• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın - Erkek eşitsizliği

teşekkürler arkadaşlar .ilk evlendiğimizde çok iş yapardı.kapı dolap bile sildiği olurdu.ama o zamanlarda da hayatım boyunca temizlik yapamam ben derdi.sonra yavaş yavaş işleri terketmeye başladı.tuvalet banyo yıkamaz oldu,çamaşırları asmaz oldu falan.şimdiki durum çoğu evli erkeğe göre iyi olabilir ama bana göre çok az.hafta sonları toplu temizliğe (süpür sil toz al gibi...)katılıyor .günlük salata yapıyor bir de düzenlidir evi dağıtmıyor o kadar.bebeği de ona veriyorum bazen altını falan değiştiriyor.yani haftada bir iş yapması hep benim çalışmam canımı sıkıyor.
maddi durumumuz ayda bir büyük temizlik iç.in kadın almaya yetiyor .
bir kabullensem yavaş yavaş kendim de yaparım.ama kabullenemiyorum
normalde çalışıyorum ama şimdi doğum iznindeyim.
dedeiklerinizi söylediğimde beni bunaltıyorsun diyor.ve güya yapacağı varsa da yapmıyomuş.(ama seslenmezsemde zaten yapmıyor)
içinden o kdar geliyor adamın.konuşmak kar etmiyor.
iki gündür hiç selenmedim yeni planım bakalım ne olacak.
kadın olmak çok zor...

kusura bakama ama daha neler dicem...o evin hanımı sizsiniz evet yardım etmesini istiyebilirsiniz ama bukadarı fazla yani kusura bakmayın ama abartmıssınız...

canım benim eşim hep yardım eder bana evde ne yapsam ama gene de ben iş yapmayı öğrettiğim için ona halen her şeye ben karar veriyorum mutfakta neyi nasıl doğrayacağını bile ben anlatıyorum annesi hiç yaptırmamış çünkü
demem o ki zaten eşin yardım bile etse asıl yük bende oluyor eşin yine de epey yardımcıymış muhtemelen sen asıl yük sende olduğundan sıkıldın bebişin azıcık daha büyüsün bu kadar sorun olmayacak inan arkadaşım yeni doğum yaptı da bebek 40 günlükken anlattıkları ile iki aylıkken anlattıkları o kadar farklı ki rahatlıcaksın canım sık dişini azcık

erkek kardeşim için hep anneme de derdim şimdi de burdan size söyleyeyim erkek anneleri nolur oğullarınıza iş yapmayı öğretin ve iş yapmanın kötü bişi olmadığını öğütleyin sonra olan elin kızına oluyor

canım buna Türkiyede kadın olmak diyoruz sartlar ne olursa olsun kadın da calıssa o hep kadın anne görev dağılımı yapılmıyor neden erkeği yetiştirende kadın zamanında verilmeli bu anneler erkek cocuklarınıza esitliği asılayın asılayın ki bizden sonrakiler bari rahat etsinler

bencede olay yetiştirilmeden kaynaklanıyor. kız çocuklarına gel bir iki iş öğren, elin alışır falan denirken erkek çocuklarının suyunu bile ayağına getirioyr anneleri .kendi eşim ve kayınvalidem arasında bile çok kez gördüm bunu. aman oğlum sen otur aman oğlum ben getiririm niye allaha şükür eli ayağı tutuyo. hatta bir kez k.validemde yemek yedik eşimde bi kaç tabak alıp mutfağa götürürken k.validem aldı elinden oğlum sen geç otur diye. ya yapsın işte bırak ne var böle diye diye evde de yapmıyo hiçbişey yapmakaya çalışsa da elinden gelmio alışkın olmadığı için. küçükken verilcek bu eğitimler yoksa erkekler bu işleri kadınların asli görevi olarak görmekten kurtulamazlar :oklava:

42 günlük bebeğim var.hep evdeyim.kaç gündür acayip bunalım takılıyorum .ev işleri çamaşır yemek bunaldım.eşime de kızıyorum.neden bu ev işlerinde tam bir eşitlik yok neden dünyanın yükünü kadınlar taşıyor.bunları düşünüp stres oluyorum .evde terör estiriyorum.nasıl siz bunları bir bayan olarak bu durumu kabul edebiliyor musunuz?anneme de kızıyorum zamanında iş yaptırmadan büyüttü bizi.şimdi de çoook zoruma gidiyor.ev işlerinden :delphin: ve eşimin eşit iş yapmamasından dolayı mutsuzum.:uhm:

ewet guzelım malesef annem benıde ev ıslerıne karıstırmazdı okuldu sınavdı sen ders calıs fılan dıe ılk baslarda cok zorlandım.baska konularda anlasamasakda esımle evde yardımlasma konusunda en ıyı cıftlerdenız dıe dusunuorum.o ılk baslarda ıste sag olsun cok yardım ettı bana alısmam ıcın bulasık mı yıkıorum geldı ben sabunladım o duruladı.temızlık mı yapıorum ben supurdum toz aldım o yerlerı sıldı.camasırları beraber astık.ama ıs degısıklıgı yapınca cok calısıo gec gelıo yorgunluktan oluo tabıı edemıo ama gene sofra kurmam da toparlamamda yardımcı olmaya calısır hafta sonları bırlıkte yemek yaparız.o konuda bı tanedır benım askım.ama kayınvalıdemınde hakkını yemeyeyım o boyle alıstırmıs sag olsun alkisalkisalkis

ben sizi çok iyi anlıyorum...
ama kimseye kızarak çözemezsiniz bunu... ev işlerinde neden eşitlik yok diye isyan etmek yerine o eşitliği evliliğinize getirsenize...
ev işini kadına ait bir yükümlülük gibi görüp sonra erkeğe terör estirmenin bir anlamı var mı?

kusura bakama ama daha neler dicem...o evin hanımı sizsiniz evet yardım etmesini istiyebilirsiniz ama bukadarı fazla yani kusura bakmayın ama abartmıssınız...

neden abartmış olsun ki, erkek tuvalet banyo yıkamaz ya da evin hanımı temizlik işleri müdürüdür diye bir kural mı var? hayat müşterektir, elinden geliyorsa erkek de ev işlerine katılabildiği kadar katılmalı, özellikle de iki taraf da çalışıyorsa :1closedeyes: şimdi arkadaşın bebeği var, yardım istemekle haklı eşinden benneyaptımki

arkadaşlar bu konuda çok üzgünüm ama çok beklersiniz bir erkeğin içten gelerek canıgönülle size yardım etmesini.zaten ben bu konuda umudunu tamamen yitirenlerdenim.canım sende kendini fazla strese sokma bak en azından yardımcı olmaya çalışıyor çok üstelersen ondan da vazgeçer.eşine iş yaptırabilen bayanlara hayranım arkadaşlar helal olsun

Canım tam eşitlik derken neyi kastettiğini anlamadım...
Adam zaten sana yardım ediyormuş, daha ne yapmasını bekliyorsun gerçekten anlamadım... Yani haftsonu temizliğe yardım ediyor, hergün salata yapıyor, e bebekle de ilgileniyor, geri kalan zamanda oturuyor... Yapmasını stediğin ne var da yapmıyor mesela...
Zaten çamaşır bulaşığı makine hallediyor... Salatayı yaptı mı, sofrayı sen topla ama çayı ona koydurt mesela... Ama çayı koy, eşitiz biz senin de yapman lazım diye değil... Böyle deyince cidden yapacağı varsa da yapmıyolar.... Aşkım ben yoruldum, çayı sen koy de mesela...
Çamaşırları mı yıkadın, sen asmaya başla, sonra deki aşkım belim çok ağrıdı dayanamıyorum, sen devam edermisin...
Sonra da beraber güzel güzel tvnizi izleyin...
Kadın erkek eşittir, sen de bana yardım etmelisin diye yaklaşırsan hiçbir erkek yapmaz, yaptıklarını da yapmamaya başlar... Mesela sen çalışmasaydın, sana ein deseydi ki, kadın erkek eşittir, çalışmak para kazanmak zorundasın, hoşuna gidermiydi, hayır...
O yüzden böylee işveni cilveni kullanarak yaptırtabilirsin bazı şeyleri...
Benim eşim de lafta hiç toz kondurmaz kendine, sözde hiç yardım etmez...
Ama sofrayı o kurar salatayı o yapar, ben sofrayı toplarım... Çayı o demler, ben meyve işini hallederim..
Haftasonu temizliğinde o süpürür ben silerim... ben toz alırken o çoraplarını çamaşırlarını katlar...
Oooo nerdeyse işlerin yarısını ona yaptırıyorum, bazen çamaşır bile astırıyorum ama dediğinm gibi, aşkıııım belim ağrıdı çok, sen devam edermisin diyerek..
Yani iş yaptırtıcan ama çaktırmadan...
Anladın sen onu :))

neden abartmış olsun ki, erkek tuvalet banyo yıkamaz ya da evin hanımı temizlik işleri müdürüdür diye bir kural mı var? hayat müşterektir, elinden geliyorsa erkek de ev işlerine katılabildiği kadar katılmalı, özellikle de iki taraf da çalışıyorsa :1closedeyes: şimdi arkadaşın bebeği var, yardım istemekle haklı eşinden benneyaptımki

ben bir erkeğin bayan kadar temiz ve hiijyenik yapacağına inanmıyorum yada bilmiyorum en bastada demistim benim takıntım var belki bu yüzden de öle düsünebilirim ama zaten adamcağız yapacağı kadar yapıyor...yani arkadas biraz abartmıs hangi erkek bir bayan gibi evi kaldırıp temizliyebilir ki yardımcı tabi olcak ki zaten yeterince oluyormus ama arkadas daha fazlasını istiyor ben onu söledim....

ben bebeğim doğduğumda yalnızdım o yüzden bu konuda baya tecrübeliyim ... şöyle söyliyeyim önce bebeğim diğerleri eksikte olsa olur eşitliği hiç bir zaman bekleme elindekiler için şükret gerekirse sen yönlendir ilk zamanlar yemeğin olmadığı zamanlarda oldu ütünün olmadığı zamanlarda diğer işlerinde kimse bana neden olamdı diye soramadı çünkü bebeğimin uyuduğu zamanlarda yapmaya kalksam daha çok yoruluyordum onla beraber bende dinlenmeye çalışıyordum zaten küçük bebek bakmak ağır işçilik resmen... şuanda bunları kafana takmanın sebebi birazda lohusa olmandan kaynaklanıyor dilin kemiği yok onun için sonradan pişman olacağın sözler sakın sarfetme çünkü bu zamanlarda patlayacak bomba gibi oluyor insan herşey geçicek

kadınların nasıl ki erkek değil mi madem evlenmeyi biliyor maddi olarak da bana bakmak zorunda gibi bir düşüncesi varsa erkeklerin de maalesef böyle bir düşüncesi var...ikisi de tamamen aynı şey ve ikisi de evet eşitsizlikle ilgili bir şey...eşit miyiz?değiliz..umarım bir nebze olsun denk olmayı başarabiliriz... :delphin:

Doğum sonrası depresyon yaşıyor olabilirsiniz. Belki de eşinizin hafta içi bilgisayar başında oturması rahatsız ediyor sizi. Tabi insan düşünüyor. "Hamile kalan benim, vücudu bozulan, kilolarıyla savaşan benim, izne ayrılıp evde oturan tüm gün dört duvar arsında kalan benim. Bir de üstüne üstlük temizlik yapıyorum." diye... Bence biraz dışarı çıksanız eşinizle. Bebeği bir iki saatliğine annenize kayınvalidenize falan bıraksanız biraz nefes alırsınız belki ev işleri de zor gelmez o zaman eşiniz de daha çok gözünüze batmaz. Bunları söylüyorum çünkü erkeklere ev işi yaptırmak galiba biraz zor ama yine de sizin ki iyi bile...

bi gercek varki ama büyük bölümü kadınlara ait oluyo hep temizliğin maalesefff

Back
X