- 16 Mart 2014
- 3.543
- 2.435
- 248
Merhaba... Birkaç gündür sosyal medyada dolaşan videolardan mıdır nedir iyice hassaslaştım. Konuyu örneklerle açıklayayım. Misal "kadın gibi dedikodu yapmak" "topa kadın gibi vurmak" "karı gibi gülmek" bu eylemler daha da uzatılabilir, kadın gibi ..... şeklinde tamamlanarak. Tüm bunlar insanların birbirini aşağılamak için kullandığı sözler. Üstelik tüylerim diken diken olarak Almanya-Breziilya maçından sonra "Almanya Brezilyaya tecavüz etti hohohoho" ve daha birçok tecavüz temalı post okudum. Yani Almanya Brezilyayı büyük bir farkla yendiği zaman kazandığı başarının adı "tecavüz" oluyor. Bu Türk erkeğine de özel bir durum değil, aynı zamanda birçok kadın da bu bahsettiğim iğrençliklere ortak oluyor. Kadınlar sürekli aşağılanarak, küçümsenerek büyütülüyor. En sonunda "ben kadınım, erkek olmalı başımda, özgür olamam" düşüncesine sahip oluyor kadınlarımız. Bana kalırsa çocuk yetiştirirken çok hassas olunmalı böyle konularda. Eğer kızımız varsa ne kadar değerli olduğunu, eğer oğlumuz varsa da kadınların korunmaya muhtaç aciz yaratıklar olmadığını öğretmeye çalışmalıyız. Toplumu aileler oluşturuyor ve çocuk yetiştirme tarzı çok önemli, özellikle annelerin verdiği eğitim. Türk kadını olarak hepimiz eziliyoruz, artık o kadar kanıksamışız ki koymuyor da. Gün içinde tacize uğruyoruz (sözlü veya cinsel), yeri geliyor ailelerimiz tarafından eziliyoruz, yeri geliyor eşimiz, sevgilimiz tarafından. Bunları normalleştirmeyelim, bir şeyleri değiştirmeye başlayalım. Buraya da yazmak istedim bu kadar kadını bulmuşken:) İyi akşamlar