Kadının en acımasız eleştirmeni yine kadın

pearlfish

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2014
658
725
103
İstanbul
Hiç düşündünüz mü? Tanımadığınız insanlar gelip burda özellerini açıyorlar, fikirlerinizi istiyorlarlar, yol göstermenizi bekliyorlar. Peki çoğunluk olarak ne yapıyoruz? “Kimimiz Allah ıslah etsin” diyor kimi ise işi hakaret boyutuna vardırıyor. Evet tabi ki Allah hepimizi ıslah etsin etsin de güzel ahlakı, yermeden yol göstermeyi, adabıyla nasihat etmeyi nasip etsin. hiç genç olup hata yapmamışız gibi davranmayı, asıp kesmeyi değil...?Kimse ahlak bekçiliğine soyunup insanların burda kendini ifade etme hakkını gaspetmesin. Herşeyin bir adabı yolu yordamı var.

neden böyle bi çıkış yaptınız ki? kadın diye evrensel kümeye ayırmak yerine her kadının farklı bir karakteri olduğunu kabullenebilirsiniz. az önce okuduğum bir konu;
“kadın alkollüylen sevgilisi bile olmayan adamla ilişkiye girmiş, adam 2 kez içine boşalmış. ertesi gün hapını içmeyip dilinin altında bekletmiş ama hala şüphe ediyor”
Allah ıslah etsin demeyelim de ne diyelim arkadaşım? buraya her tip insandan yorum geleceğini bilerek konu açmalıyız..

Sorduğunuz bütün soruların cevaplarını açtığım konuda bulabileceğinizi düşünüyorum. İnsanları soğutmak yerine yaptığının yanlış olduğunu daha yapıcı bir şekilde anlatabiliriz değil mi?

Galiba böyle konular yasak, ama size şu konuda katılıyorum: Kimse kimseye hakaret etmemeli..Sonuç olarak gün gelecek hepimiz toprak olacağız. Dikkat etmekte her zaman fayda var
Açıkçası ne yasak ne değil çok bilmiyorum. Ve evet dediğiniz gibi gün gelecek toprak olacağız. O yüzden hep sert tepkiler yerine, insanlara yol göstererek kazanabiliriz, değiştirebiliriz düşüncesinde oldum hep.

her insanın mizacı farklıdır. ben mesela kimseye hakaret etmem damarıma basılmadıkça ama saygımı yitirmeden gerekirse sert bir dille fikrimi belirtebilirim. neyden soğutmak mesela tam olarak?

Açın da sosyal medyada, eksi sozlukte erkeklerin kadinlari nasil elestirdigini okuyun biraz da...
Kadin kadinin kurdurur, dusmanidir laflarina oyle gicigim ki, sanki her yil binlerce kadin cinayetini kadinlar isliyor, sanki en acimasiz elestirileri kadinlar yapiyor... Aksine cogu kadin hemcinslerine destek oluyor burda da, reel dunyada da, ama siz kalkip kendi hemcinslerinizi boyle dusmanlikla suclarken karsi cinsin suclamasina hic sasmamali degil mi?

Herkes olumlu yorum yapmak zorunda degil ki.. Kim ne hissediyorsa onu yaziyor. Ayrica icimizden geleni yazmak en dogal hakkimiz.

Insanlarla dalga geçer gibi "hamile miyim acaba???" diye konu açanlara da mı yol gösterelim sizce? (Sozum isteyerek hamile kalmak icin cabalayan arkadaslarima degil, yanlis anlasilmasin.) Nasıl hamile kalındığını biliyor ama bunu nasıl öğreneceğini bilmiyor.
Bakin bazı noktalarda size katılıyorum ama burada acılan her konu için bu hassasiyeti göstermiyorum. Çünkü hepsi aynı hassasiyeti hak etmiyor. Cevap yazma o zaman diyeceksiniz belki ama o kadar imkan varken hala cahil kalmayı seçen insanlar sinirimi çok bozuyor artık benim.

Farkındaysanız “düşman” diye bir kelime kullanmadım. O kadar hazırsınız ki karşı atağa ne demek istediğimi anlamaya bile karşısınız

Hanımlar,
konular ve konulardaki yorumlar, ayrıca üyeler hakkında konu açmak yasaktır, çoğu kez sonu kavga ve banlamayla bitiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…