Kadersizim galibaaa

Sizin paranız fazla diye ve lüks araba alacaksınız diye paragöz diyemiyor da senin beklentilerini karşılayamadı mı diyor
Bunların hepsi bahane mi dışarıdan bakınca.. O tanıştığımızda da beni gözünde büyütmüştü, farkındaydım ben bunun.. Ama kalbi öylesine güzelki, öyle güzel seviyorduki ve öyle mutluydumki.. Nişandan sonra balkabağına dönüştüm sanki..

Bunların hepsi bahane mi dışarıdan bakınca.. O tanıştığımızda da beni gözünde büyütmüştü, farkındaydım ben bunun.. Ama kalbi öylesine güzelki, öyle güzel seviyorduki ve öyle mutluydumki.. Nişandan sonra balkabağına dönüştüm sanki..
Evet bahane. 2 yıldır tanışıyorsunuz şimdi mi anladı?

Nişan dünyanın en manyak dönemi.
3,5 sene nişanlı kaldığım için bu noktada yetkin bi insanım bence 🤪
Şöyle ki ilişkimiz iki kişikken bir anda en az beş altı kişilik olmaya başlıyor. Gel-git insan nasıl davranacağını bilmiyor, bunu hem kız hem erkek için söylüyorum. Asla duymuyorum başkalarını desek bile kulak ardı ettiğimiz şeyler huzursuz edebiliyor çekimser davrandığımız konular olabilir. Biraz daha açık konuşmak çevrenin etkilerini en aza indirmek adına faydalı olabilir.
Tabii bir de sizin baktığınız yerden bakınca temelde problemin sebebi ne olabilir?

2 yillik bir sevgililik surecinde birbirinizin bakis acisini biliyor olmaniz lazimdi. yani luksu sevdiginizi, size yetemeyecegini vs.bunlari bilip o yola girmesi gerekiyordu. kimseye bu kadar cok guvenmeyin. evlenmek icin sadece sevgi yeterli degildir, birbirinizi yeterince tanimaniz da gerekir. pasam evlenmeye karar vermis ama sonra kendikendine triplere girmis. Ben olsam altinda baska seyler arardim. Olay yazdiginiz gibiyse cok cok garip.
Onun gözü kör olmuştu sanırım, nişan sonrası hayal kırıklığına uğradı. Bilmiyorum, bilemiyorum. Nişan öncesi de yaşadığımız ufak tefek sorunlar oluyordu ama çözüyordık, böyle şiddetli değildi. Böyle kopuş yaşamamıştık.
Ne yapmam lazım, çevremde hiçkimseye anlatamıyorum. İnsanlar duysa gerçekten şok olur, çünkü en çok çabalayan, beni ikna eden oydu

Nişan dünyanın en manyak dönemi.
3,5 sene nişanlı kaldığım için bu noktada yetkin bi insanım bence 🤪
Şöyle ki ilişkimiz iki kişikken bir anda en az beş altı kişilik olmaya başlıyor. Gel-git insan nasıl davranacağını bilmiyor, bunu hem kız hem erkek için söylüyorum. Asla duymuyorum başkalarını desek bile kulak ardı ettiğimiz şeyler huzursuz edebiliyor çekimser davrandığımız konular olabilir. Biraz daha açık konuşmak çevrenin etkilerini en aza indirmek adına faydalı olabilir.
Tabii bir de sizin baktığınız yerden bakınca temelde problemin sebebi ne olabilir?
Hiç sevmem bu süreci, mümkünse atlamak istiyorum.
Ekonomik kaygı sanırım en başta.. Ki maaşı benden daha iyi.. Benimle ilgili oluşturduğu Bi şema var, onun dışına çıkamıyoruz.

Biz tanıştığımızda ben araba bakıyordum, üst modellere baktığım için sanırım lüks istediğimi düşünüyor, birde benim birikimim onunkinden bir tık fazla olduğu için beklentimi karşılayamamaktan korktuğunu söylüyor

Evlenmek isteyen hep o oldu, ben ağırdan aldım. Nişandan sonra böyle korkuları oluşmuş. Benim iyimserlik gibi kötü bi huyum var, Allah ım hayır etsin

bu cümlelere kadar farklı bir yorumum olacaktı ancak bu cümleler beni düşündürdü.
sizin şansınız yaver gitmiş, birikiminiz çok olmuş olabilir. belki ailenizden miras kaldı, belki iyi maaşlı bir işiniz oldu, belki yemeden içmeden ayırdınız o tutarı.
buradaki mevzu yetememek değil, bence komplekse girmek.
sizin daha fazlasını yapacak gücünüzün olması kendisini eksik hissettiriyor. size yetememekten değil, karısından az kazanan, karısından daha düşük model arabaya binen bir erkek olmak istemiyor.

Kendisi de bunu kabul ediyor, hala çok sevdiğini ama benim beklentilerimi karşılayamamaktan korktuğunu söylüyor
Nişan sürecinde hiçbir şey istemedim dediniz. Sizin maddi durumunuz ondan iyi mi? Kendisi evliliğin maddi ağırlığının sizde olmasını istiyor olabilir mi? Nişanlınız kibarca söylemiş ama alt metni " benim param var ama masrafları ortak ödeyelim. Sen de her şeyin en ucuzunu ve asgarisini iste beni masrafa sokma."

Çünkü nişandan sonra bu bahane ile sizi ihmal etmesi çok saçma. Ne kadar dürüst olduğunu düğün ya da nikah için şunları şunları istiyorum Bunlar olmazsa çok üzülürüm diye belirtin ve tepkisini gözlemleyin.

Bir de elaleme ne derim diye düşünüyorsunuz ya alın size kapı gibi gerekçe. Her kadının istediği şeyleri isteyin reddederse zaten sonu ayrılığa gidecektir.

Onun gözü kör olmuştu sanırım, nişan sonrası hayal kırıklığına uğradı. Bilmiyorum, bilemiyorum. Nişan öncesi de yaşadığımız ufak tefek sorunlar oluyordu ama çözüyordık, böyle şiddetli değildi. Böyle kopuş yaşamamıştık.
Ne yapmam lazım, çevremde hiçkimseye anlatamıyorum. İnsanlar duysa gerçekten şok olur, çünkü en çok çabalayan, beni ikna eden oydu

Bir sure sadece gozlemleyin. Duygularinizi bir kenara birakip sadece mantiginizla gozlemlerseniz dogru ip uclarini yakalayabilirsiniz. Bir anda gozu kor olup evlilik karari alip sonrasinda girdigi haller evlilik hayatiniza dair cok ipucu veriyor. Yerinizde olsam boyle bir adama guvenmeyi 100 kere dusunurdum.

bu cümlelere kadar farklı bir yorumum olacaktı ancak bu cümleler beni düşündürdü.
sizin şansınız yaver gitmiş, birikiminiz çok olmuş olabilir. belki ailenizden miras kaldı, belki iyi maaşlı bir işiniz oldu, belki yemeden içmeden ayırdınız o tutarı.
buradaki mevzu yetememek değil, bence komplekse girmek.
sizin daha fazlasını yapacak gücünüzün olması kendisini eksik hissettiriyor. size yetememekten değil, karısından az kazanan, karısından daha düşük model arabaya binen bir erkek olmak istemiyor.
Aslında benden fazla kazanıyor, neredeyse iki katım..kendi arabası da var.. Benim yakın arkadaş çevrem Bayaa lüks yaşıyor, belki o sebepten bana yetmeyeceğini düşünüyodır. Benim için önemli olan nişandan önceki sahiplenişi, ilgisi, sevgisi, varlığıydı. Ki ben aileme destek olurum, lüks içinde yüzen biri de değilim. Ona hissettirdiğim öyle demekki..

Nişan sürecinde hiçbir şey istemedim dediniz. Sizin maddi durumunuz ondan iyi mi? Kendisi evliliğin maddi ağırlığının sizde olmasını istiyor olabilir mi? Nişanlınız kibarca söylemiş ama alt metni " benim param var ama masrafları ortak ödeyelim. Sen de her şeyin en ucuzunu ve asgarisini iste beni masrafa sokma."

Çünkü nişandan sonra bu bahane ile sizi ihmal etmesi çok saçma. Ne kadar dürüst olduğunu düğün ya da nikah için şunları şunları istiyorum Bunlar olmazsa çok üzülürüm diye belirtin ve tepkisini gözlemleyin.

Bir de elaleme ne derim diye düşünüyorsunuz ya alın size kapı gibi gerekçe. Her kadının istediği şeyleri isteyin reddederse zaten sonu ayrılığa gidecektir.
Şöyle söyleyeyim, hiç hesap ödetmez, ihtiyacım var desem anında hesabıma gönderir, dememe gerek yok hissettiği ana gönderir, asla cimri Bi insan değil.. Nişanda ben istemeden de o kendince yaptı bişeyler. Zaten her zaman yaptı

Bir sure sadece gozlemleyin. Duygularinizi bir kenara birakip sadece mantiginizla gozlemlerseniz dogru ip uclarini yakalayabilirsiniz. Bir anda gozu kor olup evlilik karari alip sonrasinda girdigi haller evlilik hayatiniza dair cok ipucu veriyor. Yerinizde olsam boyle bir adama guvenmeyi 100 kere dusunurdum.
Allah ım hayırlısını nasip etsin, onunla ilgili böyle bir konu açacağımı asla düşünmezdim asla.. Benim kısmetimde böyle demekki.. Aylardır içim içimi yiyo.. Sığamıyorum hiç biyere.. Hiçbirşekilde..

Şöyle söyleyeyim, hiç hesap ödetmez, ihtiyacım var desem anında hesabıma gönderir, dememe gerek yok hissettiği ana gönderir, asla cimri Bi insan değil.. Nişanda ben istemeden de o kendince yaptı bişeyler. Zaten her zaman yaptı
O halde açık açık soracaksınız derdin ne diye. Evlendikten sonra değil evlenmeden önce konuşulur bunlar.

Allah ım hayırlısını nasip etsin, onunla ilgili böyle bir konu açacağımı asla düşünmezdim asla.. Benim kısmetimde böyle demekki.. Aylardır içim içimi yiyo.. Sığamıyorum hiç biyere.. Hiçbirşekilde..

Boyle dusunup kendinizi uzmeyin lutfen. Olanda 1 olmayanda 1000 hayir vardir. Yol yakinken gordugunuz icin kendinizi sansli sayin.

Adam normal degil ya da ben boyle seylerle karsilasmadigim icin bana anormal geliyor. Ergen degilse bu tavirlar evlilik icin dogru kisi olmadigini gosteriyor. Yani kadersizim bilmem ne kafasindan cikip mantiga odaklanin derim.

Soğukluğuna bulduğu bahane çok saçma olmuş nişanlınızın. Nişana kadar sizin yaşam tarzınız, ekonomik durumunuz ve hayattan beklentileriniz hakkında fikri yok muydu?
Bence sizi evlenecek kadar sevmiyor bu adam. Sevgisinden emin olmayın bu kadar. Nişandan sonra fark ettiği için debelenip duruyor.

Hiç sevmem bu süreci, mümkünse atlamak istiyorum.
Ekonomik kaygı sanırım en başta.. Ki maaşı benden daha iyi.. Benimle ilgili oluşturduğu Bi şema var, onun dışına çıkamıyoruz.

Bu şekilde belli kalıplar içinde zannediyorsa sizi tanımıyordur demek. Bu da evlilik içinde size sorun oluşturmaz mı? Dediğim gibi kartları açık oynamak yani iletişimi en açık hale getirmek gerekir diye düşünüyorum.

Normal degil.
Maasim ondan dusuk diyorsunuz. Maasiniza gore bir hayat yasiyorsunuzdur.
Yani ucuk,luks icinde bir hayatiniz yoktur.

Ki olsa da sizden iki kat fazla kazanan bir adamin sizden daha iyi sartlarda yasiyor olmasi gerek. Yani yasam tarziniz kolay kolay gozunu korkutmamali.
E nişanda da istegim olmadi diyorsunuz.
O zaman nedir ona size yetemeyecegini dusunduren?
Hic mantikli degil.

Arabayi ne zaman aldınız? Nisandan once mi, sonra mi? Elinizdeki birikmisi dugun için degil de arabaya harcadiginiz icin bozulmus olabilir mi?

Ya da bunun haricinde ekstra birikmisiniz varsa onunla ilgili tasarrufta bulunmak, sizden soz almak falan istiyor da olabilir. Iste ben de calisiyorum, her seyi birlikte yapariz vs. Neyim varsa ortaya koyarim demenizi bekliyor olabilir. Evlendikten sonra maasinizi eline vermenizi bile istiyor olabilir.
Cunku bu adam nisanlanmadan once sizi az cok tanimistir. Ne degisti nisandan sonra? Nisanlandik simdi maddi konularda dize getirme vakti diye dusunup kendini geri cekiyor olabilir.

Cok ince hesap yapmis gibi olacagim ama bir de su geldi aklima, arabayi taksitle aldiysaniz Evlilik oncesi alinmis bir mala evlendikten sonra maasinizin belli bir kisminin gidecek olmasi onu hosnut etmiyor olabilir.

Suan hesap odetmiyor olabilir ama bu adamin cimri olmadigini gostermez.

Aslında benden fazla kazanıyor, neredeyse iki katım..kendi arabası da var.. Benim yakın arkadaş çevrem Bayaa lüks yaşıyor, belki o sebepten bana yetmeyeceğini düşünüyodır. Benim için önemli olan nişandan önceki sahiplenişi, ilgisi, sevgisi, varlığıydı. Ki ben aileme destek olurum, lüks içinde yüzen biri de değilim. Ona hissettirdiğim öyle demekki..

sanırım 2 yıl sevgililik süreciniz olmuş. arkadaş çevreniz öyle olabilir ama sizin standartlarınızı, yaşam şeklinizi çözmüş olması lazımdı.
sonuçta evlilik kararı tüm bunlar gözlemlenmeden verilmez diye düşünüyorum.
üstelik kazancı sizden iyi ve eli açık biriyken bir anda korkmak.. bana tuhaf geldi.

Açıkçası ben problemin maddi kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. İki yıl boyunca sizin yaşamınızı neye ne kadar para harcadığınızı illa ki görmüştür. Bence evlilik korkusu sardı kendisini söylediği şeyler çok bahane gibi geldi. Ben olsam hemen pes etmem tabi ki ama üstüne de düşmezdim. Siz üstüne düştükçe duygularını abartabilir.

Evlendikten sonra para yönetimini nasıl yapacağınızı konuştunuz mu? Bunu açıkça konuşmalısınız bence. İki taraf da beklentilerini birbirine dürüstçe ifade etmeli diye düşünüyorum

bir önceki nişandan dönme durumunu baz alıp şu an kendinizi mecbur gibi hissetmeyin. elalem 2-3 gün konuşur, sonra emin olun daha ilginç bir konu bulup gidiyorlar.
sizin hayatınız daha önemli herşeyden.

Back
X