Kaçıracakmış beni !

Hemen savcılığa git ve dilekçe ver ..
Savcılıkla konus , ona göre polisede git..
Okulda görüştüğün yakın bir erkek arkadaşın,dostun varsa ki yoksa bile genel arkadaş ortamında sorununu anlat
Bir müddet seninle dolaşsınlar, yurda bıraksın 2-3 erkek seni..

Yalnız başına bakkala bile gitme.
İnsanlar artık kafayı yemiş durumda , sen herseyde tedbirini al canım ve
En önemlisi Annene yada ablana-kardeşine anlat mutlaka anlat..
Aılenden birinin durumdan mutlaka haberı olsun ..

Korkma, sen korkmadıgını belli edersen bişey yapamaz..
Allah'ın izniyle..

arkadaşlarımın sevgilisi yok daha 1.sınıfız biz
zaten olsa da diyemem ki niçin benim yüzümden birinin başı belaya girsin
çocuk kesici alet taşıyor arkadaşları da öyle

bundan 10 yıl önce teyzemin kocası teyzemi hergün dövermiş, etmediği işkence kalmamış...
kadının artık canına tak etmiş, dayıma söylemiş, abisine...
dayım da gözü karadır, iri yarı, geçtiği yeri titreten biridir...
teyzemin kocası karısının gidip de abisine söyleyeceğini tahmin etmemiş tabi, ayrı şehirde yaşıyolarmıştı zaten....
neyse, dayım bunların olduğu şehre gelmiş, eniştesine telefon etmiş, aşağıdayım gel biraz gezelim diye...
gece saat 11...
neyse enişte binmiş arabaya...nereye gidiyoruz demiş.. dayım gayet sakin hiiiç dolaşacaz demiş...
ormana doğru sürmüş arabayı... indirmiş arabadan... otur şuraya demiş...
bagajı açmış, bi bıçak ve bıçak bileyicisi çıkarmış...
eniştesi napıosun sen falan demiş..
dayım gayet sakin bi ses tonunda sen kesecem seni demiş.. sen benim bacıma işkence ediyomuşsun, bende seni kesecem demiş, bi yandan da bıçağı biliyomuş...
ama gayet sakin...
enişte yalvar yakar ağlamaya başlamış...
bi daha böyle bişey yaparsam Alah canımı alsın da, şöyle de böyle de...
ama dayı da tık yok... bıçak biliyo
adam kafayı sıyıracakmıştı orda nerdeyse...
3 saatin sonunda dayım, bunu bırakmış
o günden sonra enişte teyzeme el kaldırmamış...
korkutmak gerekiyo işte...
ama sağlam korkacak adam..
sahipsiz olmadığını bilecek kadının...

aslında halam ve eniştem var ama eniştem yaşı geçmiş bir insan
o çocuk da dediğim gibi boyu posu çetesi olan biri
yok ben bunu diyemem enişteme

Canım , hemen yurt müdürünü haberdar etmelisin.Yurt müdürü gitsin onu dövsün diye değil konudan haberdar olsun ,gereki önlemleri alsın ,gerekli kişileri devreye soksun diye.Onların bu gibi konularda yol yöntem biliyor olması lazım.Önce pencereden o kişiyi gösterirsin o birikimiyle harekete geçer ya da danışmak için etkili kişileri arar.Yurt müdürüyle poisi araman,tek başına polisi aramadan daha hızlı ve etkili sonuç verebilir.En azından polis direkt suçlamadan ona yaklaşıp kendini belli edecek niye kızlar yurdunun orada bu kadar zamandır durduğunu bunun uygun olmadığını söyleyecek .ilk adım böyle olacak ,sonra duruma göre diğer planları devreye sokacaklardır.En azından o kişi başlangıç olarak tedirgin edilecek hareketlerinin izlendiği hissettirilecek .Sınavlardan sonra falan deme bir an önce haberdar et.Bırak senden daha büyük ,bilgili ve etkili kişiler de bu olayı çözmek düşünsün.

kuzenim unide okurken buna benzerbi olay basina geldi cocugun berber dukkani varmis ve senden hoslaniyorumla baslamis devamli pesimdeydi diyodu yurttan disari ciktigimda bi donuyorum arkamda oluyodu odum kopuyodu diyodu sonra sinif arkadaslarina soylemis onlarda sen bize bi onu gosterdemisler kuzenimde bu demis arkadaslari sen yurtta git demisler ve arkadaslari sen bizim arkadasimizi sahipsizmi sandin diye guzel bi dayak atmislar ve olay ogun bitmis bidaha ne onune cikma ne rahatsiz etme eger seni koruyacak birileri varsa onlara soyle sahipsiz olmadigini anlar ozaman

arkadaşlarımın sevgilisi yok daha 1.sınıfız biz
zaten olsa da diyemem ki niçin benim yüzümden birinin başı belaya girsin
çocuk kesici alet taşıyor arkadaşları da öyle

O zaman muhtar, savcılık yurt yöneticisi vs. bunlarla görüş öncelikle. Bu kadar da korkma, sen yine tedbirini al dikkat et tabi ama, muhtemelen boş tehdittir bunlar, bir laf vardır ya havlayan köpek ısırmaz diye. Tehditlerinden korkup sinme, güçlü durup tepkini göster, naz yapmadığını anlar belki o zaman.

Senin 18yaşında olman onun cezasız kalacağı anlamına gelmez.
Senin rızan yok sonuçta.
İnşallah iş o raddeye gelmez.
Sen tedbirini al.
Karakola git.
Böyle serserilerin gözü korkmalı.

cnm çok zor bı durum.bazıları dadanınca bırakmıyo işte.bence yurt müdürùyle konuş.bıkere banada oldu okulun önund bekliodu ama kurtulmam kolayoldu ark.göndrm yanına azarladı onu.dahada gelmedi.bu tarz bişe de deniyebilrsn

Konunu okuyunca aklima sinem yurdanur olayi geldi. Ona ve annesine cok uzuluyorum.
Vakit kaybetme polise git, arkadasin sahitlik etsin. Yurt mudurune de haber ver. Ailene de soyle.

Tanımam derse desin
Sen polise şikayet ette durumun ciddiyetini anlasın ve senden uzak olsun
Biraz korku iyidir

Ben sizin cevabınıza koptum ama

canım bu durumda öncelikle senin sakin olman gerekiyor. Sakın karşı tarafa korktuğunu belli etme belli edersen daha çok üzerine gelir. Bir insanı rızası olmadan bir yerde tutmak kaçırmak türk ceza kanununa göre kişiyi hürrüyetinden yoksun kılma suçudur ve cezası olayın özelliğine göre bir yılla beş yıl arasında değişir.(sana karşı başka bir suç işlerse ayrıca ondanda ceza alır. 18 yaşnı geşmiş olman farketmez)ayrıca çocuğun arkadaşının seni kaçıracağını söylemeside tehdit suçu kapsamında değerlendirilebilir. senin burada yapman gereken savcılığa bir dilekçe ile başvurup bu çocuktan şikayetçi olmak, elinde delil olmasa bile en azından bu çocuğun ifadesi alınır ve gerekli uyarılar yapılır , ayrıca ilerde sana karşı birşey yararsa elinde yapılmış bir şikayetin olur. ayrıca yeni çıkan 6284 sayılı kanun( kadına karşı şiddetin önlenmesi ile ilgili yasa) kapsamındada savcı duruma göre mahkemeden senin için koruma tedbiride isteyebilir çocuk sizden uzak dursun diye. bu çocuk sena arkadaşlarının yanında böyle şeyler söylüyorsa onlarıda tanık olark dinlerler, şikayetini yaptıktan sonra yurt müdürü ile konuşup yardım isteyebilirsin. sana tavsiyem bu aralar arkadaşlarınla dışarı çık, edinebiliyorsan yanında biber gazı falan bulundurabilsin, ayrıca sınavlardan sonra bence ailenede haber ver, böyle şeylerin aileden saklanması sıkıntı yaratır. büyük ihtimalle işin içine polis savcı girince çocuğun gözü korkar tarif ettiğin tipler masum insanlara diklenip, korkutup karşılarına savcı polis girince süt dökmüş kediye dönen kişiler oluyor genelde, şikayetin olunca kıza birşey olursa benden bilirler diye korkar oda sıkma canını:)

Konunu okuyunca aklima sinem yurdanur olayi geldi. Ona ve annesine cok uzuluyorum.
Vakit kaybetme polise git, arkadasin sahitlik etsin. Yurt mudurune de haber ver. Ailene de soyle.

o kız bulanamadı demi ölü yada diri benimde konuyu okuyunca aklıma direk o olay geldi Allah sonunu benzetmesin

18 yasında olman ceza almasına tabiki engel değil .

Rızan dışın da sana haksız bir fiil uygulamakla tehdit edıyorsa bu suçtur tabiki sakın korkma hemen git bir dilekçe ver.

Kaldığın yurdun güvenlik görevlisi yok mu ? varsa ilk önce onlara söyle. Tüm arkadaşlarına da anlat bu durumu. ben ailene de anlat derim.
Sonra da git polise dilekçe ver. Sizin bölgede belki daha sık devriye gezerler gözleri korkar

Önce yurt müdürüne söyle. Güvenlik 1-2 kere uyarsin burada ne işiniz var diye. Eğer bir işe yaramazsa hiç çekinme polise haber ver. Yurdun önünde birkaç erkek var, yurdu gozetliyorlar de. Polis tutuklamasa bile, onlar polis ya da güvenlikle muhatap olduklarında senin ne kadar ciddi olduğunu anlarlar.

bence acil olarak babana anlatmalısın durumu. daha sonra çok geç olabilir. polis gibi olaylar okuyan insanlar için tek başına bulaşılmaması gereken yerler olarak düşünüyorum.

Arkadaşlarımla bu konuyu paylaştım 18 yaşımda olduğum için hapse girmeyebilirmiş olur mu böyle şey!!!!

yok öyle birşey
senin isteğin dışında olduğu için yaşın hiç önemi yok.
ister 15 yaşında ol ister 80 bu bir suçtur.

savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsin...
hangi devirdeyiz dağ başında sandı kendini heralde...
korktuğunu belli etme sakın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…