• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın demek yerine ısrarla "bayan" kelimesini kullanan erkekler sizi de rahatsız etmiyor mu?

Söyleme tarzına göre değişir söyleyen kişi öyle bir şekilde "kadın" der ki bu bile rahatsız edici şekil alabilir önemli olan söyleme tarzı ve düşünceleri

Toplumda kadınları "kadın" ve "kız" olarak ayırararak aslında cinsel kimlikleri üzerinden bir hitap şekli oluşturuluyor. Kadın denilince kaba gelirken neden erkek ve "bay" kelimesi arasında kibarlık ve nezaket farkı yok sizce?

Walla 25 ve ustu kisilerinde kendinen bahsederken "kiz" diye hitap etmeleri gibi bisey bu. Eger "bayanlar" bakire olduklini kanitlamak icin bu kadar sacmalasalar zawalli adamlar da ne soyleyeceklerini sasirmazlar.

Kadın, bayan, hanım, hanımefendi hepsi aynı kapıya cıkıyor..argo dilde karı diye hitap etmediği sürece sorun yok.ustelik daha kibar geliyor kulaga bayan kelimesi bu kadar fazla anlam yuklemeye gerek yok
Biz adam gibi adam dediğimizde karşı taraf sorun yapsa komiğime gider dogrusu..

Ya off bu da beni boğuyor birkaç feminist yalnız bayan değil kadın diye diye hepimizi o akıma sürüklediniz
Bir zamanlar da yalnız kadın değil bayan derseniz sevinirim kibar olun diyorlardı çoğu kadın erkeğe yani ne istediğimizi bir anlasak keşke
Kızlara kadın demeyelim kız mıdır kadın mıdır muhabbetinden midir nedir işte kadın demeyin bayan deyin derken ne oldu ne bitti de bayan değil yalnız o kadın diceksin nerden çıktı anlamlandıramıyorum valla bayan bay kelimesinden üretildi diye mi bu kininiz? Yani çoğu dili inceliyoruz eril kelimelerden o kadar çok üretilen dişi kelimeler var ki...
Yolda kadın dedi diye yalnız ben kızım diyene de rastlayanlar varken ooo bu saçmalık bitmez kardeşlerim!

Bazı abes kelimelere, durumlara bizleri o kadar alıştırıyorlar ki altındaki sebebin farkında olduğumuz halde ısrarlar doğru olduğunu söylüyoruz, enteresan açıkçası.

Ben bu hassasiyeti çok aşırı buluyorum ya.Bahsettiğiniz kişiler eğitimli,bayan ve kadın arasindaki hitap farkını bilen kişiler olsa haklısınız da 50 yaşındaki minibüscü abilerden tonton amcalardan kadın demesini beklemek ,demediklerinde itici ve sığ bulmak daha itici duruyor.Bence

Öncelikle bay ve bayan kelimesinin uydurma kelimelerimizden birkaçı olduğunun bilincindesinizdir umarım, kadın, hanım, hatun gibi kelimeler kökeni bir yerlere dayanan kelimeler. Fakat bay ve bayan kelimeleri bi dönem sonra üretilmiş kelimelerden. Tabiki üretiliş sebebinin bu olduğunu söyleyemeyiz ama daha sonra toplumda kullanılış nedeni apaçık ortada, bunun feminizmle alakası yok. Feminist olmayan biri olarak bunları söylüyorum.

Bahsettiğim şey bu işte, bazı insanlar hatta belki de birçoğu o sebebi düşünerek kullanmıyordur çünkü bu kelimeye alıştırılmışız ve artık bize normal geliyor. Bazı durumlarda da böyle değil miyiz, kolayca alışıp normalleştiriveriyoruz her şeyi

Öncelikle bay ve bayan kelimesinin uydurma kelimelerimizden birkaçı olduğunun bilincindesinizdir umarım, kadın, hanım, hatun gibi kelimeler kökeni bir yerlere dayanan kelimeler. Fakat bay ve bayan kelimeleri bi dönem sonra üretilmiş kelimelerden. Tabiki üretiliş sebebinin bu olduğunu söyleyemeyiz ama daha sonra toplumda kullanılış nedeni apaçık ortada, bunun feminizmle alakası yok. Feminist olmayan biri olarak bunları söylüyorum.
Dilbilimci misin dil köken kelime köken etnik köken filan biliyor musun bu savı tam olarak savun ki hepimiz kadınız diye bağırıp sokağa dökülelim bayan diyen erkeklere püskürtelim nefretimizi
İşte bunlar hep Amerika'nın oyunu kardeşim hep bir amaç New World Order Illuminati filan bu nedir ya konuyu savunman bile saçma bence

Back
X