• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar Kulübü'nü Protesto Ediyorum Çünkü....

isteyen doğurur, isteyen doğurmaz
kimsenin haddine değil
başkaların adına karar vermek!..

doğuranın nasıl geçerli sebepleri varsa
doğurmayanında vardır..
herkes haddını bilsin..

neden sokakta kalan annesız babasız çocuklara yardım etmıyorsunuz??
evlatlık edınmıyorsunuz???

onların canı yok mu??
kalkmış ta nutuk çekiyorsunuz insanlara!.

doğurana da doğurmayana da saygım sonsuz..

isteyen doğurur, isteyen doğurmaz
kimsenin haddine değil
başkaların adına karar vermek!..

doğuranın nasıl geçerli sebepleri varsa
doğurmayanında vardır..
herkes haddını bilsin..

neden sokakta kalan annesız babasız çocuklara yardım etmıyorsunuz??
evlatlık edınmıyorsunuz???

onların canı yok mu??
kalkmış ta nutuk çekiyorsunuz insanlara!.

doğurana da doğurmayana da saygım sonsuz..

:)))) ınan komık buldum bı cana kıymanın gecerlı nedenı sokaktakı cocukları örnek vermekmıdı.kı knumuzda bu deıl zaen.sız sokaktakı kımsesızlerın ardına sıgınarak yapılan acımasızlıgımı örtuyorsnuz.ınanamıyorum bayanlarımıza .eger cocuk doğurmamak ıcın sebebı var ıse önlemını basatn alacak.anlaatbıldımmı.cocgu yaptıktan sonar deıl.

Son düzenleme:
Burda kürtaj cinayettir, kürtaj yaptıran katildir diye yazan kişiler düşünemiyor mu ki, zorunlu sebeplerle kürtaj olan bir soru kadın var burda, onlar isteyerek mi yaptırdı. Onları üzdüklerini düşünemiyorlar mı? EMPATİ = 0. Amaçları ne yani, katil yazınca... Ayrıca merak ediyorum, burda böyle yazmak kolay tabi, çıksın dışarda da desin kürtaj yaptırmış bir kadına sen cinayet işlemişsin katilsin diye, diyebilir mi acaba, yoksa anca arkasından mı konuşur? Kürtajla ilgili açılan bir konu vardı, sayfalarca yazıldı. İlk başlarda konu gerçekten güzel bir şekilde tartışıldı, kimse birbirine hakaret etmeden fikirlerini paylaştı. Yani FİKİR PAYLAŞIMI yapıldı, hakaret yapılmadı. Ama sonlara doğru bu şekilde hakaret edenler de konuya katılınca, tartışma ortamı kayboldu ve konu kapatıldı... Bu şekilde karşısındakinin durumunu, başından neler geçtiğini bilmeden - etmeden, empatiden bihaber bir şekilde hakaret edip, insanları etiketleyenler oldukça, daha çok böyle konu kapanır.

Burda kürtaj cinayettir, kürtaj yaptıran katildir diye yazan kişiler düşünemiyor mu ki, zorunlu sebeplerle kürtaj olan bir soru kadın var burda, onlar isteyerek mi yaptırdı. Onları üzdüklerini düşünemiyorlar mı? EMPATİ = 0. Amaçları ne yani, katil yazınca... Ayrıca merak ediyorum, burda böyle yazmak kolay tabi, çıksın dışarda da desin kürtaj yaptırmış bir kadına sen cinayet işlemişsin katilsin diye, diyebilir mi acaba, yoksa anca arkasından mı konuşur? Kürtajla ilgili açılan bir konu vardı, sayfalarca yazıldı. İlk başlarda konu gerçekten güzel bir şekilde tartışıldı, kimse birbirine hakaret etmeden fikirlerini paylaştı. Yani FİKİR PAYLAŞIMI yapıldı, hakaret yapılmadı. Ama sonlara doğru bu şekilde hakaret edenler de konuya katılınca, tartışma ortamı kayboldu ve konu kapatıldı... Bu şekilde karşısındakinin durumunu, başından neler geçtiğini bilmeden - etmeden, empatiden bihaber bir şekilde hakaret edip, insanları etiketleyenler oldukça, daha çok böyle konu kapanır.

kendı adıma söluyorum kürtaja karsıyım dedım ama ayırdım hep vırrgul koydum zorunlu mecburıyettn kurtaj olmak zorunda kalanlar dıye.ama bıle ısteye keyfı ılıskıye gırdım kounmadım hamıle kaldım aldııcam dıyenlere ck ama ck karsıyım.bastan alınması gerekmezmı önlemı sızce?

:)))) ınan komık buldum bı cana kıymanın gecerlı nedenı sokaktakı cocukları örnek vermekmıdı.kı knumuzda bu deıl zaen.sız sokaktakı kımsesızlerın ardına sıgınarak yapılan acımasızlıgımı örtuyorsnuz.ınanamıyorum bayanlarımıza .ege ccok doğurmamak ıcın sebebı var ıse önlemını basatn alacak.anlaatbıldımmı.cocgu yaptıktan sonar deıl.

niye komık geldı ki??
onlarında canı yok mu?

onların tek sebebi; bilinçsizce doğurulup bır yere atılmaktan gelmıyor mu??

hiç bir şeyin ardına sıgınmıyorum, öyle bir şeye ihtiyacım yok..

ayrıca önlemını baştan alıcak kadar olgun mu bakalım

Son düzenleme:
niye komık geldı ki??
onlarında canı yok mu?

onların tek sebebi; bilibçsizce doğurulup bır yere atılmaktan gelmıyor mu??

hiç bir şeyin ardına sıgınmıyorum, öyle bir şeye ihtiyacım yok..

ayrıca önlemını baştan alıcak kadar olgun mu bakalım

e yazık tabı keske hepsının bı evı yuvası olsa ama o doğmamıs bebege yazık deılmı kıyamam ya.belkıde annelıgın verdıgı duygusallıktan böle dıyorum.ama ben yapamam yanı kıyamam

kendı adıma söluyorum kürtaja karsıyım dedım ama ayırdım hep vırrgul koydum zorunlu mecburıyettn kurtaj olmak zorunda kalanlar dıye.ama bıle ısteye keyfı ılıskıye gırdım kounmadım hamıle kaldım aldııcam dıyenlere ck ama ck karsıyım.bastan alınması gerekmezmı önlemı sızce?

haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum. doğum kontrolü olarak kürtaj olmanın hiç bir mantıklı gerekçesi olamaz, hiç bir şekilde korunmayıp işin sadece zevk tarafını düşünüp hamile olunca aldırmak bence hiç bir şekilde doğru bir şey olamaz. fakat şu da var, kadın korunmuştur ama hamile kalmıştır ve bununla birlikte maddi durumu kötüdür, ya da eşiyle arası kötüdür, ayrılmayı düşünüyordur; bu durumda aldırmasında ben yanlış bir şey görmüyorum. ya da sağlık sorunları vardır. zaten bu şekilde sizin gibi yazanlar oldukça konu hakarete kavgaya dönmez. benim sözüm gelip CİNAYET!!! KATİL!!! diye nutuk atanlara. Tabi sanki bu durum onun başına hiç gelmeyecekmiş gibi konuşmak kolay. Bir gün aldırmak zorunda kalırlar sağlık sebebiyle vs.. o zaman anlarlar herhalde, hakaret etmenin nasıl birşey olduğunu... kürtaj olnların sonradan nasıl bir yıkım yaşadıklarını hayal edemiyorum, bir kadın için çok zor birşey bu. kimse güle oynaya gidip yaptırmaz ki. düşük yapan kadınlar, kendi ellerinde olmamasına rağmen o kaybettikleri bebeği hayatları boyunca unutamazken, kürtajın kadında yaptığı yıkımı ben hayal edemiyorum. o nedenle buraya gelip cinayet vs. yazanları gerçekten anlamıyorum, kendi başlarına gelince bu dedikleri sözleri hatırlarlar mı acaba?

Son düzenleme:
:)))) ınan komık buldum bı cana kıymanın gecerlı nedenı sokaktakı cocukları örnek vermekmıdı.kı knumuzda bu deıl zaen.sız sokaktakı kımsesızlerın ardına sıgınarak yapılan acımasızlıgımı örtuyorsnuz.ınanamıyorum bayanlarımıza .eger cocuk doğurmamak ıcın sebebı var ıse önlemını basatn alacak.anlaatbıldımmı.cocgu yaptıktan sonar deıl.

Ne kadar kolay dediniz. Önlemini baştan alacak.
12-13 yaşındaki kızlarımızın ulu orta tecavüze uğrayıp hamile kaldığı ve bunun sorumlularının cezasını bile çekmeden beraat ettirildiği bir ülkede yaşıyoruz.
Her şey tos pembe değil. Anlatabildim mi?

Son düzenleme:
e yazık tabı keske hepsının bı evı yuvası olsa ama o doğmamıs bebege yazık deılmı kıyamam ya.belkıde annelıgın verdıgı duygusallıktan böle dıyorum.ama ben yapamam yanı kıyamam

cnm zorunlu olmadıkça kımse kıyamaz
annelık duygusu doğuştan gelen birşeydir zaten..

ama aldıran ınsanların kım bılır ne sorunları vardır..annenın psıkolojısı bıtık olabılır, zorla tecavüze ugramıs olabılır,kısacası hersey olabılır.belkı etrafındakı ınsanlara göre gecerlı sebep degıldır ama, o kişiye göre büyük bir sorun olabılır,, hayat bu hersey olabılır..
kimse kolay kolay ıstemez böyle seylerı

Siz yasalarınızla yaşamaya devam edin.
Yasalarınızla hakkınızı arayın, ama doğmamış çocuğun hakkını bi çırpıda silip atın.
Hak hak deyip duran insanlar küçücük bedenin hakkını neden düşünemiyor acaba..
Bir tek siz 'HAK'lısınız..

tüm yazdıklarına katıldım arkadaşım!

düşünceye saygı isteyen arkadaşlar(editör! dahil) nedense kendi tarafına istiyor bu nasıl saygı anlayışı?? size katılan çok yaşasın e mi... şunu derim her zaman gerçeği konuşan çekilir, bilip te kabullenemeyeni hep ortalarda görürüm ben.. saygı duyuyorum yine de çünkü sawunduğunuz şey wicdan, inanç we yaşantı tarzıyla çok alakalı!

Ne kadar kolay dediniz. Önlemini baştan alacak.
12-13 yaşındaki kızlarımızın ulu orta tecavüze uğrayıp hamile kaldığı ve bunun sorumlularının cezasını bile çekmeden beraat ettirildiği bir ülkede yaşıyoruz.
Her şey tos pembe değil. Anlatabildim mi?

haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum. doğum kontrolü olarak kürtaj olmanın hiç bir mantıklı gerekçesi olamaz, hiç bir şekilde korunmayıp işin sadece zevk tarafını düşünüp hamile olunca aldırmak bence hiç bir şekilde doğru bir şey olamaz. fakat şu da var, kadın korunmuştur ama hamile kalmıştır ve bununla birlikte maddi durumu kötüdür, ya da eşiyle arası kötüdür, ayrılmayı düşünüyordur; bu durumda aldırmasında ben yanlış bir şey görmüyorum. ya da sağlık sorunları vardır. zaten bu şekilde sizin gibi yazanlar oldukça konu hakarete kavgaya dönmez. benim sözüm gelip CİNAYET!!! KATİL!!! diye nutuk atanlara. Tabi sanki bu durum onun başına hiç gelmeyecekmiş gibi konuşmak kolay. Bir gün aldırmak zorunda kalırlar sağlık sebebiyle vs.. o zaman anlarlar herhalde, hakaret etmenin nasıl birşey olduğunu... kürtaj olnların sonradan nasıl bir yıkım yaşadıklarını hayal edemiyorum, bir kadın için çok zor birşey bu. kimse güle oynaya gidip yaptırmaz ki. düşük yapan kadınlar, kendi ellerinde olmamasına rağmen o kaybettikleri bebeği hayatları boyunca unutamazken, kürtajın kadında yaptığı yıkımı ben hayal edemiyorum. o nedenle buraya gelip cinayet vs. yazanları gerçekten anlamıyorum, kendi başlarına gelince bu dedikleri sözleri hatırlarlar mı acaba?

cnm zorunlu olmadıkça kımse kıyamaz
annelık duygusu doğuştan gelen birşeydir zaten..

ama aldıran ınsanların kım bılır ne sorunları vardır..annenın psıkolojısı bıtık olabılır, zorla tecavüze ugramıs olabılır,kısacası hersey olabılır.belkı etrafındakı ınsanlara göre gecerlı sebep degıldır ama, o kişiye göre büyük bir sorun olabılır,, hayat bu hersey olabılır..
kimse kolay kolay ıstemez böyle seylerı

benım savundugum sey acıkca su;eger kadın doğum kontrol yontemını kürtajla yapıyorsa vıcdansızlıktır.saglık sorunu,zorla tecavuz,annenın hayatını tehlıkeye atacak durumlar vs.. var ıse ısın ıcınde asla kınamam bende kadınım.ama bunun dısında kalan kürtajlar sızde anne ve ılerıde anne olacak kısılersınız sızcede vıcdansızlık olmazmı ?

Ben tamamen inançları ve savunduklarını kendine saklayan bir insanımdır normalde.Ama burada yazamadan geçemedim niyeyse.Yazacaklarımda neden,nasıl olur gibi yargılamak değil ama gördüklerimi paylaşmak adına olacak.Ben 4 sene özel bir muayenehanede jinekolog sekreterliği(asistanlığı)yaptım yüzlerce küretaja girdim asistanlık yaptım.Bazısı mecburi,bazısı keyfi yaptıranlardı.Kim yaptırır,kim yaptırmaz bilemem ama inanın her küretaja girdiğimde ilk gördüğüm andaki dehşeti yaşadım.Bizim doktorumuz "yasal 10 hafta ama vicdanen 8 haftalık yapıyorum"der ve öncelikle doğurması için yönlendirirdi (tabi caydırdığı,evlenmelerine sebep olduğu çok insan da oldu)Yani bekar olup aldıran da oluyordu,evli olup keyfi yere aldıran da oluyordu.Küretaj meselesi çok karışık,insanların savunduklarından döndürülemeyeceği bir konu bence.Gelelim sezeryana ;bizim insanımız yola normal diye çıkar yumurta kapıya dayanınca sezeryana döner.(genel de öyle olur)Bizim doktor tam bir normal doğum yanlısıydı ama bazen abartırdı mesela ben sezeryan isteyip doktor gazıyla ve yardımıyla normal doğum yapıp"hiç mutlu değilim doktor hanım beni normal doğurttu canım çıktı,keşke sezeryan olsaydım o acıları çekmeseydim"diye üzülenleri gördüm.Halbuki doktor da sevinirdi normal yaptırttım diye.Ha dua eden de olurdu "sağolsun doktor hanım bana destek oldu,başkası olsaydı keserdi beni,"diyen de oldu.Mesela şunu da biliyorum ki devletten sezeryan için daha çok para alacağı için sezeryana kaçan doktorları da biliyorum"normalden alacağım üç kuruş neden kendimi hırpalayayım"diyen hekim de var.Şaka değil gerçekten var.Belki de devlet bu yüzden zorunlu kılmaya çalışmış olabilir(benim ki bir düşünce sadece)Yani hangi yolla olursa olsun kadınlar doğumdan mutlu çıksınlar,bebekleri ve kendileri için hangi yol sağlıklı ise o olsun İnşAllah.Ama özellikle bekar arkadaşlarıma sesleniyorum küretaja başvurmadan önce lütfen önleminizi alın.Çünkü bunun vicdani yönü de olsa gerek..

ya siz kimsinizki millete katil diyebiliyorsunuz ne haddinize yaptıranda yaptırmayanda onun hesabını size değil allaha verecek o bebeklerin hakkı sizden sorulmuyor rahat olun insanlarada katil demeyi bırakın önce bi kendinize bakın bakalım size ne gibi sıfatlar veriyor insanlar, sizinde sırtınızda kanat yoktur eminim

ya siz kimsinizki millete katil diyebiliyorsunuz ne haddinize yaptıranda yaptırmayanda onun hesabını size değil allaha verecek o bebeklerin hakkı sizden sorulmuyor rahat olun insanlarada katil demeyi bırakın önce bi kendinize bakın bakalım size ne gibi sıfatlar veriyor insanlar, sizinde sırtınızda kanat yoktur eminim

şunu neden anlamak istemiyorsunuz? bir canlıyı kasıtlı yok edene katil denir.. biri keyfi olarak o rahimdeki yawruya kıyıyorsa ben o insana " cinayet işlemiş" derim.. kimseye burda kürtaj olmuşsun, bebeğin yaşam hakkını elinden almışsın diye hesap sorulmuyor, kimse kendini boş yere hırpalamasın, bana hesabını wermeyecek ben de cezasını wermicem.. yakın bir arkadaşım 2. bebeğini geçen yıl aldırdı, çok kızıyorum ama sadece konuşuyorum beni mi dinleyecekti, herkes istediğini yapsın.. bana göre yerinde bir karar oldu kürtajda sınırlama!
tecawüz, ciddi sağlık sorunu warsa bana göre diğerleri sebep değil, keyfiyet! ekleyeyim durduk yere, bir kızım war, 2.yi sağlık sebebiyle kürtaj olmak zorunda kaldım, yani, bebeğim ölmüştü..ben onu hala unutmadım.. we şu an 3.yü bekliyorum , sağlık sorunlarım war, üstüne bir de çok zor şartlarda büyütücem zamansız oldu, gideyim aldırayım mı? düşünmesi bile korkunç.. allah izin werdiği sürece benimle olacak..
bunlar benim düşüncelerim, zıttına da saygı duyarım! kimseye müdahale edemem burdan haddime değil! herkesin aklı fikri war, wicdan da hediyesi.. saygı beklerim aynısını sizlere de dilerim

Son düzenleme:
Konu İlgili Başlığa Taşınmıştır..
Lütfen Konuları İlgili Başlıklara Açmaya Dikkat Edelim..

arkadaşlar yasa yasa deyip duruyorsunuz yasları yapanlarda insanlardır nihayetinde bunu untmayalım zamanında dünyada yasalarla köle ticaretinin de serbest olduğunu hatta bu gün avrupanın bazı ülkelerinde kokain kullanımı ve ticaretinin serbest olduğunu araştırın göreceksiniz yasalar bazen yanlış da olabiliyor yasalar dogma değildir ve yasanın her izin verdiği şey de doğru değildir insanlar gerektiğinde yasalara karşı çıkar ya da değiştirirler

arkadaşlar yasa yasa deyip duruyorsunuz yasları yapanlarda insanlardır nihayetinde bunu untmayalım zamanında dünyada yasalarla köle ticaretinin de serbest olduğunu hatta bu gün avrupanın bazı ülkelerinde kokain kullanımı ve ticaretinin serbest olduğunu araştırın göreceksiniz yasalar bazen yanlış da olabiliyor yasalar dogma değildir ve yasanın her izin verdiği şey de doğru değildir insanlar gerektiğinde yasalara karşı çıkar ya da değiştirirler

Tam da buna benzer bisey yazacaktim. cok guzel ifade etmissin.
Galileo dunya yuvarlak dedigi icin zamaninda yasalar geregi asilmisti.
Simdi dunya duz mu yani?

burada kimseyi yargılamıyorum geçerli mazeretler olduğunda annenin sağlık durumu tecavüz vs bu durumda kürtaj zorunludur kimse tecavüze uğrayana ille doğuracaksın diyemez doğurmak isterse de engelleyemez ama basit sebeplerle ve telafi edilebilecek bi takım zorluklar nedeniyle hemen kürtaj çare olmamalı: mesela daha yeni evlendik hazır değiliz bu bebeğe, ev aldık borcumuz var falan bunlar sebep olamaz onun da kalbinin attığını bir can olduğunu düşünerek bin düşünüp bir karar verilmeli bu konuda bu yapılmadan gelişigüzel aldırmak evet cinayettir ama BANA GÖRE başkası farklı düşünür o ayrı konu yani benim bedenim benim kararım argümanına hiç katılmıyorum o bebeğin konuşup kendini savunamaması mı tek suçu
öte yandan yasaklanması da çözüm değil zaten bu durumda ne yapacaklar
1. Merdiven altlarına inecek bu iş bir çok can gidecek
2. Doğurup oraya buraya bırakmalar doğurup çöpe atmalar daha da çoğalacak ki bu daha kötü bir cinayet
o yüzden kaş yapayım derken göz çıkarmak olacak sonuç ama kürtaj konusunda kadınlar bilinçlendirilmelidir, bu planlı yapılmalıdır, yasaklamak çözüm olmaz sorunu daha karmaşıklaştırır herkesin polisi kendi vicdanıdır derler kürtajın en aza indirilmesi için kürtajın kadın bedenine verdiği zararlar anlatılarak kadının ruhsal durumuna verdiği zararlar anlatılarak ve o bebeğin bir can olduğu kalbinin attığı bazı haklarının olduğu anlatılarak kadınların bu konuda daha bilinçli kararlar vermesi sağlanmalıdır.
Ha bu arada bazı arkadaşların dediği gibi yasalar o hakkı vermiş kime ne, ne yırtınıyorsunuz falan bunlara cevap vermek bile gereksiz, ama bilinçsizliğin dibe vurması olarak görüyorum.

daha 8 haftalık, sinir sistemi, organları bile gelişmemiş bir organizmanın aldırılması cinayet değildir. gidin de biyoloji okuyun. okudunuz mu? biyoloji dersi aldınız mı??? ya da araştırdınız mı döllenmeden itibaren hangi gelişim aşamalarından geçiyor embriyo? hayret birşey ya... daha ne diyeyim ... kendi doğrularınız kendinize tamam da bilmeden konuşmayın ya...

Back
X