gectigimiz günlerde "gökkubbe" isimli bir oyun izledim, gebe olduğunu iddia eden idam mahkumu bir suclu kadinin gebe olup olmadigi hakkinda karar vermek icin orada olan 12 kadin jüri vardi. kadinlardan biri o kasabanin ebesiydi ve basindan beri "hamile" dedi, hatta suclu kadindan süt sağdı. ama oradakilerin yarisi ona inanmadi. sonra bir erkek doktor geldi "hamile" dedi ve herkes hic suphesiz ona inandi. ebe de "bu dunyada söylediğine guvenilmesi icin erkek olman lazim" gibi bir yorum yapmisti.
aklima o geldi yorumunuzu okuyunca.
onun disinda kadini erkegi bilmem ama kadin dogum doktorlarinin çoğunun sacma sapan kisilikler olduğunu malesef deneyimledim

bugune kadar bir kere iyisine denk gelmedim. sadece bir tane kadini cok sevmistim (ya da bana guzel haber verdi diye bana iyi gelmisti) - onun da adini arastirinca lgbtli bireye "ne kadinsin ne erkek" diyerek tedavi etmeyi reddedip hakaret edip mahkemelik oldugunu okudum internette, gittigim semt polikliniginde yorumlar kadin dusmani ve evli olmayan kadinlari zorbaladigi yönündeydi

daha önce guler yuzlu ve iyi sandigim kadin kadin dogum doktoruna adetim sure ve miktar azaldi diye gitmistim, fsh 10 olmasina ragmen sirf bekar oldugum icin "hersey yolunda, olur öyle. dogum kontrol hapindandir) demisti - ileride bebege hazirlandigim donem eski belgelerimde görmüştüm fshmi ve normal olmadigini. hele sismansan, pco varsa, amh düşükse falan hemen hakaret isitilebilecek pozisyonda oluyorsun kadin doktorlari icin.
bu arada beyoglu, besiktas, sisli, sariyer, kadikoy taraflarinda herhangi bir devlet hastanesinde iyi , guler yuzlu bir kadin dogumcu bilen varsa yazarsa sevinirim:)