• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın KADIN olmak

Evet ablacım burada açtığım konularin tek sebebi sanırım özgüvenimi kaybetmiş olmamdan kaynaklı duyduğum rahatsızlıklar kendimce çözüm arıyorum.

Birde sizin Profiliniz kafamda anlattığınız gibi şekilleniyor gibime geliyor.
Önceden kendimi çok severek anlatırdım şiir gibi. Şimdi bana kaybettirdigi çok şey var eşimin yaşanılanların.
Ben kendimi anlattım, acayip salaş giyinen, öyle saçlara fönmüş, pedikürmüş bilmeyen biriyim, hani hep evli kadınlara denir ya özenli giyinin, eşiniz sizi beğenir ilgi gösterir diye, ben hayatım boyunca ince topuklu ayakkabı, dikkat çeken kıyafetler giyip makyaj yaparak karşılamadım eşimi, yazın bir şort, kışın yünlü eşofman, saçlar arkadan maşa tokayla toplanır, tırnaklar kısa kesilir bitti gitti :)))) ama eşime sorsanız dünyanın en güzel en tatlı dilli kadınıyım, buraya yazdırma imkanım olsa hakkımda methiyeler düzer, biraz eşe de bağlı tabii, yıllara rağmen aşkını taze tutuyorsa, senin de özgüvenin varsa istersen eşinin karşısına salçalanmış tişörtle çık fark etmiyor, özgüven sorununu aşman lazım, önce kendini yeniden sevmeyi öğrenmelisin, kendini sevmeye başladığında özgüven oluşuyor, eşine çok taviz vermemelisin, seni eleştirmesine veya varsa küçük görmesine, şekillendirmeye çalışmasına müsade etmemelisin.

Kustum. Net. Sağolsun can abimiz kadınların yerine karar almış, vermis elimize receteyi.

Bir erkekten beklentilerim konusunda bu kadar emin konuşma cesaretini kendinizde bulmanıza hayran kaldım dogrusu. Beni bir kenara bırakırsak tabiki bir erkeğin bir kadindan bir kadinin da bir erkekten beklentileri olabilir; ancak kimse hayatindaki bireyden beklentileri konusunda yazidigi siiri diger insanlarla paylasmiyor.Kaldi ki soz konusu siirde hayatindaki kadin(ya da hayatinda olmasini istedigi kadin) degil dogrudan tüm kadinlar muhattap alınıyor(!)
Bu siirin de fazlasiyla kadini meta gördüğünü, ortada "duyar kasma"nin ötesinde zihniyetle alakali bir sıkıntı olduğunu daha onceki mesajimda da belirtmiştim, gorunuse bakılırsa okumamis ya da okudugunuz halde anlamamissiniz.

Tesadüfi gördüm mesajınızı,açıklık getireyim dedim.Şiir esasında Can Yücel'in değil esasında tam olarak şiir de değil.Hatta yazan bir kadın ve bayağı uzun . ZeyMurEl ZeyMurEl gibi çoğu kişi Can Yücel'e ait sandığı için paylaşıyor.Yazdıklarınızdan sonra açıklama ihtiyacı duydum.Fikriniz yazı hakkında değişmez ama Can Yücel hakkında değişebilir diye...
http://www.hurriyet.com.tr/sahte-can-yucel-siirleri-24503979

Evett bugün de buna taktım kafayı.
Belki erkeklerin bulunduğu bir formda cevap almak daha mı doğru olur bilemiyorum .
Ama şöyle bi bakınca etrafım da kadın kadın birini göremiyorum. Kendim de dahilim bu konuya. Kadın kadın tabiri bana şöyle birşey anımsatıyor. Güçlü, bakımlı, bazı insanların auralari çok yüksektir ya hani böyle göze çarpan her giydiğini yakıştıran, erkeklerin ilgisini çeken(eşimin dikkatini çekmek biraz kiskanilmak), açık dekolte olarak bahsetmiyorum mesela kapalı insanlar bile öttürkleri bi şaldan çok hoş görülebiliyorlar.
Ben mesela ne kadar kadınsı giyinmeye çalışsam da yüz yapim ve fiziğim itibariyle 18 yasinda genç kiz gibi hatta çocuk gibi görünüyorum. Mesela genelde spor giyiniyorum kapalıyım. Sizce kadın kadın görünmek için ne yapmalı nasıl giyilmeli nasıl davranılmalı :) fikirlerinizi alalimm

Bende her zaman olgun görünmüşümdür. Hanım kızım derdi insanlar, bir hanımefendi tarzı yapıştı yakama. Övünmek için söylemiyorum, güzel bir kadın değildim hiçte o yönle dikkat çekmedim. :110:Ama öyle yetiştiğimden, konuşmamdan herhalde duruşuma yansıyordu bu. Sana tavsiyem canım bence kapalıysan spor giyinme. Genç gösteriyor. Kapalı giyime o kadar uygun şeyler var ki istemese bir insana ağır bir hava verir. İkincisi hafif topuklu, bak bu çok önemli, günlük giyeceğinden kalın topuk tercih et bence. (Aman dikkat dolgu topuk olmasın yaşlı teyzelerin tarzı o.:KK43:) Spor bile giysen üzerine yürüyüşünü değiştitir üstelik kısa kalın topuk rahattır. Bir de yürüyüşüne konuşmana bir ağırlık kat. Bak nasıl bir hanımefendi oluyorsun. :halay:

Bende her zaman olgun görünmüşümdür. Hanım kızım derdi insanlar, bir hanımefendi tarzı yapıştı yakama. Övünmek için söylemiyorum, güzel bir kadın değildim hiçte o yönle dikkat çekmedim. :110:Ama öyle yetiştiğimden, konuşmamdan herhalde duruşuma yansıyordu bu. Sana tavsiyem canım bence kapalıysan spor giyinme. Genç gösteriyor. Kapalı giyime o kadar uygun şeyler var ki istemese bir insana ağır bir hava verir. İkincisi hafif topuklu, bak bu çok önemli, günlük giyeceğinden kalın topuk tercih et bence. (Aman dikkat dolgu topuk olmasın yaşlı teyzelerin tarzı o.:KK43:) Spor bile giysen üzerine yürüyüşünü değiştitir üstelik kısa kalın topuk rahattır. Bir de yürüyüşüne konuşmana bir ağırlık kat. Bak nasıl bir hanımefendi oluyorsun. :halay:
Biliyomusun bende oyleyim. Herkes cok hanimefendisin oturaklisin vs derler zaten bana ama yüzüm cok kucuk duruyo o yüzden bide spor giyindigim icin yasim öyle gencecik kaldi ama bu topuklu isini düşüncem kesinlikle. Uyguliycam da :)

Tesadüfi gördüm mesajınızı,açıklık getireyim dedim.Şiir esasında Can Yücel'in değil esasında tam olarak şiir de değil.Hatta yazan bir kadın ve bayağı uzun . ZeyMurEl ZeyMurEl gibi çoğu kişi Can Yücel'e ait sandığı için paylaşıyor.Yazdıklarınızdan sonra açıklama ihtiyacı duydum.Fikriniz yazı hakkında değişmez ama Can Yücel hakkında değişebilir diye...
http://www.hurriyet.com.tr/sahte-can-yucel-siirleri-24503979

Bilgilendirme icin tesekkur ederim :)

Back
X