Kadın Hep İdare Etmek Zorunda mı?

valla ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gidecek başka yolu yok malum

Hanımlar merhaba.Şimdiki açacağım konu benimle ilgili değil.Kafama takıldı size de anlatayım bu nasıl bir şey dedim.
Bizim karşı komşumuzun kızı var.20 yaşında ve bir öğretmenle evlendi.Kendisi ev hanımı.
Düğünde görmüş oğlanın anası ve beğenmiş falan filan isteme oldu.Akabinde nişan evlilik.Eylülde evlendiler.7 aylık evliler.Kız bu oğlanı bu aralar tersliyormuş galiba.Oğlan bizim komşuya yani kaynanasına "Beni tersliyor",demiş. Hemen en ufak şeylerde bozulup böyle mesaj atmış.Birde bu oğlanın babası hep idare edilip pohpohlanması gereken adam tipi.Sırf bu yüzden bu oğlanın abisinin eşiyle arasında bir sorun varmış.İstememiş kızı.Yol ben başka kız alacam da oğluma yok o kızı istemem gitsin de babasının evine.
Bu tarz olaylar yani bu aileyi idare etmezse bir kız tek kalemde siler atarlar.Bizim komşuda bunu öğrendi.Kızına öğütler vermeye gitti.Evliliğinde sorun yaşamasın diye.Kıza hep öğütler vermiş.İşte kızım idare et.Hep yüzlerine gül.Onlar demese bile getir önlerine kahve yap koy vs.
İltifat et sev onları hep geçinmeye bak.
Bir kız bunları çekmek zorunda mı?
Bana mı değişik geldi bu fikirler.
Siz ne düşünüyorsunuz?
O yaştaki bir çocuğu, her ne kadar reşit olsa da evlilik için çocuk denecek yaşta, evlendirecek kapasitede olan insanlar tabi ki o öğüdü verecek. Kötü niyetle değil ona sorsan, ama iş başından falsolu.
Öğütler güzel aslında ama bunlar şımarık bir çocuğa verilen öğüt olmalı. Kızın hali vakti çok yerindedir, seviliyor sayılıyordur da rahat batmıştır, tamam.
Ama pohpoh isteyen, kötü davranışına iyilik bekleyen bir adam ise tabi ki saçmalık.
Ayrıca evlenen oğlanın babası mı pohpohlanacak, gitsin işine baksın.
Durumun ne olduğuyla da alakalı yani.

Nasil egitimci bu ya insan aile sorunlularini buyuklere yansitrmi kizda 20 yasinda o yasta nasil bi olgunluk beklenir ki, benim o yasta yegenim var gozumde daha cocuk gibi ben 27 yasnda evlendim ilk sene ben bile zorlandim

Anneye bak ne anneler var yahu.. Resmen kızına kızım kocanı ve ailesini tepene çıkar da rahat rahat etsinler tepene demiş. Benim anneliğime çok ters..

Doğru ya da yanlış diyemem kızın durumu için.ama annesinin yaptığı bence çok doğru.evlilik oturana kadar herkeste sıkıntı olur.biz kadınlara da daha çok şey düşüyor.kadın fevri olmamalı diye düşünüyorum.ortada çok çok önemli bir durum yoksa tabi ki.gelin eşinin ailesine iyi yaklaşmalı,onlar da karşılık olarak sahiplenmeli diye düşünüyorum.

20 yaşında daha kendisi çocuk ayol. 20 yaşımdayken hoppidi hoppidi gezeyim eğleneyim derdindeydim. Evlenip ikisi de birbirinden ruh hastası bir ana baba ile ana kuzusu eş çekeceğimi zannetmiyorum. Eşim olsun diye evlenirim evlenirsem de onu pışpışlayıp çocuk bakıcılığı yapmak için değil. Hiç işim olmaz. O kızın annesi benim annem olsaydı "Sen beni geyşa yapmak için doğurdun büyüttün herhalde" derdim. Ne münasebet canım?

Hanımlar merhaba.Şimdiki açacağım konu benimle ilgili değil.Kafama takıldı size de anlatayım bu nasıl bir şey dedim.
Bizim karşı komşumuzun kızı var.20 yaşında ve bir öğretmenle evlendi.Kendisi ev hanımı.
Düğünde görmüş oğlanın anası ve beğenmiş falan filan isteme oldu.Akabinde nişan evlilik.Eylülde evlendiler.7 aylık evliler.Kız bu oğlanı bu aralar tersliyormuş galiba.Oğlan bizim komşuya yani kaynanasına "Beni tersliyor",demiş. Hemen en ufak şeylerde bozulup böyle mesaj atmış.Birde bu oğlanın babası hep idare edilip pohpohlanması gereken adam tipi.Sırf bu yüzden bu oğlanın abisinin eşiyle arasında bir sorun varmış.İstememiş kızı.Yol ben başka kız alacam da oğluma yok o kızı istemem gitsin de babasının evine.
Bu tarz olaylar yani bu aileyi idare etmezse bir kız tek kalemde siler atarlar.Bizim komşuda bunu öğrendi.Kızına öğütler vermeye gitti.Evliliğinde sorun yaşamasın diye.Kıza hep öğütler vermiş.İşte kızım idare et.Hep yüzlerine gül.Onlar demese bile getir önlerine kahve yap koy vs.
İltifat et sev onları hep geçinmeye bak.
Bir kız bunları çekmek zorunda mı?
Bana mı değişik geldi bu fikirler.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Kızın da yaşı küçükmüş. Bilemiyorum belki o aralar adam zor bir dönem geçiriyordur ama öyle değilse bilemem. Hayat müşterek. Kimse kimsenin hizmetçisi değil. Kadın durmaksızın kocamdır deyip idare etmek zorunda hiç değil. Öyle bir taraf sürekli idare edecekse o evlilik sağlıklı olmaz bence bu idare etmeye bir son verip kocasını karşısına alıp konuşması gerek bence yazık daha çok genç

Back
X