• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın olmak!

İnsanlar o kadar farkında olmasa bile, deyimlerle atasözleriyle bile o kadar çok şey işleniyor ki beynimize. Bi süre sonra erkeklerin kendini üstün görmesini de geçtim, kadınlar da kendini ezik, lafa karşılık veremeyecek, dizini büküp oturacak bi canlı olarak görüyor..

Adam gibi konuş, adamakıllı, erkek gibi konuşalım, o ne öyle karı gibi, mahalle karısı...

Günlük hayatımızda artık biz bile benimsemişiz bunları.. Neden mahalle erkeği denmiyor? Neden kadın gibi konuş, kadınakıllı denilmiyor. Kadın gibi konuşalım diyen niye yok? Bunun cevabını biz bile veremiyoruz, birçok erkek de bunu farkedip egosunu şişiriyor, otorite geliştiriyor, kadına ayrı bi varlık gibi bakıyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aynen oyle iste. Erkekle ilgili seyler eylemlerin onune ovgu icin konuyor. En basitinden "erkek sozu ver " gibi. Erkek sozunu tutar ama kadin ne yapacsgi belli olmayan guvenilmez bi varlik...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kadının bulunduğu konumu belirleyen yine kadın değil mi?
Bizim yetiştirdiğimiz erkek çocukları büyüyüp karısını döven, aşşağılayan, horgören adamlar haline dönüşmüyor mu?
Bugün bir temizlik işçisi kadın yanıma geldi.Kızı teog ( liseye geçiş )sınavında çok güzel bir puan almış. Nasıl tercih yapalım diye danışmak istemiş. Çocuğun aldığı puan çevre illerde en iyi fen liselerini tutabilecek bir puan.Birkaç fenlisesi söyledim, hemen itiraz etti.Abisi izin vermezmiş başka şehir yazmasına!!!
"Nerden alıyor senin oğlun kardeşinin hayatına karışma hakkını, özelliklede bu kadar önemli bir konuda "dedim.
"Ama hocam o evin erkeği sayılır, istemezse bende ikna edemem"dedi
Erkeklik bu işte bizim toplumumuzda.
O kadar yoklukta hayatını kurtarmak için gece gündüz ders çalışıp elinden gelenin maksimumunu yapmış kızkardeşinin hayatına karışmak...
Ne için?
Gözünün önünde olmalıymış!!!

Ve isin kotu yani kadinlar da cok merakli birinin sahipleri olmasina ne yazik ki... Bu duzen ddgisir mi bilmiyorum ama cok cok zor.

Degisebilir ama dediginiz gbi cok zor. Is o erkekleri de kadinlari da yetistirn anne de baba da bitiyor:50:

Kadın olmak çok zor
Daha küçük yaştan kadın-kız ayrımını bilmemiz gerekiyor.Bekarken kız,evlenince kadın oluyorsun.Ama aslında kadın evlilik öncesini de sonrasını da karşılayan kavram.
Kadınlar sere serpe oturamaz,bacaklarını açamaz.Ama erkekler olabildiğince açıyorlar özellikle otobüste.Onlar yüzünden otururken sıkışıyoruz.Sıkışmayı bırakın ben bakmaya bile utanıyorum.
Bir yere girince baştan aşağı süzüyorlar.En ufak ayrıntımızı kaçırmıyorlar.Özellikle bakışları göğüslerimizde ve kalçalarımızda yoğunlaşıyor.
Ergenliğe ilk girdiğimizde göğsümüz çıkmaya başlayınca utanıyoruz,bol şeyler giyiyoruz,kambur duruyoruz belli olmasınlar diye.Sonuç olarak duruş bozuklukları meydana geliyor.
Erkeklerin sünnet olması erkekliğe ilk adımı sayılıyor ve davulla zurnayla kutlanıyor.Ama biz ilk adet olduğumuzda genç kızlığa ilk girdiğimizde tokat atıyorlar.
Ve daha niceleri...

Son düzenleme:
ortaokuldayken seneler evvel fen bilgisi öğretmenimiz bize arada hayatta dair nasihatlar verirdi ve ben bunlari hic unutmadim... derdiki kari gibi gulme vs... bu cumleleri kullanmayın kadini asagilayan kelimler derdi. bunun yaninda annelerimizin iyi erkek yetistiremediginden bahsederdi erkek sofra kurmaz temizlik yapmaz vs... derdiki cocuklariniza ogretin bir kadina cicek almayi ince ruhlu olmayi baldiz baldan tatli sozunun yanlışlığıni hep ensest iliski yasayan toplumlar uyduruyor derdi kendinize soyletmeyin derdi. canim hocami saygiyla aniyorum...

Bizim yetiştirdiğimiz erkek çocukları büyüyüp karısını döven, aşşağılayan, horgören adamlar haline dönüşmüyor mu?
Bugün bir temizlik işçisi kadın yanıma geldi.Kızı teog ( liseye geçiş )sınavında çok güzel bir puan almış. Nasıl tercih yapalım diye danışmak istemiş. Çocuğun aldığı puan çevre illerde en iyi fen liselerini tutabilecek bir puan.Birkaç fenlisesi söyledim, hemen itiraz etti.Abisi izin vermezmiş başka şehir yazmasına!!!
"Nerden alıyor senin oğlun kardeşinin hayatına karışma hakkını, özelliklede bu kadar önemli bir konuda "dedim.
O kadar yoklukta hayatını kurtarmak için gece gündüz ders çalışıp elinden gelenin maksimumunu yapmış kızkardeşinin hayatına karışmak...
Ne için?

gozlerim doldu.. Aglamak istiyorum:43::43:

Bizim ulkemizde kız çocukları okumaz diyip eşleri doğum yaparken illa bayan doktor diye ısrar edenler en sonunda hastahane bahçesinde doğum yapan kadinlarimz var..ee be öküz o zamn niye kız kısmı okumaz diyorsun...ayrıca bide unutmamak lazım erkek adamın erkek evladı olur..kızları gomun diri diri toprağa..böyle bi ülkede yaşıyoruz ışte....kadın olduğum icin gurur duyuyorum annede Olucam ve oglum olursa kadının kıymetini ogreticem..

Aynen oyle iste. Erkekle ilgili seyler eylemlerin onune ovgu icin konuyor. En basitinden "erkek sozu ver " gibi. Erkek sozunu tutar ama kadin ne yapacsgi belli olmayan guvenilmez bi varlik...

Aynen.. Kadın tutmaz sözünü, yayar durur şeklinde o kadar yaklaşılıyor ki, artık genlerimize işliyor dedikodu yapmak. Dedikodu kadın işi olarak görülüyor, erkek yapsa birşey denmiyor amma kadın yapsa aha duramadı bi, bilmemne bilmemne.

Güç sadece erkeğe has görülüyor.. Kadın pısırık, tek başına hayatla başedemez, abisi babası kocası olsun, mutlaka 1 erkek bulunması gerek başında(!).. Gece sokağa çıksa, nereye bu saatte kadın-kız başına diyor anneler babalar kocalar arkadaşlar.

Artık kadınımız bile o kadar benimsemiş ki, aman kocam beni boşarsa, kocama bişey olursa naparız biz kadın başımıza deniyor.

Erkek çocuğu olmayıp da, kızından torunu olunca, soyumuz kurudu deniyor. Senin genini kızın taşımıyormu, yoksa kızını leylekler mi getirmişti?

Gerçekten nefret ediyorum artık bu yaklaşım biçimlerinden.

bizim toplumumuzda kadının bir değeri yok, ancak annelik sıfatı varsa o zaman biraz değere biniyor. "ana gibi yar olmaz", "cennet anaların ayakları altındadır" vs. ama belirtildiği üzere kadının kadın olarak bir değeri yok.

kadın yatarken bile, arkasını dönmek için kocasının iznini almalı...

işte kadının değeri/değersizliği.

biz kadınlar ne kadar sağlıklı zihinlere sahibiz ki sağlıklı nesiller yetiştirelim diye düşünüyorum ben de. kk platformunda, mahallede, velilerim arasında, akraba eş dost çevremde zihinsel ve psikolojik anlamda ne kadar kendini geliştirmiş insan var diye düşünüyorum mesela bir elin parmaklarını geçmiyor. yetersiz kadınlar grubuna kendimi de katıyorum ayrıca.

şimdi buraya gelip de "kadın evde oturmalıdır, erkek gibi çalışmamalıdır, evine çocuğuna bakmalıdır" yazacak yüzlerce kadın var aramızda. her şey çalışmak mı derseniz "çok şey" çalışmak. ekonomik özgürlük, sosyalleşmek, topluma faydalı olmak, toplumda nasıl davranılacağını öğrenmek, belli bir eğitim sahibi olmak... hepsi yolu çalışmaya çıkan şeyler.

size bir şey itiraf edeyim, veli toplantılarından önce özellikle çocuklara tembihliyorum ki annelerini değil babalarını getirsinler diye. inanın kadınlarla iletişim kurmak çok zor. laf anlatmak ne bileyim çocuğun gelecek planlarını tartışmak ben çok yoruluyorum annelerle konuşurken. yüzde yüz böyle diyemem ama çok büyük bir oranda durum bu.

erkek çalışıyor çünkü, sosyalleşiyor iletişim becerileri gelişiyor, her şeyden önce algılar daha açık çalıştıkları için.

işte tam da bu nedenle kız çocuklarımızı okutalım, onları birer hizmetçi ya da ne bileyim birer kuluçka makinası olarak yetiştirmeyelim. işleri olsun, maaşları olsun, özgüvenleri olsun, toplumda yerleri olsun.

allah nasip ederse hepimiz anneyiz ya da anne adayıyız, önce kendimizi yetiştirelim. bilmemek ayıp değil demişler iyi anne iyi baba yoktur bence. iyi bir bireysek iyi anneler iyi babalar oluruz. sonra da dik duran, kendi güvenen, özsaygısı yüksek, iyiyi kötüyü ayırt eden, insanı sadece iinsan olduğu için sevip kabullenen bireyler yetiştiririz. belki o zaman hepimiz için daha güzel bir yer olur dünya ♥

bu da bonus :)

$251182.webp

Kadına bu sıfatları yakıştıran zihniyet empati yeteneğinden yoksun annesininde bir kadın olduğunu unutarak yaşayan canlılardır.

Burada kadin olmak cok zor kizlar kizlarin okumamasi kadinlarin sadece cinsel obje olarak gorulmesi erkeklerin 100de 80 kabaligi erkeklik gibi dusunmesi cok itici.kadinlari aldatma kadin cinayetleri ve daha bi suru sey burda kadin olmanin zorluklarini kanitliyor zaten erkeklerin esitliyi kabul etmemesi annelerin evlatlarini oglan kiz diye ayirt etmesi zaten temeli bu sorunun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aaaa "kari gibi dedikodu" yapmissiniz ama. "Adam gibi" konusun yahu.

Saka bir yana bence anneleri ve bekar kadinlari bilinclendirecek bir baslik olmus. Bence bizler bir seyleri degistirebiliriz. Hic olmazsa insana deger veren, kadin erkek ayrimi yapmayan erkek ve kadin sayisini dogacak cocuklarimizla artirabiliriz.

Ne için?

yazık ya büyük konuşmayayım ama ben evladımın hayatını bile bu derece yönlendirmem...

gideceği okulda, çalışacağı işte seçeceği eşte özgür olamayan kadınlarımız yazık ki ne yazık

biz kadınlar ne kadar sağlıklı zihinlere sahibiz ki sağlıklı nesiller yetiştirelim diye düşünüyorum ben de. kk platformunda, mahallede, velilerim arasında, akraba eş dost çevremde zihinsel ve psikolojik anlamda ne kadar kendini geliştirmiş insan var diye düşünüyorum mesela bir elin parmaklarını geçmiyor. yetersiz kadınlar grubuna kendimi de katıyorum ayrıca.

şimdi buraya gelip de "kadın evde oturmalıdır, erkek gibi çalışmamalıdır, evine çocuğuna bakmalıdır" yazacak yüzlerce kadın var aramızda. her şey çalışmak mı derseniz "çok şey" çalışmak. ekonomik özgürlük, sosyalleşmek, topluma faydalı olmak, toplumda nasıl davranılacağını öğrenmek, belli bir eğitim sahibi olmak... hepsi yolu çalışmaya çıkan şeyler.

size bir şey itiraf edeyim, veli toplantılarından önce özellikle çocuklara tembihliyorum ki annelerini değil babalarını getirsinler diye. inanın kadınlarla iletişim kurmak çok zor. laf anlatmak ne bileyim çocuğun gelecek planlarını tartışmak ben çok yoruluyorum annelerle konuşurken. yüzde yüz böyle diyemem ama çok büyük bir oranda durum bu.

erkek çalışıyor çünkü, sosyalleşiyor iletişim becerileri gelişiyor, her şeyden önce algılar daha açık çalıştıkları için.

işte tam da bu nedenle kız çocuklarımızı okutalım, onları birer hizmetçi ya da ne bileyim birer kuluçka makinası olarak yetiştirmeyelim. işleri olsun, maaşları olsun, özgüvenleri olsun, toplumda yerleri olsun.

allah nasip ederse hepimiz anneyiz ya da anne adayıyız, önce kendimizi yetiştirelim. bilmemek ayıp değil demişler iyi anne iyi baba yoktur bence. iyi bir bireysek iyi anneler iyi babalar oluruz. sonra da dik duran, kendi güvenen, özsaygısı yüksek, iyiyi kötüyü ayırt eden, insanı sadece iinsan olduğu için sevip kabullenen bireyler yetiştiririz. belki o zaman hepimiz için daha güzel bir yer olur dünya ♥

bu da bonus :)

Eki Görüntüle 1186474

Tam da BU yuzden ogretmenlik okuyorum.. ulkemizde artik bir degeri kalmasa da inatla ogretmenlerimize deger vermeliyiz diyorum..
tabiki anne baba ilk ogretmendir ama yanlis yonlendirilen cocuklari da ogretmenleri uyarmali dogru seyler ogretmeli. onlarin hayatina dokunmalilardir..
sinifta kizla erkek yan yana oturunca degil o erkek o kizi itip kaktiginda sorun yapan yapan aileler olmali.. en kotu yerden gelen cocuk bile iyi bir egitimciyle ufkunu genisletebilir. ben buna inaniyorum

Merhaba... Birkaç gündür sosyal medyada dolaşan videolardan mıdır nedir iyice hassaslaştım. Konuyu örneklerle açıklayayım. Misal "kadın gibi dedikodu yapmak" "topa kadın gibi vurmak" "karı gibi gülmek" bu eylemler daha da uzatılabilir, kadın gibi ..... şeklinde tamamlanarak. Tüm bunlar insanların birbirini aşağılamak için kullandığı sözler. Üstelik tüylerim diken diken olarak Almanya-Breziilya maçından sonra "Almanya Brezilyaya tecavüz etti hohohoho" ve daha birçok tecavüz temalı post okudum. Yani Almanya Brezilyayı büyük bir farkla yendiği zaman kazandığı başarının adı "tecavüz" oluyor. Bu Türk erkeğine de özel bir durum değil, aynı zamanda birçok kadın da bu bahsettiğim iğrençliklere ortak oluyor. Kadınlar sürekli aşağılanarak, küçümsenerek büyütülüyor. En sonunda "ben kadınım, erkek olmalı başımda, özgür olamam" düşüncesine sahip oluyor kadınlarımız. Bana kalırsa çocuk yetiştirirken çok hassas olunmalı böyle konularda. Eğer kızımız varsa ne kadar değerli olduğunu, eğer oğlumuz varsa da kadınların korunmaya muhtaç aciz yaratıklar olmadığını öğretmeye çalışmalıyız. Toplumu aileler oluşturuyor ve çocuk yetiştirme tarzı çok önemli, özellikle annelerin verdiği eğitim. Türk kadını olarak hepimiz eziliyoruz, artık o kadar kanıksamışız ki koymuyor da. Gün içinde tacize uğruyoruz (sözlü veya cinsel), yeri geliyor ailelerimiz tarafından eziliyoruz, yeri geliyor eşimiz, sevgilimiz tarafından. Bunları normalleştirmeyelim, bir şeyleri değiştirmeye başlayalım. Buraya da yazmak istedim bu kadar kadını bulmuşken:) İyi akşamlar:42:

Helal olsn tam bnm dusuncemm canim.meslek ne senin ? :-)

Tam da BU yuzden ogretmenlik okuyorum.. ulkemizde artik bir degeri kalmasa da inatla ogretmenlerimize deger vermeliyiz diyorum..
tabiki anne baba ilk ogretmendir ama yanlis yonlendirilen cocuklari da ogretmenleri uyarmali dogru seyler ogretmeli. onlarin hayatina dokunmalilardir..
sinifta kizla erkek yan yana oturunca degil o erkek o kizi itip kaktiginda sorun yapan yapan aileler olmali.. en kotu yerden gelen cocuk bile iyi bir egitimciyle ufkunu genisletebilir. ben buna inaniyorum

Aynen canm bn de ogretmenlik okuyorum ve gurur duyuyorum meslegimle

:) söyledikleriniz ne kadar güzel ne kadar insanı mutlu eden sözler hele ki biz eğitimcilerin pul kadar değeri olmadığı bu dönemde. mesleğe başlayınca da aynı şevkle devam edersiniz inşallah. bendeki şevk çok uzun ömürlü olmadı olamadı zira o yüzden yukarıda da yazdım ben de yetersizler grubundayım diye.

şunu da açık yüreklilikle söyleyeyim anadolu'da doğu'da köyde kasabada söylediklerinizi hala yapabilirsiniz. onlar için umut ışığısınız çünkü ama büyükşehirlerde hele büyükşehirlerin varoşlarında sadece bir bekçi bir bakıcıyız, ıslahevinden bir önceki adımız. çocuklar kavga etmesin, madde sigara kullanmasın, hırsızlık yapmasın ona buna sataşmasın diye onları 6 saat boyunca gözeten bekçileriz :31:

neyse moralinizi bozmayayım dedim ya dilerim siz benden daha uzun süre dayanabilirsiniz sisteme karşı durmaya :34:

Kardesim yeni biriyle cikiyor giydigi sort gittigi yere hic uygun degildi ama onu zorlayamam kendi karari bunu bir arkadasima soyledigimde bana yakinda mudahale edilir zaten dedi cok sasirdim ama zamaninda bende erkeklerin sacma sapan egolarini kabarttigimi dusunuyorum asla baska birine yapilsin istemem ozgurlugunuze sahip cikin kizlar sahiplenmek degil korunmak kollanmak size mudahale edilerek olacak seyler degildir

:) söyledikleriniz ne kadar güzel ne kadar insanı mutlu eden sözler hele ki biz eğitimcilerin pul kadar değeri olmadığı bu dönemde. mesleğe başlayınca da aynı şevkle devam edersiniz inşallah. bendeki şevk çok uzun ömürlü olmadı olamadı zira o yüzden yukarıda da yazdım ben de yetersizler grubundayım diye.

şunu da açık yüreklilikle söyleyeyim anadolu'da doğu'da köyde kasabada söylediklerinizi hala yapabilirsiniz. onlar için umut ışığısınız çünkü ama büyükşehirlerde hele büyükşehirlerin varoşlarında sadece bir bekçi bir bakıcıyız, ıslahevinden bir önceki adımız. çocuklar kavga etmesin, madde sigara kullanmasın, hırsızlık yapmasın ona buna sataşmasın diye onları 6 saat boyunca gözeten bekçileriz :31:

neyse moralinizi bozmayayım dedim ya dilerim siz benden daha uzun süre dayanabilirsiniz sisteme karşı durmaya :34:

bende sonmeyecegini umit ediyorum. Cunku o kadar zoruma gidiyor ki bazi seyler, elimden birseyler gelmeli bunu yapmaliyim. baska ailelerin egitim bicimini sadece elestirmekle olmuyo:50: hele bazi yaslarda ogretmen anne-babadan daha onemli bir otorite oluyor cocuklarin hayatlarinca. ozellikle ilk okul caglarinda. siz kendinize haksizlik ediyorsunuz bence. suan hala ogretmenlik mi yapiyorsunuz bilmiyorum ama yaptiginz donemlerde bunu en iyi sekilde yaptiginizdan suphem yok. siz kendinizi suclamayin.. tohumu sactiniz bitmezse toprak utansin napalim :)

Back
X