kadınlar evin maddi sorumluluğunun ne kadarını üstlenmeli?

lilith2013

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
791
234
123
Erzurum
kadınlar ev işini de üstlendikleri için eve yapacakları ufak katkının dışında ki tüm paralarını tasarruf etme hakkına sahipler bence..evin geçimini erkek yüklenmeli ve kadından ciddi bir katkı beklememeli..çünkü ev ve çocuk sorumluluğu eşit değil ,eve maddi katkının da eşit olması gerekmiyor..eğer kadın evin temizlik,ütü,yemek,çocuk bakımı yükünü çekiyorsa ,ki çekiyor..tüm parasını kendine ayırsa yeridir..gönüllü hizmetçilik yapıyoruz resmen bari bu hizmetçiliğin karşılığını gene kendi alın terimizden karşılayalım..valla tabiri caizse hizmetçilik ev işi.başkasının hizmetini görüyorsan,ve bu senin görevin haline gelmişse ne farkı var bunun hizmetçilikten..bir de patrona hizmet edip,ondan kazanacağın parayı da eşinin eline sayman bekleniyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğrusu haklısın. Hem çalışıyorsun hem de evin temizliği yemeği kocanın bakımı vs onları düşünüyorsun. Bir de maaşına ortakçılar çıkıyor. Oh ne ala doğrusu. Bak bir sene boyunca çok zor şartlar altında çalıştım ama eşimin ailesi eşimden yetmiyormuş gibi benden de para isteyip durdu. Yok küçük görümcenin okulu ev kirası yok büyük görümcenin dersanesi. Kendime bir kuruş ayırıp da biriktiremedim. Sen çalışıyorsan parana iki düğüm vur, eşinin yetmediği yerde evine harcarsın geri kalanını da kendi geleceğin için bankaya at.

ben öyle düşünmüyorum... evde hizmetçi olmakta ne demek ....
bizim öyle ayrı gayrımız yok katkı olarak ayrı hesap yapmıyoruz ama genelde sorumluluk bnde çnkü benim kazancım çok çok daha fazla hatta bütün para benm elime geçiyo çnkü eşimde bana bağlı çalışan şubelerden birinde müdür yani benm elemanım sayılır:)) o yzden ben alıyorum tüm maaşları :32:
temzilk olayına gelince ikimzde hiç bişi yapmıyoruz haftada 2 gün yardımcım geliyo :34:

bana göre evlilikte hesap kitap para ayrımı olmaz
tabi bu eşe göre değişir
eşimle mutluysam huzurum varsa neden paramı saklayayım ki
benim ve eşimin tüm maaşı eve gidiyor kalanla da birikim yapıyoruz
ben şimdi paramı ayırıp sıkıntıya düşeceksem ne anlamı kalıyor ki çalışmamım
çalışan insanlar sırf eşleri için çalışmıyor ki
kendi için de çalışıyor yarın öbür gün Allah korusun birşey olduğunda kendi ayakları üstünde durabilmek kendi kendine yetebilmek için
eşin düşünceleri de çok önemli
elimden parayı alıp kendi keyifleri için harcıyorsa sağa sola yediriyorsa zor görür
ama düzgün giden evlilikler için aynı şeyi düşünmüyorum

evlilik ortak yapılan birşey .evine katkıda bulunmak istemiyorsan neden çalışıyorsun anlamadım .orası senin evin başka birinin değil .ihtiyaç varsa paylaşırsın .kocan zenginse zaten senden para almaz .

bende anlamıyorum bunu 1 ay sonra evleniyorum ve nişanlım annesinden gördüklerini bekliyor benden annesi çalışmıyor her şeye de yetişiyor haliyle ama ben hem çalışıyorum eve maddi katkı yapıyorum hemde evi 4-4 lük çevirmem nasıl bekleniyor onu anlamıyorum. O zaman diyorum eve bolca para getir kimseye muhtaç etme bende evde herşeyin üstesinden gelirim merak etme. Oda işine gelmiyor tabi... Hem eski usul kadın herşeyi çevirsin isteniyor hemde yeni usul kadın maddi destek olsun isteniyor...Alla alllaa

Calisan bir bayanim
her seyimiz ortak

bayan ev isi yapiyorsa esinden
parasini sakinmali mantigini anlamadim

Evlilik musterek bir hayattir
evlilikte senin paran benim param
senin sorumlulugun
benim sorumlulugum olmamali

Zira biz oyle degiliz
her seyimiz ortaktir
esim yeri gelir yemek yapar
yeri gelir cocuklarin bezini degistirir
yeri gelir temizligi beraber yapariz

konu sahibinin dusuncelerine sahip olanlar da pozitif ayrimcilik yaparlar
ve erkek evlatlarini da bu zihniyetle yetistirirler

Hani kadin erkek esitti?

kusura bakmayin esitligi bozan hep bizler oluyoruz

ben olayı farklı açıdan bakmışsım olayı çekmişim biyerlere sanırımm neyseee karıştırmıyım:31:

Evlilik müessesini kadın bazında hizmetçilk anlayışına indirgeyen sağlıksız bir düşünce bence...

Sizinki evlenmek değil katlanmak olmuş biraz...

Son düzenleme:
bende anlamıyorum bunu 1 ay sonra evleniyorum ve nişanlım annesinden gördüklerini bekliyor benden annesi çalışmıyor her şeye de yetişiyor haliyle ama ben hem çalışıyorum eve maddi katkı yapıyorum hemde evi 4-4 lük çevirmem nasıl bekleniyor onu anlamıyorum. O zaman diyorum eve bolca para getir kimseye muhtaç etme bende evde herşeyin üstesinden gelirim merak etme. Oda işine gelmiyor tabi... Hem eski usul kadın herşeyi çevirsin isteniyor hemde yeni usul kadın maddi destek olsun isteniyor...Alla alllaa

ilginç. bir koltuğa iki karpuz sığdırmanı nasıl bekliyorlar? Hem 4 - 4 lük hizmet bekliyorsa o da biraz yardımcı olsun sana. Rabbena hep bana olmaz.

ilginç. bir koltuğa iki karpuz sığdırmanı nasıl bekliyorlar? Hem 4 - 4 lük hizmet bekliyorsa o da biraz yardımcı olsun sana. Rabbena hep bana olmaz.

dediğim gibi işlerine geldiği gibi,,, alıştırmamak lazım sanırım, nasıl başlarsa öyle gider derler ya bakalımm görücem...

ben öyle düşünmüyorum... evde hizmetçi olmakta ne demek ....
bizim öyle ayrı gayrımız yok katkı olarak ayrı hesap yapmıyoruz ama genelde sorumluluk bnde çnkü benim kazancım çok çok daha fazla hatta bütün para benm elime geçiyo çnkü eşimde bana bağlı çalışan şubelerden birinde müdür yani benm elemanım sayılır:)) o yzden ben alıyorum tüm maaşları :32:
temzilk olayına gelince ikimzde hiç bişi yapmıyoruz haftada 2 gün yardımcım geliyo :34:
canım herkes senin kadar şanslı değil
herkes senin gibi haftada 2 kez evine yardımcı alamıyor vede herkesin kocası kendisinin elemanı olamıyorr..
benim eşim öğretmen ben muhasebeciyim 3 aylık evliyim eşim benden 2 kat fazla maaş almasına rağmen ben yinede veriyorum maaşımı
evet eşler arasında böyle şeylerin lafı edilmemeli ama erkekte anlayışlı olmalı
ben eşime maddi anlamda yardımcı oluyorum ama eşim benim için
''yaa bu kadın hem çalışıyor hem ev işlerine yetişiyor hemde çalışmak zorunda olduğu bir sınavı var'' diye düşünmüyor..
Eşimin bana bu noktada haksızlık yaptığını düşünüyorum..
bence borç gibi ciddi bir durum yoksa erkek eşinin maaşına el sürmemeli..kadın da aldığı maaşı biriktirmeli...

kendi evimde niye hizmetçi olayım ki..orası benim evim ve benim dağınıklığım..
bende çalışıyorum eşimle maaşlarımız ortak..
giderlere gider kalanlarda birikim ..
temizlik konusunuda her temizlik yaptığımda olmasada genelde yardım eder bazen ben mesaideyken kendi yapar..

Erkek tek başına evi bakamıyorsa kadın da destek olmalı.Hayat müşterek.Erkek de evde iş yapacak,çocuk piş pişleyecek...Bu böyle...

Erkek tek başına evi bakamıyorsa kadın da destek olmalı.Hayat müşterek.Erkek de evde iş yapacak,çocuk piş pişleyecek...Bu böyle...

evet işte biz diyoruz ya hani hayat müşterek eşim yetişemiyor eve destek oluyum diye, ama her erkek de demiyor eşim eve destek oluyor bende evde azcık yardım ediyim diye...

dediğim gibi işlerine geldiği gibi,,, alıştırmamak lazım sanırım, nasıl başlarsa öyle gider derler ya bakalımm görücem...

Bence de alıştırma. Ben de eşimde yakamızı bir kere kaptırdık şimdi kurtaramıyoruz. Başka zamanlar para istemeleri hariç. Geçen sabah biz uyurken görümce gelip abisinin cüzdanından para almış. Hem de aysonuydu. Başka paramız da yoktu evde de yiyecek içecek kalmamış alışverişe çıkmam lazım para yok. Bu durumlara geldik yani yüz vere vere.

ilk evlendiğimde çalıştığım için her işi ortak yapıyorduk aldığımızıda ortak harcıyorduk. busorun yoktu yani o zaman olsa derdim ayrı gayrı olmaz diye ama bugün bende sizin gibi düşünüyorum çocuk oldukdan sonra bütün gün yemek yap temizlik yap çocuk bak bide artık çalışmıyosun diye para katkın olmadığı için adam yerine konmuyosun. evle ilgili bütün işler senin görevin neden bütün gün ne yapıyosun evde oturuyosun yorulmuyosun bençalışıp para getiriyorum oluyor maalesef.

Bence de alıştırma. Ben de eşimde yakamızı bir kere kaptırdık şimdi kurtaramıyoruz. Başka zamanlar para istemeleri hariç. Geçen sabah biz uyurken görümce gelip abisinin cüzdanından para almış. Hem de aysonuydu. Başka paramız da yoktu evde de yiyecek içecek kalmamış alışverişe çıkmam lazım para yok. Bu durumlara geldik yani yüz vere vere.

fenayyymıışş dediğin gibi yüz vere vere oluyo böyle ilk zaman hemen tatlı sert bir uyarıyla çizgiyi çizmek gerekiyor ilkinden amaan nolcak elime mi yapışır aman nolcak alıversin deniyo zamanla bu olaylar arttıkça sinir bozuyoo . Bakalım bende böyle konuşuyorum ha bire ama olayları yaşarken nasıl olucam dediklerimi uygulayabilcekmiyim görücem

evet işte biz diyoruz ya hani hayat müşterek eşim yetişemiyor eve destek oluyum diye, ama her erkek de demiyor eşim eve destek oluyor bende evde azcık yardım ediyim diye...

Bu da bizlerin elinde.Şayet,anneler erkek çocuklarını paşa gibi yetiştirmezse onlar da eşlerine yardım ederler. ;)

fenayyymıışş dediğin gibi yüz vere vere oluyo böyle ilk zaman hemen tatlı sert bir uyarıyla çizgiyi çizmek gerekiyor ilkinden amaan nolcak elime mi yapışır aman nolcak alıversin deniyo zamanla bu olaylar arttıkça sinir bozuyoo . Bakalım bende böyle konuşuyorum ha bire ama olayları yaşarken nasıl olucam dediklerimi uygulayabilcekmiyim görücem

Ezdirme canım kendini. Kendinden ödün verdikçe eziliyorsun. Ben hep iyi niyetimin ceremesini çektim. Ama bitti. Bu anlattığım son olay bardağı taşırdı. Sanki abisinin han hamamları varmış dünyaları kazanıyormuş gibi davranıyorlar. Halbuki kp çiftçi daha geçen sene iki tane ayrı ayrı zeytinlik aldı. Bizden zenginler ama gözleri bizde hep. Ben de hamileyim şu an bu yüzden işi bırakmak zorunda kaldım. Bebek de olunca inşallah daha fazla yüklenmezler üzerimize diye umut ediyorum.

Back
X