Kadını rezil eden de Kocadır, vezir eden de Kocadır!!

İnsanı rezil edende vezir edende yine kendisidir bence.

Sonuçta benim eşim rezil olunacak bir duruma sokuyorsa beni bu demektir ki iki kişilik bir hayatı benimsememiştir atacağı her adımın veya yapacağı her hareketin ikimizi temsil ettiğini idrak edememiştir.

Sonuç itibari ile ben karşımdaki insanı seçerek yanlış bir karar vermişimdir kendi verdiğim kararların faturasını ödüyorumdur. Tabi bu bana göre.

Aynen imzamı atıyorum...

Genelleme yapamayız elbette,ama bana göre
erkek ya da kadın rezil de eder,vezir de...
ben kendi kendimi vezir ederim demekle olmuyor arkadaşlar...
eğer evliyseniz eşinizle bir bütünsünüz demektir...
eşinizin hatası sizi etkilemez mi sizce..??
sevgiler...

Katılıyorum zemuszemus

Bazı durumlar vardırki kadın eşinden rezil olur vezirde.
Konuşaması,hareketleri,tavırları,harcamaları,ailene karşı durumu ne bileyim daha bir çok örnek eve tutarsızca harcamalarıylada icra getirmesi cabası ne kadar ben buna izin vermem desende engel olamasın evlenirken kimsenin huyunu iyice bilemessin insan zaman geliyor kardeşini tanıyamıyor kadının elinde olmayan şeylerde oluyor ne karekterin uyuyor nede huyun ama evlenmişsin çekiyorsun bunun örnekleri çok oluyor
Eşine söylenmiş laf size söylenmiş olur evlilik bir bütünlükdür ona gelen her güzel sözde gururlanır kötü eleştiridede üzülürsün
Bazı evli arkadaşlarımız ben zaten o insanla evlenmem demiş ne mutlu onalaraki kusursuz bir eşe düşmüşler allah mutluluklarınıda daim etder inşallah.
Ama şu varki insanı erkek vaya kadın vezirde eder rezilde bu her iki taraf içinde gecerlidir.

Agzina diline yüregine saglik arkadasim....buyrunnnnnnnnn

Sunun kocasida ne kadar adi bir adam kumar oynuyor, ickicinin teki vs. vs. denildigi vakit....aman banane bana demediki kocama dedi diyen kac kisi var acaba??:delphin:

Mutlaka icten ice üzülür insan...nasilki helal olsun filancanin kocasina ne büyük bir is basardi denildiginde sevindigi gibi...a.s

Songülcügmünde dedigi gibi evlilik bir bütündür...benim yaptigim hatalarin bedelini esim ödedigi gibi bende onun yaptigi hatalarin bedelini öderim...

Toplum beni Gülsüm olarak bilmiyor cünkü...Gülsüm ve esi olarak biliyor..:delphin:

Agzina diline yüregine saglik arkadasim....buyrunnnnnnnnn

Sunun kocasida ne kadar adi bir adam kumar oynuyor, ickicinin teki vs. vs. denildigi vakit....aman banane bana demediki kocama dedi diyen kac kisi var acaba??:delphin:

Mutlaka icten ice üzülür insan...nasilki helal olsun filancanin kocasina ne büyük bir is basardi denildiginde sevindigi gibi...a.s

Songülcügmünde dedigi gibi evlilik bir bütündür...benim yaptigim hatalarin bedelini esim ödedigi gibi bende onun yaptigi hatalarin bedelini öderim...

Toplum beni Gülsüm olarak bilmiyor cünkü...Gülsüm ve esi olarak biliyor..:delphin:

Canımcım işte gene burada suç kadında, yani kendini rezil eden gene kadın. Böyle bir adama katlanarak veya böyle bir adamla evlenerek hala evliliğini yürüterek kendini rezil ediyor demektir. Aynı şey erkek için de geçerlidir. Yani insanlar ne yaparlarsa kendilerine yaparlar.
Bir dip not düşmeden edemeyeceğim, ekonomik özgürlüğü olmayan, ailesi arkasında durmayan ve bu yüzden rezil bir adama katlanmak zorunda kalan kadınlarımızı bu sınıfa sokmuyorum.

tüm yorumları tek tek okudum hadii göreyim sizi kocalarınızın heryere borcu olsun örnek veriyorum icra kapınıza dayasın tüm borcu eşiniz yapsın,komşular akrabanız aayyy birsürü boçları varmış bunlar birtürlü birşey olamadı desinler,akrabalarınız suratınıza bakmasın.o zaman anlarsınız eş rezilmi eder isterse vezir mi eder sengözlerimebaksanab
bunun örnekleri çokta...

evet işte benimde anlatmak istediğim buydu
çok teşekür ederim arkadaşım

tüm yorumları tek tek okudum hadii göreyim sizi kocalarınızın heryere borcu olsun örnek veriyorum icra kapınıza dayasın tüm borcu eşiniz yapsın,komşular akrabanız aayyy birsürü boçları varmış bunlar birtürlü birşey olamadı desinler,akrabalarınız suratınıza bakmasın.o zaman anlarsınız eş rezilmi eder isterse vezir mi eder sengözlerimebaksanab
bunun örnekleri çokta...

Diyelim ki eşimin uçan kuşa borcu var,icra kapımda ve borçlar yüzünden hısım akraba bile yüzümüze bakmıyor,hatta ayıplayıp dedikodumuzu yapıyor,eğer erkeğin borca girmesinin yegane sebebi karısı ve evladının hayati ihtiyaçlarıysa ben o eşin alnından öperim,alnından öper,ölene kadar arkasında olurum,beni ayıplayan,yüzüme bile bakmayan hısım akrabayı da bir kalemde silerim.

Ama erkek zevk-i sefa için birilerine hava atma adına borca girdiyse,sağdan soldan aldığı paraları eşine çocuklarına harcamak yerine dışarda gününü gün etme adına har vurup harman savuruyorsa değil arkasında olmak,suratına bakılmaz:mymeka:

Zaten kadın veya erkek kendini belli eder,bu durumda en mantıklısı henüz yolun başındayken rezil olmadan yolları ayırmaka.s

ben kimseyi başkasının yaptıklarından dolayı eleştirmem övmem o yüzden herkesin rezilliği kendine

ancak kadını ezende rahat ettirende kocadır

ben kimseyi başkalarının hatası yüzünden aşağılamam herkesin rezilliği kendine

ancak kadını ezende rahat ettirende kocadır

Ben de erkeği rezil eden de vezir eden de karısıdır diye duymuştum..

Herkes işine geldiği gibi söylüyor demek ki...

Bence herkes kendinden sorumludur..
ınsanı vezir eden de rezil eden de kendisidir bana göre..

bende aynen katılıyorum eğer eşiniz size değer veriyorsa çevrendeki insanlar da aynı değeri gösteriyo ama eşiniz sizi önemsemez davranırsa kimden ne beklersinizki canlı örneği kardeşimde yaşıyoruz ailesiyle bir olup kardeşimi bir güzel eziyorlar ALLAH ıSLAH ETSıN bu duyarsız eşleri ne deyim başka...yakayı bir kaptırınca bir daha toplayamıyorsunuz.

evlilik bir bütün olmakdır,dayanışmadır...tamam her iki taraf içinde geçerli herkes kendi yaptığı seçimlerden,iyiden ve kötüden sorumludur....ve olumlu ,olumsuz olan herşey eşlere dolayısıyla çevreye vezirlik ya da rezillik olarak yansıyabilir...ama zaten beni bilen insanlar bilir ki eşimin yaptığı hataların veya sorumsuzluğun kaynağı ben olamam aynı şekilde onun içinde geçerli...
yani insan ne yapıyorsa kendine yapar...

şimdi şöyle bi kadını kocası rezil edebilir de vezir edebilir de ama rezilliği veya vezirliği ortaya çıkaran başka sebepler de olabilir. tek kocaya bağlı değil ama koca da bi faktordur .
ifade edebildimmi kendimi:ecrin_bebek:

hem katılıyorum hem katılmıyorum :umursamaz: kadını rezil eden kocaysa o kocayı seçen ve yanında gezdirende kadındır... dolayısıyla kadın kendini rezil etmiş olur bana göre...

her insan kendini rezilde eder vezir de.. fakat eşinizin size verdiği değer karşısında onun çevresine karşı rezilde oluruz vezirde.. eşimiz çevresinin yanında ne kadar itimat ederse bize bizde o kadar vezir oluruz.

Back
X