1.si islam dinini efendimiz sav basta olmak uzere tatli dille insanlari davet etti tartismadan vahiyle ..2.si musluman hristyan birbiri ile kiyaslastirilamaz siyasallastirilamaz zira yahudi ve hristiyan hakkinda kurani kerimde bir cok ayet vardir cok azi mustesna olmak uzere hepsi cehendemlik buyurmus rabbim 3.su zaten efendimiz demisti eyvah ummetimin herbiri baska din cikaracak diye bunun uzerine sahabe ler soruyor bizim ne yapmamizi emredersiniz o gune ulastigimiz da kalbinize gore hareket edin diyor sav. Simdi ben veda hutbesini actim sen ofkeyle bagira cagira dinimizi anlatmaya calisiyorsun bu mudur guzellik senin acinda dini tartisirsan kalbi birakir mantiga gecer sinirden ofkeden kendi istedigin gibi yorumlayarak bidat etmis olursun referanduma kadar gelip hristiyanlarin dunyasindan geri kaldik dersen bence bir sorgula kendini zira Allah nurunu tamamlayacaktir
hristyanların icadı bilgisayar telefon kullan, ilacını kullan şifa bul, demokrasisinden faydalan düzgün yaşa ama lafa gelince hepsi cehennemlik de.. bırakın bu edebiyatları kime cennet garantilenmiş de bizler elalemi cehenneme postalama derdindeyiz?
siz kimsiniz de birilerini cehennemlik ilan ediyorsunuz?
kuran'da açıkca hristyan ve yahudilerin cehennemlik olduğuna dair bir ifade yoktur dolayısıyla kuran içinde olmayan bir ifade geçersizdir, anlamsızdır.
islamın tek kaynağı kurandır ve peygamberin sözü diye iddia edilen şeylerin hepsi doğruluğu belli olmayan ya da uydurma sözlerdir. malı satamayan esnaf hadis uydurur olmuş. böyle saçma rivayetlere değil doğrudan kuran'a bakacağız. o yüzden söylediklerinizin islam açısından hiçbir hükmü yoktur. birbiriyle çelişen hadis ve rivayetleri din kaynağı diye burada anlatmak anlamsız.
kuran akıl dinidir. bir çok ayet akletmez misiniz der. sen ne hakla islamı akıldan ayırırsın?
allah nurunu tamamlayacak diye diye islam dünyası korkunç bir çürüme içine girdi. islam ülkelerinde her türlü pislik kol geziyor. allah çalışana nurunu sunar, sadece inanmak yetmez. oturacağız akılla bilimle gelişmiş ülkeler seviyesine çıkacağız ki o zaman nurlanacağız.
referandum meselesini anlamadım ama referandum sonrası güçleneceğiz büyüyeceğiz zannedenlere 2010'u örnek gösteririm sözde o zamanlar da güçlenecektik şimdi onu diyenler ya hapiste ya sürgünde.
Gonderdigim sayfa yazisinin baglantisi gozukmuyor cok guzel aciklamis ama yine de bir parcasini sana yazacagim.. Din tartisilmaz cunki Allah in sozleridir. Neyse odur ya inanirsin ya da reddedersin. (Sura 35 ayetlerimizi tartisanlar kendilerine kacacak bir yer olmadigini bilsinler) simdi bu ayetden sonra ben bile aceba yanlismi yaptim Allah affetsin beni sorgusuna girdim surda su yaziyo anlami bu falan denilmez neyse odur ben okudugymu yazdim yanlisim olursa Allah im duzeltsin.
DIni anlatiyorum diyen bile tartisamaz sadece teblig eder Allah rasulu bir topluluk peygamberlerini birakir ihtilafa duserse batillardan olur..... bir kisi dogruyu soylese bile tartistigi kisi yuzunden gunaha girip bidat etmus olur..
din tartışılır. zira allah'ın sözleridir dediğiniz konularda herkes başka bir şey söylüyor. bir ayetin yüzlerce yorumu var. neyse odur diye bir şey yok eğer öyle olsaydı bugün mezhep savaşları olmazdı.
din tartışımaz diye diye her arapça yazıyı kutsal zanneden, kuran diye kağıda ve mürekkebe tapan bir ümmet oluştu.
kuran akıl dinidir. eşhedü kelimesinin anlamını bir düşün. sorgulayacaksınız, anlayacaksınız ki inancınız tam olsun. yoksa işte bugünlerde olduğu gibi yüzlerce farklı islam yaşanır. özünü kaybederiz.