• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadın olmak ne zor...

son olarak şunu iyi okuyun da aklınız başınıza gelsin:

annem, buzdolabı bozulunca kendini övmek için "15 yıl dayandı dolap... her kadın bu kadar bakamaz" dedi... babam da onun duyduğundan habersiz: "keşke buzdolabına bakacağına kendine baksaydın" dedi... 5 çocuğunun annesine... daha 30unda saçları bembeyaz, 40ında yüzü kırış kırış, depresyon ilaçlarından her zaman 45 olan kilosu 75 olmuş karısına...

bırakın buzdolabını da kendinize bakın...

annemin bana dönüp: aldın mı emeğinin karşılığını? herkes kuaförlere giderken "çoluk çocuğumun rızkı" diye gitmeyen anneni gördün mü? yeni kıyafetleri "bir yere giderken giyerim, eskimesin" diye kıyamayan anneni? "kadın kısmının sandıktaki sırtında teknedeki karnında olmaz" diyen anneni? " deyip odaya kapanışı hala gözümün önünde

mükemmel olmak zorunda değilsin, her yaptığın yemek güzel olacak, evin her daim derli toplu olcak, her zaman iki dirhem bi çekirdek olacaksın diye bişey yok, bazı günler işi gücü bırak kendine maske yap, kitap oku, ılık bi duş alıp kremlen, yürüyüş yap, jilet gibi ütü isteyen, nefis yemekler isteyen, tertemiz ev isteyen hem hizmetçi hem aşçı hem gündelikçi tutsun, elinden gelenin en iyisini yap yeter, yüklenme kendine, her gelelim diyene buyrun gelin demek zorundada değilsin mesela, müsait değiliz bitti

Birileri icin süslenip giyinmek yerine kendiniz için yapın birşeyleri. Önemli olan sizsiniz. Kıymetli olan da sizin hayatınız. Uçakta bile maske önce anneye sonra bebeğe. Ben nefes alamadıktan sonra yanımdaki adama suni teneffüs yapmanın anlamı yok.

Birileri icin süslenip giyinmek yerine kendiniz için yapın birşeyleri. Önemli olan sizsiniz. Kıymetli olan da sizin hayatınız. Uçakta bile maske önce anneye sonra bebeğe. Ben nefes alamadıktan sonra yanımdaki adama suni teneffüs yapmanın anlamı yok.

işte bu
bilinçlenin kadınlar
kendinizin farkına varın:54:

annem, buzdolabı bozulunca kendini övmek için "15 yıl dayandı dolap... her kadın bu kadar bakamaz" dedi... babam da onun duyduğundan habersiz: "keşke buzdolabına bakacağına kendine baksaydın" dedi... 5 çocuğunun annesine... daha 30unda saçları bembeyaz, 40ında yüzü kırış kırış, depresyon ilaçlarından her zaman 45 olan kilosu 75 olmuş karısına...

annemin bana dönüp: aldın mı emeğinin karşılığını? herkes kuaförlere giderken "çoluk çocuğumun rızkı" diye gitmeyen anneni gördün mü? yeni kıyafetleri "bir yere giderken giyerim, eskimesin" diye kıyamayan anneni? "kadın kısmının sandıktaki sırtında teknedeki karnında olmaz" diyen anneni? " deyip odaya kapanışı hala gözümün önünde

içim yandı resmen inanın ağlıyorum şu an :14:

Mükemmel anne sendromuna yakalanmışsınız siz. Şikayet etsenizde duymazlar... Öyle alıştırmışsınız...

Bence artık bu kadar mükemmel olmayı bir kenara bırakın, sevişmek isteyen eşinize bu gece canım istemiyor deyin, çocuğunuz küçük de olsa sorumluluklar vermeye başlayın, bazı h.sonları eşinize çocuğa bakmasını, arkadaşımla dışarı çıkıp gezeceğim deyin ve gidin... her akşam 2-3 çeşit yemek yapmak zorunda değilsiniz. Çalışmadığım halde bu akşam yemek yapamadım deme hakkına sahip görüyorum kendimi... Her zaman her şey tastamam olacak diye bir kaide yok...

Mükemmel anne sendromuna yakalanmışsınız siz. Şikayet etsenizde duymazlar... Öyle alıştırmışsınız...

Bence artık bu kadar mükemmel olmayı bir kenara bırakın, sevişmek isteyen eşinize bu gece canım istemiyor deyin, çocuğunuz küçük de olsa sorumluluklar vermeye başlayın, bazı h.sonları eşinize çocuğa bakmasını, arkadaşımla dışarı çıkıp gezeceğim deyin ve gidin... her akşam 2-3 çeşit yemek yapmak zorunda değilsiniz. Çalışmadığım halde bu akşam yemek yapamadım deme hakkına sahip görüyorum kendimi... Her zaman her şey tastamam olacak diye bir kaide yok...

önceleri evde yemek yoksa ödüm kopardı. şimdi "ders ve oğlan çok yordu. bi menemen yapıveririm, biber olsun mu içinde" diyorum:9:

ben de hep evde eşofman tarzı giyinirdim, malum öğrencilik hayatı.
okul bittikten sonra evlendim, yine evde eşofmanlayım

bi gün bu ne yaa dedim kendi kendime
paspal paspal

duş aldım bi güzel
gittim kot pantolon, üstüne de güzel bi tshirt

eşim dedi ki nereye
hiç bi yere dedim

e sen böyle giyinmezdin
artık böyle dedim
hmmmm dedi

adamlar kanıksıyolar
onlara o fırsatı vermeyin.

tüylerim diken diken oldu...........

aynen öyle..çalışıyorum ve iki bebemiz var.. her canın istediğinde etrafında pervane olamam canım kocacım..

üzgünüm :)

tüylerim diken diken oldu...........

benim de... ve yemin ederim annemden temiz ondan tertipli kadın bulamazsınız. evde her şeyin yeri bellidir. ortada fazladan bir iğne olmaz. 5 kardeştik bir gün lekeli gezmedim.hepimiz saygılı, uslu büyüdük.herkes gıpta ederdi.o babamın da çorabına kadar ütülerdi. babam bir kere kahvaltısız çıkmadı.bir kere yemeksiz öğün geçmedi. bir gece bulaşık sabaha kalmadı. 25 yıllık emeğin sonucu bu oldu...

geçen ay ankaradaydım kayınvalidemde yemekteydik bana komşularıyla yaptığı mantıları anlatıyo şöyle açtık böyle büktük efendim içine kıyma hazırladık falan, oğlum sever mantıyı diyede ekledi, yapıyorum evde dedim, hazır olmaz diyo, nasıl yapıcamı anlatmaya başladı, dedim ben mantı falan hazırlayamam, gün boyu onunla uğraşıcam yarım saatte yenecek hem zaten vaktim yok geldikçe sende yer dedim, annem 3 saat beli ağrıya ağrıya yaprak sarıyoduda noldu, şimdi bu işi yapan hanım teyzeler var onlardan alıyo hem hanımlara katkı sağlıyo hem kendi yorulmuyo

Evin temiz olsun, yemeklerin hazır, ütülerin yapılmış olsun ki çiçek gibi gitsinler biri işe, biri kreşe sende ne buluyosan geçir üstüne git işine...
evet git işine ki evin borcu ödensin çocuğun eğitim alsın iyi kreşlere gönderebil iş önemli...
Kocanın gönlünü yap yoksa söyle olur böyle olur sırtını dönsen günah dönmesen görevin. Teklif sendense yorgunum diyip uyuyabilir sağlam ol kızım buna mı üzülücen.
Sorun çıkarma iki çift güzel laf bekleme yemek mi pişirdin eline sağlık mı bekliyosun? güzelsin mi desin yapmaaa biyeremi gidilicek gitsene yürü yada dolmuşa taksiye bin ne bekliyosun o mu bırakcak becerip biyere gidemiyosun üç yaşında çocukla alla allaaa
misafircilik oyna gidelim gelenlerimiz olsun yemeğe misafir çağıralım herkese kapımız açık ama beceremiyosan kafanda kaldırmıyosa tartış küs huzurun kaçsın...
duygusallık yapma kıskançlık hiç yapmamalısın iki güzel laf duysan bilirim seni gaza gelir bu yaptıklarını saymazsın bile hiç ama oda yoksa .....

Bu evliyken böyle hadi boşandın kat be kat artar kesin herşey boşanmış kadın olursun ve buda daha güçlü olmanı gerektirir.

Gücüm bitmiş değil azaldı belki ama kalanı kızım için ne kadar yetersem ona ....

Yazıya başlarken toparlıyamıycağım belliydi ama bu kadarından ne anlaşılıyosa o benim derdim

ne kadar güzel anlatmışsın hepimiz aynıyız hem erkek gibi işte çalışmalıyız hem de ev hanımı gibi 4 4lük iş yapmalıyız çocuğumuzu ve hiç büyümeyen çocuğumuzu(eşimiz) özenle büyütmeye çalışmalyız bide promosyon sülalelerinide unutmayalımm

Enerjim dibe vurduğunda bende böyle düşünüyorum. Şuanda da bir sürü işler var, yapıyorum yapıyorum bitmiyor. Yemek yaptım biraz mola sonra işlere devam, hayat böyle...

geçenlerde bir röportaj okudum,önemli iş kadınlarımızdan birirsiydi,adını hatırlayamadım şimdi,holdingte ceo konumunda bir kadın,diyor ki iş hayatında ne kadar başarılı olsam da,kadın olmak her zaman herkes için zor, o kadar insanı yönettikten sonra,eve gelince,dolapta kalmayan domatesin de sorumlusu kadındır diyodu..:):)
kendinin de 3 yaşında bir kızı vardı..

Back
X