- 25 Eylül 2015
- 2.904
- 8.159
- 158
- Konu Sahibi Mihmandar_34
Bu kadar ataerkillik hastalık yapar hoca
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aslında benım cevremde gordugumde hep '' kadın dedıgın soyle olur ,bunu yapmazsan kesın aldatılırsın ,her kadın aldatılır '' dıyen kadınların hep aldatılıyor olusuyduKaç konu okuduk burada "eşim çok ilgiliydi, hiç aklıma gelmezdi, ondan ummazdım, şoktayım, gayet de bakımlıyım, çevremdeki herkes de beğenir" yazan kadınları.
Bunlara ne buyurur acaba o eğitimci!?
Kesin "adama yeterli gelmiyormuş daha çok uğraşması lazımmış" derdi değil mi?
Çünkü hep kadın uğraşıp çaba göstermeli.
bi.... gitsin kadin evini barkini cocuklarin bakimi kendi bKimi hastaligi suyu buyu drken sacini supurge ederken iyide bir gun yapmak istemiyorum deyince aldatmasi mi lazim insaniz biz insan hayvan degiliz basimizda agriyabilir ozel gunumuzde bu kutsal mevkide gidipte aldatiyorsa birak kadin kadin olmasin...Merhaba
Kursa gidiyorum halk eğitim merkezinde. Çocuk gelişimi üzerine eğitim veriliyor. Bugün konu derste eğer kadın bakimsiz paspal ve her gece ona başım ağrıyor derse hiç aldatırım demesin dedi hoca. Ve katılanlar oldu. Inanabiliyor musunuz eşin hicbir sucu kabahati yok butun suc kadindaymis. Dışarı itiyormuşuz adamı. Hiç aglamayalimmis. Her aksam kapıyı güler yüzle açıp güzel kıyafetlerle karsilamamiz gerekiyormus... bunları yapmazsak adam memnun olmazmış.
Ben mi çok katı düşünüyorum bilmiyorum ama her gece adamla birlikte de olsan aldatan adam yine aldatır. Böyle bir şey var mı? Ben de madem siz de öldürülen şiddet goren kadinlar için de aynı şekilde düşünüyorsunuz hocam dedim. Kadın dırdır ettiği icin mi adam öldürüyor karısını? Hep kadın mı suçlu dedim. Hayırdır sen daha önce aldatildin mı dedi.... Illa böyle düşünmek için bunu yasamak gerekmiyor dedim. Ve eve geldim şuan düşünüyorum. Bir kadın böyle düşünüyorsa erkekler on misli düşünür.
Paylaşmak istedim. Bunu eğitim görmüş biri söylüyorsa üstüne söyleyecek bisey yok bence. Tek sebep biziz. Kadinlar... Kadın olmak bu kadar zor olmamalı. Bu ülkede bunlari konuştuğum icin utanıyorum.
Konu aile planlaması idi. Müfredat...
aslında benım cevremde gordugumde hep '' kadın dedıgın soyle olur ,bunu yapmazsan kesın aldatılırsın ,her kadın aldatılır '' dıyen kadınların hep aldatılıyor olusuydu
o kadının evlılıgınde cıddı bır sorun var oda kendını boyle rahatlatmaya calısıyor kesın
Aldatmak hicbir şekilde kabul edilemez. Madem memnun değilsin ayrıl nereye ıstiyorsan oraya git, hocanin bu durumu meşru kılması beni şaşırttı ve kızdırdı.Bence hoca dogru soylemis. Aldatan adam her turlu aldatir da kadinlarinda ya da erkeklerinde kendine esine ozen gostermesi gerekiyor. Ben boyleyim diyip kenara cekilmek kendini guncellememek sebep olabilir gayetde.
Sinirlar o kadar keskin olamiyor. Erkek sirf karisi ile bosaninca karisi magdur olacak diye bosayamiyor. Aile baskisi cevre baskisi maddi durumlar vb. Sebeplerle. Ya da tam tersi. Fakat esindende memnun degil. Toplumda cok var bu ornekten ozellikle de sevmedigi insanlarla zorla yapilan evliliklerde.Aldatmak hicbir şekilde kabul edilemez. Madem memnun değilsin ayrıl nereye ıstiyorsan oraya git, hocanin bu durumu meşru kılması beni şaşırttı ve kızdırdı.
Ve ben onların zihniyetinde yorum yapmadığım için aldatıldığımı idda etmeler... bu feministlik değil, olması gereken bir düşünce aslında. Niye erkekleri üstün görünce karşımızdakini yargılama hakkına sahip oluyoruz?Çocukken çevremdeki kadınlar içeri bir erkek girdiğinde yaşı kaç olursa olsun ayağa kalkarlardı ve bu durum beni sinir ederdi."Eğer söz konusu saygı ise biz de girdiğimizde erkekler kalksın" der,beni ayıplayanlara inat kalkmazdım.Biraz zaman geçti;yolda annemle yürüyen bir kadının"ben erkek çocuğumu önemserim,kız evlenir gider,bana oğlum bakar"deyişiyle nasıl incindiğimi hatırlıyorum.Bir zaman sonra yine bir kadın akrabamın"kadınlar eksik etektir"demesi.Bunlara her karşı çıktığımda "feminist"damgası yemem.Olaylar,olaylar...
Ben hiç şaşırmıyorum bu zihniyetteki insanlara.Erkekleri bu hale biz getirdik......
Ve ben onların zihniyetinde yorum yapmadığım için aldatıldığımı idda etmeler... bu feministlik değil, olması gereken bir düşünce aslında. Niye erkekleri üstün görünce karşımızdakini yargılama hakkına sahip oluyoruz?
Bu zihniyetteki kadınlar da çocuk gelişimi dersi veriyor.. Ah cahillikMerhaba
Kursa gidiyorum halk eğitim merkezinde. Çocuk gelişimi üzerine eğitim veriliyor. Bugün konu derste eğer kadın bakimsiz paspal ve her gece ona başım ağrıyor derse hiç aldatırım demesin dedi hoca. Ve katılanlar oldu. Inanabiliyor musunuz eşin hicbir sucu kabahati yok butun suc kadindaymis. Dışarı itiyormuşuz adamı. Hiç aglamayalimmis. Her aksam kapıyı güler yüzle açıp güzel kıyafetlerle karsilamamiz gerekiyormus... bunları yapmazsak adam memnun olmazmış.
Ben mi çok katı düşünüyorum bilmiyorum ama her gece adamla birlikte de olsan aldatan adam yine aldatır. Böyle bir şey var mı? Ben de madem siz de öldürülen şiddet goren kadinlar için de aynı şekilde düşünüyorsunuz hocam dedim. Kadın dırdır ettiği icin mi adam öldürüyor karısını? Hep kadın mı suçlu dedim. Hayırdır sen daha önce aldatildin mı dedi.... Illa böyle düşünmek için bunu yasamak gerekmiyor dedim. Ve eve geldim şuan düşünüyorum. Bir kadın böyle düşünüyorsa erkekler on misli düşünür.
Paylaşmak istedim. Bunu eğitim görmüş biri söylüyorsa üstüne söyleyecek bisey yok bence. Tek sebep biziz. Kadinlar... Kadın olmak bu kadar zor olmamalı. Bu ülkede bunlari konuştuğum icin utanıyorum.