• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın - Erkek eşitsizliği

betxuxl19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
2.051
11
156
Diğer
42 günlük bebeğim var.hep evdeyim.kaç gündür acayip bunalım takılıyorum .ev işleri çamaşır yemek bunaldım.eşime de kızıyorum.neden bu ev işlerinde tam bir eşitlik yok neden dünyanın yükünü kadınlar taşıyor.bunları düşünüp stres oluyorum .evde terör estiriyorum.nasıl siz bunları bir bayan olarak bu durumu kabul edebiliyor musunuz?anneme de kızıyorum zamanında iş yaptırmadan büyüttü bizi.şimdi de çoook zoruma gidiyor.ev işlerinden :delphin: ve eşimin eşit iş yapmamasından dolayı mutsuzum.:uhm:

biz ikimiz de çalıştığımız için evde temizliği beraber yapıyoruz, sonuçta ortak kullanım alanımız orası, senin bebeğin de var, eşinle konuşmalısın, o şu an çalışıyor olabilir ama sen de bebeğinle uğraşıyorsun, biraz yardım etmeli sana.

Canım,erkekler ne kadar yardımcı olsalarda,yinede büyük yük kadınların omuzunda oluyor maalesef.İşlerini bir programa koysan,kendini bunaltmadan sistemli olarak yapsan,belki bu kadar daralmassın.Bebeğinde varmış kolay değil tabi,belki haftada 1 yardımcı almakta çözüm olabilir.Ölümlü dünyada ev işi için sıkma kendini,nasılsa çok çok yapana madalya vermiyorlar,olduğu kadar yapŞeniz

canım buna Türkiyede kadın olmak diyoruz sartlar ne olursa olsun kadın da calıssa o hep kadın anne görev dağılımı yapılmıyor neden erkeği yetiştirende kadın zamanında verilmeli bu anneler erkek cocuklarınıza esitliği asılayın asılayın ki bizden sonrakiler bari rahat etsinler

canım şu an bebegin çok küçük oldugu için bakımı çok zor bir dönemdesin.
bu aralar her yönden yardıma ihtiyaç duydugun bir dönem böyle düşünmen çok normal.aynı şeyleri bende çok yaşadım.
erkeklerden ev işleriyle ilgili birşey beklemek anlamsız geliyor bana çünkü yapmazlar dogalarında yok.yapmayı düşündüklerinde de kılıbıkmı olurum diye bir düşünürler.
bebegin biraz büyüsün bak gör herşey daha kolay gelecek.sadece biraz zaman biraz sabır.

Ben evli olmadığım halde şikayetçiyim bu durumdan. Kardeşimin çalışmadığı zamanlar bile ben eve gider yemeğini hazırlarım, yatağını bile ben açıp toplarım. Neymiş o erkekmiş hemde çalışıyomuş, e bende çalışıyorum...Çalışmaya gelince erkek bayan eşitliğini ve dayanışmayı savunurlar ama ev işine gelince herşeyi kadınlar yapar...

42 günlük bebeğim var.hep evdeyim.kaç gündür acayip bunalım takılıyorum .ev işleri çamaşır yemek bunaldım.eşime de kızıyorum.neden bu ev işlerinde tam bir eşitlik yok neden dünyanın yükünü kadınlar taşıyor.bunları düşünüp stres oluyorum .evde terör estiriyorum.nasıl siz bunları bir bayan olarak bu durumu kabul edebiliyor musunuz?anneme de kızıyorum zamanında iş yaptırmadan büyüttü bizi.şimdi de çoook zoruma gidiyor.ev işlerinden :delphin: ve eşimin eşit iş yapmamasından dolayı mutsuzum.:uhm:

bunalmakta da sitem etmekte de haklısın. ikiniz de çalışıyorsunuz üstelik bir de bebek var daha çok yardım etmesi gerekirken hep senden beklemesi hoş değil.
bayan olarak kabul etmekten söz etmişsin, ben etmem. bir insan özbakımını yapacak etrafını temiz tutacak ve aç kalmayacak kadar yemek yapmayı bilecek. bunları yapmayan erkek bana hep eksik bir birey gibi gelmiştir. duyarlı olmak gerek. erkeğin doğası falan diye bişey yok. ilkel zamanlarda hadi dışarda avlanıyordu diyelim adam güç gerektiren şeyleri yapıyordu eyvallah ee şimdi. akşama kadar canı çıkan geç gelen ve işi efora bağlı adamları konu dışı tutuyorum. ama benim annem babam gibi memur aynı saatte gelen evli çiftlerde babaların tv karşısına geçip, annelerin de bi hışımla mutfağa koşup haftasonunu da temizlikle geçirmesine çok kızıyorum!!

ya evlenince değisirmiyim bilmem ama ben bi erkeğin temizlik yapmasına karsıyım istemem daha çok batarır be o ...gerçi ben kimseye yaptırmayı sevmem biraz takıntım var bu konuda...yeri gelir anneme bile kızarım yapma derim..sevmiyorum ya bi erkek ne kadar yapabilir ki ben hastayken yada bebis olduktan sonra dağıtmasın yeter karısmasın...

erkeğin de bu bilinçte olması lazım.
ev ortak kullanım alanıysa, ortaklaşa düzen sağlanmalıdır.
eğer çocuk yoksa ve kadın çalışmıyorsa belki tek başına yapabilir ama bunun tersi benim için düşüncesizliktir.
konuşun eşinizle ne kadar yorulduğunu ve yetişemediğinizi anlatın

bence bu konuda bir beklentiniz olmamalı eşinizden,
sizin demenizle değil,içinden gelmeli size yardım etmesi ama
maalesef bu hep böyleydi,bundan sonrada böyle olacak...
ev hanımlığı gerçekten çok zor,sizin bu yüzden evde terör estirmeniz sadece
sizi üzer ve eşinizle aranız bozulur...bence bunu kabullenin ve
kendinize iş planı çıkarın,
yorulmadan,sıkılmadan yapın,zamanınızı bebeğinizle geçirin,
dünyanın işi bitmez,sırf bu yüzden evinizde huzursuzluk çıkmasına
izin vermeyin derim...tatlı dille eşinize söylerseniz belki
yardımcı olur size ama zorlada birşey yaptıramazsınız...
sevgiler...

seni çok iyi anlıyorum ben o dönemlerimi kendi annemlerin yanında geçirdim her işim yapılıyordu en azından ama yine de çok zorlandım...birde bebeğin üstüne ev işlerinin katlandığını inan düşünemiyorum...
ama bebeğin çok küçük biraz büyüsün en azından 6 aylık olsun bak çok rahatlayacaksın günden güne rahatlayacaksın...şimdi işimi de yapıyorum bebeğime de bakıyorum uyuduğu zamanlar netime de giriyorum...ama eşinle bu konuyu ciddi ciddi konuş mutlaka yardımcı olmalı artık bebeğiniz var ve hayat müşterek...başlarda yapmaz ya da az yapar felan ama zamanla yapar bişeyler kendi eşimde öyle oldu...şimdi maşallah çok yardımcı bana...
allah yardımcın olsun...kararlı ol ve eşine karşı da bu konuda taviz verme...

teşekkürler arkadaşlar .ilk evlendiğimizde çok iş yapardı.kapı dolap bile sildiği olurdu.ama o zamanlarda da hayatım boyunca temizlik yapamam ben derdi.sonra yavaş yavaş işleri terketmeye başladı.tuvalet banyo yıkamaz oldu,çamaşırları asmaz oldu falan.şimdiki durum çoğu evli erkeğe göre iyi olabilir ama bana göre çok az.hafta sonları toplu temizliğe (süpür sil toz al gibi...)katılıyor .günlük salata yapıyor bir de düzenlidir evi dağıtmıyor o kadar.bebeği de ona veriyorum bazen altını falan değiştiriyor.yani haftada bir iş yapması hep benim çalışmam canımı sıkıyor.
maddi durumumuz ayda bir büyük temizlik iç.in kadın almaya yetiyor .
bir kabullensem yavaş yavaş kendim de yaparım.ama kabullenemiyorum
normalde çalışıyorum ama şimdi doğum iznindeyim.
dedeiklerinizi söylediğimde beni bunaltıyorsun diyor.ve güya yapacağı varsa da yapmıyomuş.(ama seslenmezsemde zaten yapmıyor)
içinden o kdar geliyor adamın.konuşmak kar etmiyor.
iki gündür hiç selenmedim yeni planım bakalım ne olacak.
kadın olmak çok zor...

Arada yarım ediyor bana eşim ama etmemesi daha iyi çok titiziz ikimizde ve genelde temizliği yapan diğerine söyleniyor bizde ondan dolayı ben yapayım ben söyleneyim :)

canım tabiki herkesin hayatı farklı ama inan yine sen şanslı gruptansın eşin çoğu erkeğin yapmıyacağı şeyleri yapıyomuş. ben çalıştığım halde eşim bana buakdar yardım etmiyo ah ah.. bunları kafana takıpta üzülme zaten senin zorlandını anlayınca daha çok destek olur bence..

degıl 2 gun 2 yıl seslenmesen degısen bırsey olmaz canım erkekler hep aynıdır
kadın demese akıl etmezler onların bır seylerı anlamaları ıcın
oturup saatlerce konusup acıklaman gerekır sonra hııııııı haklısın dogru derler
bende bazen susuyorum konusmuyorum kendının anlamasını beklıyorum ama nafıle
artık catlayacak duruma gelıp yenıden konusuyorum durum bu
kadınmısın derdın var herseyı sen dusunup yapmak zorundasın

teşekkürler arkadaşlar .ilk evlendiğimizde çok iş yapardı.kapı dolap bile sildiği olurdu.ama o zamanlarda da hayatım boyunca temizlik yapamam ben derdi.sonra yavaş yavaş işleri terketmeye başladı.tuvalet banyo yıkamaz oldu,çamaşırları asmaz oldu falan.şimdiki durum çoğu evli erkeğe göre iyi olabilir ama bana göre çok az.hafta sonları toplu temizliğe (süpür sil toz al gibi...)katılıyor .günlük salata yapıyor bir de düzenlidir evi dağıtmıyor o kadar.bebeği de ona veriyorum bazen altını falan değiştiriyor.yani haftada bir iş yapması hep benim çalışmam canımı sıkıyor.
maddi durumumuz ayda bir büyük temizlik iç.in kadın almaya yetiyor .
bir kabullensem yavaş yavaş kendim de yaparım.ama kabullenemiyorum
normalde çalışıyorum ama şimdi doğum iznindeyim.
dedeiklerinizi söylediğimde beni bunaltıyorsun diyor.ve güya yapacağı varsa da yapmıyomuş.(ama seslenmezsemde zaten yapmıyor)
içinden o kdar geliyor adamın.konuşmak kar etmiyor.
iki gündür hiç selenmedim yeni planım bakalım ne olacak.
kadın olmak çok zor...

Pardon da adam daha ne yapsın size... haftasonları temizliğe katılıyormuş, günlük salata yapıyormuş, düzenli ve evi dağıtmayan bir adammış, bebeğin altını falan değiştiriyormuş arada, aydabir de kadı alıyormuşsunuz...
Pardon kuzum da daha ne yapsın adam.... Herhalde evin hanımı gibi belinde önlükle çamaşır yıkayıp asıp ütüleyip sonrada bulaşık ykayacak hali yok yani....
Bence bulmuşsunuz bunuyorsunuz...
Bende iilk mesajınızı okuyunca adam hiçbişeye karışmıyor sandım...

Bu konuda nedense kadın - erkek eşit olmuyor..

Şöyle bir durum var , çevremde gözlediğim ve benim de yaşadığım; ev işleri , temizlik , yemek , çocuk bakımı kadına ait; ödenecek , borç harç, faturalar, hesap kitap işleri erkeğe ait..

ıyi de ikisi aynı şeyler mi? Yani terazinin bir kefesine erkeğin yüklerini , diğer kefesine de kadının yüklerini koyarsak terazi cuk diye oturuyor..

Hangi tarafa olduğu aşikar.. Kadının tarafına .. Ve tabi kadının sırtına...

Hele hele bebeğiniz de varken ! Yok anacım ben çocuk yapmadan eşimle masaya oturup sıkı bir anlaşma yapmalıyım, farz oldu artık...

Pardon da adam daha ne yapsın size... haftasonları temizliğe katılıyormuş, günlük salata yapıyormuş, düzenli ve evi dağıtmayan bir adammış, bebeğin altını falan değiştiriyormuş arada, aydabir de kadı alıyormuşsunuz...
Pardon kuzum da daha ne yapsın adam.... Herhalde evin hanımı gibi belinde önlükle çamaşır yıkayıp asıp ütüleyip sonrada bulaşık ykayacak hali yok yani....
Bence bulmuşsunuz bunuyorsunuz...
Bende iilk mesajınızı okuyunca adam hiçbişeye karışmıyor sandım...

Valla okurken güldürdün beni.Ben tami bir eşitlikten bahsediyorum.evet haftasonu zamanını ayırıp yapıyor haftaiçi de salatayı yapıyor ama geri zaman oturuyor pcnin karşısına .o zaman ona :oklava:sinir oluyorum.

Bence bu doğumun verdiği sorumluluktanda kaynaklı olabilir. Eşinizin davranışlarını yanlış anlıyor olabilirsiniz. Çünkü anlattığınız kadarı ile yardım da etmeye devam ediyor. Ona şunu yapmıyorsun bunu yapmıyorsun demek yerine, belki gece yatakta uzanırken şu şu yüzden canım sıkılıyor acaba ben mi yanlış anlıyorum canım? diye sorabilirsiniz de. Ayrıca siz söyledikçe yapmak istemecektir birçok insan öyledir ben bile öyleyim :)

Back
X