• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın KADIN olmak

"Kadın kadın" tabirini yeni duydum. Ninemin "kadın kız" tabirini bilirim bi, o da çok hanımefendi demek yani.
Kendine bakmalı insan aslında. Ben de pek beceremiyorum ama.. Kendini nasıl güzel hissediyorsan hep öyle olmalısn. Mesela evde bile güzel giyinmeliyiz. Öyle saldım çayıra ben artık evlendim, vay efendim ben artık anne oldum. Bence bunların arkasına sığınarak kadınlığımızı unutmamalıyız. Ben sana hak verdim anlayacağın.

O gibi kadın, su gibi kadın, kadın budur, şöyle olmalıdır, kadın dedigin...
Offf bi çıkamadık su kaliplardan. Üstelik çıkanı kınamak ve hatta fark etmeden çıktıysak girmeye çalışmak da moda oldu.
Kadınlığın bir standardı yok. Nasıl rahatsa odur kadin. Ötesi toplum dayatmasidir.
Mesleğim, kişiliğim, yürüyüşüm, gülüşüm, kıyafetim, konuşmam vs cinsiyetimden bağımsız değerlendirilmeyecek mi su ahir ömrümde?
Düşmeyin bu tuzaklara.
Sonra "kabuksuz domates"e kadar yolu oluyor.
Buna ne toplum, ne aile kadar verir. Bunda karar mercii sizsiniz.

Cilve ses tonu bakışlar, giydiğini yakıştırmak

Katılıyorum bu konuda . Durum şu aslında ben ymtayt giyiyim afedersiniz heryerim belli olsun gibi düşüncem asla olmasi. Ama eşimin beni çocuk gibi gördüğünü düşünüyorum mesela etrafımdakiler yaşımı duyunca çok şaşırıyor. Etrafımdakilerden ziyade eşim tarafından kadın gibi görülmek birazda olsun dışarı da beni kıskanması isteğim bu bi bakış olur bi davranış olur durum bu öğrenmek istediğim bu . Mesela bazi insanlar baştan savma giyiniyorlar. Ama çok yakışıyor örnek esarplarini bastan savma yapiyorlar utusuz duzensz ama çok güzel duruyor . Ben o kadar dikkat etmeme ragmen o kadar güzel durmuyor bunu anlatmaya çalışıyorum
İyide siz o zaman esinize öyle gözükmeye çalışın bence. Evin içinde istediğinizi giyebilirsiniz. Ev elbiseleri var veya kısa sortlu takımlar var. Onlardan alabilirsiniz. Gerçi artık havalar soguyor. Tayt giyin mesela evde. Çamaşır suyu sicramis,dizi çıkmış pijamalarla gezmeyin. Dedigim gibi dışarda özellikle kapalı kadınlarin dikkat çekici giyinmesini ben hoş karsilamiyorum.

Katılıyorum bu konuda . Durum şu aslında ben ymtayt giyiyim afedersiniz heryerim belli olsun gibi düşüncem asla olmasi. Ama eşimin beni çocuk gibi gördüğünü düşünüyorum mesela etrafımdakiler yaşımı duyunca çok şaşırıyor. Etrafımdakilerden ziyade eşim tarafından kadın gibi görülmek birazda olsun dışarı da beni kıskanması isteğim bu bi bakış olur bi davranış olur durum bu öğrenmek istediğim bu . Mesela bazi insanlar baştan savma giyiniyorlar. Ama çok yakışıyor örnek esarplarini bastan savma yapiyorlar utusuz duzensz ama çok güzel duruyor . Ben o kadar dikkat etmeme ragmen o kadar güzel durmuyor bunu anlatmaya çalışıyorum
Yanlis düşünüyorsun bence. Ben kapalı degilim esimle aramda cok yas farki var kimse de inanmaz evli olduguma. Buna rağnen esim kiskanc ve ben kiskancliginin uzerine gitmeye calisiyorum. Kiskancligin bununla alakasi yok galiba cinsel hayatiniz sorunlu sizin dogru mu anladim?

İyide siz o zaman esinize öyle gözükmeye çalışın bence. Evin içinde istediğinizi giyebilirsiniz. Ev elbiseleri var veya kısa sortlu takımlar var. Onlardan alabilirsiniz. Gerçi artık havalar soguyor. Tayt giyin mesela evde. Çamaşır suyu sicramis,dizi çıkmış pijamalarla gezmeyin. Dedigim gibi dışarda özellikle kapalı kadınlarin dikkat çekici giyinmesini ben hoş karsilamiyorum.
O şekilde giyiniyorum zaten bakimsiznda değilim evde ama galiba davranışlarım dan kaynaklı o zaman bunu çıkarıyorum

Yanlis düşünüyorsun bence. Ben kapalı degilim esimle aramda cok yas farki var kimse de inanmaz evli olduguma. Buna rağnen esim kiskanc ve ben kiskancliginin uzerine gitmeye calisiyorum. Kiskancligin bununla alakasi yok galiba cinsel hayatiniz sorunlu sizin dogru mu anladim?
Sorunluydu simdi gayet yolunda . Belki verdigim tavizler dolayisiyla bu sekilde ağırlık koymam gereken konular var saniyorum

Ne zaman ki kendinden taviz vermeyi bırakırsın, senin kararlarına saygı duymaya başlar eşin ve ailesi, o zaman bu takıntıdan kurtulmaya başlarsın yavaş yavaş. Elbette bazı şeyler var, doğuştan gelen bir bakış , duruş , adı her ne ise.
Ama şu senin yaşadığın, bence tamamen yaşadıklarından kaynaklı. Özgüvenin zedelendi senin. Bunu geri kazanmakta senin elinde.

"Başkası olma kendin ol"... en büyük çekicilik ve cazibe "samimi" olmaktır. Sahte mimikler, yapmacık el kol hareketleri bunlar çok itici gelir...

Öte yandan "Kadın gibi Kadın" olmak tabirini şöyle nitelendirebilirim :
Özgüvenli, duruş, ses tonu, toplum içinde hareketler, karizma ve entelektüel, olgun bir birey olmak diye nitelendirebiliriz sanırım...

Aynı anda fizik'i görünüşünüzde de aynı zamanda değişiklikler yapabilirsiniz. Bakımlı olmak gibi, yeni bir tarz yaratmak gibi... vs.....

Ama benim aklıma en çok; neden eşinizin sizi kıskanmasını istediğiniz ? Gerçekten anlamıyorum. Ego'nuzu mu tatmin etmek istiyorsunuz ? Buna hiç gerek yok bence...

Sizde söylüyorsunuz özgüven eksikliği yaşadığınızı... acilen kendinize gelmeniz gerekiyor. Kendi değerinizi bilmeniz gerekiyor.

Sorunluydu simdi gayet yolunda . Belki verdigim tavizler dolayisiyla bu sekilde ağırlık koymam gereken konular var saniyorum

Ağırlık koymak kolay da her adam laftan anlamiyor ki. Tamamen hissiz bir es iyi degil kıskançlık da yapsın tamam ama bu niye boyle giyindin niye oraya gittin suraya baktin tarzi seyler olmasin. Birini sana asilirken gördüğünde kiskansin. Sokakta su adam sana niye bakiyo diye kavga çıkarsın kimse gormesin diye eve kapatsin falan mi istiyosun?

Eşim beni çocuk gibi görüyor demişsiniz, sorun bu tam olarak. Siz değiştiğinizde saygı duyacaksa ya da o zaman karşısında bir kadın olduğunu fark edecekse bu daha kötü. Sorun belki sizden ziyade eşinizin size olan bakış açısındadır. Çünkü kendinize olan güveninizi kaybetmişsiniz. Hep diyorum, bu konuda da aynı şey geçerli bana kalırsa, bir adam karşısındaki kadına kendisini dünyadaki en güzel kadın gibi hissettirebilir. O kadının yaşı, kilosu, boyu, giyinişi değildir önemli olan, hayatındaki adamın hisleridir. Siz değişmeyin, eminim olduğunuz gibi çok güzelsinizdir.

Bende özgüven eksikliğiniz var :)
Ben de ufak tefeğim,zayıfım ama hiç böyle şeylere takılmıyorum. Giyiminize özen gösteriyorsanız da bunlara takılmayın. Kadın olmak sadece böyle birşey değil.
Benim de yaşım 29 ama 23 gibi gösteriyorum. Bence bu güzel birşey kendinizle barışık olun.

Anladim demek istedigini.mesela bir selin cigerci var ilk karsilastigimda vay be kadin gibi kadin demistim.cinsiyet degistirdigini ogrendigimde ben şok.hakkiyla degistirmis o zaman dedim:110:
Mesela bende nasil hissediyorsam o gun ruh halime gore yani degiskenlik gosteren bir durumdur bu.
Giyim konusunda tarzini belirleyip renklerini yakalarsan ve her zaman dimdik sopa gibi durmaya calisirsan daha iyi hissedersin

güçlü , ne istediğini bilen , kendine güvenan , azimli , kararlı , bakımlı , modayı takip edip kendine yakışanı seçebilen ama en çokta akıllı ve becerikli kadın sanırım kadın kadın derken demek istediğiniz

Bence tamamen dogal bisey bu. Bende minyon tipliyim, oyle herzaman bakimlida degilim, cekici olmak icin ozel biseyde yapmiyorum ama esim hep der cok kadinsi, cekici oldugumu. Simdi esimin boyle demesi normal diye dusunceksin ama evlenmeden oncede cevremdekiler derdi :) ama bunun icin ozel bisey yapmadim hic, sanirim mimiklerim konusma tarzim ve ozellikle bilerek yapmadigim farkli bakislarim (edrafimdakilerin dedigine gore).

Yani bence dogustan olan bisey bu "kadin gibi kadinlik". Tabi bu sizin bakimli olmanizi engellemiyor, kendinize bakabilirsiniz, oylede "hos bi kadin" havasini verebilirsiniz bence ;)

Bence kadın gibi kadın olmanın şartları arasında 'kız çocuğunun altını değiştirirken babasından sakınma 'sacmaligindan kaçınmakta var.
Ne alaka diyebilirsiniz ?
Özgüven tam olmalı yani kocasının o pisligi yapabilme ihtimaline karşı hala kocasını yanında barindirmamali. Sutlamali.
Özet geçecek olursam özgüven ve ahlak kadını kadın yapan en önemli seylerdendir.
Bu yukarda kurdugunuz cumle gercek mi? Boyle dusunen ve uygulayan kadin mi var?

Yasak mı bilmiyorum ama bu tür mesajların döndüğü konudan çıkıp geldim buraya. Ve inanın çok ama çok sinirlendim.
Ona istinaden yazdım zaten.
Herşeyin başı özgüven !
Yok artik daha neler
Insanin esinden en ufak bir suphesi varsa hele ki boyle bir konuda , yapilmasi gereken sey yaninda alt acmama degil o pisligi kapi onune koymaktir

Eşiniz sizi çocuksu olduğunuz için sevip evlenmiş sonuçta, neden kendinizi değiştirmek istiyorsunuz? Ben de yaşımdan 10 yaş küçük gösteriyorum ama bir iki konu dışında çok da sorun edilecek bir şey değil. Eşim beni böyle minnak sevdiğini de hep vurgular. Bence neyseniz osunuzdur, değişmeye çalışınca yapmacık olabilirsiniz.

Back
X