• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın demek yerine ısrarla "bayan" kelimesini kullanan erkekler sizi de rahatsız etmiyor mu?

Kadın dendiğinde cinsel anlamda bişeyler yaşamış kişi olarak algılanıyor ya ona bozuluyormuş konu sahibi anladığım kadarıyla

Ben rahatsız olmuyorum mesela ' şu bayanın arkasındayım deriz şu kadının arkasındayım' denmez bana göre kaba olur

bayan bir hitap biçimi kadın bir cinsiyet tanımıdır.. bence bunu karıştırıyosunuz.. mesela bir ofis arkadaşınız sabah ofise girdiğinde "günaydın kadınlar" mı desin? ama işte çok acayip yerlerde kullanıldığı için sanırım artık insanlar bu bayan kelimesinden iğreti oldu gibime geliyo.. dolmuştaki şoför abinin para üstü uzatırken "uzatırmısınız baaağğğğyann" demesine ben de çok fena gıcık oluyorum :D :D

Evet feminizm hakkında bildiğim pek bi şey yok. Derinlemesine bilgi sahibi olmam gerektiğini de düşünmüyorum. Her neyse. Sonuc olarak Kadın bayan falan. Yani bunları konuşmanın hiç bir anlamı yok. Madem bu kadar derin tarihi sosyolojik bir şeyse feminizm daha gerekli bir konuyla uğraşsın. Tamam?
Koskoca evrende en üst model canlıyız ve dolayısıyla varoluş ve yaşam haklarından daha önemli bir konu mu var?
Yeni bir gezegenin bulunmasını, sizce insanca yaşamaktan daha değerli kılan nedir?

EVET. ben de acayip rahatsız oluyorum. 2 cinsiyet vardır. 1- kadın. 2- erkek. geri kalan bay/bayan/kız hepsi boş. kimseyi kalıplara sokmanın bi manası yoktur. bana göre 5 yaşındaki de kadındır, 30 yaşındaki de, 80 yaşındaki de.

Bir kaç yorumda da gördüm kesinlikle katılıyorum bayan kelimesi kadın-kız ayrımının yanında çok masum bence...
Bakire olmayana kadın bakire olana kız denilmesi ayrımı çok daha iğrenç bu hususta...

En azından cinsiyet yönünden kadın-erkek ayrımı var hitap yönünden bay-bayan ama kadın- kız nedir??

Aşırı derece feminist hatunlar, kadın bayan hanımefendi ayrımına takılmadan önce kadın-kız kavramını çözmek lazm...

Ben nerede hakaret etmişim sana söyler misin? Hakaretvari yorum mu bu dediğim. Ben nerede ezmişim seni. Konunu buraya taşımadım konularından seni tanıdığım için ona göre bir yorum yaptım sadece. Keşke azıcık feminist olabilsen Müge, keşke...

:) Nerede ne yapmışım diye sorarken bile aynı şeyleri yapman...
Lütfen benim için üzülme, eminim hayatında üzüleceğin ve temennilerde bulunacağın daha önemli kişiler vardır.
Öpüyorum seni.

Back
X