Kadına cocuga saygı kalmamıss!!

Hanımefendi çocuğu benim için yapmıyorsunuz. Hamile olarak benim için çalışmıyorsunuz. Anne olmanız size öncelik hakkı vermez.
Avrupa ülkerinde sizler gibi milletten yer bekleyen insanlar yok.
Oturmak isteyen evinde otursun. Toplu taşıma bunun için uygun yer değil.

Hanımefendi sizi aydınlatayım,bu bir hak.Avrupa ülkesinde de yaşamıyoruz,boşuna yazıyorsunuz şu anda.
Yer vermekten bu kadar rahatsızsanız bir hamileye buyrun siz oturun evinizde.Kafalara bak.Tahammül sıfır ülkede.

Hanımefendi çocuğu benim için yapmıyorsunuz. Hamile olarak benim için çalışmıyorsunuz. Anne olmanız size öncelik hakkı vermez.
Avrupa ülkerinde sizler gibi milletten yer bekleyen insanlar yok.
Oturmak isteyen evinde otursun. Toplu taşıma bunun için uygun yer değil.

Bu doğru aslında, yer verilince falan acayip karşılıyorlar hatta bana yaşlı muamelesi mi yapıyorsun diye :D
Bizdeki teyzeler çok acayip bu konuda.
Açıkçası gün boyu fıttık fıttık gezip gün sonunda otobüste "uyh daraldım" diye yer isteyenlere gıcık oluyorum.
Ama eli ayağı tutmayan birini görsem üzülür yer veririm.
En çok hamilelere yer veriyorum ben, ne bileyim karnında kocaman bebek falan sıkıştırmış iç organlarını, benim nefesim daralıyor düşündükçe :D
Ama biri isteyince kıl oluyorum, çelişkilerdeyim :confused:

Burası yurtdışı değil farkındaysanız. Ayrıca şimdiye kadar hiç ceza ödeyeni görmedim siz orada görmüş olabilirsiniz ama farklı ulkelerdeyiz. Para cezası yok araştırdim. Olsa da yine uyarı levhasına yazılmak zorunda ve levhalarda yazmıyor. Israr etmiyorum düşüncemi savunuyorum arasında fark var
Öyle mi iyiki söylediniz hiç farkında değildim ayrı ülkelerde oldugumuzun..))
Nerde yaptınız o araştırmayı merak ettim paylasirmisiniz bir zahmet?
Bu arada insanın kendi düşüncesini savunması güzeldir tabiki de böyle yasal olan konularda düşünce değilde bilgi önemli oluyor malûm..O yüzden rica edeyim paylaşın şu araştırmanızı

Siz kaldırmayın zaten ama kucağında çocuklu, yaşlı diyeceğimiz yaşta, sakat ve gaziler için dershane öğrencisi ayağa kalkmalıdır. İsteğine yada yorgunluk derecesine göre değil mecburen kalkmalıdır. Görgü, adap, edep konularından farklı olarak, yazılı olan kurallar içindedir çünkü. Şöyle ki, toplu taşımalarda bir uyarı yazısı vardır. "gazi. yaşlı ve çocuklu hanımlara aittir, yer verin" di sanırım. Yani onlara ait koltuklarda, yer vermezsek ayıp etmenin dışında kural ihlali yapmış oluruz.

Orada oturan kişiler değil öğrenci kim olursa olsun kalkmalıdır. Ama öğrenciler veya diğer kişiler o koltuklar harici başka koltukta oturuyorsa yer verme zorunluluğu yoktur. O koltukların Tamamı zaten yaşlı hamile vs dolu ise o başka.

Sizin tercihinizdir.
Öğrencileri neden abarttınız onu anlamadım,
Temizliğe giden ,çocuk bakan kadınlar var toplu taşımalarda,onların yuklerı daha mı hafif?
Yada çocuklu kadınlar ,ellerınde çocukla ite kaka ayakta yolculuk yapıyor,ama öğrencilere yazık:)
Enterasanmıs.
Cantasını da tasısın yanı bi zahmet.
Hayata hazırlanıyor,hayatta altın tepsi de verilmiyor öyle hicbisey.

Temizliğe giden ile öğretmenin farkı ne? İkisi de sabahtan akşama kadar çalışıyor. Herkese yer verelim o zaman. Yaşlı ve çocuklulardan konu buraya nasıl geldi anlamadım.

Öğrencilere acıdığımdan değil siz ilk yorumunuzda yer vermeyen öğrencilere boşuna okumuş dediğiniz için konuyu öğrencilere getirdim. O gün stajı mı var, bin tane ders mi aldı bilemezsiniz. Günden kısır yiyip dönen teyzeye yer vermek zorunda değil. (Ahanda ilk taşı attım. Başlasın polemik)

Üstelik yaşlılar için ayrılmış koltuklara oturmuyorsa kalkmak zorunda değil. Ama o koltuklar zaten yaşlılarla doluysa o zaman isterse yer verebilir. Ama yer vermemesi onu cahil, okuduğunu anlamayan biri yapmaz.

Bende önde yaşlı ve hamilelere ayrılan yere oturan 30 40 yaş arası kadınları (çocuksuz) kaldırmaya bir tarafı yemeyen ama arkada atmaca gibi öğrenci kesen ve başına gidip bikbiklenen tayfaya ayar oluyorum mesela.

Bizim Bursa biraz karışık,cok göc alan bi sehir ve gerçekten yozlaşma hat safhada.
Gunden gelenlerı anlıyrm ben artk:)
Bana garip geliyor bilmiyorm.
Benim esım arabamız yokken metroya binerdk.Yan yana koltuklarda oturcz.Oturmazdı,kadınlar otursun derdi.
Simdi genç çiftler el ele oturuyor:)Kacırcaklar sanki adamını salmıyorki başka bi kadın otursun.
Bu konu cok derin yani:)

Neden o gençler çocuksuz, hamile olmayan ve yaşlı olmayan kadına yer vermek zorunda olsun ki? Bende eşimle oturuyorum, sevgiliyken de oturuyordum ve saydığım gruplar hariç kimseye yer vermedim. Ne münasebet

Oluruz elbet. Ama kendi menfaatim için kimsenin rahatını bozmam.

Menfaat derken? Mental olarak sizden daha kısıtli birine yer vermemek dibine kadar menfaatcilik olur aslinda.

Sizin kafa yapınıza göre de benim cevabım "banane kardesim calısıyorsan, benimle mi yiyorsun paranı" yada "benim içinmi gittin okula" olurdu. Nasıl bir bencillik degil mi?

Orada oturan kişiler değil öğrenci kim olursa olsun kalkmalıdır. Ama öğrenciler veya diğer kişiler o koltuklar harici başka koltukta oturuyorsa yer verme zorunluluğu yoktur. O koltukların Tamamı zaten yaşlı hamile vs dolu ise o başka.
Evet haklısiniz o koltuklarda zorunda değil. O koltuklarda oturanlarda da vicdan, merhamet, edep, görgü gibi yazıli olmayan kurallar devreye giriyor. Toplum içinde nasıl bir insan olduğumuzu belirleyen kurallardır.

Evet haklısiniz o koltuklarda zorunda değil. O koltuklarda oturanlarda da vicdan, merhamet, edep, görgü gibi yazıli olmayan kurallar devreye giriyor. Toplum içinde nasıl bir insan olduğumuzu belirleyen kurallardır.

Yani ben 08.30-20.30 arası ayakta 12 saat ders anlatmışken, bel düzleşmesç ve iki adet ciddi fıtığım varken ve yaşlılara ayrılan koltukta oturmuyorken yer vermedim diye edepsiz, merhametsiz, vicdansız ve görgüsüz mü oluyorum?

Öyle mi iyiki söylediniz hiç farkında değildim ayrı ülkelerde oldugumuzun..))
Nerde yaptınız o araştırmayı merak ettim paylasirmisiniz bir zahmet?
Bu arada insanın kendi düşüncesini savunması güzeldir tabiki de böyle yasal olan konularda düşünce değilde bilgi önemli oluyor malûm..O yüzden rica edeyim paylaşın şu araştırmanızı

Hanımefendi internete yazın bakın var mı para cezası yok mu diye. Olmayan şeyin linkini mi istiyorsunuz? Eliniz kolunuz da vardır umarım biraz da okuma yazma biliyorsanız sizde araştırın da armut pis ağzıma düş deyip hazırda beklemeyin. Para cezası yazan bir site olsa atayım ama yok neyini atayım boş sayfanın? Ayrıca ayrı ülkelerde olmamızın farkında değildiniz doğru bunu kabul etmeniz ne hoş. Keşke ben söylemeden önce anlasaydıniz birisi söyleyince sanki birini yönlendiriyormus gibi oluyor

Yani ben 08.30-20.30 arası ayakta 12 saat ders anlatmışken, bel düzleşmesç ve iki adet ciddi fıtığım varken ve yaşlılara ayrılan koltukta oturmuyorken yer vermedim diye edepsiz, merhametsiz, vicdansız ve görgüsüz mü oluyorum?

Estağfurullah, ama o lafını ettiğiniz ayrılacaliği kendiniz için istemiş oluyorsunuz. Bunun adını da siz koyabilirsiniz.
Aynı otobüste karşılaşsak, aynı yaşta olsak, aynı saatlerde çalışsak ve rahatsızlığınız gözle görülür olmadığı halde, belirtip yerimi rica etseniz ben bırakın yaşlı, çocuklu, hamile, engelli olmayı size bile yerimi veririm. O zaman vicdanlı, merhametli, görgülü diyebilirsiniz. Tersi durumun adınıda yine siz koyabilirsiniz.

Hanımefendi sizi aydınlatayım,bu bir hak.Avrupa ülkesinde de yaşamıyoruz,boşuna yazıyorsunuz şu anda.
Yer vermekten bu kadar rahatsızsanız bir hamileye buyrun siz oturun evinizde.Kafalara bak.Tahammül sıfır ülkede.

Böyle bir şey hak olsa anayasada yazardı. Ama yazmıyor. Hamile kadın çalışırken de ayakta duruyor. Eminim aynı tepkiyi işverene de söylüyorsunuzdur :)

Menfaat derken? Mental olarak sizden daha kısıtli birine yer vermemek dibine kadar menfaatcilik olur aslinda.

Sizin kafa yapınıza göre de benim cevabım "banane kardesim calısıyorsan, benimle mi yiyorsun paranı" yada "benim içinmi gittin okula" olurdu. Nasıl bir bencillik degil mi?

Ayakta durmak istemeyen kendine farklı alternatifler üretsin. Mesela ilk duraktan binsin. Ya da yürüsün.

Şu konu da bile herkes kadın çocuklu yada hamile yada yakında olacak uzlaşamıyor olmak toplumumuzun geldiği nokta
Otobüste yaşlı bir bey erkek bir öğrenciyi tokatlayıp hakaret ediyordu sen nasıl yer vermezsin diye
Yada hamileysen bana ne senin çocuğundan diye düşünenler
Gerçekten bizler ahlaken çökmüşüz

e peki akşama kadar eşek gibi çalışıp aynı zamanda hamile olan var, nasıl yapalım?

siz hamile kalan kadınlara,

eveeettt şimdi sen hamilesin, hadi bakalım git eve ayaklarını uzat ve dinlen,

mi diyorlar sanıyorsunuz?

hamile, yaşlı toplumdan tecrit mi edilsin?
dışarı çıkmasınlar, toplu taşıma kullanmasınlar. bir yere gitmesinler? oldu olacak siz sınırları belirleyin, dışına çıkanları idam ederiz. hem nüfus planlaması olur.
Harika bi yazı olmuş :super:

Şu konu da bile herkes kadın çocuklu yada hamile yada yakında olacak uzlaşamıyor olmak toplumumuzun geldiği nokta
Otobüste yaşlı bir bey erkek bir öğrenciyi tokatlayıp hakaret ediyordu sen nasıl yer vermezsin diye
Yada hamileysen bana ne senin çocuğundan diye düşünenler
Gerçekten bizler ahlaken çökmüşüz
Vicdan terbiye örf adet ne denirse yada şöyle söyleyelim yetiştirme tarzı diyor yeni nesil ya

İnsanlık ölmüş diyorum diyecek söz yok

Back
X