Merabalar,
Tummmm sosyal medyada kadinlar gunuyle alakali paylasim yapmayan kimse yok.
Esler/sevgililer cicekler bile yoluyorlar, inanin hani su gozlerini yukari diken smiley varya akilli telefonlarda, o bakisla bi goz attim sosyal medyaya, ardindan elime bidaha almadim telefonu.
Herkes elbette kendi bilir neyi nasil 'kutlayacagina' (kutlanacak ne var cozemiyorum gerci) ama Turkiye'de neden bukadar abartiliyor. Inanin anlamaya calisiyorum. Ofiste az once bikac kisiye kadinlar gunu oldugundan bahsettim, yahu Avrupa'da cogu normal insanin haberi bile yok. Avrupa'da kadin haklari cignenmiyor, siddet/istismar yok filan muhabbetine girmeyin hic alakasi yok konuyu oraya goturmek istemiyorum da zaten.
Yani hanimlar, tum samimiyetimle soruyorum, bu kadinlar gunu sizin icin neden bukadar onemli/onemsiz? Kadinlar gunu olayini buyutuyor muyuz memlekette? Ve en onemlisi, neden??
ps; sevgililer gunu/anneler/babalar gununden farkli bir kategori bu kadinlar gunu bence, o gunler sonucta marketinglesti, alisveris/hediyelesmeler/kutlamalar filan daha bir normal geliyor bana.
aynen, bunuda sordum kendi kendime, ulkede ciddi bir siddet vs var kadina karsi. ama bunu tek bir gune sigdirmak yeterli degil ki. bu gunun zaten var olusunu bu amaca baglamak okey, anlasilir bisey, ama cicekler bocekler hediyeler...gereksiz!indirimler oluyor
ülkede bir tek bu zaman daha dikkat çekiyor kadın cinayetleri, dernekler, kurumlar istatistik ve raporlar yayınlıyorlar. kadın sorunlarına yönelik bi farkındalık oluyor
ama çiçekle çikolatayla kutlanmasını ben de anlamıyorum.
iste bu yuzden belkide cok yapay geliyor bana!!! anneler bile kiz ve erkek cocuklarina farkli/yanlis prensipler edinmelerine yardimci olurken, kalkip hangi farkindaliktan bahsediyoruz. sorunu bir gunde bunu kutlamakla, anmakla mi cozecegiz?? hayir. cok baska baska seyler gerek toplumda ciddi bir fark istiyorsak.Bence abarti.
Laf yerine icraat olsa tamam diyecegim.Daha anlamli olur onemli adimlar gorsek..Bir karikatur var ya "neydi o dunku havan"diye aynen o hesap.
Yapay geliyor bana bu ozlu sozler,videolar vs...Kadin haklarini savunmak,kadina iskenceyi,siddeti engellemek adina harekete gecirici adimlarin bunlar oldugunu dusunmuyorum.Farkindalik yarattigina bile cok emin degilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?