Kadına cocuga saygı kalmamıss!!

balbocuuu

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2016
7.974
26.219
548
Bugun pttye gitim kucagimda bebek oldugu icin bi bayan arkadas senin bebegin var önümdekilerden sıra istememi söyledi normalde asla sıra istemem ama bela gelecekya o an istedim..
birden bitane genc adam atıldı sıra flan veremeyiz diyerek ben sizden istemedim zaten dememe kalmadi adam sen ne konusuyon sen git kocan gelsin vs bagirmaya basladi bi beyfendi geldi bayana ne bagiriyosun diyerek adam sanane sen kimsin sanami sorcam diye adama saldirmaya basladi yumruk falan atti baya bi sora araya girdiler ayirdilar bana bagiran adamin yanindada karisimi kardesimi bi bayan vardi oda ordan bana agiza alinmiycak küfürler ediyo biyandan soka girdim kucagimda bebek agliyo polis falan cagirdilar ben sikayetci olacaktim biraz bekledim polis gelmedi bebekde durmuyunca eve geldim..
sabahdandir vicdan azabından aglamaktan mafoldum benim yüzünden adami dövdü nalet olasi pislik insan.😠 beni savunan adamdan bi helallik alamadim ona yaniyorum...😔

ülke olarak nereye gidiyoruzz??🙄
bu bayanlara olan öfke davranis sekli nedir nolucak böyle?? dısari cikamaz olduk artik..

Oruç başına vurmuş onun bence. Terbiyesiz adam. Ne olur yani bebekli bir kadına yardımcı olsalar, ne kaybederler. Benim yanımda çocuk olduğunda banka olsun postane olsun alışveriş olsun her yerde öncelik tanıyorlar . Herkes aynı değil , ama bazı insanlar gercekten kafayı yemiş.

Kucaga cocugu alip sonrada gelip sira isteyene ben de sinir olurum ama bu kadar cikisacak bisey yok vermezsin olur biter.
Suan insanlara laf soylenmiyor valla.
normalde asla sira istemem ve kasitli birsey degil bebekle sıra istemem oan bebek durmadi ve benimde acil bir isim oldugu icin mecbur kaldim hayir veremem dese kabulüm ama bianda bagirarak cıkısmasi ve olayin buralara gelmesi hala soktayim..

Aman diyim arkadaşlar kimseden yer sıra falan istemeyin sadece kendi sırasını verenler olursa geçin ;) ben mesela markette sıramı çok veririm elimde 20 şey arkamda 1 tane alacağı olanı bekletmem bana kimse sıra vermiyor ama olsun

[/QUOTE]
Aman diyim arkadaşlar kimseden yer sıra falan istemeyin sadece kendi sırasını verenler olursa geçin :KK66: ben mesela markette sıramı çok veririm elimde 20 şey arkamda 1 tane alacağı olanı bekletmem bana kimse sıra vermiyor ama olsun
dogum yaptiktan sora bile pttde ayakta zor duruyoken sıra istemedim ama bugün bela cagırdı resmen.. ama bundan sora tövbe ilk ve son oldu..

burdan cocuklu bayanlarada sesleniyorum aman he benim yaptigim hataya düsmeyin sakın cocuk var rica edipde sıra istemeyin bu milet delirmis bianda kendinizi sacma bi olay icinde bulabilirsiniz aman diyim..

Geçenlerde de bir kadın atm de ondaydı sıra ben de 3. Sıradayım. Önümde bir beyefendi vardı. Kadın işini yapamadı içeri girmek zorunda kaldı adam geçti sıraya işlemini yaptı sıra bana geldi geçtim işlem yapıyorum kadın çıktı dışarı. Sıra bendeydi ama dedi :) al işte. Ben de hanımefendi içeri girdiniz tekrardan geleceğinizi nerden bilebilirdik biz kaldı ki sıranız geçmiş oluyor dedim. Vay efendim sıra onunmuş da acelesi varmış da. Minibüse binicekmiş de. Söylediği minibüs de 10 dakka da bir o mevkiye geçiyor. Yani o konuşana kadar ben işlemi yapsaydım sıra zaten ona çabucak gelicekti. 😂 Bu da benim böyle bir anımdı :)) geçmiş olsun

Sağlık ocağında hastanede PTT’de hiçte yer verene rastlamadım bırakın sırayı yer bile vermiyorlar oturmam için geçen hastanede eşlerini getiren erkekler hepsi kurulmuş ben ayakta dikiliyorum yer veren çıkmadı kadınlar bile kadının halinden anlamıyor biri diyebilir karnı burnunda ayakta kalmasın yok nerde nezaket

mesele sıra verip vermemeleri deil o an bebek durmayinca bitane bayandan rica etim olay bu adama noluyoki ordan kendini atiyo benim hic onla diyalogum bile yok ki kaliki ben sirasini aldimda onüne gecdim sanki.
ne halt etimde gitim o pttye olay nerelere geldi vay arkadas yok yerden neler cıktı esim bilse dısarı internet hersey yasaklar o cocuk kucaginda sen ne olaylara bulasmissin diye😂

Sırbistan’da bir bankaya 100 euro’yu onların para birimine çevirmek için gittik. Bankaya girdik sıra aldık, birisi hemen eşime yer verdi kucağında çocuk var diye. Bir 5-10 dk bekledik birisi dedi ki siz öncelikli müşterisiniz çocuğunuz var sıranızı beklemeyin hemen işleminizi yaptırabilirsiniz dedi. Biz de direk gittik gişeye ne memur ne müşteriler hiç birşey demediler. Ben kendim de bankacıyım bizde öncelikli müşteri hesabında yüksekçe mevduatı olan, yüksek tutarlı kredisi olan müşterilerdir. Birisi ölse o kuyrukta önce geçemez. Bankacı işlemi önce yapmaya kalksa müşterilerden sesler, şikayetler gelir hatta kavga çıkar. Sizde olduğu gibi. Havaalanında da aynısı oldu kuyruğa girdik bize dediler ki siz öncelikli yolcusunuz, en öne geçin bunları bize yolcular diyor. Ve yabancı olduğumuzu biliyorlar.

mesele sıra verip vermemeleri deil o an bebek durmayinca bitane bayandan rica etim olay bu adama noluyoki ordan kendini atiyo benim hic onla diyalogum bile yok ki kaliki ben sirasini aldimda onüne gecdim sanki.
ne halt etimde gitim o pttye olay nerelere geldi vay arkadas yok yerden neler cıktı esim bilse dısarı internet hersey yasaklar o cocuk kucaginda sen ne olaylara bulasmissin diye😂
İsteğiniz gayet normalde toplumca çok tahamülzüşleştik

Yakın zamanda yaşadığım olayı anlatayım.

Markette tam sıraya gireceğim önümde bir bayan var arkamda da yaşlı bir amca. Baktım amcanın elinde bir tane ürün var , tek parça almış diye dedim amca sen geç bekleme benim araba dolu. Yok kızım acelem yok sağol dedi tam o sırada önümdeki kadın ürünlerini kasiyer geçirirken kasa önüne yakın sakızlar çikolatalar oluyor ya ordan bir sakız baktı alıp almamak için düşündü , toplasan üç saniye sürmüştür arkamda olan yaşlı amcanın biranda gözü döndü . Kadına bağırmaya başladı hadisene bu kadar insanı bekletmeye ne hakkın var da mübarek günde oruçluyuz da falan. Ben şoka girdim çünkü ben sıramı verecekken acelem yok dedi ama kadının üç saniye sakız eklemesine tahammül edemedi. Neyse amcayı sakinlestirdik , kadın da bozuldu bir iki kem küm etti. Sonra ben alışverişimi tamamladım dışarı bir çıktım o amca iki üç tane daha arkadaşıyla kapıda kahkahalarla muhabbet ediyor ayaküstü.

O kadının mübarek günde kalbini kırdı , marketi birbirine kattı. Ama sonra hiçbir şey olmamış gibi stresini atıp hayatına devam etti. Sorsan sevaba girdi orucunu tuttu o gün, kul hakkı kalp kırmak kimin umrunda.
Şimdi ben bunu anlattım çünkü o gün tüm gün bu olay kafamın içinde dönüp durmuştu ve tıpkı sizin gibi nasıl bir toplum olduk diye düşünmüştüm. Konunuzu okuyunca aklıma geldi bu olay tekrar. İnsanlarımız sabırsız ve tahammülsüz iyice.

Yakın zamanda yaşadığımız olayı anlatayım.

Markette tam sıraya gireceğim önümde bir bayan var arkamda da yaşlı bir amca. Baktım amcanın elinde bir tane ürün var , tek parça almış diye dedim amca sen geç bekleme benim araba dolu. Yok kızım acelem yok sağol dedi tam o sırada önümdeki kadın ürünlerini kasiyer geçirirken kasa önüne yakın sakızlar çikolatalar oluyor ya ordan bir sakız baktı alıp almamak için düşündü , toplasan üç saniye sürmüştür arkamda olan yaşlı amcanın biranda gözü döndü . Kadına bağırmaya başladı hadisene bu kadar insanı bekletmeye ne hakkın var da mübarek günde oruçluyuz da falan. Ben şoka girdim çünkü ben sıramı verecekken acelem yok dedi ama kadının üç saniye sakız eklemesine tahammül edemedi. Neyse amcayı sakinlestirdik , kadın da bozuldu bir iki kem küm etti. Sonra ben alışverişimi tamamladım dışarı bir çıktım o amca iki üç tane daha arkadaşıyla kapıda kahkahalarla muhabbet ediyor ayaküstü.

O kadının mübarek günde kalbini kırdı , marketi birbirine kattı. Ama sonra hiçbir şey olmamış gibi stresini atıp hayatına devam etti. Sorsan sevaba girdi orucunu tuttu o gün, kul hakkı kalp kırmak kimin umrunda.
Şimdi ben bunu anlattım çünkü o gün tüm gün bu olay kafamın içinde dönüp durmuştu ve tıpkı sizin gibi nasıl bir toplum olduk diye düşünmüştüm. Konunuzu okuyunca aklıma geldi bu olay tekrar. İnsanlarımız sabırsız ve tahammülsüz iyice.
zaten bir erkegin bayana bagırmasi okadar normallesdiki karsısında erkek varmıscasına konusuyorlar bugün o adam eminimki orda banada vuracak derecedeydi araya girenler olmasa kucagımda cocuk falan dinlemiyecek türdendi..
16 17 yasımda gece 1 2 isten cıkar eve yalnız giderdim suan hava kararınca 2 adımlık bakkala gitmeye korkar oldum..
o hale geldik artık..

[/QUOTE]

Yer rica ettiginiz kadin adamin onundeydi degil mi? Eger kadin sizi direk kendi önüne aldiysa veya alacaktiysa o adamin sirasini da almis oluyorsunuz.
Kadin sirasini size verip kendisi sizin yerinize gittiyse o zaman kimseyi ilgilendirmezdi.

Back
X