kadınlar erkeklerden fazla konuşuyor.

iyivakit

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2006
159
2
48
Kadınların erkeklerden üç kat fazla konuştuğu bilimsel olarak ispatlandı.
Araştırmaya göre kadın günde 20 bin kelime sarf ediyor. Yani erkekten 13 bin kelime fazla...
Kadın psikiyatr Dr. Luan Brizendine, 'The Female Mind' (Kadın Zihni) adlı kitabında, ayrıca kadınların daha hızlı konuştuklarını, konuşmak için daha çok beyin hücresi kullandıklarını, beyin gücü harcadıklarını yazıyor. Yazar, kadınların erkeklerden daha konuşkan olmasının nedenini, iki cinsin beyinlerindeki kalıtsal farklılıklara bağlıyor ve bu farklılığı erkeklik hormonu testosteronun, erkek beynini biçimlendirdiği anne karnına dayandırıyor.
Erkeklerin bu özelliğinin yararı da yok değil! Yazar, testosteronun beynin duymayla ilgili bölümünü de küçülttüğünü, bunun da erkekleri eşlerinin ve sevgililerinin sözlerine 'sağır' kıldığını savunuyor.
:) :) :) :)
 
haha dogru valla.

Ayrica biz bayanlar konusurken daha detaya inebiliyoruz, erkekler daha üstten geciyorlar konulari.

Oh canimiza deysin bu konudada erkeklerden üstünüz hheeheheh
 
kızlar biz her konuda onlardan üstünüz ztn heheh ama çene konusunda asla bizi geçemezler
 
ya ama iyi konuşuyoruz da, karşımızdaki konuşmadıktan sonra insan kendi kendine konuşuyor belli bir zaman sonra ve bu durumda ben kendimi deli gibi hissetmeye başlıyorum:) en çok sorduğum soruda ne düşünüyosun oluyor, hani ben konuşurken o susuyor ya:) ama cevabı hep aynı HİİİİİÇ!! bu konuda yardımcı olabilecek varmı?

durum hep aynı katılıyorum
 
bence erkeklere laf anlatamamaktan daha fazla konuşuyoruz onlardan en azından ben bi dediğimi 3 4 defa tekrar dediyorum sonuç düşünün artık :kızgın:
 
Kadinlarin cok konustugu dogru ama erkeklere konustuklarimizi anlatabilmek icin bu gerekli gibi, bir sey soyluyorsunuz anlamiyor bir daha bir daha anlat e dolayisiyla cok konusan sonucta biz oluyoruz, az ve oz konusmak guzel ama anlasalardi eger
 
erkeklerin çogu üşengeç oldugu için 2 kelimeyi bi araya getirip bizi susturamıyolar tabii :)
 
sizi keyifle okuyorum, çatlıyorum gülmekten,yorumlar harika.daha şimdiden böyle düşünüyorsanız ,ileride ne olacak çok yaşayın siz.
 
Söz gümüşse sükunet altınmış kızlar,bence biz yanlış yapıyoruz gibi geliyor :1yes2:
 
erkekler ayrıntıya giremiyorlar..eğer bir kere söylendiğinde anlayabilen erkek olsaydı kadınlar da defalarca tekrar etmek zorunda kalmazlardı...bizler de anlamadı diye düşünüp tekrar tekrar aynı şeyi söyleyip ayrıntıya giriyoruz,inat ediyoruz anlasın diye..ama nafile...:kızgın:
 
Bi lafi bi kerede anlasalar cenemizi yormazdik
Cocuga anlatir gibi hep ayrinti vermek zorundayiz cünki:KK8:
 
Vallahi dogru tespit.
Bizde konusmazsak cok can SIKICI olurdu bu hayat ya...Hep özet, hep özet...:KK15:
Nerde bunun detayi? :KK24:
 
Benim çok sevdiğim insanı hasta eden bir kadının çenesi :KK43: bu yüzden bayan olarak az ve öz konuşmay karara verdim. bayanlar hakketen çok konuşuyor ... anlamıyorsa anlatmayın :)) çok konuşmayın kocanız sizin yüzünüzden genç yaşta ölüp gitmesin. çok konuşan kadınların eşleri çok çabuk ölüyor :KK43:(. dikkat ettim malesef öyle...
 
X