• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın gibi olmak ?

benimde iki erkek kardesle huylarım erkeklere benzemiyor degil.mesela esim birgünfe erkek gibi kavga etme demişti yani bana birsey yaptıracaksan alttan alta işle demişti. genelde direk söylerim. kendimde bilirim bunu bir arladasım vardı kızkardesi var cokda yakındık ama bana bazen bir laf sokardı sanırsın düsmanım sonra anladımji aslında yasam sekli o. ve bende direk bodoslama.ve herkesle arama hep bir mesafe koyma

belki bosanmıs olman sana bu özelliğini cok gözüne batırıyor yani piskolojik durumun.ancak zaten bir kere evlenmişşin yani sorun teskil etmemiş.seni okadar etkileyecegini sanmıyorum.
birini bulmaya gelince erkekleri etkileme sanatları vs diye kitaplar yazılar var. onalrdan ilham alabilirsin. zamanla bazı özellikler kazanırsın kadınsılıga dair.

Bence olmasi gereken gibi birisiniz siz. Olmasi gerekenden kastim kendi parami kendim kazanayim kimsenin eline bakmayayim diye dusunmeniz coook guzel bir sey insanin kendi parasini kendisi kazanip butcesini ona gore ayarlamasi cok mantikli bir davranis ve davranis olarak dogal biri oldugunuz izlenimini sezdim yazdiklarinizdan. Samimiyet konusuna gelince bu insanin dogustan gelen bir yani bence sonradan anca bir tık degisebilir. Cilve de icten gelen bir sey ve sonradan olursa ustte cok egreti duruyor. Cilveli feminen olacagim derken dereceyi ayarlayamayip basit duranlar vardir illa cevremizde hos durmuyor mesela. Kiyafetler de ruh halimize gore degisken seyler bence. Kendinizi iyi ve guzel hissedeceginiz kadar makyaj, şık mevsime uygun rahat kıyafetler is gorur. Ornegin kot pantolon ve 5-6 cm kalin topuklu bootieler fularlar kış için şık duruyor

hani böyle naif kırılgan hanımlar vardır, kimsenin kırmaya kıyamadığı
acaba filmlerde kitaplarda mı o kadınlar,

trip naz niyaz derken bunları ex kişisi yaptı ben yapamadım, demek istemiştim aslında :)
adam bir şey yapmak istemeyince pek narin görünemedim, her işini kendi yapar konumuna düştüm,
ileride bunları yaşamak istemiyorum,

güzel dileklerinize tşk. ederim, Amin.

yeni bir ilişkiye dalmış değilim, ilişkiden bahsetmiyorum ki
kendimdeki eksikleri tamamlayıp yeni bir ben çıkması

ilişki değil, ruhumu iyileştirmenin derdindeyim, tam ifade edememiş olabilirim.

Öncelikle, trip yapmamak -cinsiyet farketmeksizin- bir eksiklik degildir.
Eğer size karşı yapılan haksızlıklara karşı "tavır alamıyorum, tepki gösteremiyorum" diyorsanız bu sizin bahsettiklerinizden daha farklı bir durum içinde oldugunuzu gösterir. Kaldı ki böyle bir durumun içerisinde oldugunuzu da düşünmüyorum; aksine sizi ezmeye çalışan birini hayatınızdan çıkararak kendiniz için hem en iyi olan şeyi yapmış hem de çok net bir tepki vermişsiniz.

Herkes benzer şekilde davranmak zorunda degil. Sizin tuttugunu koparan, kendi işini kendisi halleden, güçlü bir kadın profili çiziyor olmanıza olumsuz anlamlar yükleyemeyecegim gibi daha kırılgan, başkalarının yardımına biraz daha ihtiyaç duyan bir kadının karakteri hakkında da kötü birşey diyemem. Bunlar bizim farklılıklarımız sadece.
Emin olun erkeklerde de benzer farklılıklara sahip olanlar var. Örnegin odun kıran bir adam, siz otururken sandalyenizi çekmiyor olabilir fakat ısınmanız için sogukta ugraşmıştır. Önemli olan sizi tamamlayacak kişiyi bulabilmek bence.

Eski eşinizle rolleri degişmiş oldugunuzu da düşünmüyorum. Kusura bakmayın ama karaktersiz bir insanmış kendisi. Sizi ezmeye çalışması, her işi sizden beklemesi, trip saçmalıkları ile aklınızı karıştırırken bir de alttan almanız gerektigini söylemesi; adaletsiz, dengesiz, ne istedigini bilmeyen, benligini bulamadıkca egosunu sizin üzerinden tatmin etmeye çalışan biri oldugunu gösteriyor.

Eğer erkek olmak böyle birşey ise ve siz de bu duruma uyum saglayarak kadınlıgın ne oldugunu bulmaya çalışıyorsanız yanlış yoldasınız demektir.
Bu tür düşüncelerle aklınızı bulandırmak yerine onu hayatınızdan çıkaran, sizi ayakta tutan o güçlü kadına kulak verin.

Fakat diyorsanız ki "ben narin ve/veya süslü bir kadın olmak istiyorum" belki üyeler yönlendirir biraz.

Naif, her an ölecekmiş gibi sürekli şikayet eden bir kadın hiç olmadıgım için ve cinsiyetçi bir yaklaşımla erkek gibi oldugum söylendigi için ne süs, ne de davranışlarınız hakkında size bir tavsiye veremeyecegim.

Diyebilecegim tek şey; kadın veya erkek farketmeksizin herkesin karşısındaki kişinin bir insan, bir canlı oldugunu gözetmesi ve nezaket kurallarına uygun şekilde davranması gerektigidir.

Kendi işinizi kendiniz görebilmeniz; erkek oldugunuz anlamına gelmedigi gibi, uslubunuzun bozuk olmasının tolere edilebilir birşey oldugu anlamına da gelmez. Kaldı ki konudaki konuşma tarzınız gayet düzgün bence.

sahte tarz bende pot durur zaten,
Karşıma doğru düzgün biri çıksa bende biraz eğilir bükülür törpülenirim belki.
Karşında erkek gibi davranan biri olsa sende kadın gibi hissederdin :) Ama bende aynı anlattığın gibiyim hayatım boyunca anam babam dahil kimseye minnet etmedim kadın gibi erkek gibi değil insan gibi insan olmanın erdemini onurunu koruyarak yaşama k önemli

dış görünüşte çok sıkıntı yok ama tabi biraz modifiye etsem daha iyi olur :)
spor yapmayı bir süredir bırakmıştım şimdi yeniden başladım.
İçimdeki kıpırtı göçtü gitti pek ışık veremeyirom kendime de etrafıma da,
yanlış adamlara denk gelmek enerjimi emdi. :KK43:

Mesela giyinip süslenip düğüne derneğe giderim, öyle oynamak zıplamak içimden gelmez.
gerçi çok da beceremiyorum, acaba diyorum bir kursa mı gitsem, dans kursu folklor fln
hem bana da esneklik katar

yorumunuz için tşk.ler :)
Bence konuşma tarzını da değiştir (eleştirmek için yazmıyorum) konunda bahsettiğin erkeksi yapın konusmana da yansımış bkz:modifiye: )espri olarak arada kullanıyorsan sıkıntı olmaz ama sık sık kullanınca erkeklerde asker arkadaşı etkisi yaratıyor: )

herkesin yapısı farklı . öyle olayım deyip olamıyorsun maalesef ..
yani 31 yaşındasın bu saatten sonra senden bir marilyn monroe çıkmaz .
ama illa değişicem diyorsan biraz değişebilirsin .

Tek tek alıntılyamadım, mesaj yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Çok kokoş süslü bir kadın değilim fakat görüntüm erkek gibi değil, sıkıntım davranişlarımda, bazı şeyle üst üste gelince böyle hissetmeye başladim sanırım. Sıkıntı olarak gördüğüm durum davranışlarımda tavırlarımda. Evliliğimde çok yalnız kaldığım bireysel bir bir hayat yaşadığım içindir belki. Kadın olmayı biz olmayı hissedemedim. Size kendinizi iyi hissettirmeyen insanlarla evlenmeyi bırakın ilişki bile kurmayın, sonra cinsiyetimizin ne oldığu karmaşası yaşıyoruz. İş hayatımda argo asla konuşmam fakat abiyle büyümenin etkisi sanırım sosyal hayatımda ağzımdan çıkıveriyor bir kaç argo kelime, (küfür değil yanlış anlaşılmasın) sanırım bunuda törpülemeliyim

Back
X