Kadının veya erkeğin aldatması arasında ne fark var?

italim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
10.130
7
206
Antalya
yeni üyeyim konuyu nereye açacağımdan emin olamadım yanlış açtıysam özür dilerim.bu bir alıntıdır nette okurken sizinle paylaşmak istedim.Alıntı yapmak yasak değildir umarım:uhm:

Kadının veya erkeğin aldatması arasında ne fark var?

Kadın ve erkeğin yetiştirilişinde ciddi fark var. Erkek belli bir yaşa geldiğinde komşunun kızına sarılıp yanağından öptüğünde baba, dayı, amca vs. ‘Kime çekmiş bakayım’, ‘Aferin’, ‘Adam olacak çocuk öpüşünden bellidir’ gibi tepkiler verebiliyor. Daha büyüdükçe ergen oldukça kızla birlikte olmak destekleniyor. Bir kıza bağlandığında ‘Ne oluyor?’ deniyor. Hatta birkaç tane kız arkadaşı arka arkaya olursa ‘Vay benim zampara oğlum’ şeklinde desteklenebiliyor. Cinsel ilişki onaylanıyor. Erkeğin cinsel ilişki deneyimi yoksa dayılar, amcalar ailenin akil adamları bir araya gelip ‘Ne olacak bu oğlanın hali? sen mi götürürsün, ben mi götürürüm geneleve?’ tarzında muhabbetler edilir.
Erkek olarak eğitilirken kadınlarla sık sık ilişkide bulunabilmek iyi bir şey olarak görülüyor. Kötü olan kısmı, ‘Karın kızar’dır. Aldatan erkeğe dışardan pek bir baskı olmaz. Erkek aldatmayı etik mesele olarak görmez.

Aldatan kadın kocayla sevişmez

Kadın ise küçüklükten itibaren bir erkeğe hizmet ve servis vermek üzere yetiştiriliyor. Sık sık erkek arkadaş değiştirmesi kabul edilen, desteklenen bir şey değil. ‘Biliyor musun anne, gittim erkek arkadaşımla yattım’ durumu olmuyor. Ama erkek bunu anlattığında herkesin gözü parlıyor.

Bir kadın şu veya bu şekilde evli ve bir erkeğe eğilimi oluyorsa bu cinsel anlamda olmasa ve duygusal boyutta yürüse bile kocasıyla artık rahat sevişemiyor. Yapamıyor kadın bunu, içi elvermiyor, zorlanıyor. Kadının kalbinde iki erkeğe duygusal bağlılık pek olmuyor. Kadın sevgili bulduğunda iki şey yapıyor: Ya kocayla ilişkisini kesiyor ya da sevgiliyle devam ediyor ama eşiyle cinsel ilişkide bulunmuyor. İkisini birden yapmakta ciddi bir zorlanma oluyor kadında.

kadın ve erkeğin aldatması arasında hiç bir fark yok
ikiside eşit ikiside yanlış ikisinin yaptığıda kocaman bir hataa yasakkelimeyasakkelime
ama şöylede bişe var erkekler yaparsa çapkınlık kadınlar yaparsa
vay bilmem ne olayına dönüyor mesele
erkeklerin yaptığı destekleniyor aman benim çapkın oğlum
canlar yakar şunu yapar bunu yapar ona her şey serbest
diye yetiştiren zihniyette asıl sorun :mymeka::mymeka:
oğlunun gezip tozduğu kızında bir ailesi babası abisi olduğunu düşünürlerse eğer
kimse kızının bu şekilde kullanılmasına göz yummuyorsa eğer
başkalarının kızlarınıda bunlara alet etmemeleri gerekiyor
onların aileleri var da kız yerden bitme mi onunda bir ailesi var
kısacası kendisine saygısı olan insan
evladınıda öyle yetiştirir...a.sa.s

kadının aldatması ile erkeğin aldatması evet aynı şey ama bizler aldatılan bir kadına git sende aldat öcünü al demiyoruz..
aksine hayır sakın yapma diyoruz..
aldatma bana göre kocaman bir şerefsizlik..gamyoncuiremsu

erkeğe yakışıyor;kadına yakışmıyor..
:1closedeyes:

a.s. teşekkür ederim arkadaşlar size katılıyorum tabiiki kadın ve erkeğin aldatması arasında hiçbir fark yok hata aynı.Ama toplumumuzda ki acı bir gerçekte erkek çocuklarının bu şekilde yanlış yetiştirilmesi ve burada da iş biz kadınlara yani annelere düşüyor gibi geliyor

Tek fark;
Erkekler cinsellik yaşamak için, skor için, değişiklik için aldatabilir
Kadınlar duygusal bir şeyler hissetmedikleri kişiyle cinsellik yaşayamazlar.

Ya da bana öyle geliyor, çünkü son zamanlarda kadınların da eşleri dışında sevgili yaptıklarını duyar olduk.. :a015:

Toplumda herkesçe kabul edilen 2 kritere göre yani din ve ahlak ölçülerinde ;erkeğin yapması günah,kadının yapması da günah,erkeğin yapması ahlaksızlık, kadının yapması ahlaksızlık,psikoloji ölçüsünde 2 taraf içinde yıkım,ama genel geçer toplum ölçülerinde erkeğin yapması bir yere kadar kabul edilebilir,kadının ki kabul edilemez,benim düşüncem ikiyüzlü toplum ölçülerinden bağımız;kadın-erkek,genç-yaşlı her taraf için de iğrenç ve kabul edilemez.

erkek ve kadın aldatması arasında hiç bir fark yok bana göre...
aldatma aldatmadır...
aldatan kadın ve erkek aynı konumdadır benim gözümde...
toplum ne düşünürse düşünsün...

kadın aldattığı zaman farklı gözle bakılıyor ama erkek aldatınca bir sürü bahane gösteriyor haklı çıkıyor
bence aradaki fark bu.kaydirigubbakcemile

bana göre de hiç bir farkı yoktur
ikisi de hayadan uzaklaşmış demektir...
Ama bizim toplum yapımız, adetlerimiz,gelenek-göreneklerimize göre kadının yapması iğrenç ve kabul edilemez bir olay...

kadın ya da erkek..
neticede insan..
hiç fark yok.
her ikisi de etik değil,her ikisi de insani değil..
bir nevi kişilik bozukluğu bence.
ama şöyle bir fark var ki;
kadınlar daha profesyonelce aldatıyor,daha gizli tutabiliyor.
hoş,neticede insan kendini kandırıyor..
kısır döngü..

doyumsuzluk işte hiç bi fark yok bence arada, bakıyorum evliliğinden bi sorunu olmayan mutlu sayılabilecek insanlar bile şaşırıyor, doyumsuzluk yani karaktersizlik her iki tarafta yapsa budur karaktersizliktir

Çok fark var çoook;
Erkek 1 anlık içgüdüyle anında aldatabilirken;
Kadınlar bu işi tahammüden yaparlar; beğeniriz, ölçüp tartarız, getirisini götürüsünü hesap eder, duyulmayacağına emin olduğumuz bir anda ve istediğimiz zamanda aldatırız.

Bu konuda onların üzerinde hiçbir baskı yokken; bizler çocukluğumuzdan beri üzerimizde olan baskı, değerler vs konulara rağmen aldatırız.
Kesinlikle aynı şey değil

çok basit;
kadın yapınca beynine kurşunu yer.
erkek yapınca erkektir ihtiyacı vardır elinin kiridir çocuklarımın babasıdır denip 3 maymun oynanır

bencede kadınlar aldatınca çok görülür erkekler erkektir yapar aslaa kabul edilesi bi durum değil mide bulandırıcı

cevremde nadıren rastladıgm bı durum aslında.. yanı erkege haha hihi kızlarlar gezmıs tozmus... kız cocuguna gelınce hööttt denmesı... bence ıkısı ııcnde dengelı bı yol bulunmalı.
ben aılem acısından bu konuda cok sukur oldukca memnunum... aılem her turlu dını vazıfesını yerıne getırmeye calısır bızlerıde oyle yetıstırmek ıster ama cook rahat bı hayatım var.. ( dını durumu belırmek zorunda kaldım tartısma cıkarma gıbı bı amacım asla yok kımseye satasma deıldır.. cunku rahat bı aılem var desem genelde tersı anlasılıyor yanı sankı dındar kesımın aılesı rahat olamazmıs gıbı.. )
cınsellık ne bana erkek kardesıme evlenmeden once guzel gosterılmıs yada desteklenmıs bı olay deıl lafı bıle asla olmaz... erkek arkadas meselesınde de lısede annem cok gozetırdı sıkmazdı ama ne yaptıgımızı bılırdı. erkek kardesım ıcınde aynısı gecerlı. sımdı ben unı.deyım erkeklerlede gorustugum oldu annemınde her zaman haberı oldu.. bu aralar kımse hayatımda yok bı saat kadar once annemın kollarında asık olmak ıstıyorum dıyede agladım ve annemde gayet guzel tesellı ettı benı.. o benım bırtaneeeeemmm :)) cok sukur onu bana nasıb eden Rabbıme..
erkek kardesım lısede ve annemın gızlı bı sekılde kontrolu altında (esya karıstırmak vs deıl sadece gıttıgı yerden bırlıkte oldugu kısılerden haberdar olmak seklınde) ama buyuyup bu delı caglarını atlatınca daha rahat olacagından emınım :)
aldatma meselesınde de yetıstırme seklımızden dolayda bay bayan ayrımı olması ımkansız Allah kımseyede yasatmasın. aldatan ıcınde aldatılan ıcınde psıkolojık bozukluk sebebı bence..

ben ailemde aldatmanın erkek yada kadın icin farklı yonleri oldugunu hic duymadım..her konuda esit yetistirildik babam dahi erkek evlenmeden once cinsellik yasıyorsa kadın neden yasamasın derdi hep bu ayrımcılıga bile karsıydı sadece kendimiz kullandırmamız icin tavsiyelerde bulunurlardı..onun dısında benim gozumde erkegin veya kadının aldatmasında hic fark yok

kadın aldatınca kötü oluyo erkek aldatınca delikanlı oluyo nolucak baska canım:mymeka:
ben ikisinede çok karsıyım allah göstermesin böle bişeyi... lmaz: lmaz: lmaz:

erkek beraber olduğu kisiye asık olsada sırf cinsel tatmin için aldatır,yine beraber olduğu kisiye asık olmaya devam eder..
ama...
kadın aldatırsa; beraber olduğu kişiyle herseyin bittiği anlamına gelir..kadın sadece cinsel tatmin için aldatmaz,duygusal tatmin icinde aldatır..bu da beraber olduğu kisiye artık asık olmadıgı anlamına gelir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…