Kadın doktor tavrı

Bana da kötü niyetli geldiniz. Yazdığım mesajın özü netti ''kadınlara bazı meslekleri yakıştırmıyorlar'' . Doktorluk da o mesleklerden biri. Hecelememi de ister misiniz ?
Sorabilirler mesela. Ben öyle yapıyorum birine , title'nı bilmiyorsam eğer. Direk kadın diye bir mesleği yakıştırmıyorum.
Bence kötü niyetli olan sizsiniz. Bilmem kaç yaşında veya hastalığına çözüm bulmak için hastane köşelerinde olan bir hastanın "Bu kadına doktorluk yakışmaz, dur şuna hemşire diyeyim" diye düşünüp size hemşire dediğini hiç düşünmüyorum. Tamam doktorsunuz kendiniz biliyorsunuz ya başkası hemşire demiş doktor demiş önemi yok. Ve inanın düşündüğünüz gibi insanların umurunda değilsiniz. Hastanedeki kimse cinsiyetiniz dolayısıyla size hemşire demiyor sadece bilmediği için diyor bu kadar basit.

Bence kötü niyetli olan sizsiniz. Bilmem kaç yaşında veya hastalığına çözüm bulmak için hastane köşelerinde olan bir hastanın "Bu kadına doktorluk yakışmaz, dur şuna hemşire diyeyim" diye düşünüp size hemşire dediğini hiç düşünmüyorum. Tamam doktorsunuz kendiniz biliyorsunuz ya başkası hemşire demiş doktor demiş önemi yok. Ve inanın düşündüğünüz gibi insanların umurunda değilsiniz. Hastanedeki kimse cinsiyetiniz dolayısıyla size hemşire demiyor sadece bilmediği için diyor bu kadar basit.

Diğer üyeye de dediğim gibi, erkek doktor arkadaşlarıma da ısrarla hemşire dedikleri gün ben de sizin gibi pembe düşüneceğim söz veriyorum.

Hem gebe kalmadan önce hem de gebeliğimin başından beri pek çok farklı doktora gittim perinatoloji kadın doğum doktorlarından bahsediyorum. Kadın doktorların tavırları ve üsluplari beni her zaman çok rahatsız etti. Erkek doktorlarda her zaman kendimi daha rahat ve anlaşılır buluyorum. Bu durumu sadece ben mi yaşıyorum sizinde buna benzer görüşleriniz var mı yoksa ben mi önyargılıyım bilemiyorum...
Kadın doktorlar doğuma ve bebek sahibi olmayı tamamen normal bir süreç gibi görüp hemcins olmasına rağmen empatiden yoksun ve annenin endişesini ,merakını basite aldığını düşünüyorum
Hem kadın hem erkek doktora gittim ve çalıştım da her zaman erkek doktorları tercih ederim her konuda birde asıl tehlikeli olanlar doktorun yanındaki sekreter asistan falan dedikleri kızlar birde hemşire diyorlar onlara sinir oluyorum kendilerini hemşire sanıyorlar

Çünkü toplumda hala kadınlara güvensizlik mevcut böyle işlerde. Kadından mühendis olmaz, kadın doktora hemşire diye hitap edilir,kadın diş hekimi güçsüz olur vs.
Bana hala hemşire hanım diyen bir sürü hastam mevcut. Kimisine tane tane anlatıyorum bak her gördüğün kadın, kadın diye hemşire olmak zorunda değildir diye, kimisini boşveriyorum artık çünkü yoruldum. Doktor hanım demeye dili dönmeyen insanlar var, doktor bey diye hitap ediyorlar, şakasız. Böyle bir toplumda tabii ki erkek doktorun muayenesi daha önce dolar, çünkü beyinlerinde kodlu bu durum.

Sizinki de önyargı ayrıca. Ama bu sizin seçiminiz sonuç olarak, eğer erkek doktorla daha rahatsanız erkek doktor tercih edin, her önyargı suç veya yanlış değil.
gectigimiz günlerde "gökkubbe" isimli bir oyun izledim, gebe olduğunu iddia eden idam mahkumu bir suclu kadinin gebe olup olmadigi hakkinda karar vermek icin orada olan 12 kadin jüri vardi. kadinlardan biri o kasabanin ebesiydi ve basindan beri "hamile" dedi, hatta suclu kadindan süt sağdı. ama oradakilerin yarisi ona inanmadi. sonra bir erkek doktor geldi "hamile" dedi ve herkes hic suphesiz ona inandi. ebe de "bu dunyada söylediğine guvenilmesi icin erkek olman lazim" gibi bir yorum yapmisti.
aklima o geldi yorumunuzu okuyunca.
onun disinda kadini erkegi bilmem ama kadin dogum doktorlarinin çoğunun sacma sapan kisilikler olduğunu malesef deneyimledim😅
bugune kadar bir kere iyisine denk gelmedim. sadece bir tane kadini cok sevmistim (ya da bana guzel haber verdi diye bana iyi gelmisti) - onun da adini arastirinca lgbtli bireye "ne kadinsin ne erkek" diyerek tedavi etmeyi reddedip hakaret edip mahkemelik oldugunu okudum internette, gittigim semt polikliniginde yorumlar kadin dusmani ve evli olmayan kadinlari zorbaladigi yönündeydi 😅
daha önce guler yuzlu ve iyi sandigim kadin kadin dogum doktoruna adetim sure ve miktar azaldi diye gitmistim, fsh 10 olmasina ragmen sirf bekar oldugum icin "hersey yolunda, olur öyle. dogum kontrol hapindandir) demisti - ileride bebege hazirlandigim donem eski belgelerimde görmüştüm fshmi ve normal olmadigini. hele sismansan, pco varsa, amh düşükse falan hemen hakaret isitilebilecek pozisyonda oluyorsun kadin doktorlari icin.
bu arada beyoglu, besiktas, sisli, sariyer, kadikoy taraflarinda herhangi bir devlet hastanesinde iyi , guler yuzlu bir kadin dogumcu bilen varsa yazarsa sevinirim:)

ilk hamileliğimde daha rahat ederim diyerek kadın doktora gitmiştim ama dediğiniz gibi hiçbir soruma cevap alamadım. sürekli ben normal doğum istiyorum dedikçe o sezeryana yönlendirmeye uğraştı. en büyük kazığı 32de çalışabilir raporu alacağım zaman yaptı. çok acil yatmalısın bebeğin düşük riski var dedi bütün izinlerimi mahvetti. 40+1de doğum yaptım. tamamen kendi psikolojik sorunlarından dolayı izne ayrılacağı için yaptığını sonradan öğrendim.
15 yıldır başka bir doktorla devam ediyorum. ama mecburiyetten başka bir hastanede 3 farklı kadın doktora muayane olmam gerekti.
inanın o kadar şefkatli o kadar merhametli davrandılar ki. hepsi bana cep numarasını verdi. devamlı hastaları olmasam bile her zaman kapımız sana açık dediler. bu tamamen karşısınıza denk gelmemesi ile alakalı bir dujrum bence.

ilk hamileliğimde daha rahat ederim diyerek kadın doktora gitmiştim ama dediğiniz gibi hiçbir soruma cevap alamadım. sürekli ben normal doğum istiyorum dedikçe o sezeryana yönlendirmeye uğraştı. en büyük kazığı 32de çalışabilir raporu alacağım zaman yaptı. çok acil yatmalısın bebeğin düşük riski var dedi bütün izinlerimi mahvetti. 40+1de doğum yaptım. tamamen kendi psikolojik sorunlarından dolayı izne ayrılacağı için yaptığını sonradan öğrendim.
15 yıldır başka bir doktorla devam ediyorum. ama mecburiyetten başka bir hastanede 3 farklı kadın doktora muayane olmam gerekti.
inanın o kadar şefkatli o kadar merhametli davrandılar ki. hepsi bana cep numarasını verdi. devamlı hastaları olmasam bile her zaman kapımız sana açık dediler. bu tamamen karşısınıza denk gelmemesi ile alakalı bir dujrum bence.
Dediğim gibi yaşadığım şehir küçük Manisadayim. Gidebilecegim hastane sayısı sadece 3 . Ayda bir özele gidiyorum veya acil durumlarda ama 2 li test detaylı ultrason gibi şeyleri devlette ücretsiz yapıldığı için ve her teste enayi gibi para vermek istemediğim için devlete de gidiyorum. Şehrimde kime doktor sorsam kimse kadın olarak birini onermedi ben de rahat ederim düşüncesiyle hep kadınları seçtim doktorlugu iyi olanın yani gerçekten net ve tecrübeleri olanların üslubu yok yanımda bir kadına sismansin çocuk yağdan gözükmüyor dedi vajinsl baktırmak istemediği için. Başka birine gittim sekreterine benimle ilgili bilgileri yazarken bu diye defalarca bana hitap etti. Hamilelik için kan vermeye ilk öğrendiğim de gebelik şüphem var kan vermek istiyorum dedim tamam git ver dedi kan sonucum çıktı ultrason için yattım bakti tamam işte kanda da çıkmış sağlıksız olmayıp düşmezse 1 ay sonra gelirsin dedi kalp atışı olan bebeğimn kalp atışını bile dinletmedi betam 10.000 di yani ilk gebeliğim bilmiyorum da çocuğum düşecek diye ağlaya ağlaya gittim eve. Erkek doktorlarda mükemmel değil ama karşındaki kadın olunca üslubuna daha çok dikkat ediyor sanırım

gectigimiz günlerde "gökkubbe" isimli bir oyun izledim, gebe olduğunu iddia eden idam mahkumu bir suclu kadinin gebe olup olmadigi hakkinda karar vermek icin orada olan 12 kadin jüri vardi. kadinlardan biri o kasabanin ebesiydi ve basindan beri "hamile" dedi, hatta suclu kadindan süt sağdı. ama oradakilerin yarisi ona inanmadi. sonra bir erkek doktor geldi "hamile" dedi ve herkes hic suphesiz ona inandi. ebe de "bu dunyada söylediğine guvenilmesi icin erkek olman lazim" gibi bir yorum yapmisti.
aklima o geldi yorumunuzu okuyunca.
onun disinda kadini erkegi bilmem ama kadin dogum doktorlarinin çoğunun sacma sapan kisilikler olduğunu malesef deneyimledim😅
bugune kadar bir kere iyisine denk gelmedim. sadece bir tane kadini cok sevmistim (ya da bana guzel haber verdi diye bana iyi gelmisti) - onun da adini arastirinca lgbtli bireye "ne kadinsin ne erkek" diyerek tedavi etmeyi reddedip hakaret edip mahkemelik oldugunu okudum internette, gittigim semt polikliniginde yorumlar kadin dusmani ve evli olmayan kadinlari zorbaladigi yönündeydi 😅
daha önce guler yuzlu ve iyi sandigim kadin kadin dogum doktoruna adetim sure ve miktar azaldi diye gitmistim, fsh 10 olmasina ragmen sirf bekar oldugum icin "hersey yolunda, olur öyle. dogum kontrol hapindandir) demisti - ileride bebege hazirlandigim donem eski belgelerimde görmüştüm fshmi ve normal olmadigini. hele sismansan, pco varsa, amh düşükse falan hemen hakaret isitilebilecek pozisyonda oluyorsun kadin doktorlari icin.
bu arada beyoglu, besiktas, sisli, sariyer, kadikoy taraflarinda herhangi bir devlet hastanesinde iyi , guler yuzlu bir kadin dogumcu bilen varsa yazarsa sevinirim:)
Evet iyisini bulmak çok zor onlara göre her şey normal olurda olmaz da bazen anlamaya çalışıyorum birçok hastaya bakıyorlar belki nöbetten çıkmışdir gün yorgunluğu falan iyi yönünden düşünüyorum ama empatiden en yoksun bolum olarak kadın doğum doktorlarını görüyorum. Annem de hastane de çalışıyor bashekimlige en çok şikayet edilen bölüm yenidogan ve kadın doğummus😶 suanki doktorumu bulana kadar göbeğim catladi benim daha ilk kontrolüne gittim ameliyat olmam gerekiyordu benim ultrasonla baktı nasılsın dedi teşekkür ederim hocam siz nasılsınız dedim iyiyim şimdi busecim kitap der ki takip et söyle söyle yap sonuç kötüye giderse tedbir al ama benim şahsi fikrim bir seu olmadan tedbir almak istersen seni takip edelim sorun olduğu zaman mudahele edelim veya önlemimizi alıp şimdi yapalım dedi ben de siz nasıl onerirsiniz dedim tabi ki önlem almayı ama karar senin dedi. Ultrasondan indim bana süreçten bahsetti sormama bilr gerek kalmadan herseyi anlattı ben sonrasında ne olacak diye sorduğumda sonrası şuan bizim işimiz değil öncelikle suani halledelim sonrasini sonra konuşuruz olur mu dedi 🤌
Benimle odaya girdiğim anda iletişime başladı
Sikayetimi dinledi önce muayene etti
Sonra seçenek sundu ve seçeneklerin olabilirlerinden bahsetti
Olay bütünüyle beni aydinlatti
Kaygı ve endişemi anlayıp sadece tek cümle ile rahatlatti. Yani nasıl olması gerekiyorsa öyle yaptı. Ve şuan muayene sonrası bir daha ne zaman gelmem gerektiğini hangi durumlarda erken gelmem gerektiğini ben sormadan söylüyor kafam da sıfır soru işaretiyle odadan çıkıyorum

benim doktorum kadın ve ben çok seviyorum. saçma sapan sorularımla dalga geciyor bazen ama cevap da veriyor 😂 doğum anında da kendimi biraz kötü hissettirdi ama kadın işini yapmaya çalışırken ben yardımcı olmuyordum. perinatoloji doktorum erkekti ve evet daha naif daha hassas yaklaştı. kendi doktorum sürekli “abartma be” tavrında 😂 ama seviyorum. 10 tane doğursam yine ona giderim 😂

Doğum yapma durumum olmadı ama normalde gittiğim kadın doğum doktorundan düzensizlik vs ben de memnun kalmadım. Erkekler daha ilgili gibiydi evet. 😊

Back
X