- 4 Mart 2021
- 31
- 25
- 3
- 33
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Böyle bir rapor aldım bugün ik aradı bunun kanunda geçerliliği yok dedi doğru olabilir mi acaba?Oncelıkle ıstıfa etmeyın.Saglık raporu alarak tek hekım raporuda gecerlı bu ıste calısmaya uygun deıldır yazdırın.Uygun bır ıs varsa o bolume yoksada saglık sevebı ıle cıkarıp tazmınatınızı vermelerı gerekır.32. Haftada başlar rapora cıkma hakkınız.Yanı daha erken .Ama saglık raporunu deneyebılırsınız.
Pekı bu saglık kurulu raporumu ?Tek hekım tarafındanda verılır .Tam tesekkullu hastane olması gerekır .Böyle bir rapor aldım bugün ik aradı bunun kanunda geçerliliği yok dedi doğru olabilir mi acaba?
Ayy içime su serptiniz sağ olunHamileleri işten çıkartmak yasak diye biliyorum zorlanırsanız 170 i arayın hemen iş yeri ile irtibata geçiyolar
Bugün benim için çok zor bir gündü.Güya kadınlar günümü kutlayan yöneticiler bugün önüme A4 kağıdını koydular istifa et diye.Ben . ..Evim firmalarında satış uzman yardımcısı olarak çalışıyorum.Masa başı iş.Zaten işe alım sürecinde sahada çalışmam dedim saha işi yok dediler Belim de fıtık ve _kayma var.Ayakta duramıyorum ve 7 haftalık hamileyim.Bugün pazarlama müdürü ve şube müdürü diğer arkadaşlar gibi benim de sahaya çıkmamı istedi ben de çıkamam sağlık problemlerim var deyince istifaya zorlandım.Kağıdı koydu önüme istifa et diye çok üzüldüm.Hamileliğimi bilmiyorlardı söyledim insan kaynaklarına ve şube müdürüne mail attım.Şimdi olmasa da önümüzdeki ay tüm kadroyu çıkarırlar.Baskıyla herkes istifa eder.En erken nasıl rapor alabilirim kaçıncı haftada rapor alınıyor maddi olarak çalışmam lazım.Ücretsiz izine çıkarmak gibi bişey yapmaya hakları var mı hamilelikten dolayı?
Yorum yazan herkese çok çok teşekkür ederim yalnız olmadığımı biliyorum Rabbimin ve sizin sayenizde Allah hepinizden razı olsun
Ekran görüntüsü alıyorum çok sağ olunİş Sağlığı ve güvenliği yasasında "işten kaçınma hakkı" vardır. Ben iş güvenliği uzmanıyım..İşveren çalışanı hayati tehlikeye düşürecek veya riskli görevler veremez...İşten kaçınma formu doldurup insan kaynaklarına teslim edin...Kopyasını da saklayın ...Yarın öbürgün sahaya cıkmıyor diye sebep gosterdiklerinde elinizde belge olur, mahkemeye verir tazminat alırsınız
Hamileler ücretsiz izine çıkıyor mu 170 i aradım biri evet dedi biri 1 hafta dediişe ne zaman başladın?
Ben şu an ücretsiz izindeyim hamilelikten dolayı. Pandemi dolayısıyla böyle bir hakları var. Bahane de pandemi dönemi hamile çalıştırıp vebal almak istemiyoruz oldu.
Ben de vardiyalı çalışıyordum. Kanunen hamilelerin gece vardiyasında çalışması yasak. Gündüze çekmektense beni ücretsize çıkardı. İşyerim kçöden çıktığı için kçö de alamıyorum. Bu durumda hakkımızı arayabileceğimiz bir dönemde değiliz ne yazık ki.
Hamileler ücretsiz izine çıkıyor mu 170 i aradım biri evet dedi biri 1 hafta dedi
Hamileleri işten çıkartmak yasak diye biliyorum zorlanırsanız 170 i arayın hemen iş yeri ile irtibata geçiyolar
Sahada ki arkadaşlar çok mutlu gidiyor 3 saat bir yerde oturup çalıştım diyorlarmış kartvizit toplayıp geliyorlarmış.Elimizin bu kadar zayıf olmasına çok üzüldümŞu an işten çıkarma yasağı var. Bu sebeple herhangi bir çalışan hamile olsun olması kronik hasta olsun olmasın hiçbir gerekçe gösterilmeden, çalışanın onayı alınmadan, pandemi koşullarını bahane ederek ücretsiz izne çıkarılabiliyor. Ben de aradım, iş hukukunda uzman arkadaşıma danıştım, eşimin şirket avukatına danıştım. Bir çözüm bulamadım.
süreç bittiğinde de işten tazminatın ile çıkarılmayacağının da garantisi yok. Ama şu an iş yerlerine tazminat ödetmemek için ücretsiz izin serbestliği geldi.
iş yeriniz kçöden faydalanıyorsa bu süreçte kçö alabilirsiniz belki.
yani sen sırf şu saha işini yapmak istemediğin için, bu bahsi kapatıp konunun onunla alakası yok bütçesel sıkıntılardan dolayı seni ücretsize çıkarıyoruza getirebilirler lafı. Bir şey olduğunda saha işi yapmak istemiyor meselesini asla gündeme getirmeyeceklerine emin olabilirsin. Oradan yürürüm diye de ümitlenme bence.
eğer keyfi bir durum değilse çalışabilecek durumdaysan bence konuyu uzatma çalış sahada.
Ekran görüntüsü alıyorum çok sağ olun