Köfteler Kadınbudu Köfte (Resimli)

BENRUYARUYA

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
1.108
12
158
Kadınbudu köfte

1 çay bardağı pirinci yıkayıp suda haşlayıp süzelim soğumaya bırakalım
Yarım kg kıymanın yarısını ve ince ince kıyılmış soğanla birlikte kavuralım soğumaya bırakalım

Yarım Kg Kıyma
1 Orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Kızartmak için 2-3 su bardağı sıvı yağ
Galeta unu, un
3 yumurta

Yarım kg kıymanın yarısını ayırıp bir kaba koyalım, diğer yarısını bir tavada ince ince doğradığımız soğanlarla kavurarak soğumaya bırakalım, 1 çay bardağı pirinci suda haşlayalım, yumuşayınca süzerek soğumaya bırakalım, pirinçler ve kavurduğumuz kıyma soğuyunca ayırdığımız çiğ kıymanın üzerine pirincimizi ve kavrulmuş kıymamızı, 1 adet yumurta, tuz, kara biber, pul biber, kimyonu ekleyelim iyice yoğuralım, 1-2 saat dolapta dinlenmeye bırakalım. Dinlendikten sonra köftelerimizden yumurta büyüklüğünde kopartıp yassı yassı şekil vererek tepsinin dibine yaydığımız galeta unu ve un karışımın üzerine koyalım, iyice galeta unu ve un karışımına bulayalım, daha sonra çırptığımız 3 yumurtaya biraz tuz ekleyelim ve unladığımız köftelerimizi yumurtaya bulayarak kızdırdığımız yağda kızartalım. Afiyet olsun.

Son düzenleme:
en sevdiğim köfte
bi de her yerde bulamıyorum ben bu köfteyi
en iyisi kendin yapmak
hemen denicem
sağol tarif için

Rüya benimki cıvık oluyor tutmuyor sebebi ne olabilir aynen senin gibi yapıyorum...?:26:

Taktım mı takarım...Takma kafana rahatlasın dedi doktor......

Annemin kadınbudu köftesi meşhurdur.Mükemmel yapar.Ama içine soğan koymuyooo.
Sizinkide mükemmel gözüküyooo.Elinize sağlık...

kofteleri yagda degilde firinda pisirsem olurmuuuu:26::26::26::26:

Bugün ilk defa denedim cok güzel ve hafif oldu esimde bende cok begenerek yedik normal kizarttigimiz köftelerden daha lezzetli geldi bize ben birde icine maydonoz ekledim denemek isteyenlere tavsiye ederim. Ayrica tarif icinde tesekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…