Kadin Erkek karisik oturmak..

tartışma programı konusu tam. herkes bağırmaya başlar. kimin ne dediği anlaşılmaz. kimse kimseyle uzlaşamaz. moderatör konuyu kapatmak zorunda kalır. biri bu ne yobazlık diye bağırmaya devam eder diğeri eve adam girince koşarak kaçmaya. ne gerek varki :KK14:

Az önce esimle biraz tartistik,daha dogrusu fikir farkliligi var.kendi ailesinin es dost konu komsu pek yok,gidip gelmeler yok.onlara kimse gelmez.sebep az cok su, herkes birarada oturuyor diye. Dinimizce yanlis. Bende insana bagli dedim, kadin kahkahlar atarak konussa cilveli cilveli yuruyusu falan abuk subuksa adamin hosuna gidecegi sekilde o baska dedim. Insan olan kendini bilir dedim. Mesela iki dunurler pek gorusulmuyor, ne sevincini paylasabiliyorsun ne uzuntunu ne derdini. Nasil olcak bu insan biraraya gelmesse. Ben ilk aileye gelin geldigimde saskindim bu konudan dolayi ztn. Bir seferinde evimizin pancurunu bir amca degisirmeye gelmisti taniyoruz. Evimdede kv kp var, zil caldi kv hmn yatak odasina gitti bende arkasindan gittim kapiyi kapadi bekledik amca gidene kdr. Noluyor dedim kendi kendime. Boyle yasancaksa ölene kdr yanlizsin demek. Sizler ne dusunuyorsunuz? Var mi benzer seyler yasayan
Sizinkiler misafiri pek sevmiyor, bunu da Bahane ediyor galiba, yoksa haremlik selamlık oturup yine de her hafta misafir ağırlayan tanıdıklarım var.

Ya bazi yerlerde bende kadinlar aramizda oturmayi tercih ediyorum. Ama dedigin gibi bazen olmuyor. Ama benim kv mesela salonda bekler erkeklerin bulundugu yere girmemekte israr ediyor bekliyor oyle. Annemde napcagni sasiriyor ozmn ayni sekilde ben

Niye şaşırıyorsunuz ki, ya da annenizin eksisi ne oluyor bu konuda ?
Kadın oturmak istemiyorsa oturmuyordur.

Peki sen kp kayın falan nasıl bir arada oturuyorsun ya da oturuyor musun,namahrem değil mi onlar ben öyle biliyorum,uyuyolarsa tam uysunlar

Bende bilemedim bacim, ne yapsak olmuyor. Annemler kendini paraladi iyi olalim diye. Yok ama ise yaramiyor.

Ben böyle insanları anlamıyorum. Yani " kendimi paraladim şunu bunu yapmak için " diyenleri.

Bir insan neden böyle yapar ki :) Madalya mi takılıyor ?
Insan ilişkileri paralanarak kurulmaz. Olmuyorsa olmuyordur. Ötesi yok.

Karşılıklı saygı olduktan sonra mesafe sorun olmamalı dunurler arasında ve hatta daha iyi.

Ha bu arada kendi tercihiyle uğraşıp sonunda şikayet etmeye de hakları yok.

Hiç mi nişanlı, sözlü kalmadınız ? Tanimadiniz mi hiç birini ? Kim kapıda kim bacadan oturuyor farketmediniz mi ?

Peki sen kp kayın falan nasıl bir arada oturuyorsun ya da oturuyor musun,namahrem değil mi onlar ben öyle biliyorum,uyuyolarsa tam uysunlar

Kp , eşler bosansa bile baba hukmundedir.. Baba gibi kalır. Kayın dediğiniz gibi

Kv . Nin tercihi buysa sorgulanmamali. Ki konu sahibi bunu yapıyor. Kendi doğrusunu yapsın ama başkasına karismasin kimse

Peder baba hükmündedir.
Ama kayına nikah düşer,ağabeydir tamam ama mahrem değildir. Kural böyle, ben demiyorumo_O
Aksini bilen yanlış biliyordur.

Öyle değildir diye atıp tutacak bilgim yok öyle diyosan öyledir de ben işin mantığındayım her kp de baba gibi bakmıyo gelinine bunun örneği çoook görüldü haber oldu hamile kalan oldu vs vs google da az dolansak bin sonuç çıkar

Türk kültür ve geleneğinde aileler hep beraber oturur, cenaze gibi ritüellerde kadın erkek ayrı oturur.
Ailemde hiç görmediğim, asla tasvip etmediğim ve aile bağlarına zarar verdiğini düşündüğüm bir durum.
Çok şükür biz ailecek sülalecek hep beraber otururuz yeriz içeriz güleriz, paylaşırız.
Üzülüyorum aksi durumdaki ailelere.

Bana uymayan insanla mutlu olamam. Uyduğu halde sorun çıkıyor kimi zaman. Ne yorum yapayim diye dusunuyorum da bizde kadın erkek ayrı oturmak kimsenin aklına gelmez bile. Dediğim gibi kabullenebiliyorsan kabulleneceksin yoksa da sen bilirsin. Akraba ilişkileri zayıftır ayrıca onların kadın erkek ayri oturmakla alakası yoktur bence.

Back
X