• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadın olmak ne zor...

Bu aralar yukarıda saydıklarının hepsi var bende de Kadesa...
Alıp başımı gitmek istiyorum, herkesten her şeyden kaçmak istiyorum.
Sorumluluklar peşini bırakmıyor.
Canın yapmak istemese bile yapmak zorundasın.
Şöyle 1 saat sonrasını planlamadan başına buyruk bir gün geçiremiyorsun.
Anne isen hasta olmaya ,yatıp dinlenmeye bile hakkın yok.
Velhasıl kadın olmak hem büyük bir başarı hem de uyum ve uyumsuzluğu bir arada yaşamak demek.

aynı hisleri taşıyoruz...tıpa tıp aynı..

gerçekten kadın olmak her anlamda zor ama anne olmak 10 kat daha zor

ama bir gülüşleri de bütün dünyaya değer :)

aynı hisleri taşıyoruz...tıpa tıp aynı..

gerçekten kadın olmak her anlamda zor ama anne olmak 10 kat daha zor

ama bir gülüşleri de bütün dünyaya değer :)

O gözler , o gülüşler, o masumca "anneciğim" demeler olmasa
belki de hiç katlanılmaz olurdu.:nazar:

Varya hani bir ''güçlü kadın'' olma hevesimiz.
Ne karşımızdakini ezeriz,nede kendimizi ezdiririz.
Hem çocuk yaparız hem kariyer.
Süper kahramanız ya hepimiz,hem eve yetişiriz,hem çocuklarımıza ,hem kocamıza,hemde işimize.
Geçenlerde okuduğum bir yazı geldi aklıma konunuzu okuyunca ,paylaşmak istedim.

$güçlü kadın.webp

kızlar bu sayfaları okurken öyle sinirlendim öyle gaza geldim ki,

kuruyemiş yokmu diyen eşime zıkkımın pekini ye demişim:26:

sabahtan beri tıkınıyo:52:

Ben mesleğimde çok hırslı bir kadınım. Yaptığım işin mükemmel olmasını isterim ve başarısızlığa asla tahammül edemem ama evliliğimde öyle değilim, biliyorum ki ne kadar yaparsam yapayım yetiştiremeyeceğim, bu yüzden de elimden geldiği kadar yapıyorum, kendimi ev işlerinde mükemmel olmak için kasmıyorum.

Evliliğimin ilk zamanlarında eşimi gözlemledim, bir ara temizliğe çok düştüm eşim huzursuz oldu, kendisiyle ilgilenmediğim için surat astı. Sonra ben de bir ara ev işlerini geri plana atıp eşimle planlar yaptım,eşimin hoşuna gitti, o zaman anladım kendimi yıpratmamam gerektiğini, işime de geldi açıkçası.

Şu an hiç düşünmüyorum hangi işlerin beni beklediğini, halbuki düşünsem yığınla iş var, yavaş yavaş bir yerden başlarım artık yetişebildiğim kadar, sonuçta bu günleri bir daha yaşayamayacağım, bir daha otuz yaşımda olamayacağım, neden doya doya yaşımı yaşamak varken eşimle, kendimi işlerin altında ezeyim ki?

Varya hani bir ''güçlü kadın'' olma hevesimiz.
Ne karşımızdakini ezeriz,nede kendimizi ezdiririz.
Hem çocuk yaparız hem kariyer.
Süper kahramanız ya hepimiz,hem eve yetişiriz,hem çocuklarımıza ,hem kocamıza,hemde işimize.
Geçenlerde okuduğum bir yazı geldi aklıma konunuzu okuyunca ,paylaşmak istedim.

Eki Görüntüle 532390

bu haikaymıs gerçekten harikaaaa

kızlar bu sayfaları okurken öyle sinirlendim öyle gaza geldim ki,

kuruyemiş yokmu diyen eşime zıkkımın pekini ye demişim:26:

sabahtan beri tıkınıyo:52:

sorma bende zaten sinirliydim gözlerime kırmızı görünüyo:47:

KIZLAR BEN BU TOPİĞİ OKUMAMIŞTIM.YARIN KV ANNESİ VE 2 KIZ KARDEŞİ BANA GELECEKLER.:18:YANİ 4 K.VALİDE DİYEBİLİRİZ Kİ KVNİN 2 KARDEŞİ DE EVİME İLK KEZ GELİYOR.BEN DE MÜKEMMEL OLSUN DİYE SABAH 10 GİBİ GİRDİM MUTFAĞA 1 SAAT OLDU ÇIKALI SİZ DÜŞÜNÜN.DOLAPLARI,APRATÖR,FIRIN,BUZDOLABI,DUVAR FAYANSLARI YAĞLARINDAN ARINDIR FALAN DERKEN GEBERDİM YA GEBERDİM.HEP DETAYLARLA UĞRAŞTIM DURDUM.EV İSE HALA DAĞINIK BİR DE TOPARLA SÜPÜR OLAYI VAR.ALAHTAN BALKONDA MANGAL İSTEMİŞLER DE (EŞİM YAPACAK) BİR DE YEMEK KAİLESİ YOK.ÇAYIN YANINA AĞLAYAN PASTA YAPACAĞIM YETER.TEMİZLİĞE BAŞLAMADAN BURAYI OKUSAM VAZGEÇER MİYDİM ACABA?:1::ssz:

eşim bir keresinde dedi ki (bu bir keresinde de akşam yemek yapmamıştık, peynir ve karpuz yiyorduk) "sen şöyle güler yüzlü ol, ben aç da yatarım."

mesela 2 gün önce öğlen yemeğini geç yedik, akşama yemek yoktu. e yatarken acıktık. "hatun var ya ben çok açım" dedi. eminim kalkıp sofra kurmamı bekliyordu. sırnaştım azıcık "halley yiyek mi? hem de 2şer tane" dedim, kahkahayı bastı "olur" dedi.

2şer halley yedik, sarılıp yattık:16:

Anlatımın çok hoş ama evde çocuk olunca ve çalışınca akşam yemeğine bişeyler olması zorunluluğu beni yoran yada yetişemiyorum diye hayıflandıran yada bu sorumluluğunda kadının üste olması.... Mükemmel olamayayım 4 çeşit yemeği 3 çeşide indireyim diyemiyorum besleyici bi akşam yemeği yeterde artar bile ama....

zor tabi, kadın olmak hep zordu, ama eskiden kadınlar bunları sineye çekip oturuyolardı. ama 50 yaşında, kocalarının annesi gibi görünüyolardı. diyolar ki günümüzde boşanmalar arttı. artar tabi, artık kadınların ekonomik özgürlüğü var. neden katlansınlar ki bunlara. artık kadınlar değişti. şimdi değişme sırası erkeklerde... zor ama imkansız değil.. belki biz görmeyiz ama belki torunlarımız görür..

Evet herkes aynı anda değişeydi iyiydi....

dün akşam sabah serdiğim çamaşırları toplarken birde ne göreyim
yan komşumun eşi yıkanan çamaşırları balkona seriyor
ve düşününki komşum çalışmıyor ev hanımı
komşuma gıpta etmemek mümkünmü?
bense haftasonu 5 kere çamaşır makinası çalıştırıp balkondan içeri giremezken,
girdiğindede ütüden, yem yapmaktan ve çocuk bakmaktan başını alamazken
bu da adaletmi hey allahım :44:

onu diyen bendim canım:)

bana göre hiç de onur kırıcı bir şey değil.
sevişmek, evlilikte önemli, ama evlilik sevişmenin üstüne kurulu değil.

bu sürekli tekrarlayan bir şeyse hak verebilirim. ama sürekli tekrarlanıp tekrarlanmadığını bilmiyruz.
velev ki tekrarlanıyor diyelim.

konu sahibinin kendini değersiz görmesi, bir çok şeyi ateşliyor.

insan önce kendine güvenecek.

arkadaşım sana göre öyle olabilir ama biçok kadın yani kadınların genelinden bahsediyorum bu durumdan hoşlanmaz.yine yanlış yere değiniyorsun biz demiyoruzki evlilik sevişmektir.sevişmenin üzerine kuruludur.böyle bişey olabilirmi?ki ben evlilikte eşlerin merkez olmasına kesinlikle karşı olanlardanım...yani anlatmak istediğim erkekler kendilerinde kadınlık yapmıyorsun deyip aldatmaya gidebiliyorlarsa bırakta onlar görevini yapmadığında birazcık onurumuz kırılsın....kendine güvenmekle alakalı bi durum değilki bu....ne yani kendine güven sevgiyi ilgiyi mutluluğu başka yerlerde başkalarında aramakmı sana göre ?

bende yanlıs bır evlılık yapmaktan cok korkuyorum allah duzgun ınsanları cıkarsın karsımıza

e sen kendine değer vermiyosun ki.

ne demek eşinin kıyafetlerini ütüle, çocuğun kıyafetlerini ütüle, çiçek gibi gitsinler; sen ne geçirirsen geçir üstüne.

ben sırf kıyafetlerimi tıkış pıkış yapamam diye dolap değiştirdim.
eşimin dolabı ayrı, benim dolabım ayrı.

kendi kıyafetlerime de onun kıyafetlerine de aynı özeni gösteririm.
ne bulursam geçirmem üstüme.

sen öncelikle kendini sev.
eşini ve çocuğunu sevmek sonraki işin.

istemiyosa istemesin, bunda bozulacak ne var yaa. güçlü durulması gereken ne var anlamadım bunda.

insan hayatının her anında seks yapabilir diye bi kaide yok ki.

abartıyosun.
fazlasıyla abartıyosun.

elinden geleni yap.
olduğu kadar, olmadığı kader.

Ben de aynen böyle düşünürdüm. Bekara karı boşamak kolaymış tabii o zamanlar. Şimdi şimdi anladım... Eskiden sabah işe giderken kıyafetlerime tek tek bakar, yok bunu geçen hafta giymiştim. Yok bunun rengi buna uymadı... 2 saat düşünürdüm. Artık dolabı açtığımda ilk gözüme ne çarpıyosa hangisinin daha kolay giyilip çıkarılacağını düşünüyosam onu giyiyorum... Aaaah ah... Bekarlık sultanlıkmış bilemedim! Bi de benim eşim ütüsünü temizliğini kendisi yapıyo, yapmasa nefes almaya vakit bulamıcam heralde.

Konu sahibi arkadaş: Ne de güzel özetlemişsin hepsini... Çaresi bulunursa bana da derman olsun inşaallah...

Back
X