kaderimizdeki insanlamı evleniriz beklemekten yoruldum...........

çok güzel de canım benim kafam karışık...
ben nişandan ayrıldım...
tercihimde tek baktığım karakterdi...
şu cümleyi kurduğumu hatırlıyorum ' o kadar iyi biri ki kabul etmezsem Allah bana günah yazar'...
herkes 10 10luk adamdır dedi...
ama sonra bambaşka biri çıktı içinden inanamadım...
şimdi yanlış seçim yaptığım için ben mi suçluyum?

Çok ince konular bunlar, üzerinde günlerce kafa yorulması gereken...
Nişanlanmak ve akabinde ayrılmak sizin tercihleriniz, ama tercihinizdeki tek seçim karakter olmamalıydı. Evlilikte mutlaka aşk olması gerektiğine inananlardanım ben. Nişanlandıktan sonra değişmesi de insan psikolojisinin ''elde ettim şimdi istediğim gibi davranırım'' durumu maalesef...Ne güzel söylenmiş ; ''Nefsini bilenlerden ol, silenlerden değil...'' diye...
Yanlış seçim için elbette suçlu olmazsınız, yani ben buna inanıyorum, dediğim gibi kader inancında mutlak teslimiyet gerekli, yaşamamız gerekiyormuş bunu deyip boyun kırmak önemli...Mesela ben bıcır bıcır çok hareketli biri olmama rağmen aşil tendonumu kopartıp 4 ay yürüyememeye mahkum oldum. Çok zor geliyor ama-kader-bunu da yaşamam gerekiyormuş diyorum, geçecek bu günler diye bekliyorum...

ben eski erkek arkadaşımdan ayrıldıktan 1 ay sonra karşılaştım eşimle, babamla aynı sektörde çalışıyolardı, ikisi de ticaretle uğraşıyorlardı ve çok yardımcı oluyorladı birbirlerine.
Babamlar hacca gittiklerinde babamın işini 45 gün eşim idare etti, o zamanlar ben erkek arkadaşımdan ayrılmışım, bütün erkeklerden nefret ediyorum, bırakın başkasını önümü bile göremiyorum.Eşim ilk gördüğünde aşık olmuş zaten ama bana bunu hiç bi zaman hissettirmedi, taa ki açılana kadar.
yaklaşık 6 ay yüzyüze geldik, işle alakalı muhabbetimizde oldu ama benim hiç dikkatimi çekmemişti.
Gel zaman git zaman samimiyetimiz ilerledi, evimize girdi, ailesi de gelgitlere başladı.. Ama dediğim gibi ben ona böyle bi konuda ne yüz verdim ne ihtimal verdim.
Allahın işi ya; bi gün iş çıkışımda eski erkek arkadaşım çıktı karşıma (geri dönmem için sürekli baskı yapıyordu) ilk başta kendini sözlü ifade etmeye çalışırken ben reddettikçe hırçınlaşmaya başladı, kolumu sıkmalar falan.O sırada şuan ki eşimde beni görebilmek için hergün iş çıkışımda iş yerimin karşısında ki cafeye geliyormuş, uzaktan izleyip duruyormuş garibim :9:
eski erkek arkadaşımla tartıştığımı görünce çıkıp geldi, 190 boylarında eşim, resmen dağıttı eski erkek arkadaşımı.
Bu olaydan sonra açıldı bana, hissettiklerini anlattı ağlayarak, ne kadar aşık olduğunu ama benden yana bi tepki görmediği için aylardır açılamadığını..
1 saat içinde hayatım o kadar farklı bi hal aldı ki.. dönüm noktammış.

Eşim bana gün açıldığında mümkün değil, çok farklıyız deyip kestirip atmıştım.
Sonra Rabbim hep güzel yönleriyle karşılaştırdı beni, tesadüflerle dolu bi üç ay daha geçti ve dışarıda görüşmeye başladık.

Yani benim açımdan bakarsan durum şu, bütün gn çalışmışım, kafam ambele.. bi anda ummadığım bir sürü olay gelişiyor, hiç beklemediğim bi zamanda.
Evleneceğin adamın ne zaman karşına çıkacağını bilemezsin.
Ama mutlaka o seni bi gün bulacaktır, sabırlı ol.:51:

Ne güzel bir hikaye, bayılıyorum mutlu sonla biten aşk hikayelerine. Ağzınızın tadı bozulmasın hiç :16:

ben eski erkek arkadaşımdan ayrıldıktan 1 ay sonra karşılaştım eşimle, babamla aynı sektörde çalışıyolardı, ikisi de ticaretle uğraşıyorlardı ve çok yardımcı oluyorladı birbirlerine.
Babamlar hacca gittiklerinde babamın işini 45 gün eşim idare etti, o zamanlar ben erkek arkadaşımdan ayrılmışım, bütün erkeklerden nefret ediyorum, bırakın başkasını önümü bile göremiyorum.Eşim ilk gördüğünde aşık olmuş zaten ama bana bunu hiç bi zaman hissettirmedi, taa ki açılana kadar.
yaklaşık 6 ay yüzyüze geldik, işle alakalı muhabbetimizde oldu ama benim hiç dikkatimi çekmemişti.
Gel zaman git zaman samimiyetimiz ilerledi, evimize girdi, ailesi de gelgitlere başladı.. Ama dediğim gibi ben ona böyle bi konuda ne yüz verdim ne ihtimal verdim.
Allahın işi ya; bi gün iş çıkışımda eski erkek arkadaşım çıktı karşıma (geri dönmem için sürekli baskı yapıyordu) ilk başta kendini sözlü ifade etmeye çalışırken ben reddettikçe hırçınlaşmaya başladı, kolumu sıkmalar falan.O sırada şuan ki eşimde beni görebilmek için hergün iş çıkışımda iş yerimin karşısında ki cafeye geliyormuş, uzaktan izleyip duruyormuş garibim :9:
eski erkek arkadaşımla tartıştığımı görünce çıkıp geldi, 190 boylarında eşim, resmen dağıttı eski erkek arkadaşımı.
Bu olaydan sonra açıldı bana, hissettiklerini anlattı ağlayarak, ne kadar aşık olduğunu ama benden yana bi tepki görmediği için aylardır açılamadığını..
1 saat içinde hayatım o kadar farklı bi hal aldı ki.. dönüm noktammış.

Eşim bana gün açıldığında mümkün değil, çok farklıyız deyip kestirip atmıştım.
Sonra Rabbim hep güzel yönleriyle karşılaştırdı beni, tesadüflerle dolu bi üç ay daha geçti ve dışarıda görüşmeye başladık.

Yani benim açımdan bakarsan durum şu, bütün gn çalışmışım, kafam ambele.. bi anda ummadığım bir sürü olay gelişiyor, hiç beklemediğim bi zamanda.
Evleneceğin adamın ne zaman karşına çıkacağını bilemezsin.
Ama mutlaka o seni bi gün bulacaktır, sabırlı ol.:51:

vallaa benım böyle bı mucıze karsıma cıkmıyor umudum yıtırıyorum kendımı kötü hıssedıorum..şirkette bırı var aslında benı delı gıbı seven kendınden cok dusunenn ama ben o coocugu hıc sevglı olarak ıstemıyorum boyu benden kısa aramızda meshep farkı var bana sankı erkek gıbı degılde bayan arkadasım gıbı gelıyor hıc erkekesı gelmıyor ben ırı yapılıyım yanımdakı erkegınde benden uzun olmasını ıstıyorum bu kısı benden kısa oglum gıbı duruyor ıstemıyorum yanı bunu ama cok sevdıgınıde bılıyorum ama hıv erkek gıbı gelmıyor bana normal bı bayan arkadas gıbı gelıyor

vallaa benım böyle bı mucıze karsıma cıkmıyor umudum yıtırıyorum kendımı kötü hıssedıorum..şirkette bırı var aslında benı delı gıbı seven kendınden cok dusunenn ama ben o coocugu hıc sevglı olarak ıstemıyorum boyu benden kısa aramızda meshep farkı var bana sankı erkek gıbı degılde bayan arkadasım gıbı gelıyor hıc erkekesı gelmıyor ben ırı yapılıyım yanımdakı erkegınde benden uzun olmasını ıstıyorum bu kısı benden kısa oglum gıbı duruyor ıstemıyorum yanı bunu ama cok sevdıgınıde bılıyorum ama hıv erkek gıbı gelmıyor bana normal bı bayan arkadas gıbı gelıyor

''hıc sevglı olarak ıstemıyorum boyu benden kısa aramızda meshep farkı var''
Anlıyorum...Kader bile aslında bir nevi seçimler üzerine kurulu, rabbim sonsuz ilmiyle seçimimizi de ezelden biliyor zaten. Nedense bu cümlenizden sonra boşa kürek çekmişim, boşa birşeyleri anlatamaya çabalamışım gibi hissettim.

bende bilmiyorum arkadasım bu durum kafamı cok kurcalıyor ama sanırım kaderımızde yazılıdır dogum ölüm nikah saatı sasmaz derler

Kaderde yazılı ise hayal kurmamızın, esmer olsun, sarışın olsun ya da kılsız olsun diye ümit etmemizin ne manası var ki?
Hem çok kötü insanlarla evlenip hayatından bezenlerin durumu da mı kaderden kaynaklı?!
Hiç sanmıyorum.
Bence hayatta birden çok partnerimiz var.
Seçim bize ait.
Yoksa çekim yasası diye bir şeyin anlamı kalmaz.
Ama bir yandan da olmayınca olmuyor mevzusu gündemde.
Çok karışık bu işler. :S
Yine de kader değildir diyorum ben. ://

konu sahibesi olan arkadaşıma sesleniyorum
33 yaşındayım, bekarım hiç evlenmedim. isteyenim şöyle dursun bir erkek arkadaşım dahi yok.
artık takmıyorum olur mu diye, çok istedim olmadı kısmet değilmiş dedim çıktım işin içinden, hatta ve hatta çeyizlerimi bile ufak ufak satıyorum internette bir siteden o kadar vazgeçtim düşün artık...
olursa olur, olmayacaksa bi tarafını da yırtsan olmuyor...

evlenecegımız kişi kaderimizde olan kişidir ,buna

ben de inanıyorum .ama bazen bunun dogru olup

olmadıgını düşünmüyorda degılım .Allah hiç bir kulunu

yalnız bırakmazmış ,yalnızlık sadece Allah'a mahsustur .

pekı oyle ise ,50 yasına kadar hıc evlenmeyenler

neden yalnız ? bu soruyu buyuğüm olan bır ablaya sorduğumda

bana çok ilginc bır cevap vermısti .cok sasırmıstım .

ama dini içerige gırebılır o yuzden acıklamayayım .

kader kısmet, bunlar cok karısık mevzular gercekten .

Evet karışık mevzular bunlar.Ne kadar girersen o kadar karışır kafan.

Çok kurcalamamak en makbulü...

Back
X