• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar kukla gibi

Kadınlar da kendilerini satmasınlar. Düzen sömürmek istiyorsa kendini sömürtmessin olur biter.

Mankenlere fotomodellere kıçlarını açıp para kazanmak kolay geliyor. Erkeklerin alınteriyle para kazanmaya itirazları yokken sen kolay para peşinde koşarsan sana kim saygı duysun kardeşim? Cidden erkekle eşit olmak isteyen kadın işine gücüne alın terini katacak emek verecek, çalışmaktan mücadeleden kaçmayacak.

Oo bu kkya ne oluyor ya? Müthiş vallahi iki gündür ciddi meseleler tartışılıyor. :super:

Aynen
Filozof olduk yahu:deli: önce sınıf çatışması sonra kadın bedeninin sömürülmesi...sırada ne var çok merak ediyorum , ilkçağ filozoflarının içdünyaları konusu açılırsa şaşırmam:110:

Yabancı bir kadın, okuduğu bölüm itibariyle bir araştırı yaparken, film afişlerindeki başsız kadınlar dikkatini çekiyor. Bunun üzerine bir tez hazırlamıştı, denk geldim okudum. Fotoğraflarla tek tek kanıtlar halinde derlenmiş bir yazıydı. Hemen zaten sizin de aklınızda oluşmuştur, bacaklarını açmış bir kadın, beline kadar var afişte, erkekler ise yüzleriyle bacak arasından bakıyorlar. Ya da bir kadın vücudu kenarda siluet halinde, yine kadının yüzü yok arkası dönük, erkeklerin yüzleri afişte. Ve benzerleri, bir ton... Kadınların yüzleri yok, vücutları var...

Kadın vücudu sadece bugün değil, yüz yıllardır obje... Estetik olarak harika bir dizayn çünkü, ressamların resimlerinde, şairlerin şiirlerinde...

Daha bol bol yazılır da, özeti başta arkadaş vermiş: Sex Sells

sadece kadın değil ki, çocuk ve erkek bedeni de sömürülüyor,
utku uysal ın sacit aslan ve izzet çapa ile bir röportajı var, çok çarpıcı alt metinler var mesela orda, erkek bedeni feminenleştirilerek sahneye atılıyor, çünkü daha iyi iş yapıyor, sonrası cinsiyet değiştirme ameliyatına ve pişmanlığa kadar varıyor.
bakın hem maskülen erkekler, hem feminen erkekler bedenleriyle iş yapıyorlar artık.
çocuk manken/çocuk oyuncu adı altında sömürülen çocuklar hep vardı,
JonBenet Ramsey en çarpıcı örneğidir bedeniyle sömürülen ve sonunda öldürülen çocukların.
özetle sistem böyle işliyor çünkü alıcı bunu istiyor, arz/talep, kolay kolay da değişmez. kurbanlar biz miyiz onlar mı, orası da tartışılır.

Sex objesi halinde kadın
Biscolata erkekleriyle bu durumu biraz değiştirmeye çalışıyorlardı ama :KK76:
Böyle gelmiş böyle gider biz düzeni nasıl değiştirelim ki? Marilyn Monroe'dan beri sinema bir seks yıldızı yaratıyor mesela bakın yaratıyor diyorum

Kesinlikle çok haklı bir konu.. kadının sex objesi olarak görülmesi cidden çok aşağılık bir durum.. ama eklemek istediğim bir konu var evet alınteriyle para kazanan kadınlar da alıyor nasibini bu durumdan . yaşadığımı söyleyim musallat oluyorlar. Her kadına parayla gösterişle sahip olabileceklerini sanıyolar. Hiç bıkmadan usanmadan çünkü kadınlar artık o profilde görülüyor.:sinirli:

Beyin yoksa geriye meme ve popo kalıyor satacak. Ne yapsın o yavrucak, eldeki imkanları kullanarak açtıkça açıyor elbette şartlar gereği.

Bunun düzenle veya erkeklerle ilgisi yok. Talep o yönde olabilir bunu tartışmıyorum ama IQ 55 olduğunda aradaki açığı kapatmak için memelere 400 ml ekletmek gerektiğini düşünen çok fazla kadın var ortalıkta dolaşan. Geçen bir tanıdığım şöyle dedi mesela '' Bu Alman Şansölyesi Merkel ne kadar da çirkin bir kadın. Çirkin olanların kafası daha çok çalışıyor ve iyi mevki sahibi oluyorlar'' şeklinde beyin yakarcasına ifadeler kullanmıştı. Bir kadın bile bu şekilde düşünebiliyorsa eğer, bence bizim sorunumuz düzenle falan ilgili değil

Dogru diyorsunuz da mankenlik yapan bir kadin bir kac sene icinde evini arabasini aliyor hem de en luksunden, gelecegini garantiliyor. Ayni kisi temizlige gitse bu dediklerimi emeklilik civarinda alabilecek o da orta halli bir ev gibi. Yani kim kimi somuruyor belli degil aslinda.

Modern dünyanın yarattığı kadın algısı ve yeme bozuklukları arasındaki ilişkiyi gösteren çok ciddi çalışmalar var. Blumia, anoreksiya hiç olmadığı kadar artan bir seyirde. Toplumsal cinsiyet algısının yarattığı sorunlar saymakla bitmez.

Kadınlar daha bilinçli, daha kendileriyle barışık ve özgüvenli olmalılar ki yükselen bazı trendler kendine yer bulamasın.

sadece kadın değil ki, çocuk ve erkek bedeni de sömürülüyor,
utku uysal ın sacit aslan ve izzet çapa ile bir röportajı var, çok çarpıcı alt metinler var mesela orda, erkek bedeni feminenleştirilerek sahneye atılıyor, çünkü daha iyi iş yapıyor, sonrası cinsiyet değiştirme ameliyatına ve pişmanlığa kadar varıyor.
bakın hem maskülen erkekler, hem feminen erkekler bedenleriyle iş yapıyorlar artık.
çocuk manken/çocuk oyuncu adı altında sömürülen çocuklar hep vardı,
JonBenet Ramsey en çarpıcı örneğidir bedeniyle sömürülen ve sonunda öldürülen çocukların.
özetle sistem böyle işliyor çünkü alıcı bunu istiyor, arz/talep, kolay kolay da değişmez. kurbanlar biz miyiz onlar mı, orası da tartışılır.

Kadın, erkeğe nazaran daha bir kalıp içinde Pelin, Hollywood'un görünmez kuralları var mesela, aslında herkes bunun farkında. Erkeğin yaşı yoktur rol için, ama kadının vardır. Kadın 30 olduğunda, sektör içinde barınabilmek adına estetik müdahalelere baş vurur. Ayrıca erkeklerin filmlerden aldıkları ücret, başrol kadınların en az iki katıdır.
Eskiden daha da betermiş, ilk kez çıplak bir kadının gösterildiği filmde, kadının kazandığı para evinin kirasını ödemeye yetemezken, aynı filmden erkek oyuncular almış yürümüş. Daha çok böyle hikaye var, mesela daha geçen gün bir sosyal içerik platformunda tereyağlı tecavüz sahnesi olan malum film eleştiriliyordu. Kadının, o sahneden haberi bile yokmuş o sahne çekilene kadar. Kadın psikolojik olarak çöker ve oyunculuğunu yapamaz hale gelirken, film kült oluyor ve yönetmeni olsun, diğer başrol erkek oyuncusu olsun deli para ve itibar kazanıyor.

Kurban daha çok kadınlar ve çocuklar her zamanki gibi.

Dogru diyorsunuz da mankenlik yapan bir kadin bir kac sene icinde evini arabasini aliyor hem de en luksunden, gelecegini garantiliyor. Ayni kisi temizlige gitse bu dediklerimi emeklilik civarinda alabilecek o da orta halli bir ev gibi. Yani kim kimi somuruyor belli degil aslinda.

Aynen, çok yerinde bir tespit. Kimse hikaye anlatmasın sömürü var diye. Ülkesinin kuruluş tarihini bilmez ama on tane rimel markasını soluksuz sayar haspam. Kazandığı ettiği zerre kadar ilgilendirmez kimseyi elbette, neticede kendisini bağlar ama riyakarca yaklaşım sergileyerek sömürülmekten bahsetmesi tezat bir durum olur. Asıl onlar, tırnaklarıyla kazıyarak bir noktaya çalışan hemcinslerinin hayallerini memeleriyle sömürüyorlar.

Kadın, erkeğe nazaran daha bir kalıp içinde Pelin, Hollywood'un görünmez kuralları var mesela, aslında herkes bunun farkında. Erkeğin yaşı yoktur rol için, ama kadının vardır. Kadın 30 olduğunda, sektör içinde barınabilmek adına estetik müdahalelere baş vurur. Ayrıca erkeklerin filmlerden aldıkları ücret, başrol kadınların en az iki katıdır.
Eskiden daha da betermiş, ilk kez çıplak bir kadının gösterildiği filmde, kadının kazandığı para evinin kirasını ödemeye yetemezken, aynı filmden erkek oyuncular almış yürümüş. Daha çok böyle hikaye var, mesela daha geçen gün bir sosyal içerik platformunda tereyağlı tecavüz sahnesi olan malum film eleştiriliyordu. Kadının, o sahneden haberi bile yokmuş o sahne çekilene kadar. Kadın psikolojik olarak çöker ve oyunculuğunu yapamaz hale gelirken, film kült oluyor ve yönetmeni olsun, diğer başrol erkek oyuncusu olsun deli para ve itibar kazanıyor.

Kurban daha çok kadınlar ve çocuklar her zamanki gibi.

Aynen
Jennifer Lawrence izlemem ama çıktı gelir uçurumuna açıkça isyan etti helal olsun. Düzene çomak sokmak cesaret ister.

Diğer kadını ben de okudum genç saftım, senaryoda olmayan sahne için keşke menajerimi çağırsaydım demiş. Tecavüze uğradığımı hissettim demiş. Yönetmen de Marlon Brando da genç bir kızın bedeninden faydalanıp ün şöhret peşinde koşan sapkın tecavüzcüler bence.

Bir de soyle dusunun, onunuzde yapacaginiz iki is var.

A isinde emeginizle calisiyorsunuz, maasiniz kit kanaat yetiyor, hem isle hem evle ugrasmak zorundasiniz, belki patronunuzdan belki musterilerden turlu saygisizlikla karsilasiyorsunuz ve sesiniz cikmiyor. Gelecege dair guvendiginiz tek sey emekliliginiz, o da basarabilirseniz. Evet gururlu bir isiniz var ama bedenen o kadar yoruluyorsunuz ki kendinize bakim yapmak bile icinizden gelmiyor, yapmaya kalksaniz maddiyatiniz ne kadar el veriyorsa o kadar yapiyorsunuz. Gardrobunuza yeni bir kiyafet almak bile sizin icin buyuk bir sey.

B isinde ise yapmaniz gereken tek sey bakimli olmak. Bunu da zaten sponsorlariniz vs hallediyor. Hem de en ust duzey bakimlar yapiliyor estetige kadar. Kiyafet almak mesele degil uzerine para verip markamizdan giyin diyorlar. Guzel paralar kazaniyorsunuz, geleceginiz maddi olarak garantili. Onun disinda herkesten saygi ve surekli olarak begeni topluyorsunuz. Girdiginiz her ortamda hurmet goruyorsunuz. O emek gucuyle calisan kadin ve hatta onun kocasi bile B isini yapan kadini agzi acik izliyor, yolda karsilassalar birlikte foto cekinip facebooka profil fotosu yapacaklar. Vucut olarak yipranmiyorsunuz, sik sik yurtdisi tatillere gidiyorsunuz kafaniz rahat.

Simdi ne is yapildigindan bagimsiz olarak hangi isi secerdiniz? Gercekci olun ama.

Aynen, çok yerinde bir tespit. Kimse hikaye anlatmasın sömürü var diye. Ülkesinin kuruluş tarihini bilmez ama on tane rimel markasını soluksuz sayar haspam. Kazandığı ettiği zerre kadar ilgilendirmez kimseyi elbette, neticede kendisini bağlar ama riyakarca yaklaşım sergileyerek sömürülmekten bahsetmesi tezat bir durum olur. Asıl onlar, tırnaklarıyla kazıyarak bir noktaya çalışan hemcinslerinin hayallerini memeleriyle sömürüyorlar.

Katılıyorum

Ben bekarım ve hayatta kalmak için çalışmaya ihtiyacım var başka gelir kaynağım yok

İşyerleri mesela kadınlara çalışmasalar da olur kocası sevgilisi bakar; kendini birine yamar gözüyle bakıyor. İşten biri çıkarılması gerektiğinde önce bekar kadın seçenek, bekar erkek değil.

Toplumdaki kadınların kocam bana baksın kafası yüzünden tüm kadınlar zarar görüyor.

Aynen
Jennifer Lawrence izlemem ama çıktı gelir uçurumuna açıkça isyan etti helal olsun. Düzene çomak sokmak cesaret ister.

Diğer kadını ben de okudum genç saftım, senaryoda olmayan sahne için keşke menajerimi çağırsaydım demiş. Tecavüze uğradığımı hissettim demiş. Yönetmen de Marlon Brando da genç bir kızın bedeninden faydalanıp ün şöhret peşinde koşan sapkın tecavüzcüler bence.

Evet, hele açıklaması daha bir kan dondurucu "Gerçekçi olsun istedim, masum bir genç kadının gerçek göz yaşlarını seyircilere izletmek istedim" filan diyor. Sanat adı altında millete tecavüzü yedirmek işte.

Back
X