Kadın-erkek eşitliği fıtrata ters

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
142.029
214.089
1.423
60
KADINLARIN İHTİYACI EŞİTLİKTEN ZİYADE EŞDEĞER OLMAKTIR

Kadınların ihtiyacı olan şey nedir? Burada bazen erkek kadın eşitliği diyorlar. Kadın kadına eşitlik doğru olandır. Erkek erkeğe eşitlik doğru olandır. Ancak kadının özellikle adalet karşısındaki eşitliği asıl olandır. Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade eşdeğer olabilmektir. Yani adalettir. Buna ihtiyacımız var.

KADIN VE ERKEĞİN EŞİT OLMASI FITRATA TERS

Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir. Tabiatları bünyeleri fıtratları farklıdır. İş hayatında hamile bir kadını erkekle aynı şartlara tabii tutamazsınız. Çocuğunu emzirmek zorunda olan bir anneyi, bir erkek ile eşit konuma getiremezsiniz. Kadınları erkeklerin yaptığı her işi yaptıramazsınız, komünist rejimlerde olduğu gibi. Eline ver kazmayı küreği çalışsın, olmaz böyle bir şey. Onun narin yapısına ters düşer. Anadolu2da da böyle yapılmadı mı? O garibim analarımız ne çileler çektiler be, kamburları çıktı. Erkekte kahvede pişpirik oynasın zar atsın. hurriyet.com.tr

BUNU FEMİNİSTLERE ANLATAMAZSINIZ

Bizim dinimiz kadına bir makam vermiş, annelik makamı. Anneye bir makam daha vermiş. Cenneti ayakları altına sermiş. Babanın değil annenin ayakları altına koymuş. Annenin ayağının altı öpülür. Ben anacığımın ayağının altını öperdim. Anam nazlanırdı, anacığım çekme ayağını derdim, çünkü burada cennetin kokusu var. Bazen ağlardı. Anne başka bir şey. Ve makamların o ulaşılamazdır. Ama bunu anlayanlar olur anlamayanlar olur. Bunu feministlere anlatamazsın mesele, onlar anneliği kabul etmiyor. Ama anlayanlar yeter bize diyoruz, onlarla yola devam ederiz.

İNANÇLI BİR İNSAN KADINA ŞİDDET YAPABİLİR Mİ?

Kadın cinayetleri oluyor değil mi? Gerçek olarak düşüneceğiz işi. İnançlı bir insan, böyle sapıklardan bahsetmiyorum. Gerçekten bu işin değerini bilenden bahsediyorum. Bir kadın cinayeti kadına şiddet böyle bir şeye girebilir mi? Mümkün mü? Giremez. Niye? Çünkü bir Müslüman olarak konuşuyorum, diniz İslam. Biz bir barış dininin mensuplarıyız. Bunun mensupları olarak bizim dinimizde kadına bu şekilde bir zulmü asla yapamazsın. Şiddet uygulayamazsın. Hatta evlatları için kesin hüküm nedir? Yanınızda yaşlanırlarsa annenize babanıza öf bile demeyiniz diyor. Çekeceksin nazını. Ana bu. Ona öf bile dedirtmeyeceksin. Bizim değer ölçülerimiz bu kadar hassas.

Değerli dostlarım kardeşlerim, Türkiye son yıllarda hem bölgesel sorunlara hem küresel sorunlara farklı bakış açılarını yansıtmaya, bunu da çok cesur şekilde savunmaya başladı.

http://sozcu.com.tr/2014/gundem/kadin-erkek-esitligi-fitrata-ters-656493/

eşitlik derken haklar da eşitlik kastediliyor bence
fıtrat olarak tabiki farklıyız
ama ben eve gelmiş işte yorgun argın yemek yapan temizliğini yapan çocuğuna bakan kadınla
sadece işe gidip eve gelince ayaklarını uzatan erkeğin fıtratını hehe oluyor böyle demek ki diye yorumlamanın haksızlık olduğunu düşünüyorum açık ve net...
eşitlik gayet olabilir burada bence olması lazım zaten..
kesinlikle kadın_anne erkek de _çalışacak değil ama bu eşitlik
isteyen istediğini seçsin yeter ki iş yükü eşit olsun evde...bence..

Adalet? Tecavüze uğradığımızda, cinayete kurban gittiğimizde, törelere teslim edildiğimizde, bebelerimize tecavüz ettiklerinde bu adalet denen şey nedense kadına uygulanmıyor, zanlılar patır kütür salınıyor, tahrik indirimi alıyor.

Kadın şiddet görürken, kocası tarafından yol ortasında 65 yerinden bıçaklanırken, babası kızını çatır çatır okuldan alırken, işyerinde tacize uğrarken, kayınvalide hırpalarken de adaleti göremiyorum.

Kadın taksi şoförü de olur, kadın madenci de olur, kadın çiftçi de olur, kadın sırtında odun da taşır yeterki erkek teröründen koruyun.

Dinimizde erkeklere de babalık makamı vermiş ama görüyoruz işte evladını reddeden mi ararsın, bu çocuk benden değil diyeni mi? Evini terk edip giderken babalıktanda istifa edeni mi ararsın? Cenneti kazanmak o kadar kolay olsaydı, herkes 3-5 çocuk sahibi olup garantilerdi, gıybet et, hasislik yap, haram ye, şirke bat, çocuğunu çöpe at, diri diri göm, ormanda kurda kuşa yem olsun diye bırak, bol bol günaha gir sonra ben anayım bak ayağım altına cenneti gör de:KK14:

Valla gayette feminist düşüncelere sahibim ama analığımı babalar sorgulayamaz, babalar analığı anlayamaz ki neyin lafını ediyorlar, madem cennet ayağımın altında baksınlar görsünler ve sussunlar:KK14:

Çok güzel söylenmiş söylenmesine de kadına şiddetin, kadını öldürmenin, kadına çocuğa tecavüzün cezası ne olacak dillendirilmemiş, tecavüz edene nasihat edip bırakacak mıyız? Bak sapık sen gerçekten inançlı olsaydın tecavüz etmezdin bir daha yapma hıııııı:KK20:

Kadın erkek eşitliği fıtrata ters deyip sürekli kadınlar üzerinden konuşmak erkekleri daha çok körüklüyor, cesaretlendiriyor farkında değil misiniz acaba?

Benim analığım, eşitliğim veya eşitsizliğimi konuşmak yerine ben eşimden şiddet gördüğümde, ölümle tehdit edildiğimde, tecavüze uğradığımda, töre cinayetlerine kurban edildiğimde, 13'ümde 60 yaşındaki dedeye kadın diye verildiğimde bana adalet sağlayın başka birşey istemiyorum.

Kadınlarımızda askerlik mesleğini yapıyor,gece o soğuklarda nöbet tutuyor,sabah evine gelip bebesine bakıyor,evinin işini hallediyor,eş geliyor birde onunla ilgilrniyor.,
Savaş pilotu kadınlarımız var,kalksında buna de eşit demesin ..
Bana kalkıpta kadın ve erkek aynı işi yapamaz ifadesini kullanmasın..

Kadınlarımızda askerlik mesleğini yapıyor,gece o soğuklarda nöbet tutuyor,sabah evine gelip bebesine bakıyor,evinin işini hallediyor,eş geliyor birde onunla ilgilrniyor.,
Savaş pilotu kadınlarımız var,kalksında buna de eşit demesin ..
Bana kalkıpta kadın ve erkek aynı işi yapamaz ifadesini kullanmasın..
Hanım,
bu haber için demiyorum genel olarak kadın sorunlarına, kadın konularına bakınca kimse kadına çiçek böcek muamelesi yapılmasını söylerken yaşanan gerçekleri görmezden gelmesin lütfen, kadın şöyledir böyledir, kadın anadır, kadın narin bir çiçektir, kadın sevilmeli, öpülüp koklanmalıııı, yok efendim kadın bir köşede oturmalı, kadına adalette eşitlik sağlanmalı gibi sözler söylenir söylenir, çalışan kadının elinden maaş kartı alınır, kadın kayınvalide kayınpeder koca üçlüsü tarafından evire çevire dövülür, kadın canına tak der boşanmak ister ya çocuklarının elinden alınmasıyla ya öldürülmekle tehdit edilir, kadın sokakta bıçaklanır o nasıl bir hırssa 50-60 bıçak darbesi alır, kadının düğün takıları kolundan sökülürcesine alınır, kadın işyerinde çalışır gelir birde evde çalışır akşam kıymetli mabadını koltuğa koyup maç seyreden adam tv önünden geçen kadına bir çekil yaaa tanker gibi oldun televizyonu kaplıyorsun deyip hakaret eder, yalnızca sapıkların mı dini sorgulanıyor, kadını Allah yarattı demeden hastanelik edene kadar döven koca sülalesinin dini ne oluyor acaba?

Hanım,
bu haber için demiyorum genel olarak kadın sorunlarına, kadın konularına bakınca kimse kadına çiçek böcek muamelesi yapılmasını söylerken yaşanan gerçekleri görmezden gelmesin lütfen, kadın şöyledir böyledir, kadın anadır, kadın narin bir çiçektir, kadın sevilmeli, öpülüp koklanmalıııı, yok efendim kadın bir köşede oturmalı, kadına adalette eşitlik sağlanmalı gibi sözler söylenir söylenir, çalışan kadının elinden maaş kartı alınır, kadın kayınvalide kayınpeder koca üçlüsü tarafından evire çevire dövülür, kadın canına tak der boşanmak ister ya çocuklarının elinden alınmasıyla ya öldürülmekle tehdit edilir, kadın sokakta bıçaklanır o nasıl bir hırssa 50-60 bıçak darbesi alır, kadının düğün takıları kolundan sökülürcesine alınır, kadın işyerinde çalışır gelir birde evde çalışır akşam kıymetli mabadını koltuğa koyup maç seyreden adam tv önünden geçen kadına bir çekil yaaa tanker gibi oldun televizyonu kaplıyorsun deyip hakaret eder, yalnızca sapıkların mı dini sorgulanıyor, kadını Allah yarattı demeden hastanelik edene kadar döven koca sülalesinin dini ne oluyor acaba?

Heleki ülkemizde kadına verilen değeri-değersizliği biliyoruz görüyoruz,kadını koruyup kollamak yerine neden bu kadar şiddet içeriyorlar,Temeli bana göre aileden başlıyor,o evde şiddet varsa aşağılanma varsa,erkek te belki bu mantıkta görüp öyle büyüyor.
Sonra evlenincede aynı şeyi eşine yapıyor maalesef,kadınlarımızın işi zor biraz,hak ettikleri gibi yaşayamıyorlar çünkü.
Ya da belirli bir kesim daha rahat bu konuda..

eveeet demek ki malum partiyi tutan kadınları itip kakmak serbest olacak maden eşit olmadıklarına inanıyorlar o zaman onları da dışlayabiliriz?

eş değer olma konusuna katılıyorum ama bu eş değerlik kolayca manipüle edilir ve ediliyor, ve tabii bi de kime göre neye göre durumu da var

çevremde çoğunlukla kadınların ezildiğini görüyorum..emekli maaşları olsa dahi yada maaşları ezilen kadın çoğunlukta..

çevremde çoğunlukla kadınların ezildiğini görüyorum..emekli maaşları olsa dahi yada maaşları ezilen kadın çoğunlukta..
Biz kendi kendimizi eziyoruz, erkeğe hacet kalmıyor, evlenirsin kayınvaliden ezer görümcen ezer, üstüne birde oğulcuklarıyla bir olup döver, çalışırsın hemcinsin ben güzelim, ben kariyer sahibiyim, ben senden üstünüm der ezer, yaşam koçu kocana 2. eş seç bacı der ezer, ehhhh yetti be deyip eşinden ayrılırsın sokakta komşu kadınlar parmağınla gösterip bu kadın kocasından ayrılmışşşşş deyip bakışlarıyla ezer, erkeğe gerek kaldı mı ezilmek için.

Biz kendi kendimizi eziyoruz, erkeğe hacet kalmıyor, evlenirsin kayınvaliden ezer görümcen ezer, üstüne birde oğulcuklarıyla bir olup döver, çalışırsın hemcinsin ben güzelim, ben kariyer sahibiyim, ben senden üstünüm der ezer, yaşam koçu kocana 2. eş seç bacı der ezer, ehhhh yetti be deyip eşinden ayrılırsın sokakta komşu kadınlar parmağınla gösterip bu kadın kocasından ayrılmışşşşş deyip bakışlarıyla ezer, erkeğe gerek kaldı mı ezilmek için.

valla çok güzel demişsin, kadının kurdu kadın, erkeğe gerek yok, kadınlar bile erkeğin yanında arzı endam ediyor güçlü olmak için, şu kitabın adı gibi, kocan kadar konuş:KK45:

Hanım,

Munecim,
10 gün falan oldu bu olay olalı,emekli karı koca var ikiside maaş alıyor..evleride ortak daireleri..kapının önünü süpürüyordum sabah,kadın çığlık çığlığa bağırıyordu..gecelik sabahlıkla sokağa fırladı..tek ben vardım arkama geçti..eşi bıçakla kovalıyormuş..adam beni görünce geri gitti uzaktan tehdit etti kadını..sonra başka komşu geldi kocanın sinirleri yatışana dek çocuklarının yanına git falan dedi..o gün bu gündür kadın yok..ikisinin evleri adam tek başına oturuyor..kadın evimden gitmek istemiyorum ama sokağa çıktım diye beni döver diyordu:KK43:

inanç merhamet şefkat.. bu üçü aynı anda olacak insanda.Evet kadın erkek eşit olamaz dediği gibi adalet önünde ancak eşit kanunlar kurallar uygulanmalı erkeğede kadınada. Kadın bebeğini doğurup 9 gün boyunca eç susuz evde tek başına bırakıp anasının evine gidiyorsa burada hem kadına hem erkeğe eşit davranılmalı.Erkeği salıverip vurun kahpeye der gibi kadına saldırmamalı.Ve sadece lafta kalmasa keşke bu adalet anlayışı. Gerçek hayatta da uygulansa. Tecavüz eden o 15 şerefsizi rızası vardı kızın deyip salmak değil eşdeğer adalet ...

Duygusal,fiziksel,hormonal bakımdan elbette kadın ve erkek birbirinden çok çok farklı.Yalnız bu farklılık bi tarafı ötekinden üstün kılmaz.Nedense "eşit değildir" sözünden hep kadının değersizleştirildiğini anlıyoruz yine biz kadınlar.Biz kendimiz böyle anlamlar çıkarıp kendimizi ezik hissediyorsak erkeklere gerek yokki.

Back
X