Kadın Hep İdare Etmek Zorunda mı?

Filankes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mart 2018
62
76
3
Hanımlar merhaba.Şimdiki açacağım konu benimle ilgili değil.Kafama takıldı size de anlatayım bu nasıl bir şey dedim.
Bizim karşı komşumuzun kızı var.20 yaşında ve bir öğretmenle evlendi.Kendisi ev hanımı.
Düğünde görmüş oğlanın anası ve beğenmiş falan filan isteme oldu.Akabinde nişan evlilik.Eylülde evlendiler.7 aylık evliler.Kız bu oğlanı bu aralar tersliyormuş galiba.Oğlan bizim komşuya yani kaynanasına "Beni tersliyor",demiş. Hemen en ufak şeylerde bozulup böyle mesaj atmış.Birde bu oğlanın babası hep idare edilip pohpohlanması gereken adam tipi.Sırf bu yüzden bu oğlanın abisinin eşiyle arasında bir sorun varmış.İstememiş kızı.Yol ben başka kız alacam da oğluma yok o kızı istemem gitsin de babasının evine.
Bu tarz olaylar yani bu aileyi idare etmezse bir kız tek kalemde siler atarlar.Bizim komşuda bunu öğrendi.Kızına öğütler vermeye gitti.Evliliğinde sorun yaşamasın diye.Kıza hep öğütler vermiş.İşte kızım idare et.Hep yüzlerine gül.Onlar demese bile getir önlerine kahve yap koy vs.
İltifat et sev onları hep geçinmeye bak.
Bir kız bunları çekmek zorunda mı?
Bana mı değişik geldi bu fikirler.
Siz ne düşünüyorsunuz?

20 yaşında çocuğu evlendirirlerse olacağı bu ..
Koskoca adam öğretmen olmuş bir karısını da idare etmeyi öğrensin anasını ve psikopat babasını fisfikleyecegine ...
Ben de öyle düşündüm ve fikirlerimi komşuma söyledim.Hemen kükrediler.Yok tabi ki kız idare edecekmiş vesaire.
Ay sinir oldum vallahi..

Simdi ne konuda terslemis bilmeden bir sey soylenmez ama genel olarak sadece evlilikte degil tum iliskilerde alinganlik basa bela. Bende memnuniyetsiz bir kuzen var misal,esi pazardan meyve alir begenmez,temizlik icin eleman bulur begenmez,anasina cocuk baktirir begenmez,hadi cikalim der gelmez. Boyle de bir insansan evlilik yurumez. Ve elbette ki kimse kimsenin boyle gerzekce afra tafrasini cekmek zorunda degil

Ayy kuzum daha 20 yaşında
Niye böyle sorumluluklara girerki insan bu yaşta
Hiç anlamıyorum
Aile yapıları belliki aynı
Umarım kendini ezdirmez diyeceğim ama zor

Aaa şu devirde koca bulmuş, velinimet çekecek tabii. Sonuçta karşısında koskoca errrrkekkkk var.
Nefret ediyorum şu ülkede pipiye yüklenen ekstra anlamdan.
Giderse gitsin o şımarık herif ve ailesi.
Kız daha küçük okuyup meslek sahibi olsun bence, zararın neresinden dönerse kar, hazır daha çocuk da yok.

Bu topraklarda birilerini idare etmezsen evliliğini sürdüremezsin ve birileriyle geçinemezsin..bu kişi eş olur,kv olur, annen olur,görümcen olur,kardeşin olur vs..

Aklımızdan her geçeni istediğimiz kişiye söylemeyerek önümüze geleni idare etmiş oluyoruz zaten :)

20 yaşındaki birini kimse ciddiye almaz, dünkü çocuk gözüyle bakarlar..haksızda sayılmazlar..erken evlenenler daha çok pısıp kalmak zorunda kalıyorlar üzgünüm ama bu da bir gerçek.

Ayy kuzum daha 20 yaşında
Niye böyle sorumluluklara girerki insan bu yaşta
Hiç anlamıyorum
Aile yapıları belliki aynı
Umarım kendini ezdirmez diyeceğim ama zor
Çocuk sahibi olmak istiyorlar olamıyorlar.Kaynatası şakasına diyormuş ki "Oğlumla iyi geçin ha ikinciyi getiririm bak",diyormuş.Bu nasıl bir şeydir ya.

Çocuk sahibi olmak istiyorlar olamıyorlar.Kaynatası şakasına diyormuş ki "Oğlumla iyi geçin ha ikinciyi getiririm bak",diyormuş.Bu nasıl bir şeydir ya.
Cahillik işte
Keşke yapılabilecek birşeyler olsa
Tek yapabileceğimiz kendi çocuklarımızı iyi yetiştirmek
Umarım bir sonraki nesil böyle şeyler yaşamazlar ve şahit olmazlar

:kusmuk::kusmuk::kusmuk:
Kızı ikna edin de okusun başka bir yorum yapmama gerek yok sanırım
Okuyacağını pek sanmıyorum daha önce de konuşmuştuk.Hatta bana evlendikten 2 ay sonra dediki ;"Evlenmek ne güzel şey ya!Keşke daha önce evlenseydim."dedi,ve ben şok oldum.Yani bir kadın ayaklarının üzerinde durmazsa eziliyor.Onu gördüm.Ve annesinde istediği gibi istediği kadar da kalamıyor.Beni dellendiren nokta şu;Kızın bu halden memnun olması. Yazık vallahi ya.

Kadını erkeği, genci yaşlısı yok bu işin. Surat asan insandn daha çok huzur bozan bir şey yok. Artık bu durum ne kadar uzadıysa adam kayınvalidesine anlatma gereği duymuş. Ama yinede ikili ilişkilere karışmak çok doğru gelmiyor bana.

Hanımlar merhaba.Şimdiki açacağım konu benimle ilgili değil.Kafama takıldı size de anlatayım bu nasıl bir şey dedim.
Bizim karşı komşumuzun kızı var.20 yaşında ve bir öğretmenle evlendi.Kendisi ev hanımı.
Düğünde görmüş oğlanın anası ve beğenmiş falan filan isteme oldu.Akabinde nişan evlilik.Eylülde evlendiler.7 aylık evliler.Kız bu oğlanı bu aralar tersliyormuş galiba.Oğlan bizim komşuya yani kaynanasına "Beni tersliyor",demiş. Hemen en ufak şeylerde bozulup böyle mesaj atmış.Birde bu oğlanın babası hep idare edilip pohpohlanması gereken adam tipi.Sırf bu yüzden bu oğlanın abisinin eşiyle arasında bir sorun varmış.İstememiş kızı.Yol ben başka kız alacam da oğluma yok o kızı istemem gitsin de babasının evine.
Bu tarz olaylar yani bu aileyi idare etmezse bir kız tek kalemde siler atarlar.Bizim komşuda bunu öğrendi.Kızına öğütler vermeye gitti.Evliliğinde sorun yaşamasın diye.Kıza hep öğütler vermiş.İşte kızım idare et.Hep yüzlerine gül.Onlar demese bile getir önlerine kahve yap koy vs.
Siz ne düşünüyorsunuz?
20 yaşında evlenmeyi biliyorsa idare etmeyi de bilecek. Ben 29 yaşında evlendim. Ne eşime ne ailesine eyvallahım yok. Beğenmeyen çeker gider. Kapı orada. Çünkü benim ailem de beni 20 yaşında evlendirmeyecek kadar aklı başında ve eğitime önem veren insanlar. 20 yaşındayken sosyoloji dersini nasıl geçerim diye düşünüyordum. Ve bütün kızlara da tavsiye ederim

Siz ne düşünüyorsunuz?
Kız aileleri öyle cünkü kızı boşanınca dul kalacak etraf konusacak benim annem eşimin yanında sen artık bizim değil onlarınsın dedi bende tersleyip ne sacmalıyorsun sen ya o zaman bir daha tatilde de gelmeyeyim evine dedim evlendikten sonra ilk kez gittiğimde dedi gurbetteyim .işte böyle cahil analar yüzünden erkekler nasılsa ailesi arkasında değil deyip istediğini yapabilceni sanıyor eşim daha bir sey yapmıs değil ama bana hep der senin ailen bosanınca kabul etmez seni bende kadın sıgınma evleri süs diye durmuyor derim

Koca çocuk gibi beni tersliyor diye şikayet ediyor
Babası istemiyorum ben bunu gitsin diyor
Kız zaten küçük 20 yasinda
Bu nasıl bir evlilik olur bilemedim
Kim kimi idare edecek çocukluk cahillik var

Kız aileleri öyle cünkü kızı boşanınca dul kalacak etraf konusacak benim annem eşimin yanında sen artık bizim değil onlarınsın dedi bende tersleyip ne sacmalıyorsun sen ya o zaman bir daha tatilde de gelmeyeyim evine dedim evlendikten sonra ilk kez gittiğimde dedi gurbetteyim .işte böyle cahil analar yüzünden erkekler nasılsa ailesi arkasında değil deyip istediğini yapabilceni sanıyor eşim daha bir sey yapmıs değil ama bana hep der senin ailen bosanınca kabul etmez seni bende kadın sıgınma evleri süs diye durmuyor derim
Ahh ahh..Elalem ne der kompleksi sarmış dört bir yanımızı vallahi.Ya tamam kadın idare eder bazı durumları ama insanın sabrını taşıracağı bir noktaya kimse getiremez ve bir yere kadar idare edilir bir yerde patlar.
Ben o kızdan 3 yaş büyüğüm Edebiyat öğretmenliği okuyorum.Ve kızla evlenmeden önce konuşmuştum ama nafile.Her koyun kendi bacağından asılır.
Bizede bu zamana kadar talip çıktı niye evlenmedik.Hâla da var mesela.Bu sefer birde Çinli:)

Ahh ahh..Elalem ne der kompleksi sarmış dört bir yanımızı vallahi.Ya tamam kadın idare eder bazı durumları ama insanın sabrını taşıracağı bir noktaya kimse getiremez ve bir yere kadar idare edilir bir yerde patlar.
Ben o kızdan 3 yaş büyüğüm Edebiyat öğretmenliği okuyorum.Ve kızla evlenmeden önce konuşmuştum ama nafile.Her koyun kendi bacağından asılır.
Bizede bu zamana kadar talip çıktı niye evlenmedik.Hâla da var mesela.Bu sefer birde Çinli:)
Ya o tür kızları anlamaya calısma canım ilerde pişman olacak ama iş işten geçmiş olacak .aaaa okuldan mı çinli cok ilginç cinli talip ailen duysa ne der acaba :)

Ya o tür kızları anlamaya calısma canım ilerde pişman olacak ama iş işten geçmiş olacak .aaaa okuldan mı çinli cok ilginç cinli talip ailen duysa ne der acaba :)
Vallahi abla bende hem çok şaşırdım ama konu açtım buraya orda her şeyi anlattım bakabilirsin.:KK48:

Back
X