merhabalar ben ilk denememi tayfun bağışa yaptırdım doktor için olumsuz birşey demiyorum çok iyi ama tek doktor ve hastalara yetemiyor. sizi orada dr lar takip etmesi gerekiyorken hemşireler takip ediyor. acıbademe yakışır bir profesyonellikleri yok bence. başarı odaklı bir merkez olduklarına inannmıyorum.
Sana kesinlikle katılıyorum. Hasta yoğunluğu artınca kalite düşüyor bence. Tayfun bey in iyi bir doktor olması ekibi kurtarmıyor bence. tüp bebek bir ekip işi. Sadece doktor değil tüm ekibin iyi olması gerekiyor. Yaşadığım sorunları yazıyorum ki o hastanede tedavi olmak isteyenler bence iyice düşünüp öyle gitmeliler.
4 yıldır acıbadem kadıköy hastanesinde tedavi oluyorum. bu hafta tüm bağlarım o hastane ile koptu. belki bütün aksilikler bana denk geldi diye düşünüyorum ama bu kadar umutla giden insanlarla empati yapmak lazım.
ilk tüp bebek denemem başarısız oldu. 15 günlükken kaybettim. kimyasal düşük. olabilir dedik ,ekibe güvendik devam dedik.
bu arada embriyolarım 3. gün dondurulmuştu. transferim dondurulmuşlarla yapıldı. sadece estrofem ve progestan kullandım.
ikincisini 8 haftalıkken kaybettim. kalp atışı duyulmadı. ilaçlarım yine aynı değişmemişti. Kürtajımıda Tayfun Bey yaptı. kürtajdan örnek alınıp yine acıbadem de genetik test yapıldı. Zaten bu süreçten sonra ipler koptu. Genetik testten sonuç geç geldi. 46 xx geldiği için çıkan sonuç annenin mi bebeğin mi belli değil dediler. Testin yeniden yapılması geriyordu ama elimizde parça kalmadı dediler. Sonra eşimle birlikte gidip bütün genetik testleri yaptırdık. pıhtılaşma heterezigot çıktı. aspirin kullanmam gerekiyormuş. ama bana coraspin verilmedi gebeliğim esnasında, acaba bebeğimi pıhtılaşma yüzünden mi kaybettim?? kime sorsam herkes aspirin kullanmış.
Durumum boyle iken randevu almakta zorlandım üçüncü transfer için görüşmeye. bir hafta on gün önceden arıyorsunuz randevu alamıyorsunuz. Bu arada herşeyi hemşirelerle hallediyorsunuz. doktorunuzu sadece muayene ve transfer aşamasında görüyorsunuz.
Üçüncü transfer yapıldı 20 gün önce yapıldı. bu defa gebelik hiç olmadı,sonuç negatif.
transferlerimin ikisi 16. gün üçüncüsü 20. gün yapıldı.
Bu hastanede paranızla rezil oluyorsunuz. benim psikolojim çöktü. yeni hastane arayışı içerisindeyim. zaten bizde pıhtılaşma haricinde hiçbir sorun çıkmadı. yeni görüştüğüm merkezler 5. gün embriyosunu genetiğe gönderip o şekilde dondurulmuşlarla transfer yapıyorlarmış. acıbadem bana bunları önermedi bile.
Siz siz olun bu hastaneye giderken iki kez düşünün.