• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaçarak evlenmek..

donmezz87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2010
24
0
36
Kırklareli
kızlar aranızda kaçarak evlenen var mı?
benim ailem onaylamıyor sevgiilimin ailesini off ayrılamıyoruz da senağlama
sevgilimde kaç diye tutturdu
kaçmak istemiyorum
sonuçta onlar benim 23 senelik ailem, kötülüğümü istemezler
ama çokta seviyorum be :çok üzgünüm:

aileni razı edene kadar bekle... elin adamı için aileni rezil etmene değer mi? kendin diyorsun onlar senin 23 senelik ailen üzerinde hakları var babanın annenin hakkı değil mi senin beyaz gelinlikle evden çıkmanı istemek?
sabredeceksiniz.. ve sakın böyle bi hataya düşme.. çok üzülürsün benden demesi..

istemiyorum zaten en başından beri sevgilime de diyorum ben bu evden beyazlar içinde çıkacağım diye ama ......
ikna da olmuyorlar deliricemmm

ya aileni sen ikna edemezsin zaten sevgilin ailesi ikna etmeli sevgilin ikna etmeli
zamanla sizin vazgeçmediğinizi görürlerse ikna olurlar belki
ama sakın sakın kaçma!!!
kaçmak çözüm değil!
hem ailen izin vermemekle haklı gibi sanki sana kaçmanı söyleyen bi adama ne kadar güvenebilrsin?
resmen aileni ez geç diyor..
bilemiyorum..

Merhamet aşktan ustundur

Aşk karşılık bekler merhamet beklemez..

aılemızın bıze duygudu duygu merhamettır..

Nekadar aşık olursanız olun aılenızın onayını almadan evlenmeyın.
Dunyanın neler getırecegı bellı olmaz..Eşınızle sorunuz oldugunda tek sıgınacağınız yer aılenızdır..

Sonradan bız sana demıştık sozu cok agır bır soz..

Sevdıgınızde sızı gerekçekten sevıyorsa aılenızı ıkna etmek ıcın ugraşır

3 ay oldu, babam çocuğun çok iyi biri olduğuna inandı yoğun uğraşlar sonucunda ama veremem diyor başka birşey demiyor
bende onları üzemiyorum,ısrar etmiyorum

o kadar mükemmel bir çifttik ki herkes bize imrenirdi, şimdi ayrıldık diyorum da kimse inanamıyor :çok üzgünüm:

sonrasını söyleyeyim, kaçtıktan sonra, şiddet, veya ufacık bir olmusuzlukta arkada bırakacağın, dönüp derdini açacağın kimsen olmayacak. eşin de bunu bildiğinden , ona daha da muhtaç olduğunu düşünüp daha çok bunu kullanacak. sen psikolojik açıdan çökeceksin. sonrasını da sen tahmin et. aileni hiçe sayma. aileni ikna et. büyükleri araya sokun.

3 ayda mı vazgeçtiniz mücadele etmekten?
ne kadar kolay pes ediyorsunuz??
pessssss doğrusu!!!!

insanlar kavuşmak için herkesin rızasını almak için senelerce bekliyorlar.. hatırlatırım...

3 ayda mı vazgeçtiniz mücadele etmekten?
ne kadar kolay pes ediyorsunuz??
pessssss doğrusu!!!!

insanlar kavuşmak için herkesin rızasını almak için senelerce bekliyorlar.. hatırlatırım...

annem babam çok üzüldüler ama halime,, bende vazgeçtim tamam demek zorunda kaldım
şimdi top sevgilimde o birşeyler yapabilirse ne âlâ,, yapamazsa tamamen bitecek

3 ay oldu, babam çocuğun çok iyi biri olduğuna inandı yoğun uğraşlar sonucunda ama veremem diyor başka birşey demiyor
bende onları üzemiyorum,ısrar etmiyorum

o kadar mükemmel bir çifttik ki herkes bize imrenirdi, şimdi ayrıldık diyorum da kimse inanamıyor :çok üzgünüm:

ya madem gördü iyi olduğunu ay niye vermezler anlamıyorum yaa illa acı çektircekler ya
madem iyi ver gitsin yaa vallahi sinir oluyorum böle şeyleri duyunca yalandan yere naz yapıyırlar bu ailelerde bazen tuhaflaşıor ya ..hadi babam iyi biri değil o veremem falan dese neyse de iyi olduğunada inanmış bide vermem diyomuş çok sinir oldum..kendileri sanki zamanında aynı şeyleri yaşamadılar kendileri evleince yuva kurunca çok iyi çocuklarına gelince damat iyi de olsa illa huzursuzluk çıkarıyorlar ...olan çiftlere oluyor valla eğer iyi biriyse çek git derim ....kimse tepki vermesin artık evlilik konusunda çok hassasım o duruma geldimki başıma böle bişey gelse kaçmak bile bana güzel geliyor

Son düzenleme:
canımm tamda duygularıma tercüman oldun işte, ama köy yerinde böyle şeyler hoş karşılanmıyor
ben ki köyde parmakla gösterilen bir kızım, terbiye, iyi ahlak bakımından..
bunu aileme yapamam
çocuk iyi de benim memleketimin insanları bir şeyi bozmadan rahat etmiyorlar
çocuğun ailesi hakkında atıp tutmuşlar babama, babamda o yüzden hassas bu kadar
onu da anlıyorum

neden onay vermiyolar orayı anlamadım
istediler de ikna mı edemediler
araya aile büyüklerini sokmaı deneyin
bu arada ben de kaçarak evlendim
ama benim durumum faklıydı
ben nişanlıma nikahıma 10 gün kala kaçtım
ailelerin zıtlaşması eşimin
ailesinin terbiyesizliği yüzünden benimde ailemin
baskısıyla nişan attım
sonra da ikna edemeyince ailemi kaçtım eşime
hiç pişman değilim olmadım da
aksine kaçmama sebep olan ailem pişman şimdi
keşke böyle olmasaydı diye
beni atar damatlarını tutarlar yeri geldiğinde
allah sabır versin çok zor sevdiklerinin arasında kalmak

ya bak ben ailemi sevgilim konusunda ikna etmek için 3 sene uğraştım artık kabullendiler bizimki askere gitti döndüğünde bizimkiler artık tanışalım diye davet ettiler ki, ayrıldık..
aileler daha görmeden bile bazen hissediyorlar neyin iyi neyin kötü olduğunu.. beni yine iyileştiren teselli eden annemle babam oldu, el oğlu değil.. o şimdi başka kızla birlikte anladın mı? ona hiçbirşey olmuyor..
eğer ki ben ailemi ezmiş geçmiş olaydım, böyle bir durumda bir daha toplanabilirmiydim sanmıyorum..
basit bir örnek bu sadece, daha beterini çok kötüsünü yaşayanlar var.. sakın bi cahillik ediyim deme.. çok pişman olursun..
erkek arkadaşın seni seviyorsa gelip kapında yatacaklar gerekirse.. bunun başka yolu olmadığını çok kat i şekilde belirt derim.. sonra üzülen hep sen olursun..

baskısıyla nişan attım

senin durumun hem çok farklı hem de çok sanslısın amonra cım.. nişanlı iken tanıdığın gibi bir adam da çıkmayabilirdi eşin.. çok şükür öyle birşey olmadı ama kaçmak büyük risktir..

canımm tamda duygularıma tercüman oldun işte, ama köy yerinde böyle şeyler hoş karşılanmıyor
ben ki köyde parmakla gösterilen bir kızım, terbiye, iyi ahlak bakımından..
bunu aileme yapamam
çocuk iyi de benim memleketimin insanları bir şeyi bozmadan rahat etmiyorlar
çocuğun ailesi hakkında atıp tutmuşlar babama, babamda o yüzden hassas bu kadar
onu da anlıyorum

anlıyorum seni canım çok sinir bozucu bir durum
damadın iyi olupta ailenin vermemesi buna tepkiliyim ben sadece hadi çok kötü olur vermez sonuna kadar haklılardır ama işte böle oluncada kızlar kaçıyor yine iyi bişey değil tabi kaçmak ama bu duruma getiren ailelerde var yani...sen yinede babana de ben istiyorum ondan başkasına gitmem de ayrıldık demeyle sonuç alamassınki kaçmayı düşündüğün için galiba ayrıldık dedin ama yinede kaçma derim diren ikna etmeye çalışın sevgilin arasın dursun babanı yanına gelsin elini öpsün ay nebilim gönlünü alsın işte beşki olur hemen kaçmayı düşünme baban seni köye almaz valla

baskısıyla nişan attım

bende bunu demek istiyorum kaçma yoluna kendileri itiyor kızlarını bazı aileler bu durum farklı ama kızın babası çocuğun iyi olduğuna inanmış ama yinede vermem diyomuş al işte:oklava:

senin durumun hem çok farklı hem de çok sanslısın amonra cım.. nişanlı iken tanıdığın gibi bir adam da çıkmayabilirdi eşin.. çok şükür öyle birşey olmadı ama kaçmak büyük risktir..

saol asminim allaha şükür eşim en büyük şansım
ben bi kumar oynadım resmen ama allah utandırmadı utandırmasında kimseyi
eşimden zerre şüphem yoktu beni pişman edip yıldıracağına
olsa inan kaçmazdım ben ailemin inadına eşimin ailesinin
tavrına harcatmadım sevgimi sonunda biz kazandıkopuyorumnanaktan:asigim:

yooookkk ben hiç kaçmayı düşünmüyorum, yapamam zaten
sadece az önce sevgilim çok üzüldüğünü dile getiren bir mail yazmışta o yüzden buraya derdimi anlatmak iiçin bir başlık açtım
yoksa ben o evden gelinlikle çıkacağım, başka yolu yok.....

ya arkadaşlar öyle tanımadığın aileye kız vermek kolay mı?
elbette vardır bir tedirginliği? belki ailesini ölçüyordur bakalım ben vermem dediğimde vazgeçip gidecekler mi yoksa bizim kızın peşinden ayrılmayacaklar mı?
belki bunları sınıyordur, gerçekten seviyolar mı birbirlerini diye? neden aileye kızıyorsunuz..
benim de evladım olsa ben de kolay kolay veremem şahsen..

Back
X