• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadın olmak ne zor...

tringo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2008
41
1
98
Ankara
Evin temiz olsun, yemeklerin hazır, ütülerin yapılmış olsun ki çiçek gibi gitsinler biri işe, biri kreşe sende ne buluyosan geçir üstüne git işine...
evet git işine ki evin borcu ödensin çocuğun eğitim alsın iyi kreşlere gönderebil iş önemli...
Kocanın gönlünü yap yoksa söyle olur böyle olur sırtını dönsen günah dönmesen görevin. Teklif sendense yorgunum diyip uyuyabilir sağlam ol kızım buna mı üzülücen.
Sorun çıkarma iki çift güzel laf bekleme yemek mi pişirdin eline sağlık mı bekliyosun? güzelsin mi desin yapmaaa biyeremi gidilicek gitsene yürü yada dolmuşa taksiye bin ne bekliyosun o mu bırakcak becerip biyere gidemiyosun üç yaşında çocukla alla allaaa
misafircilik oyna gidelim gelenlerimiz olsun yemeğe misafir çağıralım herkese kapımız açık ama beceremiyosan kafanda kaldırmıyosa tartış küs huzurun kaçsın...
duygusallık yapma kıskançlık hiç yapmamalısın iki güzel laf duysan bilirim seni gaza gelir bu yaptıklarını saymazsın bile hiç ama oda yoksa .....

Bu evliyken böyle hadi boşandın kat be kat artar kesin herşey boşanmış kadın olursun ve buda daha güçlü olmanı gerektirir.

Gücüm bitmiş değil azaldı belki ama kalanı kızım için ne kadar yetersem ona ....

Yazıya başlarken toparlıyamıycağım belliydi ama bu kadarından ne anlaşılıyosa o benim derdim

evet kadın olmak çok zor
ama kendimi de mükemmel olayım diye yiyip bitirmiyorum
olduğu kadar
allahtan eşim de bu konuda baskıcı değil
idare eder
ama çocuk olunca
onu şuan için düşünmek bile istemiyorum :26:

her evlilikte olan bulanım dönemleri
Daha 2 gün önce aynı şeyleri söylemiştim
Güzel tarafından görmek lazım
Yoksa hayat çekilmez oluyor

Son düzenleme:
Allahtan eşim baskıcı değil demişsin ya bide baskıcı olma hakları var dimi?
Baskı yapsın yapmasın o evin kadınıyız biz pok götürüyosa evi oda bizden oda bizden....

Allahtan eşim baskıcı değil demişsin ya bide baskıcı olma hakları var dimi?
Baskı yapsın yapmasın o evin kadınıyız biz pok götürüyosa evi oda bizden oda bizden....

tabi ki yok ama bazıları bu konularda esnek olamıyor

yoksa herşeyin kadının veya erkeğin üzerine yıkmayı doğru bulmuyorum

e sen kendine değer vermiyosun ki.

ne demek eşinin kıyafetlerini ütüle, çocuğun kıyafetlerini ütüle, çiçek gibi gitsinler; sen ne geçirirsen geçir üstüne.

ben sırf kıyafetlerimi tıkış pıkış yapamam diye dolap değiştirdim.
eşimin dolabı ayrı, benim dolabım ayrı.

kendi kıyafetlerime de onun kıyafetlerine de aynı özeni gösteririm.
ne bulursam geçirmem üstüme.

sen öncelikle kendini sev.
eşini ve çocuğunu sevmek sonraki işin.

istemiyosa istemesin, bunda bozulacak ne var yaa. güçlü durulması gereken ne var anlamadım bunda.

insan hayatının her anında seks yapabilir diye bi kaide yok ki.

abartıyosun.
fazlasıyla abartıyosun.

elinden geleni yap.
olduğu kadar, olmadığı kader.

Evin temiz olsun, yemeklerin hazır, ütülerin yapılmış olsun ki çiçek gibi gitsinler biri işe, biri kreşe sende ne buluyosan geçir üstüne git işine...
evet git işine ki evin borcu ödensin çocuğun eğitim alsın iyi kreşlere gönderebil iş önemli...
Kocanın gönlünü yap yoksa söyle olur böyle olur sırtını dönsen günah dönmesen görevin. Teklif sendense yorgunum diyip uyuyabilir sağlam ol kızım buna mı üzülücen.
Sorun çıkarma iki çift güzel laf bekleme yemek mi pişirdin eline sağlık mı bekliyosun? güzelsin mi desin yapmaaa biyeremi gidilicek gitsene yürü yada dolmuşa taksiye bin ne bekliyosun o mu bırakcak becerip biyere gidemiyosun üç yaşında çocukla alla allaaa
misafircilik oyna gidelim gelenlerimiz olsun yemeğe misafir çağıralım herkese kapımız açık ama beceremiyosan kafanda kaldırmıyosa tartış küs huzurun kaçsın...
duygusallık yapma kıskançlık hiç yapmamalısın iki güzel laf duysan bilirim seni gaza gelir bu yaptıklarını saymazsın bile hiç ama oda yoksa .....

Bu evliyken böyle hadi boşandın kat be kat artar kesin herşey boşanmış kadın olursun ve buda daha güçlü olmanı gerektirir.

Gücüm bitmiş değil azaldı belki ama kalanı kızım için ne kadar yetersem ona ....

Yazıya başlarken toparlıyamıycağım belliydi ama bu kadarından ne anlaşılıyosa o benim derdim

kadın olmak işte...

eğer çalışmıyorsan da ayrı bir sıkıntı eve gelince herkes evde akşama kadar oturuyorsun ne yapıyorsun edasıyla onu getir bunu yap şunu ütüle bulaşık yıka çocukların derslerini çalıştır gece kocanın gönlünü yap....

mesai bitimin 1.30 mesaiye başlama saatin 7.00 :47:
işe girmek için çabalarında boşa koca parası yiyip oturuyorsun senden rahatı mı var dünya da...

her zaman her şekilde her şeye hazır olmalısın çocuklarının yanın süper anne eşine mükemmel kadın çevreye tam bir aile kadını imajı vermek zorundasın...

hep gülmek hep mutlu görünmek sıkılamazsın hasta olup rapor alamazsın..

tatile gidersin ne farkı var ki aynı şey çocukların eşin mutlu olsun yeter dimi...

daha çoook ama yazamayacağım kocacım öğlen yemeğine gelip cumaya gidecek saniyesi saniyesine hazır olmalıki geç kalmasın...

evet kadın olmak çok zor..daha doğduğumuz andan itibaren başlıyor bu zorluklar..

erkek çocuğa gururlanarak "hadi pipini göster amcalara",kız çocuğa ise "ayy ayıp sakla oranı" cümlesiyle başlayan ve sizin yukarıda saydıklarınızla devam eden bir süreç bu.

ama kadın olmayı zorlaştıran yine kadınlar..

ah biz anneler,oğullarımızı "erkek" olarak değil de "adam" olarak yetiştirsek ve hayatın yükünü eşleri ile paylaşmalarını öğretsek aslında sorun çözülecek!

dediğin gibi arkadaşım kadın olmak zor,anne olmak daha da zor..

söylemek isteyip te söyleyemediğin şeyler mi var
belli ki çok bıkmışsın

bende sen gibiyim
yapamıyorum yetişemiyorum hiç bir şeye
ne tam bir anne, ne tam bir eş, ne tam bir ev hanımı, ne de kendime yeten bir kadın
yapacak çok şey var ama vakit yok.
benimde her şeyim yarım
onbin parçaya bölünüyoruz yinede yaranamıyoruz :14:

Çok bıktım evet belkide takdir edilmek istiyorum biraz şımartılmak biraz önemsenmek istiyorum sanırım bilmiyorum ki?

Neden kendine bu kadar güvensizsin?
Kendine değer vermiyorsun?
Eşini sevmiyormusun?
Başka problemler mi var?

Başka problemler vardı başlarda ailesiyle kaynaşamayışımızdan ama şimdi onlarda rutine bindi ben ilgisizliktende çok muzdaripim sanırım...

bende sen gibiyim
yapamıyorum yetişemiyorum hiç bir şeye
ne tam bir anne, ne tam bir eş, ne tam bir ev hanımı, ne de kendime yeten bir kadın
yapacak çok şey var ama vakit yok.
benimde her şeyim yarım
onbin parçaya bölünüyoruz yinede yaranamıyoruz :14:

işte hatayı burda yapyosunuz.
suçu kendinizde aramayın.

siz mi istediniz böyle olmasını?
her şeye yetişememek sizin eksikliğiniz ya da kabahatiniz değil.
bırakın da bunu eşleriniz düşünsün.

ben şu an evde olduğum halde bu kadar düşünmüyorum
yapılacak ütülerim var, yıkanacak çamaşırlar var, ben oturmuş, sol tarafımda çay, sağ tarafımda laptop, önümde de kahvaltı..bi yandan yiyip bi yandan size cevap yazıyorum.

biraz rahat olun.
her şey nizamlı olacak diye bir şey yok.

işler her zaman yapılır, ama insanın morali her zaman yerinde olmaz.

eşleriniz öyle mi?
acaba benim eşim her şeyi yapıyor ama yetişemediği için üzülüyor diye düşünüyor mu?
sizin düşündüğünüzün onda birini düşünüyor mu?

kendinize bu haksızlığı yapmayın.

Back
X