Kadın Sığınma Evi

Aslında şöyle ona yok buna yok demiyor. Gerekeni yapacak zaten. Sadece şikayet edip etmeme konusunda kararsız. Annesine ve özellikle kız kardeşine zarar gelir diye korktuğu için.

Bir arkadaş olarak ben endişelendiğim için diğer ihtimalleri de ele almak istedim. Zira Avrupa da yaşamıyoruz. Şikayet durumunda iki gün içeride tutup salıyorlar. Uzaklastirma aldıranı öldürüyorlar. Kadın sığınma evleri hapishane gibi ama güveniği de yok ilginç bir biçimde. İstanbul Sözleşmesi tartışılıyor bu ülkede...

Teori ile pratik örtüşmüyor her zaman.

Ben de şikayet edebilirsin dedim ama onun durumunda çok mantıklı olur mu bilemeyiz...

Siz ne yapardınız ailenize ve kız kardeşinize zarar gelecek olsa bile şikayet eder miydiniz?
Sikayet edilmedigi durumda da adam zarar veriyor insanlara. Bu korku ile yasanir mi? Kendi muvekkili olsa sikayet edelim gerekeni yapalim derdi degil mi? Bu ulkenin polisi var, savcisi var.
 
Ruh hastasi dangalak kizin okumus avukat olmus insan sevincinden eve sigmaz ayip yahu insallah kurtarir kendini 3ay gecer ama cok zor gecer is bulsun bir ay icinde baska bir eve ciksin idarelik bir is yokmu
 
Annenin maddi gücü yok anladığım kadarıyla onun için mecburen yanında duruyor sanırım. Ben de böyle birini tanıyorum, kadının emekli maaşı olmasına rağmen kocasının insan dışı davranışlarına göz yuman, kızına taciz konusunda "dışardakiler de yapıyor"demesi, kocasına kahvaltı yemek hazırlayıp önüme koyması, kız beni taciz ediyor dediğinde annenin söyleyeceğim demesi ama söyleyememesi. Bu arada baba okb hastası hem de psikolojik şiddet uyguluyor. Anne babanın tarafını asla vermiyor, kız iş bulamıyor haliyle. Bu ülkede yaşanmaz gerçekten. Ne hak ne hukuk ne aile. Bu ülkede yaşayıp şiddet görmeyen var mı ki, sabır diliyorum...
Bahsettiğiniz kız şuan iyi mi
 
Kızın hukukçu olmasına ne çok takanlar olmuş. Sanki hukukçu olunca her sorun tek şikayet ile hallediliyor. Başka gezegende mi yaşıyorsunuz anlamadım. Evde anne ve kızkardeşler varmış. Kız şikayetçi olunca ne olacak adamın ifadesi alınır salınır. Eve gelince hırsını kimden alır? Anca oturduğunuz yerden ahkâm kesin insanları yargılayın.


Konu sahibi arkadaşınız için çok üzüldüm. Şu an en mantıklısı kalacak yer bulsun atıyorum başka yerde iş buldum gidip gelmek zor olacak deyip bu bahaneyle ayrılabilir mi? Ruhsatını alınca eli ekmek tutunca umarım annesi ve kardeşlerini yanına alabilir. Devir kötü kimsenin kimseye faydası kalmadı. Yerinizde olsam yanımda kalmaya ikna ederdim bir şekilde.
Ruh hastasi dangalak kizin okumus avukat olmus insan sevincinden eve sigmaz ayip yahu insallah kurtarir kendini 3ay gecer ama cok zor gecer is bulsun bir ay icinde baska bir eve ciksin idarelik bir is yokmu


Teşekkürler yorumlarınız için dediklerinizi aktaracağım.

En iyisi kendisinin düşünüp karar vermesi, nerden tutsan sıkıntı.

Maalesef şimdi işe giremez. Ruhsat almak için başka bir iş yapmıyor olması gerek. Baro kontrol ediyor sgk kayıtlarindan. Hem iş bulmak da öyle kolay değil. Beklemesi gerek gibi.
 
Teşekkürler yorumlarınız için dediklerinizi aktaracağım.

En iyisi kendisinin düşünüp karar vermesi, nerden tutsan sıkıntı.

Maalesef şimdi işe giremez. Ruhsat almak için başka bir iş yapmıyor olması gerek. Baro kontrol ediyor sgk kayıtlarindan. Hem iş bulmak da öyle kolay değil. Beklemesi gerek gibi.
Dogru malesef gene en güvenilir yer evi tabiki siddet cok kötu ama disarda daha kötüleri var sıksın dişini beklesin 3 ay kisa bir sure bu surede he he desin gecsin
 
Bahsettiğiniz kız şuan iyi mi
İyi, zaten fiziksel değil, gözleriyle oraya buraya bakması, adam zaten sürekli telefondan erotik vidyolar izliyor, p*rn* bağımlılığı var sanırım. Bu da bi nevi taciz. Sonucta karşısındaki rahatsız biri. annesi de diyormuş ictigi ilaclardan dolayi ciplak goruyor karsisindakini. Akillari fikirleri cinsellik. Okb rahatsizligi olanlara asla lafim yok, cinsel obsesyonlari olanlar var, belki bu adam da oyle ama cekilecek gibi degil. İş bulup hayatini duzene sokana kadar psikolojik destekle sınır koyarak iliskisini surdurmeye devam edecek, babasiyla zaten iliskisi yok.
 
Bu arada kendisi de gidecek. Ben de gitmesini söyledim. Sadece bir arkadaş olarak emin olmak istediğim için buraya yazdım.

Yukarıda da belirttim kendisi gitmek istiyor, biz de gerekli yerleri aradık diye. Gerekeni yaptık kısacası.

Kadın sığınma evlerindeki durumu tam bilemediğimiz için sormak istedim. Bilen varsa yazsın lütfen...
Babam calisti kadin siginma evlerinde.Kurum sahip cikiyo bi sorun yok rahatlar ama her turlu kadin geliyo madurum diye ama rahati gorunce malesef cok tuhaf huylar sergileyenler var.Buna garanti veremez kimse.
 
Back
X