiğim kaynana eziyeti konulu yıllarıma acıyorum.
Baştan tavrını koydun koydun. Söyleyemedikçe bir şeyleri, yutamadığın lokma gibi büyüyecek de büyüyecek bu sorun.

Boşver eşini ona söyleme, aç telefon kadına, annecim ben eşimle başbaşa gitsem senin için sorun olur mu de. İster ayılsın ister bayılsın. Allahaşkına alıştırma. Yıllarca taşıdım tepemde, eşim madalya takmadı. Biraz azını yapsam laflar sokuldu. Şimdi aklım başıma geldi de giden yıllarım gözyaşlarım ne olacak?

Yol yakından uygun dille istemediğinizi anlatmayı öğrenin . Sonradan herşey daha kötü olur. Siz ayıp olmasın diye susarken, bir gün yeter dersiniz . O zaman kimse bıktı demez, 'gelin değişti' olur. Eşinize söyleyin, eğer sen söylemezsen ben söylerim derseniz erkekler genelde ara bozulmasın diye kendileri bir şekilde hallediyor :KK66:

Kibarlığım sebebiyle kaybettiğim kaynana eziyeti konulu yıllarıma acıyorum.
Baştan tavrını koydun koydun. Söyleyemedikçe bir şeyleri, yutamadığın lokma gibi büyüyecek de büyüyecek bu sorun.

Boşver eşini ona söyleme, aç telefon kadına, annecim ben eşimle başbaşa gitsem senin için sorun olur mu de. İster ayılsın ister bayılsın. Allahaşkına alıştırma. Yıllarca taşıdım tepemde, eşim madalya takmadı. Biraz azını yapsam laflar sokuldu. Şimdi aklım başıma geldi de giden yıllarım gözyaşlarım ne olacak?
Diyemiyorum işte yani acayip bir kadın. Karşısında kilitleniyorum resmen. Asla konuşturmuyor. Bir de sabah erken gitmeyelim tuvalete girmem lazım benim her yerde giremem diyor. Kendisi çoktaaan kapıldı yani. Anlayamıyorum. İnsan biraz düşünmez mi neden balayına gitmiyorlar da Ankara’ya gidiyorlar diye.

Açık söyleyin "anne biz tek başımıza gideceğiz, arkadaşını başka zaman görürsün".asil eşinize düşüyor bunu söylemek çünkü herkesin nazi kendi ailesine geçer. Ama esinizde anlayisli.onun annesi takilmasin diye sizin ablanizin yanina gidiyor.

Valla asla ve asla gitmem.Karnım ağrır,başım ağrır olmadı eşime çemkirir anasını arattırırım.
Ben de çok istiyorum bir yerlere gitmeyi gerçekten çok bunaldım. Ama bu şekilde de sinirime dokunuyor. Acaba yol boyu surat mı yapsam anlar mı ki? Eşime de ayıp olmasın istiyorum. O da bir şey diyemiyor annesine. Dinlemiyor çünkü asla.

Açık söyleyin "anne biz tek başımıza gideceğiz, arkadaşını başka zaman görürsün".asil eşinize düşüyor bunu söylemek çünkü herkesin nazi kendi ailesine geçer. Ama esinizde anlayisli.onun annesi takilmasin diye sizin ablanizin yanina gidiyor.
En çok o istiyordu balayı için başka şehire gidelim diye. Ama ben direttim. Bu sefer eşimin de hiç suçu yok valla gözümle görmesem kvnin kendi kendini davet ettiğini, eşime yüklenecektim. Aslında farkında şu an hala istemediğimi kvyi. O yüzden asma suratını falan diye sevimlilikler yapıyor bana.

Diyemiyorum işte yani acayip bir kadın. Karşısında kilitleniyorum resmen. Asla konuşturmuyor. Bir de sabah erken gitmeyelim tuvalete girmem lazım benim her yerde giremem diyor. Kendisi çoktaaan kapıldı yani. Anlayamıyorum. İnsan biraz düşünmez mi neden balayına gitmiyorlar da Ankara’ya gidiyorlar diye.
Düşünmez. tabiri caizse bizlerin ezikliğini kullanıyor bu kadınlar. Açık açık eşine söyle o zaman. Bak canım geçmiyor böyle hayat. Şimdiki aklım olsa eşime çatır çatır her rahatsızlığımı söylerdim. İsterse de boşasındı. Yıllarca ne çektim Allah biliyor. Eşine söyle. Yapamıyorum çok keyifsizim istemiyorum de. Bırak o halletsin. Gerekirse gitme boşver hazırlıkları. Şimdi yapacağın doğru bir hamle uzun yıllar huzurunu satın alacak. Yoksa hep böyle gider emin ol.

Ben de çok istiyorum bir yerlere gitmeyi gerçekten çok bunaldım. Ama bu şekilde de sinirime dokunuyor. Acaba yol boyu surat mı yapsam anlar mı ki? Eşime de ayıp olmasın istiyorum. O da bir şey diyemiyor annesine. Dinlemiyor çünkü asla.

Surat yapsan suçlu sen olacaskın.Anlasa da anlamazlığa vuracak en fazla.Eşine gitmeyeceğim başka yere gidelim de .Arkadaşlarla program yaptık arabada yer yok deyin başka yere gidin.Ama yarın o kaynanayla gidersen devamlı onla gezersin benden demesi.Orada bile arayabilir.

En çok o istiyordu balayı için başka şehire gidelim diye. Ama ben direttim. Bu sefer eşimin de hiç suçu yok valla gözümle görmesem kvnin kendi kendini davet ettiğini, eşime yüklenecektim. Aslında farkında şu an hala istemediğimi kvyi. O yüzden asma suratını falan diye sevimlilikler yapıyor bana.

Ya eşiniz açık söyleyecek annesine, yada bu hep böyle gider. Sizde söyleyebilirsniz ama esiniz söylese daha kolay olur

Kadının facebook’u var mı? Adını yazsana özelden onun. Gizli mesaj atayım hiç çaktırmadan buradan duyduğumu. Bir makale linki atayım ya da. Yeni evlilerin başına çöreklenen kaynanalar konulu. Çok ciddiyim sinir oldum. Kaybettiğim yıllarımı seninkilerle geri alasım var :KK70:Bak ciddiyim aklına yatarsa yaz bana.

Böyle şeylerde suç eşte. Siz değil onun annesine uygun bir dille isteklerini anlatması lazım. Hem o taraf kirilmasin hem bu taraf olmuyor işte.

Nefret ediyorum düşüncesiz insanlardan gerçekten ya. Ki benim kv, kendi kvsiyle görüşmüyor. Her şeye karışmaya devam ederse ben de resti çekicem en son. Yumuşak olmamaya çalışıyorum ama annemden böyle görmüşüm karakterim bu olmuş. Ha normal hayatta kimseye boyun eğmem hakkımı savunurum ama kvye karşı bir şey diyemiyorum. Bunda biraz da şey etkili. Dediğim gibi asla karşısındakini konuşturmuyor ve çok sert üslubu. Kendim kırılmamak için korkuyorum sanırım.

Back
X