- 7 Ağustos 2017
- 9.951
- 37.368
- 548
- 29
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Konu sahibi çocuğu aldiracagini da yazmamisti asıl sizdeki bu diretme niye siz yazıyorsunuz bende yazıyorum düşündüklerimi alınganlık sizin üzerinizdeKonu sahibi bu kadar alınmadı.
Aldırmayacağım dedi geçti.
Sizdeki bu diretme nedir?
Düşündüğümüzü yazamayacak mıyız?
İşte buKendi adıma konuşacak olursam, ailemden kaçtım ama kocaya değil, okumak için başka şehire, ailemi az görmek için param olmadığı halde, insan toplayıp okul gezilerine ücretsiz giderek, okul bitince hocalarımın desteğini alıp yurtdışına giderek, döndüğümde uzak biryerde işe başlayarak. Eğitimli bir çevreden gelmedim ama kocaya kaçmakta aklımdan hiç geçmedi.
Konu sahibi çocuğu aldiracagini da yazmamisti asıl sizdeki bu diretme niye siz yazıyorsunuz bende yazıyorum düşündüklerimi alınganlık sizin üzerinizde
Arkadaşım şöle düşün çoçuğun var 2 yada 3 yaşlarında sonra kocanla aranız bozuldu napıcan sen o zaman çoçuğunu diri diri öldüreceksin? Yada başkasına mı vereceksin ha bumu size göre en mantıklı yol, günahına girmeyeyim çocuğun diyip e nerde kaldı sizin mücadeleniz nerde kaldı annelerin merhameti kusura bakma konuya çok farklı yerlerden bakıyoruz allah konu sahibinin yardımcısı olsun ve allahın verdiği canı allahtan başkası almamalı. Buraya tartışmak için gelmedim sadece bu kadar sert yorumlar yapmayın kızlarSiz kendinize göre yorum yapıyorsunuz bizde kendimize göre.
Bence doğurup vebale girmek daha korkunç. Hep şunu unutuyoruz. Annelerin çocukta çok hakkı var ama çocuklarında anne üstünde hakkı var.
Ileride o çocuk dayakçı ve sorumsuz işsiz bir babayla büyürse hesap sorabilir. Ev yok eş yok iş yok. Daha ailesi bile kendini kabul etmemiş. (Umarım ederler.)
Bu durumda ne çocuğu yahu? Çocuk bu. Bez lazım mama lazım üst baş lazım ilaç lazım vs. Konu sahibi loğusa iken bunları kim alacak? Çalışamayacak en az 1 yıl. Kime emanet edecek çocuğu?
Ben burada güllük gulistanlik evlilikte olanlara aldır demiyorum ki. Zaten o bizi dinlemeyip doğuracak. Asla aldırmaz. Kendi kararı.. bizde istediğimiz yorumu yazalım. Herkesin doğrusu kendine. Ben olsam doğurmazdım. Kadınlar ben yeterim dese de günün sonunda o bebeğin bir babası var. Dayakçı birinden baba olmaz. Olmamalı.
O aldırmak isteseydi akıl verirdik. Eşinin kimliğini gizlice alır, eniştesini de eşi gibi tanıtır imzayı attırirdi. Ben anlamıyorum hani 40li yaşlarda olur belki bir daha çocuğum olmaz diye korkabilirdi ki bana kalsa böyle adamdan zaten çocuk da olmasın.Anladım canım bazı özel hastaneler yapiyo diye duymuştum hakkında hayırlısı olsun zaten istemiyo arkadaş
Kimsenin böyle bir şey söylemeye hakkı yok
Çocuğu seni elinde tutmak için istemiştir NET ! böyle karaktersiz cibilliyetsiz ve alçaklar var. Yol yakınken kendin ve bebeğin için doğru olanı yap . 10 yıl 50 yıl sonra da aynı b.k olacak . Balık başta kokmuş .Sunu da unutma o çocuk hayatınızda olduğu sürece bu kan emici sülük ve kene sürekli çevrende olacak . Yeni hayatına da bunlarla başlayacaksın . Bu arada bu kişilikte ve kendine yetmeyen şahıslara da mahkemeler çocuk vermiyor şahsi ilişki tesis ediyor . O sürede kullanıyor çocuğu , kaçırması mı desen anneye karşı doldurması desen hırla bu p.çlerin . Toplumun vebaları. Keşke herkes anne baba olmasa . Yaradan sadece hak edene verse ne iyi olurdu .Bana bi hamile kal kaldigin an hic bisey yapamazsam bile gider cop toplarm diyodu her zamanki yalanlar öğrendiğinden biri 1 ay olcak 2 seferdir elini kaldırdı evdeki parayi kafasina gore alip gidiyo 3 gun sonra bu halimle ortada kalcam kızlar bilincli de hamile kalmadim diyorum ya 1 bucuk senedir calisiyorum kafamda bi tek kosyee 3 5 kurus bise atıp rezil olmamak ! Calismadigim zamanlarrda hep rezildim bi insan bu kadar nankor olabilir mi ya benim ona yaptiklarimi kendi anasi babasi yapmamıstr allahndan bulsun artk bisey diyemiyorum
yoruma katılıyorum,,  normalde bilemiyoruz yorum yapıyoruz hiç unutmam bi bayan eşim tecavüz ettiği için hamile kaldım yazmıştı Allah yardım etsin çok zorHerkesin aklında ki soruyu soruyorum. Neden böyle birinden hamile kaldın?
Konu sahibi çocuğu aldiracagini da yazmamisti asıl sizdeki bu diretme niye siz yazıyorsunuz bende yazıyorum düşündüklerimi alınganlık sizin üzerinizde
Arkadaşım şöle düşün çoçuğun var 2 yada 3 yaşlarında sonra kocanla aranız bozuldu napıcan sen o zaman çoçuğunu diri diri öldüreceksin? Yada başkasına mı vereceksin ha bumu size göre en mantıklı yol, günahına girmeyeyim çocuğun diyip e nerde kaldı sizin mücadeleniz nerde kaldı annelerin merhameti kusura bakma konuya çok farklı yerlerden bakıyoruz allah konu sahibinin yardımcısı olsun ve allahın verdiği canı allahtan başkası almamalı. Buraya tartışmak için gelmedim sadece bu kadar sert yorumlar yapmayın kızlar![]()
Bence sizi anlayan anlıyor. Bende dahilim onlara.
Benim alınganlık yaptığım yok.
Çocuğu ben olsam aldırırdım dedim diye bana ve bir iki üyeye yorum yapıldı. Bizde cevap verdik. Diretme böyle olmaz. Hatta benim mesajımda siz çocuğu aldırmayacaksınız ama ayrılın eşinizden diye bitirdim. Her insan karşıt fikirlere de toleranslı olmalı.
Bu aynı şey değil. Arada kocaman bir fark var.
Benim iki üç yaşında çocuğum var ise birşeylere güvenip anne olmuşumdur. Gaibi bilemeyiz. Belki durumum iyiydi.Sonradan bozuldu. Bununla yüzleşirim ve çözüm üretirim. Çocuğumdan vazgeçmem.
Buradaki olay bile bile kendini yangına fırlatmak.
Konu sahibinin işi yok; ailesi yanında değil; eşi desen sorumsuz dayakçı tembel bir adam. Ev yok para yok. Yok yok yok yani. Bu durumda bir yenidoğana nasıl bakacak.? Bezler olmuş paketi 20 25 lira. Sadece bez masrafı 400 tutar ayda. Bunun belki maması var. Mamaların kutusu 100 lira. Markette mamalarda kilit var. Millet mama çalmaya teşebbüs ediyor. Mamalar o kadar pahalı yani. Bunun yanında giysisi var. Ilaci var. Etti mi sana tahmini ayda 1000 liralık masraf kapısı.. bunları nasıl karşılayacak?
Buradan yok evlat sahibi olmak bir başka tabi doğur yazması kolay.kimse cebinden çıkarıp 1000 tl verecek mi?
Hayır.
Evet çocuk müthiş bir duygudur. Paha biçilemez. Ama sen kendine zor bakıyorsan çocuk yapma lüksün yok. O çocuk yoktan anlayamaz. Mama yedireceksin, giydireceksin. O yüzden ben olsam ne kadar acı da olsam aldırırdım.
Ayrıca şunu da ekleyeyim çocuğumu aldırınca sadece ben üzülürdüm. Ama bebeğim imkansızlıklar içinde doğup mama bile yiyemezse hem ben hem çocuğum üzülürdük. O zaman kahrolurdum. O yüzden evet ben olsam aldırırdım. Bir sabinin vebaline giremezdim.
Müge Anlı’nın şöyle de bi lafı var, “Bunun adı çocuk ziyanlığı..”Müge Anli'daki 1 tane bile çaresi olmayan kadınlar gibisin. Cocuk olmuyorsa olmayacak anlamına gelmiyor. Meslek yok is yok para yok siddet var aile yok. Tek çaren kadin siginma evi.
Yalnis konusuyorsunuz , bu dunyadaki her ruhun riBirkaç aylık çocuk kabul eden bakım evi nerde var? Ben 1 buçuk yaşından küçük tam gün kabul eden kurumu bile bulamadım da büyükşehirde. Sizce Türkiye standarlarında kaç kadın aile veya eski eşten maddi destek almadan ev kirası, fatura, bakım evi-bakıcı, mutfak masrafı, bebek masrafını ödeyebilir? Sadece bu saydığım temel ihtiyaçları karşılayabilecek bir maaşı var mı sizce konu sahibinin? Daha 8 ay önce kuzenimin bebeği 500 TL muayene parası ödedi, bronşit teşhisi kondu günlerce hastanede kalması gerekti. Böyle bir durum yaşansa sizce ne olur? Çok iy bir geliri vardır tamam dediklerinizin hepsini yapar ama konu sahibi üzerinden yorum yapın. Siz asgari ücret veya ayarında bir maaş alıp kimsenin desteği olmadan kızınıza iyi bir hayat yaşatacak şekilde geldiyseniz bu güne dek tebrik ederim, nasıl yaptığınızı da paylaşır mısınız hepimize örnek olması açısından?
Yalnis dusunuyorsunuz , bu dunyada ruhu olan her seyin rızkını ilk once Allah verir kul sadece sebebtir , ha din inanciniz yoksa bu konuda yargiladigim icin ozur diliyorum , ayrica bizlere bebegu aldir hayatini sonladir demek dusmez , sizden bebegi hakkinda fikir sormamis..Karıncayı evinize götürüp maddi manevi bakımını üstlenmek gibi bir zorunluluğunuz yok. Verdiğiniz örnek çok alakasız o yüzden. Yasa öyle bir şey söylemez, söyleyemez. 10. Haftadan sonra bebek alınırsa kadının hayatı da yüksek risk altındadır çünkü. Kocadan dayak yiyor, elde para yok, adam çalışmıyor tamam doğsun çocuk çok güzel peki kim bakacak? Allah rızkını vermiyor, gökten para da yağmıyor bebek gelince. Yazıyorlar burda kuru ekmek yer çocuğuma bakarım tamam sen ye ama çocuğuna da mı kuru ekmek yedireceksin? Hadi maddi boyutu bir kenara bırakalım mutsuz anne, dayakçı bir baba ile çok mu güzel bir hayatı olur sizce doğacak bebeğin? Gerekirse yavrumla sokakta yatarım yazanlar var tamam yatsınlar bakalım kaç gün dayanabileceklerse. Her şeye duysal bakmak doğru değil biraz da mantıklı düşünmek gerek
Teşekkür ederim. Çok naziksiniz.Bence sizi anlayan anlıyor. Bende dahilim onlara.