Kadın doğum

melek78

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2025
184
16
13
30
Merhaba ben kadın doğuma gittim alttan utrason yaptı ve sıvı var dedi şuan hamile olma ihtimalin yüksek olabilir dedi ama anlamadım bilgisi olan varmı

Merhaba ben kadın doğuma gittim alttan utrason yaptı ve sıvı var dedi şuan hamile olma ihtimalin yüksek olabilir dedi ama anlamadım bilgisi olan varmı
Kadın doğum uzmanı alttan (vajinal) ultrason yaparken “sıvı var” demiş ve hamile olma ihtimalinizin yüksek olduğunu söylemişse, burada kastedilen birkaç farklı durum olabilir. İşte en yaygın anlamları:

1.

Rahim İçinde Sıvı (Gestasyonel Keseye Ait Olabilir)

• Eğer hamileliğin çok erken dönemindeyseniz (örneğin adet gecikmesinden birkaç gün sonra), ultrasonda henüz embriyo görülmeyebilir ama gebelik kesesi (sıvı dolu küçük bir boşluk) görülebilir.
  • Bu durumda doktor “sıvı var” derken, rahim içinde gebelik kesesi oluştuğunu anlatmak istiyor olabilir.

2.

Rahim Dışında (karın içinde) Sıvı

• Bazen yumurtlama sonrası veya dış gebelik gibi durumlarda karın içinde serbest sıvı görülebilir.
  • Ama sizde “hamile olma ihtimali yüksek” denmiş, bu durumda muhtemelen bu sıvı yumurtlama sonrası doğal sıvı ya da rahim içindeki gebelikle ilgili sıvıdır.

3.

Rahim Dışı Gebelik Şüphesi

• Eğer adet gecikmesi var ve ultrasonda henüz kesin gebelik kesesi görülmediyse ama hormon değerleri yükselmişse, doktor ihtimalleri değerlendirmek için böyle bir yorum yapmış olabilir.
  • Ama bu genelde “şüpheli durum” şeklinde ifade edilir.

Şimdi Ne Yapmalısınız?

• Doktorunuz hamile olma ihtimalinizin yüksek olduğunu söylediyse, muhtemelen size kan beta-HCG testi yapılmasını önerecektir ya da yaptı.
  • Beta-HCG değeri hamileliği kesin olarak gösteren bir testtir. Değeri her 2-3 günde bir 2 katına çıkıyorsa, sağlıklı bir gebelik ilerliyor demektir.
  • Eğer bu test yapılmadıysa en kısa zamanda yapılmasını istemelisiniz.

Anlamadım açıklar mısınız demediniz mi
Ya ben bugün kadın doğuma gittim 2 yıldır evliyim hamilelik olmadı hiç kontrol yaptı sıvı var yumartan çatlamış olabilir ilişkiye nezaman girdin dedi adet tarihimi sordu hamilelik olma ihtimalin var dedi bu akşamda ilişkiye gir dedi anlamadım tüplere bakılması içinde Ankara'ya gitmen gerekiyor burda cihaz yok dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…