kader benimle oyun oynuyor..ama benim gücüm yokki..ALLAHım ben nerde yalnış yapıyorum

meldaela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
619
1
0
İstanbul
aylar önce evliliğime ramak kala,eşyalarım herşeyim hazırken,kaynana faktöründen nişanım atılması,nişanlıyken yaşadığım üzüntüler,gözyaşları,sonrasında aile içi sorunlar,ablamın evlilik dışı hamileliği..sonrasında güzel yeğenimin dünyaya gelmesi..birçok şeyi,yaşanan tüm acı sıkıntıları unutturmuştu ailede de bende de..nişanım atılalı 8 ay oldu..ve nişanım atıldığı zamanlardan belli hayatıma girmek için çaba sarfeden,sürekli mücadele eden,bıkmadan usanmadan,gurur filan dinlemeden benden vazgeçmeyen biri vardı..arkadaşımın arkadaşıydı..ama ben hep geri durdum..üzülmek kırılmaktan,tekrar hayal kırıklığı yaşamaktan krktum..sonu olmaz dedim,kabul olamayack dua dedim..ama öylesine bşluğa düştümki,ailemel yaşaığım sorunlar,duygusal çöküntüler,yapayalnız kaldım.o arada bu bahsettiğim kişi beni ramalarına devam ediyrdu ve onunla görüşmeye başladım..başından belli üzülmekten korktuğum için ondan kaçtım,ondan uzak durdum,ama sonunda bu kadar üzüleceğimi hiç düşünmemeiştim..hemde hiç(görüşmelerimiz sıklaşmaya,birbirimize daha çok alışmaya ve bağlanmaya başladık zaman geçtikçe..korktuğum,kaçtığım duyguları en derininden yaşamaya başlamıştım ki;halen içimde var olan duygular..son 1 haftadır bana baskı yapmaya başlamıştı evlilik konusunda.neyi bekliyoruz,ben seni zor buldum kolay kaybetmek istemiyrum,ailmede evlenmem için sürekli aday buluyor,nişanlanalım diye ağzından düşürmüyordu..bende zaten nişan yaşamış biri olarak evlilik istiyordum ama onunla başından belli olmayacağını düşündüm.çünkü ailesi çok çok fazla dindar..babası hafız ve ben başım açıklığımdan istemeyeceklerdi biliyordum..ailesine benden bahsetmiş bugün,ailesi önümüzdeki sene nisandan önce nişan filan olmaz demişler..benim ailem ise asla beklemez,çünkü hergün biri geliyor istemeye..bende zaten zamana kadar beklemek istemiyorum çünkü duygularının o zamana kadar değişeceğini düşünüyorum..yanii en başından korktuğum şey oldu ve yine üzülen,hayal kırıklığı yaşayan,yerin en dibine vuran,tüm kaçmama,uzaklaşmamam rağmen hüzün geldi yine benim kapımı çaldı..yaa bu bir rüyamı,oyunmu,nedir???ben ne yaptım kadere..bu isyan değil ama çok canım acıyor öylesine acıyorki artık taşıyamıyorum arkadaşlar..dayanamıyorum bu kadar olumsuzluğa..

Kötü bir tecrübe yaşadın diye bu kadar acele etmemelisin. Evlenip boşanmak daha mı iyi? Kendini sürekli olumsuz telki etme. Açıkçası yazdıklarında olumsuz bir durum göremedim zaten. Olması gerekeni söylemişler. Sen içini ferah tut ve erkek tarafına baskı yapmaya kalkma bence. Onlar senin peşinden koşsun.

kapanmanı isterlerse bu sorun olurmu senin için onuda düşün...

rabbimden hayırlısını dile
asla umudunu yitirme
elbet seni mutlu edecek yaşadıklarını unutturacak
biri cıkacaktıe karşına

bende başlığı okuyunca dedım Allah korusun ölümler hastalıklar kızın peşini bırakmıyor heralde

Hay Aallahım ya ne var kı bu yazdıklarında gayet normal olagan şeyler bence acele etme evlılık için bol şans

Ben ayriligindan sonra bu kdar hizli hareket etmemen gerektigini dusunuyorum
8 ay olmus ve izleri vardir mutlaka kalbini onarmadan siginicak limanlar araman yanlis
yalnizdim duygusal cokuntuler diyorsun bence bu sartlarda saglikli karar vermen mumkun degil

evlenmek icin evlenme ne demek ailem beklemez yangindan mal mi kaciriyorsunuz?
bence kendini dinlemelisin birazda olsa

nisana kadar nişan yapamayız demişler ve sen o zamana kadar beklemek istemiyorum duygularım değişebilir diyorsun. hemen yarın nişan yapsanız hemen evlenseniz yine de değişmeyecek mi duyguların?

başka şeyler derken..

sadece nişan içinmi bir sene niyeki madem nişanlanın tanıyın birbirinizi...

cnm haklısın ama kendisi benim 8 aydır peşimde..kendisine ne yaptı etti bağladı beni.ben ağzıma evlilik lafı lamadım kendisi istedi diretti..ailem memeleketten başka kız bulmuş ve ben onları üzmemek için bayramda gidip kızı göreceğim ama olmayacağını söyleyeceğim diyor..ben ise ona güvenmiyorum ayrıca..ona güvenmem içinde bana yüzük takıp güven vereceğini söyleyende kendisi..ama şimdi ailesinin onun beynine girmesi,beni tanımadan ailesinin önyargı yapması,beni inanılmaz huzursuz ediyor..benim ailem asla sevgilik durumuna müsade etmiyor..resmiyet çok başka..zaten şu zamana kadar gizli saklı gröüştüm konuştum..köşe bucak telefonları sakladım..yanii kısaca ben ona güvenmiyorum cnm güvenemiyorum..

nisana kadar nişan yapamayız demişler ve sen o zamana kadar beklemek istemiyorum duygularım değişebilir diyorsun. hemen yarın nişan yapsanız hemen evlenseniz yine de değişmeyecek mi duyguların?

ben onun duygularının değişeceğini düşünüyprum çünkü güvenmiyorum cnm güvenmiyorum..ben hayatıma flört gibi geçiici şeylerle değil,kalıcı şeylerle devam etmek istiyorum..başından belli ondan uzak durmamın nedeni buydu zaten..ama o bunca zaman yine flört yaşamamızı istiyor..ben bunu yapamam..resmiyet olmadan..

sadece nişan içinmi bir sene niyeki madem nişanlanın tanıyın birbirinizi...

cnm ben evliliğin eşiğinden dönmüş biriyim..hayata daha ciddi bakıyorum..boşluğumdan başladı bişeyler sonra kendisi evliliği getirdi durumu..ama yine kendisi nisan ayına kadar nişan olmaz diyor..ailesi öyle istiyor daha doğrusu..ama ben zaten güvenmiyordum ve aileme zaten yüzüm yok bir nişanlşılık yaşadım tekrar flört ile nasıl çıkarım karşılarına..onu seviyorum o da beni kaybetmekten korkuyor şu an ama böyle bu şekilde benim devam edemeyeceğim gerçek olan tek şey belkide...

güvenemediğiniz biriyle evlenmeyi düşünmeyin zaten.nişan zaten aileler ve nişanlılar tanışsın diyedir.nişanı geç yapmaları bence çok da iyi niyetli olmadıklarını gösterir madem çocuk bu kadar zaman peşinizdeydi,adı konur öyle gezersiniz.kendi kızları olsa 1 yıl bu şekilde nişan olmadan gezmesine izin verecekler miydi?flörte ve karşı değilim ama bu kadar dillendirildikten sonra söz veya nişan olmalı.başka kıza bakmaları da cabası.çocuk sizi kendine bağlamanın rahatlığına da varmış olabilir.siz ona güvenemiyorsunuz ama o sizden gayet emin gibi geldi.başkası istedi diye değil kendiniz istiyorsanız kapanın.kendinizi biraz geri çekin ve evlilik lafını dile getirmeyin.tabii onun istediği şekilde de dolaşmayın onunla.önce kendinizi rahatlatmaya psikolojinizi düzeltmeye bakın ,siz iyi olduktan sonra gerisi zaten gelir,sevgiler.

o kadar güzel ve aynen duygularıma odaklı yazmışsınızki,gerçekten tşk ederim..aynen bende ertelemenin masumca olduğunu düşünmüyorum..kendi kızlarıda var aynen söylediğiniz gibi kendileri resmiyet olmadan müsade ederlermiydi??ben kendisine böyle çok uzun sürmeyeceğini,resmiyet olmadığı durumda her an herşeyin değişebileceğini hayatından çıkabileceğimi ve beklemk adına söz veremeyeceğimi söyledim..şu an her dk mesaj atıyor arıyor..bu gece uyumadı sabaha kadar benide uyutmadı..ama kendiside nisan ayına kadar resmiyet olmamasına ikna olmuş durumda..ne yapayım görüşmeyimmi bitireyimmi?çok acı çekiyorum biliyorum bu böyle gitmeyecek..ne yapacağımı bilemiyorum

Güvenmediğiniz adamla neden birliktesiniz ki?

Ağzımdan evlilik lafı çıkmadı diyorsunuz;ama zaten onunla sevgili olarak ona umut veriyorsunuz...

Nisan ayına kadar duygularım değişebilir diyorsunuz;demek ki sevmiyorsunuz.

O halde neden onunla evliliği düşünüyorsunuz?

Ne yapmaya çalıştığınızı anlayabilmiş değilim...

"Kendisi ne yaptı ne etti beni bağladı" diyorsunuz. Siz çocuk musunuz?

Sanki zoraki bir duygusal ilişkiye girmiş gibi konuşuyorsunuz.

Eski ilişkinizden sonra daha gerçekçi baktığınızı,akıllandığınızı söylüyorsunuz; ama üzgünüm ben yaptıklarınızda hiçbir tutarlılık ve aklı yatkın hareketler göremiyorum.

Aslında ben bu kadar dert yanılacak bir sorunda ortada göremiyorum.

Kendi kendinizi dibe çekiyorsunuz. Sorun bu...

erkek milleti elde edene kadar uyumaz :))))))) kaybetme korkusundan uyumamış.ne istediğinize karar verin ve o doğrultuda kesin ve kararlı bir şekilde davranın.daha önce nişan atmadan dolayı gel gitli bir ruh halindesiniz belli.sevmeseniz de belki sığınacak bir liman aradınız,belki sevdiğinizi sandınız,çocuk çok ilgilenince belki onun bu ilgisine kapıldınız,belki evlenmeyi hırs yaptınız;bunların hepsi insani duygular;yargılama hakkımız yok.dediğim gibi ne istediğinize karar verin.çocuk evlilikten bahsederek sizin aklınıza bunu sokmuş belli,belki ciddi olmayan bir ilişki yaşamak istemeyeceğinizi bildiğinden böyle dedi,kimbilir?1 yıl sizle gezse ve sonra dese ki olmayacak ayrılalım,bir kez daha yıkılmış hayallerinizle kalacaksınız.kim ne derse desin bu ayrılıkların kıza daha çok zararı olur toplumumuzda.kimi,neyi istediğinize karar verin ona göre davranın.ayrıca herkesin illa sevmesi gerekmez,olsa güzel olur tabii,ama kimi mal için evlenir, kimi çocuk için ,kimi alışkanlıktan uzar gider kimseyi aaa sevmediğin adamla niye evleniyorsun diye yargılayamayız.herkesin kendi keyfidir.her halükarda kendinizi geri çekin duygusal boşluklarınızın farkına varın ve ona göre davranın ,sevgiler..

Konuda bu kadar dramatije edilecek birşey göremedim ben .
Ağlayı dövünmeyede luzum yok ..
İnsanlar nelerle uğraşıyor ..

Mantılklı bır sekılde konusun gorustugunuz ınsanla bır orta yol bulursunu
zaten orta yolu bulamadııgınız bırıyle bıseyler yasamanız saçma olur .. uzulmenızde ..

daha önce nişanlılık geçirmiş biri olarak evlilik istiyorum artık diyorsunuz da neden bu acele.bırakın her şeyi biraz zamana.
nisana kadar karşı tarafın duygularının değişebileceğine inanıyorsanız neden hala şimdi nişanlanmaya uğraşıyorsunuz?
evlendikten 2 ay sonra duygularının değişmeyeceğine nasıl güveniyorsunuz?ayrıca ailem beklemez nisana kadar diyorsunuz ama istemediğim biriyle evlenip 2 gün sonra boşansam daha mı iyi deyin?istemiyorum deyin zorlada sizi verecek halleri yok sanırım.ayrıca bizim adetimizde bir kıza görücü gelmek ister ama verilme gibi bir niyet yoksa ortada o görücü kabul edilmez bile.kaldı ki sizin zaten başka biriyle evlenme niyetiniz yok gelecek olan görücüleri de kabul etmeyin bu durumda.nisana kadar evlenmek zorunda da değilsiniz.
duygularına tam güvenmediğiniz bu insanla 2 hafta sonra nişanlandınız diyelim.ardından oda sizi yanıltmadı ve tavırları değişti size karşı.bu daha mı iyi olacak? yeni bir nişanlılık ve bitiş daha büyük bir yıkım olmayacak mı sizin için?bırakın bir şeyler bitecekse iyice dillenmeden bitsin yada tanıyacaksanız daha rahat bir kafayla tanışın.nişanlanınca altın değnek değmiyor kimseye ve bence her şey daha da güçleşiyor aileler girdiği için işin içine.

önce siz bir güvenin karşınızdakine,ailesine karşı size olan tavrına ve size olan sevgisine ondan sonra işin ciddiye binmemesi durumundan yakının yada işi ciddiye bindirin.
şimdi resmiyet olup 2 gün sonra sizi eğer hayal kırıklığına uğratırsa keşke nişanlanmasaydım diyeceksiniz,ailem bilmezdi enazından diyeceksiniz,etraftan çekineceksiniz(2.kez nişanlandı ayrıldı diye) bunlar elbette benimde tasvif ettiğim şeyler değil ama maalesef ki var ve siz bunların altında ezildiğinizi hissedeceksiniz belkide.
belkide bambaşka olacak ve çok mutlu olacaksınız ama size önerim sadece acele etmemeniz.

cnm ben onun bana karşı duygularının değişmesinden krkuyorum..çünkü beklesem böyle görüşmeye devam etsem,sonunda ailesi kafasına girer,başkasını başkası için ve ben daha çok ona alışmış,bağlanmış,ona ümit bağlamış olarak bir başıma kalacağım..çünkü güvenemiyorum ona..tek sorun bu..güven..resmiyet olmadanda asla bu güveni sağlayamam..ama bu şekilde de devam edemem.onu seviyorum evet ancak ben sevgili olarak değil,nişanlım olarak yanımda hayatımda kalsın istiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…