Kadın sığınma evine mi gitsem?

Cok sagoln hepiniz evet en mantıklısı zaten aileydi ne kadar kotude olsalar bu adamdan bin kat iyidiler abime imesaj attım uzun anlattm sonunda ya bana sahip cıkın ya da ben polisi arıyıp sahipsz gibi kadın sığınmaya gitcem bu halimle yazdm. Telfon açtı sacmalama geliyorum dedi gelcek bakalm n e olcak insallah bi guzel döver bu karaktersizi.
Abimm her zaman yanimdaydi zaten ama ben ona yaakiscak bi kardeş olamadm hc :(

Kadın sıgınma evlerini biraz arastırdım ama hic ic acıcı degil. Ablam var her zaman yanimda olur ama onu da bilmiyorum suan herseyi anlatsam zaten biraz birikimm var 1 senede kalsam ona hic yuk olmamm maddi konuda enistem iyidir ama hamile halimle kabul edermi bilmiyorum zamannda o bile cok dedi sana koca olmaz diye kal burda ise basla istedğin kadar kal diyordu acaba onlar bana yardm edermi

Kadın sığınma evleri kötü yerler değiller ama tatil köyü konforu da beklememek lazım. Oraya başka çaresi olmayan mecbur durumda insanlar gidiyor. Kaldı ki sonsuza kadar kalmıyorsunuz, belli bir süre kalabilirsiniz ancak o süre zarfında sizi meslek sahibi yaparlar vb şekillerde yardımcı olurlar. Benim anlamadığım insan sevdiğine kaçar siz sevmediğiniz adama aileniz yüzünden kaçmışsınız şimdi yine aynı ailenin yanına mı dönmek istiyorsunuz? Sizin yerinizde ben olaydım kürtaj düşünürdüm. Şahsi fikrim anne babanız olmasa bile abiniz, ablanız vs bir büyüğünüzden yardım isteyin

Öncelikle burda seni yargılayan yorumları boş ver. Savcılığa şikayette bulun, dilekçende her şeyi belirt. Uzaklaştırma kararın çıkar. Polisler her gün uğrayıp seni denetler imza alırlar. Uzaklaşma cezası varken seni rahatsız etmeye devam ederse direk hapse girer. Polisle güvenliğin sağlanmasına rağmen ailene veya kocana güvenmiyorsan sığınma evine gir çocuğun doğana kadar düzenini kurarsın ki zaten kendi ayaklarının üstünde duran biriymişsin.

Aslında bu kovma isi 1 aydr var dogru soyluyorsun bebek icin katlanırım saniyo kendisi de biliyo hamile olmasam bi saniye bile dusunmicm.
Beni tek dusunduren hamile olmam ne kadar hata yaptığımın ben de farkindaym ama geri dönüşüm yok . Bebegi de aldıramam onu cok istiyorum tek derdim bu karaktersiz adamdan kurtulmak .
Siz bebeği istiyorsunuz ama acaba o böyle bir hayata gelmek istiyor mu? Bence yüzeysel düşünmeyin. Bunun lohusa depresyonu var, uykusuzluğu var, bakıcı kreş derdi var, kime emanet etsem güvende olur derdi var. Varda var. Yalnız başınıza ve destekçi bir aile olmadan çok zor.

Ayrilmamak icin mi. Ailemin yanimda durcagini bilsem ve hamileliğimi de sorunsuz onların yaninda geçirebileceğimi bilsem bi saniye bile dusunmicem. Bana bu halimde el kaldrmasindan sonra onu resmen düşmanım gibi goruyorum. Icimde ona karşı en ufak iyi bi his yok
E ne yapcan çek o zaman. Zaten cekeceksin

Istiyerek kalmadım ki ilk sene cok istiyordum olmuyordu senelerdir de olmuyordu olmaz diye düşünüyordum zaten bi anda hamile kaldıgımı ogrendim bebeğimi kesinlikle aldırmak istemiyorum. Ona ben yeterim ama bu adamdan nasil kurtulcam bilmiyorum
Gideceksin polise uzaklaştırma alacaksın bu kadar basit

Öncelikle burda seni yargılayan yorumları boş ver. Savcılığa şikayette bulun, dilekçende her şeyi belirt. Uzaklaştırma kararın çıkar. Polisler her gün uğrayıp seni denetler imza alırlar. Uzaklaşma cezası varken seni rahatsız etmeye devam ederse direk hapse girer. Polisle güvenliğin sağlanmasına rağmen ailene veya kocana güvenmiyorsan sığınma evine gir çocuğun doğana kadar düzenini kurarsın ki zaten kendi ayaklarının üstünde duran biriymişsin.
Onunla uqrasamam bu hallimle abim gelcek bakalm zaten o kendisi birakmaz burda giderim onda kalirrm en azndan doğurana kadar sonra basimin caresine bakarm artk onun gibi degilim ki çocukluğumdan beri çalışıyorum. Calismadgm zamanlarda ailemle kalirken bile onlara yuk oluyorum saniyordum küçücük cocukken simdi kadn parasi yemeye utanmayan asalak biriyle evliyim keske hamile kalmadan bu karari verebilseydm. Hamile halimle elini kaldırmasi aklımı tamamen basima getirdi. Bundan kesinlikle adam olmayacağını anladm gorsen oyle bi dillli var ki bazen hakli oldugumu bildigim halde ya acaba ben mi yanlışım diye düşünmeye başlıyorum aptal gibi hep inandm yazklar olsn bana.

• Üzgünüm
Reactions: 000
Cok sagoln hepiniz evet en mantıklısı zaten aileydi ne kadar kotude olsalar bu adamdan bin kat iyidiler abime imesaj attım uzun anlattm sonunda ya bana sahip cıkın ya da ben polisi arıyıp sahipsz gibi kadın sığınmaya gitcem bu halimle yazdm. Telfon açtı sacmalama geliyorum dedi gelcek bakalm n e olcak insallah bi guzel döver bu karaktersizi.
Abimm her zaman yanimdaydi zaten ama ben ona yaakiscak bi kardeş olamadm hc :KK43:
Boldladığım kısımdaki duygudan çıkın lütfen, yakışacak kardeş olamamak da nedir? Sevmediğiniz bir adamla evlenerek hata yapmışsınız ama sanırım çok gençsiniz, genç birinin böyle bir hataya düşmesi ailesine abisine layık olmadığı anlamına gelmez, ailenizle ergenlik döneminde bazı sorunlar yaşadınız sanırım, o yüzden de evliliği kurtuluş olarak gördünüz ama istemiyorsanız bu evliliği ölene kadar sürdürmek zorunda değilsiniz, abinize yakışmadığınızı düşünerek kendinizi bu evlilikle cezalandırmayın, Allah tamına erdirsin siz de anne olacaksınız, kızınız veya oğlunuz büyüdüğünde anlayacaksınız ki evlat candır, onlar ne yaparsa yapsın aile hep onlar iyi olsun diye çabalar, sizin tırnağınıza zarar gelse ailenizin canı yanar.
Çalışan eli ekmek tutan gencecik kadınsınız, ayrılmak istiyorsanız ayrılın, bebeğiniz doğup da ele avuca gelince yine çalışır hem kendinize hem bebeğinize yetersiniz, lütfen çalışarak dimdik ayakta durmayı başaran bir kadın olarak şu ruh halinden de kurtulup kendinize gelin.

Abimm her zaman yanimdaydi zaten ama ben ona yaakiscak bi kardeş olamadm hc :KK43:
Çok sevindim abiniz destek ne güzel bırakmayın abinizin elini

Ben karınca görsem zarar vermemek için üzerine titriyorum burda ne kadar kolay atan kalbi sonlandırmak için öneriler veriliyor cidden hayretle okuyorum. 5 haftalık bir ceninin kalp atışları dinlenebiliyor. Yasa tüm gebelik boyunca bebeğin yaşamı sonlandırılabir derse onu da mı önereceksiniz?

Ben karınca görsem zarar vermemek için üzerine titriyorum burda ne kadar kolay atan kalbi sonlandırmak için öneriler veriliyor cidden hayretle okuyorum. 5 haftalık bir ceninin kalp atışları dinlenebiliyor. Yasa tüm gebelik boyunca bebeğin yaşamı sonlandırılabir derse onu da mı önereceksiniz?

Karıncayı evinize götürüp maddi manevi bakımını üstlenmek gibi bir zorunluluğunuz yok. Verdiğiniz örnek çok alakasız o yüzden. Yasa öyle bir şey söylemez, söyleyemez. 10. Haftadan sonra bebek alınırsa kadının hayatı da yüksek risk altındadır çünkü. Kocadan dayak yiyor, elde para yok, adam çalışmıyor tamam doğsun çocuk çok güzel peki kim bakacak? Allah rızkını vermiyor, gökten para da yağmıyor bebek gelince. Yazıyorlar burda kuru ekmek yer çocuğuma bakarım tamam sen ye ama çocuğuna da mı kuru ekmek yedireceksin? Hadi maddi boyutu bir kenara bırakalım mutsuz anne, dayakçı bir baba ile çok mu güzel bir hayatı olur sizce doğacak bebeğin? Gerekirse yavrumla sokakta yatarım yazanlar var tamam yatsınlar bakalım kaç gün dayanabileceklerse. Her şeye duysal bakmak doğru değil biraz da mantıklı düşünmek gerek

Bebegimi kesinlikle aldiramam
Tamam aldırmayacaksınız.
Bence çok yanlış bir karar. Ev yok bakacak para yok. Huzurlu ortam yok. O oyuncak bebek değil..bir insan yavrusu.. Ama seçim sizin hayat sizin. Saygı duyuyorum.

Madem doğuracaksınız; bebeğinizin dayakçı bir babası olmasın. Bebeğinize şiddet uygulamasın. 0-3 yaş insanın gelişiminde çok kritiktir. Insanın kişiliği şekillenir. O bebek mutlu, huzurlu bir ortamı hak ediyor. Eğer ona dayak atan; iten kakan bir babası olursa bunun vebalinden kurtulamazsınız. Hem ileride sizi suçlar hem vicdan azabı çekersiniz. Ayrılın.

Boldladığım kısımdaki duygudan çıkın lütfen, yakışacak kardeş olamamak da nedir? Sevmediğiniz bir adamla evlenerek hata yapmışsınız ama sanırım çok gençsiniz, genç birinin böyle bir hataya düşmesi ailesine abisine layık olmadığı anlamına gelmez, ailenizle ergenlik döneminde bazı sorunlar yaşadınız sanırım, o yüzden de evliliği kurtuluş olarak gördünüz ama istemiyorsanız bu evliliği ölene kadar sürdürmek zorunda değilsiniz, abinize yakışmadığınızı düşünerek kendinizi bu evlilikle cezalandırmayın, Allah tamına erdirsin siz de anne olacaksınız, kızınız veya oğlunuz büyüdüğünde anlayacaksınız ki evlat candır, onlar ne yaparsa yapsın aile hep onlar iyi olsun diye çabalar, sizin tırnağınıza zarar gelse ailenizin canı yanar.
Çalışan eli ekmek tutan gencecik kadınsınız, ayrılmak istiyorsanız ayrılın, bebeğiniz doğup da ele avuca gelince yine çalışır hem kendinize hem bebeğinize yetersiniz, lütfen çalışarak dimdik ayakta durmayı başaran bir kadın olarak şu ruh halinden de kurtulup kendinize gelin.
Evet çok dogru soyluyorsun zaten kesinlikle onunla bi dakka bile gecirmeye niyetim yok abimle konustugumu bilmiyo yapamam sandı yaptm giderim de umruumda bile değil göstercm ona bana bu halimle el kaldrmanın ne demek oldugunu !

Şikayet edin. Kendinize ayrı ev tutup yaşayın. Aileniz kabul ederse yanına gidin orada kalmaya devam edin.

• Beğen
Reactions: 000
Evet çok dogru soyluyorsun zaten kesinlikle onunla bi dakka bile gecirmeye niyetim yok abimle konustugumu bilmiyo yapamam sandı yaptm giderim de umruumda bile değil göstercm ona bana bu halimle el kaldrmanın ne demek oldugunu !
Hakkınızda en hayırlısı ne ise o olsun inşaallah :dua: ama siz siz olun asla hak etmediğiniz bir davranışı, hareketi, hayatı kendinize reva görmeyin, yıllardır çalışıyormuşsunuz, belli ki ekmeğini taştan çıkaran, bundan da asla gocunmayan genç bir kadınsınız, kocanızda olsa minnet etmeyin, kendinize de bebeğinize de iyi bakın, geleceğiniz güzel olsun inşaallah.

Doğuluyum demişsiniz, neden sevmediğiniz bir adama kaçtınız az dişinizi sıksanız zaten (maalesef ki ) 16 yaşından itibaren görücüler çıkardı ve eminim daha düzgün biriyle evlenebilirdiniz. Daha önce evi terk etmişsiniz bir sürü sorun var ama sevişme tam gaz devam yani hiç mi duymadınız asla olmaz denilen kişiler bile hamile kalabiliyor. Kadın sığınma iç açıcı değil demişsiniz de şu yaşadığınızdan daha kötü olamaz herhalde . Çare beğenmeme lüksünüz mü var sizce şu durumda. Gidebiliyorsanız ablanıza gidin o zaman, boşanma nafaka vs. bir düzen kurana kadar. Hamile iken iş bulma ihtimaliniz de pek yok zaten hoş şu sıra zaten iş yok . Artık surat asar, laf sokar , bir şey der duymayacaksınız bunları da .

Back
X