• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın cinayetleri ve kadına şiddet

Bi keresinde kınalı adadayım binmişim pisinklete 😎üstüme çekmişim kırmızı elbiseyi 😁pedala baktıkça ada alev alıyor 💥tabi o zaman bekarım kimse de bisey diyemedi oyle yani bu da boyle bir animdir
hanımefendi demek ki sizde ataerkil toplumun bir üyesisiniz.şu anda kocacığım kocacığım diyen birisiniz galiba. Neyse ki bekarken hayatınızı yaşamışsınız

Cehalet, eğitimsizlik, sünnet düğünleri, gazetelere sarılan pedler, şımartılmış erkekler, oğullarına aşık anneler ve bunun sonucunda partner ve anne arasındaki farkı bilmeyen dengesiz erkekler, konuşmayı bile bilmeyip kavga eden erkeklerin mantıklı; insan gibi yaşamaya çalışan kadınların duygusal ve sulugöz olması, feminizmin ne olduğunu bilmeden "erkeklerden nefret ediyorlar" denmesi, erkeklere dev aynası tutan kadınlar, cinselliğini bilmeyen ve ondan korkan kadınlar, doğurduktan sonra işten ayrılmak zorunda olanın kadın olması, sırf çocuklarına bakacak zamanları olacağı için öğretmenliğin kadına en uygun meslek belirlenmesi... Daha da sayarım ama parmaklarım yoruldu.
Bunun da altına imza atmak istiyorum 💜

hanımefendi demek ki sizde ataerkil toplumun bir üyesisiniz.şu anda kocacığım kocacığım diyen birisiniz galiba. Neyse ki bekarken hayatınızı yaşamışsınız
Dün ayaklarını yıkadım, suyuna neskayfe yaptım. Parmak arası kirine kurban oldugumun herifinin bi güzel ayakları var sanırsın balerin ❤

Töre cinayetleri, platonik sapık dışındakiler bence önlenebilir. Aleyna Çakır cinayetindeki adam at hırsızı tipli, yolda görsem yolumu değiştiririm, nasıl böyle bir erkekle sevgili olunur hiç anlamıyorum. Boksör sevgilisi tarafından öldürülen de at hırsızı tipliydi, bir kız daha vardı, hepsinin ortak özelliği karakola gidip şikayetlerini geri çekip sonra da beraber yaşamaya devam etmeleri. Aleyna'nın arkadaşlarını tebrik ettim, kızı ondan uzaklaştırmak için kıza tavır koymuşlar.

Son yıllarda kadına şiddet ve kadın cinayetleri haberlerini medyada çok okuyoruz.
Gerçekten korkuyorum . Bulundugum cevre sebebiyle karşıma çıkanlar hep maço, parasıyla herseyi satın alabileeğini sanan ataerkil saldırgan küfürbaz kültürsüz tiplerdi.

Yanlış seçimler yaptığımın farkındayım. Bu toplumsal bir sorun bence

Kadına şiddet ve kadın cinayetleri neden oluyor ?
Kadınların yanlış partner seçimleri ve ailesinin erkeği eğitememesi ?

Bunlar mı neden ? Yoksa başka derin sebepler mi ?
kendiniz cevap vermişsiniz aslında. 'medyada çok okuyoruz' demişsiniz. dünyanın her yerinde olan bir yarayı, sanki coğrafyamıza özgüymüş gibi gösterme çabası var sistematik olarak. hatta bir araştırmada türkiyenin bu konuda sıralamada çok geride olduğunu görmüştüm ve çok şaşırmıştım. ben türkiyenin ilk sıralarda olacağını zannediyordum. isteyen araştırabilir.

dünyada şiddet ve cinayetler üç sebeple işlenir genel olarak.

1 insanlar canını inciteni incitirler.
2 insanlar malını inciteni incitirler.
3 insanlar gururunu ve hislerini inciteni incitirler. kadınlar genelde bu guruba giriyor. erkeğin gururunu yada hislerini incittiğinde (yada erkeler bundan incindiğinde diyelim) fiziksel şiddete meyledebiliyor. ve erkekler fiziksel olarak kadından üstün olduğundan, genelde bu konuda oldukça 'başarılı' olabiliyorlar. (psikolojik şiddeti ayrı tutuyorum çünkü bu kadınlarda da var)

kadınlar da aslında erkeklere şiddet uyguluyor ve hatta oranları erkeklerinkinden daha fazla bile olabilir. ama bu şiddet genelde sözel ve/vaya psikolojik olduğu için medyaya çok yansımıyor yada mizahi olarak yansıyor.

birde şiddetin eğitimlede çok alakası yok. hatta eğitimliler işlerini çok daha sinsice halledebildikleri için, cinayet bile işleseler ortaya çıkmayabiliyor. yok yok korkmayın çoğu cinayet işlemiyor. can yakıcı ama ölümle sonuçlanmayan ve görünmeyen yöntemler seçiyorlar.

peki çözüm ne?

kadın yada erkek, sözel yada fiziksel fark etmez, şiddete uğrayan kişi mazlumsa; asla şiddet uygulayana, hak etmediği tavizler vermemeli (yanlış anlaşılmasın onu tahrikten de kaçınmalı). yalnız bu yöntem, nadiren de olsa kişinin hayatına mal olabilir. (ama bu sonuç taviz verenlere oranla çok daha seyrek olarak gerçekleşir.) ve en radikal çözüm budur.

şiddete uğrayan kişi zalimse; yani kendi yanlış bir davranışından dolayı şiddete uğruyorsa(ki genelde kişi kendini sadece mazlum olarak görür. kendisinin de hatası olduğunu geri plana atar yada gizler) tepkisi şöyle olmalı; ''benim hatamın karşılığı bu değil. ben hatamı kabul ediyorum ama bu senin uyguladığın şiddeti meşrulaştırmaz'' tarzında olmalı ve yine şiddet karşısında tavizden kaçınmalıdır.

ve son bir ipucu: öldürürüm, yakarım yıkarım diyenden çok korkmayın. ama sıkıştığında ''gösterecem ben sana'' tarzında bir beden dili kullanan ve çok fazla görünür yada duyulur tepki göstermeyen insana çok temkinli yaklaşın.

Genelde daha derin sebepler var. Dizi-filmlerde bu tipte erkeklerin yüceltilmesi, mahalle kültürü vs. Ama kişisel olarak ben kadınların da yanlış erkekleri seçtiklerini düşünüyorum. Maço, giydiği eteğe karışan, kadına hesap ödetmeyen, gerektiğinde masaya yumruğu vuran erkek istiyorlar. Sonra da o erkek yumruğu kendilerine vuruyor. Bazen beklenen son o kadar bağırarak geliyor ki...
Ben size katılıyorum. Daha birkaç ay önce, geçen yıl sevgilisi tarafından kezzapla yüzü eritilen, bir gözünü kaybeden Berfin'in (geçirdiği onca ameliyattan, aldığı onca maddi ve manevi destekten sonra) “çok aşık ve affedici” (!) olduğu için ona bunu yapan sevgilisine geri döndüğünü öğrendik. Korkarım en geç bir yıla kendisinin ölüm haberi gelecek.

Ben en çok alt kat komşusu tarafından bıçaklanan sağlıkçı kadına üzüldüm. Çocuk 22 yaşında kadın 35, yani ne bekliyorsun kadından? Nasıl bir ruh hali? Hapse girmeden önce sağlam bir dayak yemeliler. Çocuklarına üzüldüm.

Back
X