kaderimizdeki insanlamı evleniriz beklemekten yoruldum...........

mav

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
1.102
12
158
42
Ankara
ınsanların nikahlanacagı kişi rabbimiz tarafından önceden yazılmısmıdır... hıc ummadıgı anda bu sekılde evlenen arkadaşlar varmı??

Bir öleceğin vakit, bir de evleneceğin kişi yazılıdır derler kaderde... Yaşınız kaç?

ınsanların nikahlanacagı kişi rabbimiz tarafından önceden yazılmısmıdır... hıc ummadıgı anda bu sekılde evlenen arkadaşlar varmı??

Kesinlikle...Kader inancında bariz bu durum vardır zaten. Bir evleneceğin insanı değiştiremezsin birde ölüm şeklini-anını...
Kiminle evlenileceğin ezelde muayyen olup, hiçbir surette değişmeyeceğini hatta,
Ashab-ı Kiram’dan bir zatın Peygamberimize (s.a.v.):
“Falan kadınla evlenmek istiyorum, dua buyurun.” demesi uzerine:
“Eğer sana, İsrafil, Mikail, Cebrail, ve Hamele-i Arş, (A.S.) dua etse,
aralarında Ben de bulunsam,
gene sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin.”
(Ramuz:357/9)

Kesinlikle...Kader inancında bariz bu durum vardır zaten. Bir evleneceğin insanı değiştiremezsin birde ölüm şeklini-anını...
Kiminle evlenileceğin ezelde muayyen olup, hiçbir surette değişmeyeceğini hatta,

Ağzına sağlık ne güzel anlatmışsın:nazar:

hayatımdan cıkıp gıdene uzuluyorum dıyorum eger kaderımse gerı gelır degılse allah ıstemıyor buda benı rahatlatıyor.. tesekkur ederım

yasım 29 canım kendımı gec kalmıs gıbı hıssedıyorum

Nasip öyle bir çizgide yol alır ki, senin için öyle önemsiz şeyler olur ama her biri aslında sana nasip olan şeye doğru yol alır...

Ben eşimle böyle tesadüfen tanıştım, her bir tesadüf öyle birleşti ki, hiç tanımadığım daha önce hiç görmediğim bi insan şimdi yuvamın direği oldu :) Rabbim hayırlısıyla senin nasibini de seninle karşılaştırsın canım.

yasım 29 canım kendımı gec kalmıs gıbı hıssedıyorum

Gunumuzde ınsanlari daha yenı bu yaslarda evlenıyokııııı walla eskıden oldugu gbı koca bulup yada aıleler evlendırmekle olmuyor kaldıkı gunumuzde evlenmek bence cok zor guvenmek zor hıc ole dusunme derım

hayatımdan cıkıp gıdene uzuluyorum dıyorum eger kaderımse gerı gelır degılse allah ıstemıyor buda benı rahatlatıyor.. tesekkur ederım

Bende 29 yaşındayım, imtihanın farkındayım ama, ne zaman nasipse o zaman olur. Ya da evlilik bana nasip değildir, olmaz...Bilememki :97:

evlenecegımız kişi kaderimizde olan kişidir ,buna

ben de inanıyorum .ama bazen bunun dogru olup

olmadıgını düşünmüyorda degılım .Allah hiç bir kulunu

yalnız bırakmazmış ,yalnızlık sadece Allah'a mahsustur .

pekı oyle ise ,50 yasına kadar hıc evlenmeyenler

neden yalnız ? bu soruyu buyuğüm olan bır ablaya sorduğumda

bana çok ilginc bır cevap vermısti .cok sasırmıstım .

ama dini içerige gırebılır o yuzden acıklamayayım .

kader kısmet, bunlar cok karısık mevzular gercekten .

Son düzenleme:

kader kısmet bunlar cok karısık mevzular gercekten .

Ayyyyyy ne dedı ne dedı cok merak ettım.........;;ole bısı dıyon. Kı hem soluyosun hem susyosun ınsanınmerakta bırakıyosun
kader kısmet bunlar cok karısık mevzular gercekten .[/B][/QUOTE

Kader'in ikiye ayrıldığını biliyoruz zaten. Birinci kısımdaki kadere bizim hiçbir tesirimiz olamaz. O bizim tamamen irademiz dışında yazılmış. Dünyaya geleceğimiz yer, annemiz babamız, şeklimiz, kabiliyetlerimiz bu kaderin konusu... Diğer ikinci kısım ise; irademize bağlıdır. Biz neye karar vereceksek ve ne yapacaksak Allah ezeli ilmiyle bilmiş ve öyle takdir etmiştir. Yani siz bir aday tipi belirliyorsunuz ve arıyorsunuz, rabbimde sizin istediğiniz ölçüde bir kaç kişiyi önünüze çıkarıyor, sizde bunlardan birini iradenizle beğenip kabul ediyorsunuz. Rabbimin evleneceğiniz kişinin kim olduğunu ezelde bilmesi kader, fakat sizin iradenizle seçmeniz cüzi irade dediğimiz insanın sorumluluk sınırlarında olan irade biçimidir...
Ya da rabbim kimseyi yazmamıştır. İmtihanımız evlilik, eş konusundadır. Bununla sınar bazı kullarını, biz bilemeyiz hayrın nereden geleceğiniz, salt inanmakla iman etmekle yükümlüyüz. Yani en azından ben böyle düşünüyorum :17:

Başlığı görünce konu sahibini tahmin etmiştim
Doğru da çıktı
Arkadaşım bu kadar takma hasta filan olursun mazallah
Hayırlısını dile, nasip bu işler
Evlenen herkesin boyu mu uzuyor sanki..

Ayyyyyy ne dedı ne dedı cok merak ettım.........;;ole bısı dıyon. Kı hem soluyosun hem susyosun ınsanınmerakta bırakıyosun
kader kısmet bunlar cok karısık mevzular gercekten .[/B][/QUOTE

hanımefendi forumda dini içerik paylasmak yasak.

o yuden duydugumu acıklamak ıstemedım .

ben sadece sorulan soruya ,kaderın gerceklılıgıyle

ılgılı dogru olup olmadıgına ben de emın degılım

dıyerek cevap verdım .

Aslında daha da fazlaca yazıp konu sahibinin iyice içini rahatlatmak isterim de; konu sapar diye korkuyorum, neyse yinede kısa bir özet geçeyim :18:
Levh-i Mahfuz... Duymuşsunuzdur belki, Levh-i mahfuz, olmuşların ve olacakların, zamandaki bütün anların ve mekandaki bütün varlıkların, kısacası, her şeyin yazılı bulunduğu bir ilahi muhafaza levhasıdır. Orada her şey yazılıdır, sizin seçeceğiniz eş, ondan üreyeceğiniz çocuklar, hepsi eksiksiz yazılıdır, sizin başka birisini seçmeniz de söz konusu değildir, yani Allah ilmi ile seçeceğiniz kişiyi ezelden bilmektedir.İşin doğasına şöyle bir baktığımızda da genelde her zaman insanın önüne iki seçim şansı konuldugunu görürsünüz, iyi-kötü ; doğru-yanlış. İşte sizin iradeniz bu noktada devreye girer, ya iyi olanı seçersiniz, yahut kötü olanı o tamamen sizin seçiminizdir, yaşayacaklarınız da o seçimin sonuçlarıdır...
Velhasıl, öz bundan ibaret...
Kıyamam, üzülmeyin, gelin sarılacağım :48:

hanımefendi forumda dini içerik paylasmak yasak.

o yuden duydugumu acıklamak ıstemedım .

ben sadece sorulan soruya ,kaderın gerceklılıgıyle

ılgılı dogru olup olmadıgına ben de emın degılım

dıyerek cevap verdım .

Anladım pekı teskekur eder genede :kkk:

kader kısmet, bunlar cok karısık mevzular gercekten .

özelden yazarmısınız cok merak ettım ablanız ne dedı

Aslında ne demek istediğini çok iyi anlıyorum mav.
İlla ki insanın boşluğa düştüğü anlar çoktur...
Hele ki evlenenlerin ya da hayatında biri olanların 'amannn evlenip napacaksın, bekarlık sultanlık, boşver' tarzı yaklaşımlarına ayrıca şaşırıyorum.
Gerçekten böyle durumlarda o verdikleri tepkileri anlayamıyorum... Amaç karşıdakini daha mı çok üzmek yoksa teselli mi vermek...
Bence ikisi de değil, halden anlamamak bu...
Kadere inan başka hiçbir şey seni sakinleştiremez bu hayatta.
Her zaman hayırlısını iste... Ve de asla mutluluğu evlilikte bulacaksın diye düşünme. Mutluluk içtedir, kalptedir... İç huzurun olmazsa asla mutlu olamazsın. Önce içindeki mutluluğu nasıl keşfedebileceğine yönlen... En önemlisi bu. :34::34::34:

Hangi insanla evlencegin taniscagin, karsilascagin hepsi kaderinde yazilmis.. Hayatinda ne yasiyorsan hepsi kaderindir..

Insan birdende evlenebilir, yillarca beraber oldugu evlenme karari aldigi biriylende nikah masasinda ayrilabilir hic birsey önceden bilinemez suan bile kaderini yasiyorsun Allah bilir bir nevi kaderinide degistiren sensin..

Bazi arkadaslarim sonradan evlencegini sandigim acaba birini bulabilcekmiyim diyen daha önce evlendiler öbür yakinda evlencegim diyenlerine karsin..

Yani KADER bu BELLI OLMAZ hicbirsey..

illa herkes evlenecek diye bir şey yok... bence kimileri için de evlilik hayırlı olmuyor yalnızlık daha hayırlı oluyor...

buna biz karar veremeyiz... bazı insanlar her ne kadar yalnızlıktan sikayet etse de yalnız daha mutlu... evlense de yapamıyor

bence bazılarının hiç evlenmeyişi o yuzden...
:31:

Back
X