• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın gibi olmak ?

gofretto

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2012
6.609
1.383
173
Merhaba Hanımlar,

Yaklaşık 6 ay önce 4 yıllık evliliğini bitirmiş genç bir kadınım, evliliğimin bitme nedenini özetlemek gerekirse pskilojik şiddet diyeyim, ex kişisinin maddi manevi ve duygusallık olarak bana hiç bir katkısı yoktu.

Bu evlilikte kendimi kadın gibi hissedemedim, (konum cinsellik değil), trip atamadım, naz niyaz yapamadım, surat asamadım mesela. ( bunları ex kişisi yapardı genelde)

Böyle bir evlilikten çıkınca yeni hayata karşı tedirginlik kuşku başlıyor, ( hayatıma birisi girmiş değil)
Yapı itibariyle karşı cinsle sohbetim muhabbetim hep sınırlıdır, en yakın dostlarım olan kız arkadaşlarımla dahil hep bir adım mesafede samimiyimdir. Görüntüm kadın gibi olsada erkeksi bir duruşum varmış, ex odunu da benzer şeyler söylerdi. Bazen annemde söylüyor bunu, sebebini şuna bağlıyorum erkek kardeşle büyümüş kız çocuğuyum. Ve annesi ev hanımı olan eşi ve eşinin ailesi tarafından çok ezilmiş bir kadının kızıyım. Bununda etkisiyle, aman kimseye muhtaç olmayayım, aman kimse arkamdan paramı yedi demesin diye kendi kendimi doldurdum.
Çalışayım ve kendi ihtiyaçlarımı hep kendim karşılamalıyım düşüncesi sanki yaşam parolam oldu.
Acaba diyorum bunlardamı etkili şu benim erkeksi sert duruşumda.

Karşıma yeni birisi çıktığında nasıl davranmalıyım inanın bilmiyorum yaş 31 oldu, ve öyle işve cilveyle konuşan bir kadın değilim, erkeklerin dilinden pek anlayamam mesela. Var olan enerjimide ex odunu aldı götürdü.

Dediğim gibi görüntüm kız gibi, ama öyle dikkat çeken bir kadın değilim, sade bir tarzım var çoğunlukla.

Tecrübeli hanımlardan bu konularda fikirler bekliyorum,
Şimdiden teşekkürler.

Merhaba Hanımlar,

Yaklaşık 6 ay önce 4 yıllık evliliğini bitirmiş genç bir kadınım, evliliğimin bitme nedenini özetlemek gerekirse pskilojik şiddet diyeyim, ex kişisinin maddi manevi ve duygusallık olarak bana hiç bir katkısı yoktu.

Bu evlilikte kendimi kadın gibi hissedemedim, (konum cinsellik değil), trip atamadım, naz niyaz yapamadım, surat asamadım mesela. ( bunları ex kişisi yapardı genelde)

Böyle bir evlilikten çıkınca yeni hayata karşı tedirginlik kuşku başlıyor, ( hayatıma birisi girmiş değil)
Yapı itibariyle karşı cinsle sohbetim muhabbetim hep sınırlıdır, en yakın dostlarım olan kız arkadaşlarımla dahil hep bir adım mesafede samimiyimdir. Görüntüm kadın gibi olsada erkeksi bir duruşum varmış, ex odunu da benzer şeyler söylerdi. Bazen annemde söylüyor bunu, sebebini şuna bağlıyorum erkek kardeşle büyümüş kız çocuğuyum. Ve annesi ev hanımı olan eşi ve eşinin ailesi tarafından çok ezilmiş bir kadının kızıyım. Bununda etkisiyle, aman kimseye muhtaç olmayayım, aman kimse arkamdan paramı yedi demesin diye kendi kendimi doldurdum.
Çalışayım ve kendi ihtiyaçlarımı hep kendim karşılamalıyım düşüncesi sanki yaşam parolam oldu.

Karşıma yeni birisi çıktığında nasıl davranmalıyım inanın bilmiyorum yaş 31 oldu, ve öyle işve cilveyle konuşan bir kadın değilim, erkeklerin dilinden pek anlayamam mesela. Var olan enerjimide ex odunu aldı götürdü.

Dediğim gibi görüntüm kız gibi, ama öyle dikkat çeken bir kadın değilim, sade bir tarzım var çoğunlukla.

Şimdiden teşekkürler.
Negüzel, keşke herkes sizin gibi orjinal olsa..
Aynen devam, sakın bozulmayın.
Sizi beğenen biri elbet çıkacaktır..

kadinlarindan fitratinda vardir birileri tarafindan korunmak kollanmak... ama artik yavas yavas yok oluyor bu durum. cunku kadinlar da kendi ayaklarinin uzerinde durabiliyor kendi parasini kazaniyor kendi kararini verebiliyor eskilerde daha kısıtlıymıs bu imkanlar. ancak bunun kadinlikla erkeklikle alakasi yok yani bu tip kadinlara erkek gibi denilmesine karsiyim. hayir efendim erkek gibi degil kadin gibi calisiyorlar ayaklarinin uzerinde duruyorlar. ama erkeklerin bi cogu bu durumu kaldiramiyorlar. kadinlarin calismasi para kazanmasi kimseye muhtac olmamasi onlari rahatsiz ediyor ve kendilerine olan guven duygusunu azaltiyor.

Boşandın mı bilmiyordum canım çok geçmiş olsun :KK43: Umarım bundan sonra çok çok mutlu olursun...
Erkeksi olup olmamaya gelince ; bence bunun farkında olman yeterli..Yani kendine dıştan bir gözle bakabiliyorsan daha feminen olabilirsin..Misal herhangi bir konuda tavrını tepkini feminen hale getirebilirsin diye düşünüyorum..Dışardan kendini izlersen değişmek mümkün..Ben önceleri çok kaba davranırdım şimdi artık aksine çok kibar hale geldim hala da dikkat ediyorum..Bu yapmacıklık değil kendini törpülemek olur iyi bişey bana göre..Etrafımdaki kadınlara çok dikkat ederim izlerim heralde o yüzden oldu..Umarım çok mutlu olursun canım takma kafana sen dürüst olduktan sonra kaba olsan da sorun değil :KK66:
Ayrıca maddi konularda muhtaç olmamaya karşıdakine minnet etmemeye çalışma konusunda fikirlerini çok değiştirecek bir kitap tavsiye ediyorum:"Mars ve Venüs Flört Ediyor".Yazarı John Gray..Ben de hep kendi yağımla kavrulayım derdim ama bu kitap beni çok değiştirdi..Mutlaka ama mutlaka oku:)

Çalışmak/ayaklarının üzerinde durmak olayını bazen fazla mi abartıyor bazı hanımlar acaba?
Her şeyin de üstesinden gelmeye gerek yok.
İs başa düştüğünde yapılır elbet. Ama is başa düşmediği halde karşı tarafın yapabileceği şeyleri yapmayın.
Lavabo tıkandıysa açma. Dolap kapağı düştüyse bekle herif gelsin yapsın. Ne hemen eline tornavida alıp marangoz Mustafa oluyorsun?

Topuklu giy gofii :)
Elbette insanın en güzel hali kendini olduğu gibi sevip kabul ettiği halidir ama küçük dokunuşlardan da zarar gelmez aksine iyi gelir insana

topuklu bizi kurtarır mı diyorsun mihi ?:)

vallahi bıyıklarımı da almayıp sakallı abla olacağım o derece :D

sanki içime bir baston kaçmış, nasıl çıkar acaba içimden.

Ben de öyleyim.Tip kuğu gibi gören sizin tabirinizle KADIN KADIN sanıyor.
Damarıma basılınca gayet erkeğe benzeyebiliyorum huy olarak.
Ben de buyum,nazlanma lüksüm olmadı küçükken.Babasız vs.Hayata çok küçük atıldık.bunların etkisi de olabilir.
Kabul eden de böyle kabul etti zaten.Etmeyecek olanları da kısa sürede salladım başımdan.

karakter meselesi ben değişebileceğini sanmıyorum, zaten işveli cilveli falan da olman gerekmiyor, zaten her erkekte aynı tarz kadınlardan hoşlanmaz, illaki sen den hoşlanan birileri oluyordur, ama mesafeli konuşman onları korkutuyordur belki, erkek ya da kadın lafın lafı açmasına izin ver sadece derim
zaten sahte bi tarz yaratsan onu ne kadar sürdürebileceksin ki, mümkün değil olmadığın biri olmak

Boşandın mı bilmiyordum canım çok geçmiş olsun :KK43: Umarım bundan sonra çok çok mutlu olursun...
Erkeksi olup olmamaya gelince ; bence bunun farkında olman yeterli..Yani kendine dıştan bir gözle bakabiliyorsan daha feminen olabilirsin..Misal herhangi bir konuda tavrını tepkini feminen hale getirebilirsin diye düşünüyorum..Dışardan kendini izlersen değişmek mümkün..Ben önceleri çok kaba davranırdım şimdi artık aksine çok kibar hale geldim hala da dikkat ediyorum..Bu yapmacıklık değil kendini törpülemek olur iyi bişey bana göre..Etrafımdaki kadınlara çok dikkat ederim izlerim heralde o yüzden oldu..Umarım çok mutlu olursun canım takma kafana sen dürüst olduktan sonra kaba olsan da sorun değil :KK66:
Ayrıca maddi konularda muhtaç olmamaya karşıdakine minnet etmemeye çalışma konusunda fikirlerini çok değiştirecek bir kitap tavsiye ediyorum:"Mars ve Venüs Flört Ediyor".Yazarı John Gray..Ben de hep kendi yağımla kavrulayım derdim ama bu kitap beni çok değiştirdi..Mutlaka ama mutlaka oku:)

Sırtımdaki kamburdan kurtuldum canım, şimdi hasarlarını temizlemeye çalışıyorum. İnşallah hepimiz çok mutlu oluruz.
Aslında kaba değilim tam doğru cümle kuramadım, görüntüde sorun yok erkek gibi giymiyorum çok feminende değilim.
Düz bir insanım, öyle sevimli bıcır bıcır bir tip değilim, her işimi kendim halledeyim tarzındaydım evliliğimde de böyle oldu zaten. Adam karşısında ezik bir kadın görmek istiyordu, ( maddi manevi gram katkısı olmadığı halde ezilmemi bekliyordu)

Aslında ilgili ve sevgisini veren bir eşim olsaydı sanırım bu durum daha çok törpülenirdi, ondan bir şey göremeyince bende düz duvara döndüm,
ilerde de bu şekilde olmaktan çekiniyorum açıkçası.

Kitap önerini değerlendireceğim, teşk.ler. Piquania_Dedove_ Piquania_Dedove_

karakter meselesi ben değişebileceğini sanmıyorum, zaten işveli cilveli falan da olman gerekmiyor, zaten her erkekte aynı tarz kadınlardan hoşlanmaz, illaki sen den hoşlanan birileri oluyordur, ama mesafeli konuşman onları korkutuyordur belki, erkek ya da kadın lafın lafı açmasına izin ver sadece derim
zaten sahte bi tarz yaratsan onu ne kadar sürdürebileceksin ki, mümkün değil olmadığın biri olmak

sahte tarz bende pot durur zaten,
Karşıma doğru düzgün biri çıksa bende biraz eğilir bükülür törpülenirim belki.

Rica ederim canım.Kitap sana çok şey katacak..Ben çok kabaydım eskiden.Kendimi o yüzden örnek verdim.Ben eski tekvandocuyum ergenlikte erkeksi olmaya çalışıyordum.Şimdiyse erkeksi kızlar çok itici geliyor o derece değiştim yani :) Sen uçta değilmişsin zaten bence takılma buna..Zaten ilerleyen zamanda hayırlı birisi içindeki kadını uyandıracak ve farketmeden değişeceksin inşallah.Şu an travmadan dolayı içinden gelmemesi zaten olması gereken bu..

Çalışmak/ayaklarının üzerinde durmak olayını bazen fazla mi abartıyor bazı hanımlar acaba?
Her şeyin de üstesinden gelmeye gerek yok.
İs başa düştüğünde yapılır elbet. Ama is başa düşmediği halde karşı tarafın yapabileceği şeyleri yapmayın.
Lavabo tıkandıysa açma. Dolap kapağı düştüyse bekle herif gelsin yapsın. Ne hemen eline tornavida alıp marangoz Mustafa oluyorsun?
Piquania_Dedove_ Piquania_Dedove_
John Gray amcamızın o kadar kitap yazıp anlatmaya çalıştığı şeyi Loch Ness ablamız bi cümleyle özetledi. Marangoz mustafa olmayın!

Kulakları çınlasın john grayin pek severim kensini. Kızına da el vermiş o da babasının yolundan gidiyor.

hani böyle naif kırılgan hanımlar vardır, kimsenin kırmaya kıyamadığı
acaba filmlerde kitaplarda mı o kadınlar,

Merhaba Hanımlar,

Şimdiden teşekkürler.

İnsanların dikkatini çekebilmen için öncelikle dış görünüşünün alımlı olması gerekir diye düşünüyorum.Kim ne derse desin ilk önce dış görünüşe bakılıyor ondan sonra tanıma süreci başlıyor.İç güzellik mevzusu sonraki konu yani.

İçten gelen bir kıpır kıpırlık pozitiflik olmalı.Işığını yansıtırsın etrafına.Gözalıcı olursun.Daha mutlu daha aktif bir kadın olmak için sabah doğru spora gitmelisin.Bütün hücrelerin oksijen alsın.Sonra güzel hafif bir kahvaltı duş.Kendini rahat ama feminen hissedeceğin kıyafetler giymelisin.Sade tarzda ama şık elbiseler,etekler topuklu ayakkabılar hafif makyaj parfüm.Güleryüzlü bir kadına kimse hayır demez.

Boş kaldığın zamanlarda kuföre gitmeyi ihmal etme.Belki yüzüne yakışacak her zamankinden farklı bir tarz denemelisin.Farklı bir renk olabilir.İşin özü kendini iyi ve fresh hissetmek

Etrafına yaydığın ışıkla mıknatıs gibi çekersin.

Sırtımdaki kamburdan kurtuldum canım, şimdi hasarlarını temizlemeye çalışıyorum. İnşallah hepimiz çok mutlu oluruz.
Aslında kaba değilim tam doğru cümle kuramadım, görüntüde sorun yok erkek gibi giymiyorum çok feminende değilim.
Düz bir insanım, öyle sevimli bıcır bıcır bir tip değilim, her işimi kendim halledeyim tarzındaydım evliliğimde de böyle oldu zaten. Adam karşısında ezik bir kadın görmek istiyordu, ( maddi manevi gram katkısı olmadığı halde ezilmemi bekliyordu)

Aslında ilgili ve sevgisini veren bir eşim olsaydı sanırım bu durum daha çok törpülenirdi, ondan bir şey göremeyince bende düz duvara döndüm,
ilerde de bu şekilde olmaktan çekiniyorum açıkçası.

Kitap önerini değerlendireceğim, teşk.ler. Piquania_Dedove_ Piquania_Dedove_
Çekinmene gerek yok çünkü öyle olmayacaksın. Düzgün bir adam seni gerçekten sevdiğinde, sen de onu sevdiğinde anlayacaksın bunu gofi, hiç endişe etme.

hani böyle naif kırılgan hanımlar vardır, kimsenin kırmaya kıyamadığı
acaba filmlerde kitaplarda mı o kadınlar,
Konuna seri yazıyorum kusura kalma artık :KK70:

Öyle kadınlar çok saçma yaw. Türk filmlerindeki öksürüp duran veremli kadınlar gözümün önüne geliyor. Hem biri kırmaya kıyamaz belki evet, ama öteki gelir tuzla buz eder.

Back
X