• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın Cinayetlerini Durdurmak için

_NurteN_

...
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
7.001
3.629
448
34
Kadınlar ölüyor, katiller hiçbir şey olmamış gibi yaşamaya devam ediyor

Kadın cinayeti demek kadın olan ve cinayete kurban giden demek değil, önce bunu anlamak gerek.

Kadın cinayetine kurban gitmek demek, bir kadının sadece kadın olduğu için, kadınlığından dolayı öldürülmesi demek.

Yemek tuzlu olunca da tuzsuz olunca da dayak yiyen, yıllarca şiddet görüp cinsel istismara uğrayan kadınlar artık sesini çıkarıyor, bu işkenceye daha fazla "katlanmamaya" karar veriyor, boşanmak istiyor ve öldürülüyor. Hem de göz göre göre! Bu hikayeler bir değil iki değil. Hemen her gün, ülkenin dört bir yanından vahşet dolu kadın cinayeti haberleri alıyoruz.

Kocasından kaçıp ailesine bile sığınamayan kadınlar polise, adalete koşuyor. Adaletsizlik ise işte tam burada başlıyor. Kadın "şanslıysa" koca birkaç saatliğine göz altına alınıyor fakat polisin "kocandır yapar, evinde dön bacım" telkiniyle veya "en fazla ölürsün" yorumuyla kaderiyle baş başa bırakılıyor.

Koruma talebi kabul edilen kadınlar korumanın "masraflarını" karşılamak zorunda bırakıldığı için bu koruma hizmetinden faydalanamıyor. Serbest bırakılan koca ilk fırsatta, bir kaç gün önce can havliyle polise başvuran kadını, bir kaç günlük gecikmeyle öldürüyor ve amacına ulaşıyor.

Bu kez karısını dövdüğü, işkence ettiği için değil "öldürdüğü" için hakim karşısına çıkan katil koca, ya iyi halden, ağır tahrik indiriminden ya da "denetimli serbestlik" kanunundan yararlanıyor ve bir süre sonra hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Ancak bir cinayet basında geniş yer bulur, kamuoyunda tepki yaratırsa hâkim indirime gitmeyebiliyor.

Peki kadın cinayetleri, hâkimlerin veya savcıların inisiyatifine bırakılacak konu mu?

Hiç kimsenin inisiyatifine bırakmadan, bütün kadınları koruyacak, potansiyel katilleri caydıracak bir "kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" yasasının çıkması şart. Bu, aynı zamanda kızları öldürülen ve başka kadınlar öldürülmesin diye adalet isteyen ailelerin de talebi.

Bu yalnızca kadınların meselesi değil, kadın cinayetine dur demek için kadın olmak da gerekmez feminist olmak da. İnsan olmak yeter de artar bile.

Hep beraber haklarımızı koruyacak yasalar için sesimizi duyuracak ve kadın cinayetlerini durduracağız.

Melis Alphan ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

Kadın Cinayetlerini Durdurmak için... https://www.change.org/tr/kampanyal...-göreve-kadincinayetlerinidurdurmakicin#share

Adı "kadınlar" kulübü ama... :) Neyse ki "Bu yalnızca kadınların meselesi değil, kadın cinayetine dur demek için kadın olmak da gerekmez feminist olmak da. İnsan olmak yeter de artar bile."

Son düzenleme:
Çok önemli bir konu ve böyle bir sitede en çok bu gibi paylaşımların yapılması gerekirken "görümcemin gözünü neden oydum?" türevli konular çok daha revaçta niyeyse. Kadınların yaşadıkları sıkıntıların büyük çoğunluğu toplumun cinsiyet eşitsiz yapısına, ataerkiye ve kadını ikinci sınıf sayan geleneğe dayanıyorken kadınlar gündelik meselelerini yine 3. şahıslara bağlamaktan vazgeçmiyor nedense. Sorunlar çözülmüyor, büyüyor ve çığ haline geliyor bu haliyle. Hem trajik ve hem de umut kırıcı.
Sonuç olarak paylaşımınız için teşekkürler kendi adıma.

Bende imzaladım....

- Neden şuan istediğin etkiyi görmedin biliyormusun topikte, birçok kişi artık bunun önüne geçilemeyeceğini düşünüyor da ondan..

Ben böyle düşününler olduğunu biliyorum...

Ama aslında okadar önemli bir konu ki...

Hayat çok kısa , kadınız diye Şiddete, sözlü şiddete , Darp edilmeye sonu ölümle biten herşeyi yaşamak mecburiyetinde değiliz!!!!!!!

Bu mecburiyet değil, cahil akılsız kendini bilmez insanların yaptıkları ruh ve akıl sağlıkları bozuk adamlar bunlar...

Sadece kadına şiddette yok diyenler var, yok kusura bakmayan 1 senede
1000 kadın öldü'yse 2 adamın karısında terlik yemeye hakkı var! Şiddetin hertlüsüne karşıyım, ama bazen Hak eden akılsız adamlar var.......

Bende imzaladım....

- Neden şuan istediğin etkiyi görmedin biliyormusun topikte, birçok kişi artık bunun önüne geçilemeyeceğini düşünüyor da ondan..

Ben böyle düşününler olduğunu biliyorum...

Ama aslında okadar önemli bir konu ki...

Hayat çok kısa , kadınız diye Şiddete, sözlü şiddete , Darp edilmeye sonu ölümle biten herşeyi yaşamak mecburiyetinde değiliz!!!!!!!

Bu mecburiyet değil, cahil akılsız kendini bilmez insanların yaptıkları ruh ve akıl sağlıkları bozuk adamlar bunlar...

Sadece kadına şiddette yok diyenler var, yok kusura bakmayan 1 senede
1000 kadın öldü'yse 2 adamın karısında terlik yemeye hakkı var! Şiddetin hertlüsüne karşıyım, ama bazen Hak eden akılsız adamlar var.......

Tepki gelmemesine şaşırmadım açıkçası... Forumda bunu bir çok kez gördüm.

Töre cinayetinden öldürülen "çocuk gelinler" başlığında da babası tarafından tecavüze uğrayan ve kız çocuğu olduğu için ceza indirimine gidilen çocuğun haberinde de bu oldu. Tepki sıfır. 3-5 kelime de olsa insanlar kendinden bir şeyler yazmalı diye düşünüyorum. Zaten sokaklarda bunu yapan yok... Sanal ortamda bir şeyler yapılabilse keşke...

İnsan haykırmak istiyor. Birilerinin de yanında olmasını istiyor. Tepki istiyor ve sonucunda belkide küçücükte olsa sonuç alınacak... Benim pek umudum kalmadı açıkçası... Şuan forum takibe bi kaç dakika takılırsanız nedenini anlayacaksınız.

Daha önce de dile getirmiştim. Bu ülke de kadınlar için bir şeyler değişecekse bu değişimi kadınlar yapmayacak...

Üzücü... İnsanın elinden bir şeyler gelmeyince katlanıyor bu üzüntü...

.

Ha bu arada nedeninin bu olduğunu sanmıyorum. İnsanların öncelikleri farklı oluyor. Bugün 3 kadın öldürülmüş 5 kadın dayak yemiş umurlarında değil... Akşamki yayınlanacak diziyi tartışmaktan yada kim kimle ne yapmış kim rezil olmuş bunu konuşmaktan daha önemli ne olabilirki onlar için?

Otlamaya devam.

Hiçbir şey yapmamaktansa , bir şey yapın ve linki tıklayıp imzalayın en azından .

Kime:
Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı

• Türk Ceza Kanunu'na 'kadın cinayeti' tabirinin girmesini,
• Kadın cinayetlerinin önünü açan “haksız tahrik indirimi”, “gelecek indirimi”, “iyi hal indirimi” gibi indirimlerin kadın katillerine uygulanmamasını,
• Kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini,
• 6284 sayılı Koruma Yasası’nın etkin bir şekilde uygulanmasını, ilgili
birimlere yönetmelik konusunda eğitim verilmesini,
• Görevini yerine getirmeyen savcıların, valilerin , kolluk kuvvetlerinin ve adaletin sağlanmasını geciktirenlerin cezalandırılmasını,
• Kadın katillerinin yargılamada en çok başvurduğu, “akli dengenin yerinde olmadığına” dair rapor konusunda bu kadar çok kadın cinayetinin işlendiği bu coğrafyada nüfusun ciddi bir oranının akli dengesini yitirmiş olmasının gerçekçi olmadığı fikriyle yetkililerin değerlendirme yapmasını,
• Şiddete uğrayan kadınların başvurdukları ilk yerin karakol olmasından kaynaklı, emniyetin kadını kocasına ya da ailesine teslim etmemesini, barıştırmak üzere aracı rol üstlenmemesini, kadını suçlayıcı herhangi bir davranış geliştirmeden, kadının güvende olmasını sağlayacak koşulları yaratmasını,
• Kadınlara etkin koruma sağlanmasını, tahsis edilen korumanın yevmiye, yemek, yol gibi masrafların kadına yüklenmemesini, her türlü giderin devletin karşılamasını, dolayısıyla kadınlar için bütçe oluşturulmasını,
• Günde ortalama beş kadının kadın cinayetine kurban gittiği bir ülkede kadına şiddet sebebiyle hüküm giyen suçluların denetimli serbestlikten faydalanmamasını,
• Nüfusun yarıdan fazlasını oluşturan kadınlar için çalışacak Kadın
Bakanlığı’nın kurulmasını,
• Haberlerde, gazetelerde, TV programlarında kadına yönelik şiddeti, tacizi, cinsel saldırıyı normalleştiren, cinsiyetçi, nefret söylemi içeren yayıncılık anlayışının terk edilmesini,
• Kadın cinayetleri konusunda ilgili birimlerin istatistiki verileri çıkartmasını,
• Kadın cinayetlerinin durdurulması için devletin tüm olanaklarını
kullanmasını,
• Kadın konuk evlerinin sayısının ve ekonomik ve sosyal olarak imkanlarının artırılmasını talep ediyoruz.

Attığınız imza bu yazılanların altınadır , belirtmekte fayda var .

Hangi kadın bunun altına imza atmaz ki ?

En çok önem verilmesi gereken konulardan biri..ülkede artık tecavüz ve kadın cinayeti normalmiş gibi görülmeye başlandı haberlerde artık hava durumu kadar sıradan hale geldi.Sonumuz hayrolsun.

Back
X